Povezane vesti

EU nudi Srbiji kompromis umesto SSP

Mondo ponedeljak, 28. april 2008.

Holandija i Belgija su zatražile od partnera u Evropskoj uniji da se Srbiji ponudi da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) posle parlamentarnih izbora 11. maja, iako ostale članice EU i Evropska komisija smatraju da to treba učiniti odmah. To su agenciji Beta rekli evropski... »

DSS: Srbija ne priznaje "Solanin sporazum"

Mondo ponedeljak, 28. april 2008.

Predstavnici Demokratske stranke Srbije u svim predizbornim aktivnostima u ponedeljak istakli su još jednom izričit stav da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU ne treba potpisati i naglasili da će "nova vlada poništiti Solanin sporazum". Ministar prosvete Zoran Lončar izjavio je, povodom... »

' Mali izgledi za Srbiju'

Pink ponedeljak, 28. april 2008.

Sporazum pre novog saziva skupštine
Londonski Fajnenšel tajms ocenjuje da u ovom trenutku nema mnogo izgleda da bi Beograd ove nedelje mogao da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom. Iako se tehnička vlada u Srbiji i dalje nada da će dugo odlagani Sporazum o stabilizaciji i... »

Sastanak u Luksemburgu u utorak

BBC ponedeljak, 28. april 2008.

BBC: Sastanak u Luksemburgu u utorak
U Luksemburgu u utorak počinje skup ministara inostranih poslova Evropske unije, kojem će, pored ostalih, prisistvovati i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.
Beogradski mediji uveliko spekulišu da bi, pošto su Holandija i Belgija navodno prestale da se protive potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Beogradom pre ostvarenja potpune saradnje sa Haškim sudom, evropski... »

Lončar: Srbija neće priznati 'Solanin sporazum'

RTS ponedeljak, 28. april 2008.

RTS: Lončar: Srbija neće priznati 'Solanin sporazum'
Ministar prosvete Zoran Lončar izjavio je, povodom najava da bi u utorak mogao da bude potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, da Srbija neće priznati taj potpis i da će nova vlada i skupština poništiti takav sporazum. 'Vidimo da se koalicija Čanak, DS, G17 plus... »

Lončar: Poništićemo Solanin sporazum

Pink ponedeljak, 28. april 2008.

Nova vlada i skupština poništiće taj sporazum, kaže Lončar
Ministar prosvete Zoran Lončar izjavio je, povodom najava da bi u utorak mogao da bude potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, da Srbija neće priznati taj potpis i da će nova vlada i skupština poništiti takav sporazum. Vidimo da se u utorak koalicija... »

Komentari

28.04.2008 10:54
zokac63
Stvarno nema smisla gospodine Lončar, i sami znate da lažete i da ovo nije Solanin sporazum, ovo je isključivo ekonomski sporazum i svakako NE ZNAČI priznanje nezavisnosti Kosova sa naše strane. Laganje i izvrtanje suštine programa zarad prikupljanja predizbornih poena je u najmanju ruku za psihijatrisko posmatranje. Stvarno je krajnnje vreme da vas vaša deca, ako ih imate, i deca vaših istomišljenika iz DSS-a povedu do nekog dobrog psihijatra jer radite protiv njihove budućnosti. Daće Bog, pa će psihijatar dati mišljenje da ste zreli za političku penziju bez nadoknade. Normalan, obrazovan čovek poput vas, kad prolupa ne pomaže ni generalna nego samo OTPAD. Bio sam član DSS-a ali sam uvideo svoju grešku na vreme, nadam se.
28.04.2008 11:03
bubicac
Dosta ste se vi g. Loncaru i radikali pitali i zato jesmo dosli do ovog haosa. Nedaj Boze da vi opet odlucujete u parlamentu i vladi. Zato ce se ovaj narod pobrinuti da vise ni jedna odluka o ulasku u E.U. ne zavisi od vas.
28.04.2008 12:02
dragan
Znaci? potpisuje? se sporazum na sporazum, ako se ostvari saradnja sa hagom, onda sporazumov sporazum pocinje da vazi??? moram priznati treba malo vremena da se sve ovo razume, ali kad se razume ispada da je vrlo jednostavno
28.04.2008 12:29
vuk
Necete gosp. Loncar-Serpar da imate sanse posle izbora da krojite politiku napacene Srbije sa vasim kvazi politicarima sa Kosova, narod ce vam presuditi na izborima. Ovo su vam zadnji trzaji. Vi ste cisti propagandisti, tako se ne brani sveto Kosovo i Metohija.
28.04.2008 12:36
bojana
Prvo bi trebalo procitati taj Sporazum pa onda o njemu raspravljati.
po meni pravi Predsednik drzave treba sve da stavi na tas pa ako prevagne ono sto dobijamo potpisivanjem treba da potpise.
A da je svet bilo briga da li cemo mi priznati ili ne Kosovo ne bi ni dopustili da proglasi nezavisnost dok se s nama dogovori.
Sve ovo su samo nase boli zbog gubitka Kosova i ljudi koji zive tamo, pretocene u fraze koje samo prividno vracaju neki ponos.
Samo jaki i u velikoj organizaciji tj Evropi mi se mozemo PRIBLIZITI STOLU ZA KOJIMA VELIKI DELE KOLAC.
INACE CEMO OSTATI U NEKOM ZADNJEM DVORISTU U KOJE NIKO NE NAVRACA, DA SE MEDJUSOBNO DELIMO NA PATRIOTE I IZDAJICE
I TUCEMO ZA ZALUTALE MRVE
28.04.2008 13:56
Tanja
Ne pristajem na izolaciju, ratove, gubitnicke nacionalisticke pohode, lazni patriotizam, neslogu, deobe! Kao generacija iz filma "Nesto izmedju", gubila sam iluzije, izdala su me romanticna ubedjenja, stihove Ducica, Rakica, DIS-a, Desanke i Mire, Mike, Drainca, Miljkovica i ostalih velikana sam zaboravila... Jesenjin, Prever, Neruda su "zastali" u ostatku SVETA! Vrtimo se u nekom krugu slicnom DOLAPU, starih se odricemo skoro sa LAPOTOM, dece se ne radjaju, buducnost ste nam sveli na PROCENU. DOKLE??? Neka se uklone mracni umovi, psihopate, oni koji narod gledaju kroz prizmu svojih politickih ambicija i zelje za dominacijom i vlascu. JA NISAM NJIHOVA SVOJINA, upravljati mnome nece kao i vecinom naroda samosvesnog, slobodnog u svojim odlukama i opredeljenjima.
Iza sebe imam decu i unuke, za njih cu se boriti do poslednjg daha, i NEKA NIKO NE MISLI da moze tek tako VLADATI DRZECI NAROD U NJIHOVOJ SLEPOJ POKORNOSTI. EVROPA nije ideal, ali jeste racionalnost i zracak koji vodi iz jednoumlja.
28.04.2008 14:11
jatza
Pored svega, ima li taj čovek uopšte veze sa prosvetom? Zašto se predstavlja kao ministar prosvete? Kada je išta rekao, a da ima veze sa "njegovim resorom"?
28.04.2008 14:36
Lazar
Jer to isti onaj Solana koji nas je bombardovao 99. te???... njegove Sporazume, oni nam nikada nista dobro doneli nisu.
28.04.2008 15:33
Mirko
Molim gospodu ministre iz DSS-a da prvo pročitaju sporazum pre nego krenu da lupaju ko maksim po diviziji, neobavešteni. U SSP se Kosovo pominje u kontekstu rezolucije 1244 koje se DSS drži ko pijan plota i ne razumem zašto im sada SSP smeta kada su ga već ratifikovali!? A da, setio sam se, idu izbori, treba narodu gurnuti neku šarenu lažu umesto programa i bolje budućnosti.
28.04.2008 16:50
car
pa dokle serpo da vas cekamo pa vreme nam odleti vama ovo bezvlasce najvise odgovara pa miskovic je najvise uradio i opljackao drzavu za vase vreme vi i radikali ste najveca prepreka napretku srbije pogledajte kolko su radikali za vreme svog postojanja uzeli dnevnica postali su milioneri po primanjima a sta su uradili da narod bolje zivi sram vas bilo najvise maija radi u vasem mandatu tu ono uzivaju
28.04.2008 16:51
slucajni prolaznik
Ako je mogla EVROPA, bez nas proteklih 8 godina srpskog vidjenja tzv. "DEMOKRATIJE", neka se strpi i ona i tzv. "DEMOKRATE" jos tih 15-ak dana do izbora kada ce se konacno znati koja ce opcija pobediti na izborima i ko ce na kraju formirati novu Vladu i skupstinsku vecinu.
Gdin. Loncar ima pravo na svoje misljenje o bilo cemu isto kao i svi mi koji saljemo svoje komentare.
Meni stvarno nije jasno zasto se samo kod nas u Srbiji uvek iskljucivo pred izbore postavlja pitanje da li je neo i koliko "DEMOKRATA", a posle se to sve svodi na nesto sto je samo deklarativno ili mrtvo slovo na papiru?
Kad mislimo da se ona treba sprovoditi u svom punom i potpunom znacenju i smislu iz gomile pustih reci i obecanja u konkretna dela?
"DEMOKRATIJA" ne znaci rasprodaju i arcenje zemlje u bescenje za budzasto!
28.04.2008 18:25
Marko
Stavrno nerazumijem komentare da su se neki "tajkuni" obogatili za vrijeme Radikala kad je u stvari njihov procvat u Srbiji bio u poslijednjih 8 godina. Isto tako vec sam nekioliko puta komentarisao da narod ili ne vidi ili nece da vidi da je K... dobilo nezavisnost za vrijeme isto ovih u poslijednjih 8 godina... i onda pogledam intervju na B92 iz Januara... Ta i Ni... ja ne vidim da je N. ista slagao u toj predizbornoj kampanji a da li je suprotna strana, pa pogledajte rezultat... manevraski prostor Srbije je toliko skucen da je to strasno... a stalno se govori o napredku i o ulaganjima a jedini pravi ponudjeni ugovor o naftovodu ceka na potpis, autoput stopiran... oni koji jedini daju glas za nas cekaju na potpis a oni koji nas lome od 90-te nas uslovljavaju a mi se borimo iz petnih zila... malo pardoksalno...
28.04.2008 21:26
dragan
Prvobitno je bilo: potpisivanje 28.4.2008, NISTA, pa sporazum na sporazum, NISTA, a sada je kompromis na sporazum o sporazumu i sta ce biti??? pa NISTA naravno, nemogu da docekam 11. maj
Pošaljite vaš komentar »

Oglasi

Najnovije vesti

Red Hat kupio Quamranet
IT svet
pre 1 sat
Kako poboljšati pamćenje
Poslovna žena
pre 56 minuta
Zdravi zubi dece
Poslovna žena
pre 56 minuta