Šef CIA Karli del Ponte: Baš me briga šta ti misliš
Šef CIA Karli del Ponte: Baš me briga šta ti misliš
Press subota, 15. mart 2008.
Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte trpela je oštre napade SAD zbog objavljivanja optužnica protiv generala Sretena Lukića i još trojice srpskih generala za zločine na Kosovu, zbog čega joj je i predočeno da "vrata Vašingtona za nju više nisu otvorena"
U svojoj knjizi "Lov", koja će biti objavljena krajem meseca u Italiji, Del Ponte piše da su se SAD protivile objavljivanju optužnica 2003. protiv Sretena Lukića, Vladimira Lazarevića, Nebojše Pavkovića i Vlastimira Đorđevića... »
Karla del Ponte: Nudila sam kapitulaciju Tribunala
Press subota, 15. mart 2008.
Bivša haška tužiteljka Karla del Ponte, razočarana nedostatkom podrške međunarodne zajednice u hapšenju haških begunaca, najavila je 2007. evropskim zvaničnicima mogućnost da Tribunal "kapitulira", odnosno zaključi sve procese i obustavi potragu za odbeglim optuženicima, piše Karla del Ponte u svojoj knjizi "Lov"
U razgovoru početkom prošle godine s britanskim ministrom za evropska pitanja Džefrijem Hunom (Geoffrey Hoon) o mogućnosti nastavka pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU, što je bilo uslovljeno... »
Del Ponte: NATO jači od zločina
Večernje novosti subota, 15. mart 2008.
NA istragu o zločinima koje je počinio NATO tokom 77 dana bombardovanja Srbije, Karla del Ponte stavila je tačku još za svog mandata. U knjizi „Lov, ja i ratni zločinci“ koja krajem meseca izlazi u prodaju, ona međutim, tvrdi da se nadala da će moći ponovo da otvori taj proces kada više ne bude... »
Nema komentara na ove vesti. Pošaljite vaš komentar, budite prvi »
Oglasi
Prenosivi računar i eksterna grafika: dinamički duo Fujitsu Siemens Computers-a
Personal magazin
pre 53 minuta
Vesti dana
©2008 Naslovi