Povezane vesti

Rupel odmaže Borisu Tadiću

Blic sreda, 12. mart 2008.

Izjava slovenačkog šefa diplomatije Dimitrija Rupela da bi zemlje Zapadnog Balkana prilikom ulaska u EU morale da potpišu sporazum da neće jedna drugoj sprečavati ulazak, član spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova Srbije Dušan Lazić ocenjuje kao kontraproduktivnu za proevropske... »

Duel Lavrova sa Kušnerom oko Kosova pred kamerama

Press sreda, 12. mart 2008.

Posle sastanka rusko-francuskog Saveta za saradnju u oblasti bezbednosti uz učešće šefova diplomatije i ministara odbrane u Parizu, ministri spoljnih poslova Rusije i Francuske, Sergej Lavrov i Bernar Kušner stupili su u verbalni duel pred novinarima oko Kosova, pišu danas ruski mediji
Želeći da ilustruje tvrdnju da postojeće razlike u pristupu Rusije i Evropske unije prema statusu Kosova - čiju ju nezavisnost Francuska priznala, a Rusija želi da poništi u UN - ne znače da ne mogu da se zajednički nalaze neka... »

UN: Rusija predložila predsedničko saopštenje, SAD protiv

Blic sreda, 12. mart 2008.

Rusija je sinoć unela u proceduru razmatranja članicama Saveta bezbednosti UN nacrt predsedničkog saopštenja u kojem se potvrđuje privrženost suverenitetu, teritorijalnoj celovitosti i nezavisnosti u međunarodnom priznatim granicama svih zemalja na Balkanu, čemu su se usprotivile SAD i Velika... »

Savet bezbednosti ostaje podeljen

Glas javnosti sreda, 12. mart 2008.

BEOGRAD - Savet bezbednosti UN održao je sinoć, na zahtev Srbije, sednicu o Kosovu na kojoj je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić trebalo da traži potvrdu Rezolucije 1244 i mandata Unmika u skladu sa tim dokumentom, i da apeluje na nastavak pregovora o statusnom rešenju. Kako saznajemo iz... »

Sprečen pokušaj SAD i Britanije da Jeremić ne govori na SB UN

Politika sreda, 12. mart 2008.

Spor oko učešća ministra spoljnih poslova Srbije rešen akcijom predsedavajućeg ruskog predstavnika Vitalija Čurkina. – Jeremić: Kosmet će zauvek biti deo Srbije. – Nastavljene podele među velikim silama
Od našeg stalnog dopisnika Njujork, 11. marta – Današnja sednica Saveta bezbednosti UN potvrdila je postojeće razlike među članicama o „kosovskom slučaju”. Rusija je podnela nacrt predsedničkog saopštenja koje poziva na nastavak... »

Svađa oko Srbije

Večernje novosti sreda, 12. mart 2008.

POSEBNA tačka neslaganja između Rusije i Francuske je Kosovo - istakao je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov posle sedmog Saveta za francusko-rusku saradnju. Povodom Kosova došlo je i do glasnog neslaganja za govornicom na konferenciji za štampu između šefova diplomatije Rusije i Francuske. Na... »

Jeremić: Štetna priznanja Kosova

Večernje novosti sreda, 12. mart 2008.

REZOLUCIJA 1244 mora da se posmatra u celosti, i to je jedini način da sprečimo dalje pogoršanje na terenu. Ne sme doći do urušavanja jasno definisanog mandata UNMIK-a, zbog čega snažno zahtevamo da ne bude prenošenja nadležnosti sa UNMIK-a na neko drugo telo - rekao je šef diplomatije Vuk Jeremić... »

Rezoluciju 1244 sprovesti u celosti

Danas sreda, 12. mart 2008.

Savet bezbednosti UN juče raspravljao o Kosovu i Metohiji
Moskva, Njujork, Beograd - Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti mora biti sprovedena u celosti. To je jedni način da se spreči buduće pogoršanje situacije na terenu. Ne sme biti erozije mandata Unmika koji je jasno definisao SB. Zbog toga insistiramo na zahtevu da se... »

Komentari

12.03.2008 17:14
Dragan
Rezolucija 1244 vrlo jasno odredjuje da narod Kosova ima pravo da odluci za svoju sudbinu; a sta ovaj glupi Jeremic trazi tamo na New york ja stvarno ne znam? Kosovo je priznato o svih naprednih & zapadnih demokraciskih zemalja a on jos sanja o pregovorima... glupo... ja ne znam u ime koje vlade on tamo prica? Vlada Srbije ne postoji!
12.03.2008 19:17
albanac
u pravu si moj dragane,, nek jeremiç da se bori u ulazak u evropu. a ne za kosovo,, sve je gotovo,, on se bori za stol,, aa narod srbije nek pati siromastvom,, ovo je politika mafijom,, zivio narod kosova,,,
12.03.2008 20:32
Orao
Alo, siptari, tisina, bre...
U rupe misije se zavucite...
12.03.2008 23:11
Pavarsia
kad bi Srpski politicari mislili kao Dragan. Serbija bi billa 15. godine unapred. A mi Abanci ne bi mogli da dobijemo Drzavu da nisu bili takvi ludikao: Milosevic, Kostunica, Jeremic i drugih slicnih:
Pošaljite vaš komentar »

Oglasi

Najnovije vesti

Dogodine još spremniji
Glas javnosti
pre 1 sat
Crnogorski jezik ne postoji
Glas javnosti
pre 1 sat
Stiže Savevski?
Glas javnosti
pre 1 sat