Povezane vesti

Odnosi zategnuti zbog integracija

B92 ponedeljak, 3. mart 2008.

B92: Odnosi zategnuti zbog integracija
Beograd -- Evropske integracije i dalje su tačka razdora u vladajućoj kolaciji, rasplamsava se sukob između DSS-a i G17 plus.
Različiti stavovi o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji doveli su do toga da DSS premijera Vojislava Koštunice više ne želi ni da razgovora s Mlađanom Dinkićem i strankom G17 plus. Principe na kojima je fomirana Vlada svaka... »

DSS neće sa G17 plus

Mondo ponedeljak, 3. mart 2008.

Demokratska stranka Srbije (DSS) će o državnoj politici o Kosovu i evropskim integracijama razgovarati sa Demokratskom strankom ali ne i sa G17 plus, izjavio je portparol DSS-a Andreja Mladenović. "Mi ćemo razgovarati sa DS-om u cilju očuvanja jedinstvene nacionalne i državne politike i da utvrdimo... »

G17 plus: DSS beži od realnosti

RTS ponedeljak, 3. mart 2008.

Stranka G17 plus ocenila je danas da najava Demokratske stranke Srbije da će o nastavku vođenja jedinstvene državne politike razgovarati samo sa Demokratskom strankom predstavlja 'bekstvo od realnosti'. 'Mišljenja se mogu razlikovati, ali odbijanje konstruktivnih razgovora u cilju iznalaženja... »

Koalicioni razgovori: DSS-DS, da – ali ne i DSS-G17 plus?

RTV ponedeljak, 3. mart 2008.

RTV: Koalicioni razgovori: DSS-DS, da – ali ne i DSS-G17 plus?
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) će o državnoj politici o Kosovu i evropskim integracijama razgovarati sa Demokratskom strankom ali ne i sa G17 plus, izjavio je danas portparol DSS-a Andreja Mladenović. "Mi ćemo razgovarati sa DS-om u cilju očuvanja jedinstvene nacionalne i državne... »

"Ne prekidati odnose sa Zapadom"

B92 ponedeljak, 3. mart 2008.

B92: "Ne prekidati odnose sa Zapadom"
Beograd -- Dragan Marković Palma izjavio da je "pogrešna odluka Vlade Srbije da se povlače ambasadori" iz zemalja koje priznaju Kosovo.
Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma naglasio je da je "apsolutno protiv nezavisnosti Kosova". On je agenciji Beta, takođe, rekao da je neophodno stvoriti uslove za strane investicije... »

Palma kritikuje politiku Vlade

Mondo ponedeljak, 3. mart 2008.

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je da je "apsolutno protiv nezavisnosti Kosova", ali da je "potpuno pogrešna odluka Vlade Srbije da se povlače ambasadori" iz zemalja koje priznaju tu nezavisnost. On je takođe ukazao da je neophodno... »

Mladenović: O državnoj politici sa DS, ne i sa G17 plus

RTS ponedeljak, 3. mart 2008.

Demokratska stranka Srbije će o nastavku vođenja jedinstvene državne politike razgovarati samo sa Demokratskom strankom, izjavio je portparol te stranke Andreja Mladenović. 'O vođenju ove državne i nacionalne politike u ovom trenutku smatramo da je potrebno razgovarati sa DS i sa njima ćemo... »

DSS će državnu politiku voditi samo sa DS

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije će o nastavku vođenja jedinstvene državne politike razgovarati samo sa Demokratskom strankom, izjavio je danas portparol te stranke Andreja Mladenović.Upitan da li će DSS o tome razgovarati i sa svojim drugim koalicionim partnerom G17 plus, Mladenović je na... »

"Kolektivno ludilo zbog važnijih ciljeva"

EMportal ponedeljak, 3. mart 2008.

Predsednik G17 plus i ministra ekonomije Mlađan Dinkić izjavio da je učestvovao u "kolektivnom ludilu" insistiranja na Kosovu kao delu Srbije zbog "mnogo važnijih ciljeva, kao što su poboljšanje života građana i borba protiv kriminala i korupcije".
"Za mene je prioritet ekonomski standard građana. Najviše što možemo da uradimo je da ne prime Kosovo u Ujedinjene nacije i da se okrenemo o onom što je realno, a to je da uključimo Srbiju u Evropsku uniju", rekao je Dinkić za... »

Da li će posle svega opstati vlada?

RTV: Da li će posle svega opstati vlada?
BEOGRAD - Demokratska stranka nema nameru da ruši vladu i ona će pasti samo ako to bude odlučila Demokratska stranka Srbije, piše danas Blic. DSS je međutim juče pozvala na jedinstvo u odbrani Kosova i poštovanju ustava, a lider G17 plus Mlađan Dinkić najavljuje da će biti raspisani vanredni... »

Sudbina Vlade znaće se na proleće

Blic ponedeljak, 3. mart 2008.

Gost redakcije: Mlađan Dinkić, ministar za ekonomiju
Vlada Srbije ne može biti dugog veka ukoliko se ne premoste sadašnje ogromne razlike partnera u pogledima na budućnost zemlje. Da li će ipak opstati ili će se ići na vanredne izbore, biće poznato već na proleće, tvrdi za „Blic“ lider G17 plus Mlađan Dinkić i naglašava... »

Papak: Zategnuti odnosi u vladi. Mladenović: Probleme rešavamo unutar koalicije

Građanski list ponedeljak, 3. mart 2008.

BEOGRAD – Nakon što su mediji objavili da u vladajućoj koaliciji već neko vreme traju razmirice između G17 plus i DSS-a zbog razlika u pogledu vraćanja kosovskog duga i prodaje NIS-a ruskom partneru, oglasili su se portparoli tih stranaka. Portparol G17 plus Nikola Papak rekao je juče da su odnosi... »

BUJOŠEVIĆ: Izbori izvesni, u problemu i DS i DSS

Dnevnik ponedeljak, 3. mart 2008.

Po oceni političkog analitičara Dragana Bujoševića, realna su predviđanje vicepremijera Božidara Đelića i ministra ekonomije Mlađana Dinkića da bi Srbija, i pored svega, teoretski do kraja ove godine ne samo mogla da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nego i da dobije status kandidata... »

Komentari

03.03.2008 12:03
Dušan
Idite svi.
Dosadili ste i Bogu i narodu.
Dokle bre, više ti izbori.
Kako se god kom ministru prohte,
on taži i najavljuje nove izbore.
Ulica mora ponovo da radi.
03.03.2008 12:18
Dušan
"Principi zadežu odnose u koaliciji"
Mi ćemo da zatežemo kaiš.
Čestitam, narodnim predstavnicima
na tako velikoj pažnji za probleme
u privredi, finansijama, školstvu,
zdravstvu, penzijama...
Tako nam treba!
03.03.2008 16:31
Ilija
Ovo sto Tadic hoce to nije uopste izvodljivo! Kostunica ima pravo da Kosovo bude u sastavu Srbije! I to mora tako biti a sto se tice Tadica on je pobegao u Rumuniju nije hteo u Srbiju kao presednik da drzi govor kao patriota? Sramota velika On je sa 2 lica to zna cela Srbija! Ali lazi docice jednom kraj zauvek? A onaj sto je prodao Bor to nije njegova dedovina da on samovlasno proda drzavnu imovinu? treba da se dogovori sa predsednikom vlade Kostunicom i Nikolica!!! Jer sloga kucu gradi a nesloga rastura?
03.03.2008 17:04
Jovanovic
HALO SVIMA
Svaki politicar srbije govori kako nece priznati kosovo kao nezavisnu drzavu. To je oke. Ali jos se niko necuje da kaze licno da ce sve uraditi i da kosovo nece dati da se odvoji.

JER JA LICNO VIDIM VELIKU RAZLIKU U (PRIZNATI ILI DATI KOSOVO)
03.03.2008 17:11
Ranko R.Spalević
I pored uvažavanja ko je imam prema g. Bujoševiću, mislim da je tema promašena. Razdrobljena je država, neoliberalni Čikački momci dalje raskućuju državu, amputiraju se djelovi nacionalnog duha i tijela, ali i građana još uvijek građanske Srbije - a europejci i dalje guslaju omiljene floskule. Htjeli bi i da prdnu i da stisnu, što bi rekao narod. Ima izlazne situacije, ato nijesu tajkunske kapitulacije. To nacionalno blago oličeno u asistentu i grofu podarite Europi, ami ćemo se nekako snaći. Nema mjesta državi Gologuziji u Evropi, jer u tom svojstvu ona je samo tržište, uključujući i ropsko tržište korporativne radne snage. Ili, kako to Slovenci otvoreno kažu da su oni, Portugalija (Salazarova?) a mi njihove kolonije. Poišteno! Ovo "Popšteno" mi kao slogan nešto poznato zvuči. U okviru tog postenja šta još treba amputirati, prodati. Pa mi ne možemo da uđemo u rođene kuće, zemlje, ne možemoda seujedinimo sa sobom, a oni bi da me ujedine saMilosrdnim anđelima.
Manimo se, dakle, trgovine pod neravnopravnim uslovima. Nijesmo stoka za "europsko-americku " pijacu novog ropstva.
Svježesu rane, abogme, i fakture koje nam svakodnevno ispostavljaju globalizatori i novi jahači apokalipse) MMF, SB, STO i korporativizam koji za čudo vajni intelektualci i europejci ne prepoznaju kao jedno od obilježja fašizma.
Dakle, mi smo u srcu Evrope, istorijske i ljudske. A oni neka idu individualno u onu lihvarsku, novoropsku.
03.03.2008 19:07
miroslava
Da se covek prekrsti i levom i desnom, kad cita izjave betonskih glava iz DSS-a. Gospodo iz DSS-a, pakujte kofere i idite kuci, niste vi za politiku, ne oslabljujte Srbiju jos vise, dosta je bilo, ustupite mesto sposobnim ljudima da spasu sta se spasti moze. Ovako kako govorite i (ne)radite narodu se lose pise!
03.03.2008 21:53
mitrovica 2008
Kad ce se opametiti vasi politicari da vise ne spominju da je Kosovo Srbija, ona je sada nezavisna drzava.
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi