Dodik: I Republika Srpska ima pravo na samoopredeljenje

Dodik: I Republika Srpska ima pravo na samoopredeljenje

RTS nedelja, 9. mart 2008.

Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da i RS ima pravo na samopredeljenje, a da li će biti održan referendum o tome zavisi od odnosa u Bosni i Hercegovini i toga da li će većina članica Ujedinjenih nacija priznati Kosovo. 'Stranka na čijem sam čelu uputila je parlamentu BiH... »

RS i pravo na samoopredeljenje

B92 nedelja, 9. mart 2008.

Banja Luka -- Milorad Dodik kaže da će RS iskoristiti pravo na samoopredeljenje ako većina država priznanjem Kosova naruši međunarodni poredak.
"Ako bude tako, ne vidimo nijedan razlog da se i nama ne prizna pravo na samoopredeljenje, pravo koje je ustanovljeno međunarodnim konvencijama. Ako bilo ko nasilnim putem pokuša da prekroji BiH i ospori Republiku Srpsku, naš... »

Komentari

09.03.2008 18:55
anesteziolog
E moj Dodiku. pojma nemas o istoriji kad uporedjujes Kosovo i tzv Republiku Srpsku koju ste stvorili na genocidu. Uzmi i nadjimi jednu geografsku kartu bivse nam zajednicke drzave na kojoj mozes naci ime te tvoje republike a kamoli njene granice pa se onda prsi i trazi njeno izdvajanje a budi zadovoljan ako istrajes jos neko vreme kao premijer te tvoje republike koja treba da nestane jer nema nijedan jedini razlog za njeno postojanje. Kosovo u svojoj istoriji najmanje bilo srpsko a od sad vise i nikada nece ni biti, treba da znas i ti i svi oni sto misle kao ti a "republika srpska"da sam ja na tvojem mestu radio bih na tome da se ukine.
09.03.2008 20:03
milos
Gluposti (za prethodni komentar). Upravo je država Kosovo stvorena na genocidu i etničkom čišćenju. Koliko je Srba bilo na Kosovu pre 50 godina a koliko ih je danas? Koliko je Albanaca bilo na Kosovu a koliko ih je danas? Prost račun...

Ako kažeš da je Kosovo kroz istoriju ponajmanje bilo Srpsko, onda moraš priznati i da je Bosna kroz istoriju ponajmanje bila "Bošnjačka", zar ne? Teko od Dejtona možda...
11.03.2008 11:47
Dusko
Moj dragi Dodice vreme je, da se nesto i radi. Dosta je prazne price. Taj zajednicki suzivot nikad nije funkcionisao i nikad i nece. To je maloj deci jasno. Onda, napred samo. nemamo mi sta da se objasnjavamo sa medjunarodnom zajednicom moze li ili ne. Oni su vec odavno poceli da postuju volju naroda i presudju demografskim faktorom.
Pošaljite vaš komentar »

Komentari na drugim sajtovima

Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi