„Oficir“ za Paskaljevića

„Oficir“ za Paskaljevića

Blic petak, 9. maj 2008.

Poznatom reditelju Goranu Paskaljeviću juče je u francuskoj ambasadi dodeljen orden umetnosti i književnosti u rangu oficira. Priznanje je Paskaljeviću uručio ambasador Francuske u Srbiji Žan-Fransoa Teral. „Orden umetnosti i književnosti francusko ministarstvo kulture dodeljuje osobama koje su se... »

Kultura je uvek ispred diplomatije

Glas javnosti petak, 9. maj 2008.

Ponosan sam što nagrada dolazi iz zemlje pod čijim uticajem je formirana moja lična kultura. Vaspitavan sam na francuskom i italijanskom filmu. A ne treba zaboraviti ni da sam privatno vezan za Francusku
Francuski ambasador Teral uručiće danas u prostorijama francuske ambasade reditelju Goranu Paskaljeviću orden reda umetnosti i književnosti u rangu oficira. Ovo visoko priznanje dodeljuje francusko ministarstvo kulture „osobama... »

Doprinos svetskoj baštini

Danas petak, 9. maj 2008.

Danas uručenje francuskog Ordena umetnosti i književnosti najvišeg reda Goranu Paskaljeviću
Ambassador Francuske u Srbiji, Žan Fransoa Teral, danas, na Dan Evrope, uručuje Goranu Paskaljeviću Orden reda umetnosti i književnosti ranga "komandora", na prijemu organizovanom za tu priliku u Ambasadi Francuske u Beogradu.... »
Nema komentara na ove vesti. Pošaljite vaš komentar, budite prvi »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi