Povezane vesti

Beograd od otrova čuvaju vetrovi i hrabri vatrogasci

Blic utorak, 8. april 2008.

U neposrednoj blizini glavnog grada još jednom izbegnuta ekološka havarija
Akcident u magacinu „Galenika Fitofarmacije“ a.d. u Beogradu preksinoć je potvrdio da je Srbija još nespremna za takve nesreće. Samo zahvaljujući hrabrom reagovanju vatrogasaca i činjenici da vetar nije odneo otrovni oblak ka... »

Ekološka katastrofa u Zemunu

Građanski list utorak, 8. april 2008.

BEOGRAD – Nakon požara u fabrici "Galenika Fitofarmacija" koji je u nedelju uveče uznemirio stanovnike Zemuna, sprovedena je istraga o uzrocima nesreće koja je izazvala ekološko zagađenje i povrede 29 osoba. Iz fabrike je juče saopšteno da je, na osnovu prvih nalaza istrage, u pogonima te kompanije... »

Najavljene krivične prijave protiv odgovornih u firmi

Danas utorak, 8. april 2008.

Povodom akcidenta u pogonu fabrike Fitofarmacija Galenika
NASTAVAK S 1. STRANE Generalni direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović ukazao je da vremenske prilike pogoduju situaciji, kao i da će sunce omogućiti fotorazgradnju štetnih hemijskih elemenata. Oblak s toksičnim materijama nije bio dugog veka, prema... »

Glasno ćutanje sirena

Danas utorak, 8. april 2008.

Komentar
Sudeći po izjavama ministara tehničko-predizborne vlade, koji su nakon četiri sata stigli na mesto eksplozije i požara u kojem su goreli pesticidi, građani bi mogli da budu zadovoljni kako su preksinoć nadležne službe delovale u zemunskoj Fitofarmaciji. Izgleda da bi... »

Komentari

07.04.2008 21:15
George
Ma da, Beograd sacuvan zahvaljujuci vetru, zato je u Novom sadu zasmrdelo naveliko! vazno da je beograd sacuvan, da njima slucajno nesto ne naskodi! Smrdljivci jedni!
08.04.2008 01:13
zarkov
Sudeci po njima, gradjani bi i inace mogli da budu zadovoljni celokupnom situacijom. Oni su prezadovoljni sobom i svojim radom, pa sto ne bi i gradjani?
08.04.2008 17:56
ajduk crna bara
07 04 2008 oko 20 casova pa sve do 22 i 30 osecao se smrad koji je istocni vetar doneo, ja sam u opstini Bogatic selo Crna Bara na uscu Drine u Savu, I SAD NEKO TVRDI DA NEMA EKOLOSKE KATASTROFE.
08.04.2008 18:33
Ekoloski Pokret Crna Bara
Nista nije cudno sto su sirene cutale, to samo potvrdjuje koliko se ulaze u centre za obavestavanje i uzbunjivanje. Slicno se desavalo i za vreme agresije 99 gde su sirene svirale prestanak vazdusne opasnosti u Beogradu a nato avioni su leteli preko srbije. Beogradjani imate veoma odgovorne po centrima za obavestavanje i uzbunjivanje. Manite se politike ulozite nesto u civilnu zastitu. Ja sam ucesnik ratne mreze za opasnost tako da znam koliko malo ulazete u drustvenu zastitu. Strasan smrad je sinoc 7.4.2008 doneo istocni vetar mogli ste bar da preporucite zatvaranje prozora. Ilic Milinko Crna Bara kod Bogatica.
17.04.2008 20:03
Ana
Nije ni cudo kod nas ne moze da prodje ni dan a da nesto ne eksplodira cak nam i Irak zavidi na broju eksplozija!!!!
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi