Povezane vesti

Međunarodni dan rada obeležen širom Srbije

Press četvrtak, 01. maj 2008

U Srbiji je danas Međunarodni dan rada obeležen organizovanim protestima sindikalnih organizacija i u znaku tradicionalnih prvomajskih uranaka širom zemlje
Na protestu koji je u Beogradu organizovao Savez samostalnih sindikata Srbije upozoreno je da tranzicija i privatizacija dugo traju i da socijalno raslojavanje nikada nije bilo toliko izraženo, kao i da nikada u novijoj istoriji... »

Nekoliko hiljada građana protestovalo i u Prištini

Blic četvrtak, 01. maj 2008

Nekoliko hiljada radnika, nezaposlenih i penzionera danas je, na poziv Unije nezavisnih sindikata Kosova (UNSK), učestvovalo u protestu u Prištini, zahtevajući da vlada preduzme hitne mere za poboljšanje njihovog položaja. Predsednik UNSK-a Hadži Arifi je rekao da je položaj radnika na Kosovu veoma... »

Prvomajski radnički protest

Blic četvrtak, 01. maj 2008

U Beogradu održan skup u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije
Bolna tranzicija i privatizacija dugo traju, a socijalno raslojavanje nikada nije bilo toliko izraženo i nikada se u novijoj istoriji nisu toliko ugrožavala osnovna radnička prava, ukazano je na prvomajskom protestu koji je... »

Prvomajski protest u Beogradu

Press četvrtak, 01. maj 2008

Širom sveta se danas raznim manifestacijama ili prosto izletima obeležava 1. maj kao Međunarodni praznik rada u znak sećanja na radnike u Čikagu, koji su pre 132 godine zahtevali bolje uslove rada.
U Beogradu Savez samostalnih sindikata Srbije u podne organizuje protest na Trgu Nikole Pašića i potom šetnju do zgrade vlade u znak podrške zahtevima za veće plate I penzije te nova radna mesta i bolji socijalni dijalog.... »

Komentari

01.05.2008 15:01
DUDA
nesto se nesecam, al u ono mracno vreme pobednika nad fasizmom za 1maj smo isli na more, umesto da strajkujemo. tek mi je 50ta, pai nisam stara jos, da izlapim. ceka nas lepa buducnost, al kad bi se za...?
01.05.2008 18:12
ana
posto sam sada videla kako su ti sindikalni protesti prosli u Beogradu i kako je izvizdan Tadic, svim onima koji su to radili zelim da dodje Toma na celo i da ih unisti kako samo zna. Treba da nas je stid, unistio vas je Milosevic i Nikolic. I ja sam radnik i imam losu platu pa nepljujem po vlasti.
Pošaljite vaš komentar »

Najnovije vesti

Ortoped za ekologiju, zubar za nerazvijene
Glas javnosti
pre 47 minuta
Belić uvod za Čedu i Đilasa
Glas javnosti
pre 47 minuta
Umesto u brak, zamalo u bordel
Glas javnosti
pre 46 minuta
Urlik pojedinca protiv samoće