Povezane vesti

Beograd poručio: Dosta ponižavanja!

Glas javnosti ponedeljak, 7. april 2008.

GAJIĆ: Pravda i zakoni su na našoj strani i zato je važno bar pokazati nemirenje s nepravdom.ČELIĆ: Dokaz da Hag nema funkciju ostvarivanja pravde i pomirenja, već otvorenog poniženja Srba.KOŠTUNICA: Sa EU utvrditi da li ta institucija zaslužuje da se i dalje naziva sudom
BEOGRAD - Oslobađanje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja optužbi pred sudom za ratne zločine u Hagu ujedinilo je predsednika i premijera Borisa Tadića i Vojislava Koštunicu u oceni o skandaloznosti ovog čina, ali i oceni da... »

UKINUTI!

Kurir ponedeljak, 7. april 2008.

Srpski premijer Vojislav Koštunica traži preispitivanje legitimnosti Haškog tribunala, većina pravnika misli da je takva ideja zakasnela reakcija
BEOGRAD - Premijer Vojislav Koštunica založio se nakon izricanja oslobađajuće presude Ramušu Haradinaju da Srbija na odgovoran način pokrene pitanje rada samog Tribunala. Koštunica je juče ponovio da Srbija neće preći preko... »

Srbija se ne miri sa oslobađanjem Haradinaja

Građanski list ponedeljak, 7. april 2008.

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica naveo je danas kako Srbija "neće preći preko odluke Haškog tribunala da se ratni zločinac Ramuš Haradinaj proglasi nevinim". – Po svemu sudeći, EU misli kako je njen pravi odgovor – ćutanje o odluci da se oslobodi Raumuš Haradinaj, te kako je... »

Koštunica: Za Evropsku uniju tribunal je svetionik

Politika ponedeljak, 7. april 2008.

Da li institucija koja je izdala uverenje jednom ratnom zločincu da je nevin zaslužuje da se dalje uopšte naziva sudom
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je juče da Srbija neće preći preko odluke Haškog tribunala da se ratni zločinac Ramuš Haradinaj proglasi nevinim, iako Evropska unija ćuti o toj odluci. „Po svemu sudeći, EU... »

Hag na led?

Večernje novosti ponedeljak, 7. april 2008.

Zgrada tribunala AKO je neko u Srbiji do prošle nedelje mogao da ima apsolutno poverenje u Haški tribunal, oslobađajuća presuda bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju, morala je da ga podstakne da preispita takav stav. Oni koji ranije nisu krili sumnjičavost prema ovom sudu, puštanjem jednog... »

Komentari

07.04.2008 01:56
S.Jovanović
Kredibilitet "suda u Hagu" odavno je poljuljan sa tačke prava, sada posle ovakve sramotne oslobađajuće presude dokazanom ubici i zločincu, kakav je Haradinaj, ovaj sud više osim pravnog, nema ni moralni kredibilitet da sudi. Licemerno jadno i bedno.
Ako ćete gospodo iz Eu na ovakvim presudama, lažima, ucenama, licemerju i nepravdi, graditi svoju Ujedinjenu Evropu, čini mi se da je taj projekat vrlo kratkog veka, jer batina uvek ima dva kraja, jedan će se kraj, pre ili kasnije olupati i o vašu glavu!
07.04.2008 11:07
Lepa Jela
Od svih zala i ponizenja gora je jedino pomirinost i pristajanje na nova.
Šešelj je za mene od nedavno najveći junak, heroj, simbol ljudskosti, pameti, zdrave logike, dostojanstvenog zivota. Muka mi je od laznih izgovora, plitkosti i mlakosti. Života po svaku cenu, a bez pravde i časti.
Žao mi je što sam kao i mnogi pljuvala po Šešelju, mrzela ga, smatrala da je sirov i drzak. Žao mi je što se i danas mnogi distanciraju i ublažavaju retoriku, samo da bi se skupio jos neki glasić. Prošlo je vreme predrasuda, Šešelj nam je danas najpotrebniji da zgazi medijski plićak u kome su se mnogi uneredili pa strasno smrdi, da svojom neverovatnom inteligencijom pomogne da se lažni državnici ogole, da povratimo dostojanstvo... Strašno je koliko nas ponižavaju, nemogu da živim sa tim...
Vojislave Šešelju volim te.
07.04.2008 11:12
Lepa Jela
Eto koliko smo nisko pali, ma ponizavaju nas najstrašnije. Nisam mogla da verujem da će se to ikada desiti, ali ja mlada i lepa omladinka DSa sada sa uzbuđenjem pratim svaki tren prenosa suđenja Šešelju. Kakav je to čovek, kako to ranije nisam videla? Koliko su svi ovi nasi politicari plitki, mlaki i jadni. Šele volim te
07.04.2008 12:51
Pozdrav Lepe Jele
Zasto ne poslati mladica i Karadjica, tako da i oni daleze kao junaci u srbiji
07.04.2008 13:46
dragan
svi mi to kazemo gospodo politicari, medjutim sta dalje??? opet neki miting, pa udri na ambasade ili imate neki bolji predlog, na vlasti ste, ako narod sam pocne da odlucuje, neznam bas...
07.04.2008 15:36
Adi
Po svim medjunarodnim i drugim zakonima svaki ima pravo da brani porodicu i sebe HARADINAJ nije nigde otisao na ratiste nego branio sebe i porodicu u svojoj zemlju i ratovao protiv Paramilitarima i Kriminalcima koji su pusteni iz zatvora u vreme rata i dosli da plackaju po Kosovu, to znate i vi ali necete da priznate jer smo Balkanci pa veci je inat nego Pravda
07.04.2008 15:58
Ivana
U redu je da branis ognjiste, kako ti kazes Adi, ali nije u redu da "braneci ognjiste" koljes, masakriras, izivljavas se nad neduznim ljudima. Jesu li one zene i deca na stravicnim slikama kriminalci i pljackasi, ili su to tzv. lideri, tzv. drzave Kosovo?
Ja sam jos jedna u nizu koja zdusno pratim sudjenje Seselju u Hagu. Covek tamo lezi vec 5 godina i sudi mu se zato sto zeli da Srbija bude od Karlovca, Karlobaga i Virovitice!! Zato sto se ne libi da glasno kaze da je Srbin! Zato sto nije klao, ubijao i masakrirao. Mozda bi mu bilo bolje da je to radio, jer bi vec bio pusten.
07.04.2008 18:29
Mitrovicanac
Sposoban je onaj ko uspesno ulazi i uspesno izlazi. Ramus u ratu, Ramus u slobodi i Ramus ide u Hag i izlazi cist. Ljudi sta mislite zasto Mladic i Karadjic kukavicki se boje Hagu.
07.04.2008 18:33
ana
tacno da je haradinaj kriv, krivi smo i mi i oni i citav poludeli svet i ova nasa napacena zemlja aki na drugi nacin se to radi, kostunica ubire poene a mi cemo nastradati, lako je njemu da prica
07.04.2008 19:54
gogo
Uopste nisam iznenadjen ovakvom kvazi presudom. Ovo je samo nastavak bjelosvjetske zlocinacke propagande o srbima kao genocidnom i fasistickom narodu, a samo sa jednim ciljem, i to da se opravda nato intervencija na Kosovu, zarad nekih tajnih interesa svjetskih mocnika i fasista, samo njima znanim.
07.04.2008 21:52
s.d.
Uzdam se u Boga, da ce vladi i narodu Srbije otvoriti oci pa da vide da postaju sve vise i vise ponizeni i ismejavani, te tako ce da shvate da se ne bore jedni protv drugi, nego svi zajedno protiv osvajaca. Nesmije se dozvoliti rasprodaja drzavne imovine nipokoju cenu a kamo li za bilo koju. Sve ponude koje joj se nude od okupatora, tek prihvatiti za ozbiljno kad plate ostetu i kaznu za ucinjeni zlocin. Dostaviti racun svim ucesnicima u rusenju Srbije, vlade i privrede Srbije, pa makar to i smesno zvucalo. To se nesme nikada zaboraviti.
Svi gradjani Srbije i strani investitori smeju i mogu ulagati i investirati u Srbiji, ali neka sami naprave fabriku a drzava treba da im pomogne stime sto uzima kredit od zentralne banke a posle vraca zaradjenim profitom, tako posluje ceo svet.
Pošaljite vaš komentar »

Oglasi

Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi