Koncertom uvredili ubijenog premijera

POMEN

Kurir četvrtak, 13. mart 2008.

Polaganjem venaca u Aleji velikana na Novom groblju i ispred zgrade Vlade počast bivšem premijeru Zoranu Đinđiću odali članovi njegove porodice, funkcioneri DS i LDP, kao i Koštuničin i Živkovićev kabinet
BEOGRAD - Pet godina od smrti premijera Srbije Zorana Đinđića juče je obeleženo na nekoliko mesta - od polaganja venaca ispred Vlade Srbije do Aleje velikana na Novom groblju, gde je Đinđić sahranjen. Najpre je u ranim... »

Koncertom uvredili ubijenog premijera

Blic četvrtak, 13. mart 2008.

Protest opozicije zbog poteza radikala
Prva faza radova u Limanskom parku, propraćena negodovanjem dela javnosti zbog seče drveća, završena je pre nedelju dana, a juče je krunisana još jednim potezom čelnika SRS koji je izazvao žestoki protest opozicionih partija i odijum Novosađana: svečanošću i koncertom... »

Sednica na dan ubistva premijera provokacija

Opozicija napustila kikindski parlament
KIKINDA - Četrnaest odbornika opozicije u Skupštini opštine Kikinda, iz DS, G17 plus, SVM, LSV i PSS, juče su napustili sednicu opštinskog parlamenta, smatrajući da ona nije trebalo da bude održana na dan kada je pre pet godina ubijen premijer Srbije dr Zoran Đinđić.... »

Eh, da je Zoran živ

Glas javnosti četvrtak, 13. mart 2008.

Uvek se setim kako je pričao da je gledao da li se njegovi saradnici polako penju uz stepenice ili preskaču po dve, tri. Jer, samo oni koji su bili brzi, imali su njegove simpatije. To me uvek nasmeje, a često pomislim da od kada njega nema, nema svrhe biti vredan i hitar - kaže dvadesettrogodišnja Sanja
- Ovde je mimohod gospodo, ovde! - gromkim glasom povikao je jedan od poštovalaca Zorana Đinđića tako da ga je bar pola Novog groblja čulo juče u Aleji zaslužnih građana, na petu godišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera... »

Sećanje na Đinđića

10.00 - Premijer Vojislav Koštunica i članovi njegovog kabineta položili su venac u dvorištu zgrade Vlade Srbije, na mestu na kojem je pre pet godina ubijen premijer Zoran Đinđić. Na vencu je pisalo „Dr Zoranu Đinđiću - Vlada Republike Srbije“. Članovi vlade su minutom ćutanja odali poštu ubijenom... »

O Đinđiću su rekli...

Jovanović: Koštunica odgovoran za 12. mart Lider LDP-a Čedomir Jovanović juče je rekao da Srbija „pet godina propada i nestaje, kao žrtva politike koja je ubila Zorana Đinđića“. - Dvanaesti mart 2003. godine je prokletstvo za Srbiju i ona se mora vratiti na put Zorana Đinđića. Jovanović je podsetio... »

Pomen Đinđiću u četiri kolone

Građanski list četvrtak, 13. mart 2008.

NOVI SAD – Peta godišnjica ubistva premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića juče je obeležena u četiri odvojene manifestacije. Više hiljada građana u tišini je odvojenim šetnjama od sedišta vlade, gde je Đinđić ubijen, i Novog groblja, gde je u Aleji zaslužnih građana... »

DS odao počast Đinđiću na Novom groblju

Dnevnik četvrtak, 13. mart 2008.

Rukovodstvo Demokratske stranke položilo je juče u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju vence i zapalilo sveće na grobu ubijenog predsednika stranke i premijera Srbije Zorana Đinđića povodom petogodišnjice njegove smrti. Počast ubijenom premijer odali su lider DS-a i predsednik... »

Da je Đinđić živ bili bismo dvadeset godina ispred

Obeleženo pet godina od ubistva prvog demokratskog premijera Srbije
Po čemu pamtite premijera Đinđića? Kako bi Srbija izgledala danas da premijer nije ubijen? Kako vi živite u toj Srbiji? To su pitanja na koja su građani Srbije imali spremne odgovore dok su juče u odvojenim šetnjama do sedišta... »

Đinđićev put

Danas četvrtak, 13. mart 2008.

Komentar
Obeležavanje pete godišnjice ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i proteklih godina, još jednom je podsetilo da duboko podeljena Srbija na različite načine pristupa i jednoj od najznačajnijih ličnosti svoje novije istorije, ali i samom zločinu. Prijatelji, bliži i... »

Posvetio život promeni granica mogućeg

Obeleženo pet godina od ubistva Zorana Đinđića, premijera Srbije i lidera Demokratske stranke
NASTAVAK S 1. STRANE Članovi Vlade Srbije na čijem čelu je bio Zoran Đinđić položili su vence na spomen-ploču i upalili sveće u dvorištu vlade, na mestu ubistva. Na vencu koji je položio Božidar Đelić piše "Našem Zoranu -... »

Jedinstvo suprotnosti efikasnije od sabornosti

Podsećanje na Vladu Zorana Đinđića
Beograd - Demokratska opozicija Srbije je na izborima za Narodnu skupštinu, 23. decembra 2000, osvojila dvotrećinsku većinu u parlamentu. Za predsednika nove vlade Srbije, koja je formirana 25. januara 2001, izabran je predsednik Demokratske stranke Zoran Đinđić. Žarko... »

Komentari

13.03.2008 08:58
ika
Sve djindjica pomenjujete a gde vam Milosevic on je branio Srbiju od okupatora EU? Sramota!
13.03.2008 10:59
zoran
Postovao sam i ja pokojnog Premijera. Ali govori, koje su clanovi LDP pa i DS odrzali povodom 5-togodisnjice njegove tragicne smrti, u najmanju ruku su nekorektni, sa otvorenim prozivanjem direktnih i indirektnih "krivaca" za ovaj zlocin, iako je donesena presuda Specijalnog suda. Mnogo je tu pretpostavki "sta bi bilo da je Djindjic ziv": te nebi imali Kosovsku krizu, te bili bi blize EU... U jedno sam siguran: sustinski se nista nebi promenilo - jedan covek, pa bio on i kapacitet kao sto je bio Djindjic, nebi mogao bitno da utice na globalnu politiku Zapada...
13.03.2008 13:14
Ranko R. Spalević
Šta reći? Čak i kalendar prestupne godine mali je da obuhvati vjekovna stradanja, pogibije, seobe i deobe mojih (ne samo mog)naroda. Svaki dan bi trebao da bude dan sjećanja, tuge i bola. Bio bih najsrećniji čovjek u ovom slučaju da se radi o prostoj podudarnosti.
Vodjeni logikom naslova, mi svakog dana nekog vrijeđamo. Pošto se oglasio predstavnik LDP kao stručnjak za nekrofiliju, moram, istine radi da ga podsjetim na jedan, isto tako, ružan događaj. Naime kada su ispraćani zemni ostaci nekadašnjeg predsjednika Republike(isto tako demokratski izabranog, i to još na neposrednim izborima) "građanske inicijative", pisci transparenata po parkovima(najpoznatiji je "Ne gazite mi travu", palikuće Doma demokratije - na Trgu Republike i Kalamegdanu je priređivan slavljenički skup, "performans". Baloni i muzika, pjesma i grljenje... Sve u organizaciji- Dosmalijske vlasti. Kako će to kvalifikovati stručnjak za nekrofiliju?
Nekrofilija kao ekskluzivitet (samo)odabrane sorte mutanata. Ostavimo na miru barem mrtve. Zbog nas, zbog naše i njihove djece. Njih više nema među nama, preselili su se u istoriju. Nas samo čojstvo može uvesti u čoveječnost i čovjekoljublje.
13.03.2008 14:33
gagi
jedan toliko omiljen lik, nemam reci, cak tri komentara, 4. ukljucujuci i moj, ali znam moderator ce me obrisati
13.03.2008 16:52
kora
ika nemoj molim te da spominjes Milosevica, on je branio srbiju kao hico njemacku.
14.03.2008 00:41
Braco
Poslao sam ga ali niste smeli i niste hteli da ga objavite.
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi