Povezane vesti

Nova vlada za brži put u Evropu

Blic ponedeljak, 7. jul 2008.

Poslanici Skupštine Srbije sinoć izabrali kabinet Mirka Cvetkovića
Nova Vlada Srbije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem izabrana je sinoć u Skupštini Srbije i već danas će, kako saznaje „Blic“, sa svoje prve sednice uputiti poslanicima na ratifikaciju sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa... »

Izabrana Vlada Srbije

B92 ponedeljak, 7. jul 2008.

B92: Izabrana Vlada Srbije
Beograd -- Većinom od 127 prema 27 glasova izabrana je nova Vlada Republike Srbije. Novi premijer je Mirko Cvetković iz Demokratske stranke.
Tokom izlaganja svog ekspozea na sednici Narodne skupštine Srbije, mandatar Mirko Cvetković naveo je da će nova vlada biti opredeljena za evropsku budućnost i da neće prihvatiti nezavisnost Kosova.On je rekao i da će vlada jačati... »

Danas nova vlada

RTS ponedeljak, 7. jul 2008.

RTS: Danas nova vlada
Cvetković je rekao da su ključni elementi programa njegovog kabineta opredeljenje za evropske integracije, neprihvatanje nezavisnosti autonomne pokrajine Kosova i Metohije, neophodnost jačanja ekonomije, jačanje socijalne odgovornosti, pooštravanje brobe protiv korupcije i kriminala i poštovanje... »

Srbija danas dobija vladu

Dojče vele ponedeljak, 7. jul 2008.

Mandatar za sastav vlade, Mirko Cvetković, podneo je u ponedeljak u Skupštini Srbije ekspoze. Ključni elementi programa vlade su evropska budućnost Srbije, neprihvatanje nezavisnosti Kosova, jačanje ekonomije...
Mandatar za sastav nove vlade je Mirko Cvetković u svom ekspozeu je naveo da će nova vlada biti opredeljena za evropsku budućnosti i da neće prihvatiti nezavisnost Kosova. Cvetković je rekao da će jedan od prvih zadataka nove... »

Cvetković: Porast privrednih aktivnosti, zaposlenosti, standarda

RTV ponedeljak, 7. jul 2008.

BEOGRAD - Privredni rast, povećanje zaposlenosti, rast standarda građana, ravnomerni ekonomski razvoj i smanjenje inflacije - ključni su ciljevi ekonomske politike Vlade Srbije u narednom četvorogodišnjem periodu, najavio je danas u ekspozeu mandatar Mirko Cvetković. Makroekonomska stabilnost, rast... »

Skupština bira novu Vladu

EMportal ponedeljak, 7. jul 2008.

Skupština Srbije danas bira novu Vladu, mandatar Mirko Cvetković izneo ekspoze. Osnovni ciljevi ekonomski rast, zaposlenost, standard, regionalni razvoj. Ratifikacija aranžmana s Gazpromom.
Cvetković je izjavio da su osnovni ekonomski ciljevi nove vlade dinamičan rast privredne aktivnosti, rast zaposlenosti, povećanje standarda građana Srbije i ravnomerniji regionalni razvoj. Prema Cvetkovićevim rečima, cilj je da... »

Pauza u Skupštini, mandatar podneo ekspoze

RTV: Pauza u Skupštini, mandatar podneo ekspoze
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović odredila je jednočavnu pauzu u radu današnje posebne sednice pošto je kandiat za predsednika vlade Mirko Cvetković podneo ekspoze i predložio članove svog kabinta. Cvetković je najvio da će njegov kabinet imati prvog potpredsednika -... »

Cvetković u ekspozeu izneo ključne principe vlade

BEOGRAD - Kandidat za premijera Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da će nova vlada biti opredeljena za evropsku budućnosti, da neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije, da će jačati ekonomiju i socijalnu odgovornost i odlučno se boriti protiv kriminala i korupcije, kao i za međunarodnu... »

Cvetković: Prvi korak ratifikacija SSP!

Mondo ponedeljak, 7. jul 2008.

Srbija bi u ponedeljak trebalo da dobije novu vladu, za čiji izbor mora da glasa najmanje 126 poslanika u Skupštini Srbije. Novu vladu će formirati stranke liste "Za evropsku Srbiju", koalicija Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija (SPS-PUPS-JS) i... »

Sednica skupštine - izbor Vlade

BEOGRAD - U 10 časova počela je sednica Skupštine Srbije, a na dnevnom redu je jedna tačka - izbor Vlade. Srbija bi danas trebalo da dobije novu vladu, u kojoj će najveći broj resora voditi Demokratska stranka. Nova Vlada Srbije imaće 27 članova - premijera, 24 ministarska resora i četiri... »

Srbija dobija novu vladu

Građanski list ponedeljak, 7. jul 2008.

NOVI SAD – Skupština Srbije danas će na dnevnom redu posebne sednice imati samo jednu tačku – izbor nove vlade. Kandidat za predsednika vlade jeste dosadašnji ministar finansija Mirko Cvetković, koji će poslanicima izložiti program i sastav svog kabineta. Posebnu sednicu, sa samo tom tačkom dnevnog... »

Startuje nova vlada

Večernje novosti ponedeljak, 7. jul 2008.

U zgradi Vlade konačno će se okupiti novi ministri SRBIJA će u ponedeljak dobiti novu vladu - 11. od obnavljanja višestranačkog sistema 1990. godine - u kojoj će najveći broj resora voditi Demokratska stranka. Uz DS, u vladi će biti preostale članice liste “Za evropsku Srbiju”, koalicija... »

Danas nova vlada

Politika ponedeljak, 7. jul 2008.

Mandatar Mirko Cvetković podneće Skupštini Srbije ekspoze i saopštiti sastav svog kabineta. – Nova vlada imaće 27 članova
Prioriteti i ciljevi nove vlade Srbije, koja će biti danas formirana, bili su jučerašnja preokupacija političkih analitičara, sociologa, istoričara i stručnjaka iz različitih oblasti javnog života zemlje. Mirko Cvetković (Foto Ž.... »

Nova koalicija preuzima vlast

Danas ponedeljak, 7. jul 2008.

Skupština Srbije danas bira vladu
Beograd - Nakon gotovo dva meseca Skupština Srbije danas će na posebnoj sednici birati novu vladu, čiji sastav će predložiti kandidat za predsednika Mirko Cvetković (DS). Posebnu sednicu, sa samo tom tačkom dnevnog reda, zakazala je predsednica Skupštine Srbije Slavica... »

Komentari

06.07.2008 23:20
pukovnik
Pa, da ovo nisam procitao ne bih znao da ce Mirko Cvetkovic predloziti Skupstini sastav nove vlade. A ja naivan mislio da su to vec uradili Tadic i bucko, pa sam bio razocaran misleci da nema od demokratije nista, kad ipak nije kako sam slusao i gledao, vec kako napise "danas".
07.07.2008 08:59
Vladimir
Ne sumnjamo da nisi znao jer si zabunjen sa svakim svojim komentarom!
07.07.2008 10:54
itl
Konacno. Moraju da rade kao ludi ako mogu da promene nesto!!! Kostunjavi i radikali u zaborav!!!
07.07.2008 10:54
Nastasija
Sednica samo sto je pocela, vec odredjena ''pauza od 60 minuta''.
07.07.2008 13:00
sneza
Da li gospon pukovnik može nešto da preskoči u svojim prozaičnim komentarima. Ako je uopšte pukovnik, obzirom na sklonosti njegovih ideoloških vođa da se proklamuju do Vojvoda. Slažem se sa itl, stvarno ova Vlada mora mnogo da radi, mnogo je iskušenja pred njima, i mnogo neprijatelja. Ipak Bog je na našoj strani. Pukovniče, ako ste to zaista, zar ne vidite da sve iritiraju vaši komentari. Ljudski sam vam predložila da se asimilirate u normalne tokove, jer je to zdravije za vas. Toliko zlobe, pakosti, toliko otrova, šteti ne samo vašem nervnom sistemu i intelektu, koji su poprilično loše, već štete i srcu, a vrućine su velike. Odmorite malo, aman, čoveče.
07.07.2008 14:25
rolex
e, evo, ga. javila se sneža, kojoj smeta nečije mišljenje. naravno, ona bi htela da svi mislimo kao maneken ili pionir Ivica. ona neće da kaže da je ova koalicija nemoguća i totalno nemoralna, nego sada napada ljude po internetu. aman snežo, pa pusti nas da pišemo, to još nije požutilo ni pocrvenilo. aa kad ovi vaši počnu da nam brane, onda se ti uključi. hajde, budi dobra i gledaj sednicu
07.07.2008 14:50
pukovnik
Pitajte tatu da li sam pukovnik.
Vase ludilo nece dovesti do toga da vas zaboli glava, jer je ocito praznjikava. Bezlicni ste i neprepoznatljivi cak i u vasoj maloj grupici sastavljenoj od itl, vladimira i tose, koji ocito imaju manjak obrazovanja, pa bih zamolio vas da se bacite, tako skolovani na edukaciju tih priprostih a dobrih ljudi. Zabijate glavu u pesak i pravite se da ne vidite ono sto svi normalni vide, ali neka vam bude, cesacete se i tamo gde vas ne bude svrbelo ali ce za vas biti kasno.
07.07.2008 15:38
sneza
Opet vređate ljude, ludilo je samo vaše i vrlo je signifikantno. Vi ste sramota za Vojsku, izdajnik. Vaše kolege, aktivne i ne, čitaju ove vaše komentare i smeju vam se, misle da ste plaćenik ili ste skroz izgubili kontakt sa stvarnošću. Ko je u vojsci komandant Oružanih snaga? Jel onaj koga pljujete najviše. Treba da izgubite pravo na penziju, jadni izopačeni čoveče. Ali izvući ćete se na TRAJNU NEURAČUNLJIVOST. Što se tiče edukacije, ove ljude ne poznajem, za mene su kao i svi ostali, bili oni školovani ili ne. Cenim njihov zdrav razum, a ine znam ko su Vi ste bili običan naduveni komunistički karijerista, dok ste bili aktivni. Ovo je samo prirodna posledica, vaše nakaradnosti. Znate ima ona stara narodno KAKO KOLEVKA POLJULJA, TAKO MOTIKA ZAKOPA. Stidite se, zašto tako vređate ljude. Za mene to jeste Srpska intelektualna elita, sa diplomama ili bez njih, um im je prosvetljen, a vi ste zlobni, izopačeni, i što se zaboga ne lečite.
07.07.2008 16:16
Milan
Ziveo nam PUKOVNIK!!!!

Sa takvim oficirima, neprijatelj nam nije ni potreban!!!

P.S.
Ne moze s4e glavom kroz zid!(Bar ne uvek!?!)
A posteje i vrata!
07.07.2008 16:31
srbin
pukovnice, sneza u pravu. Treba da pognemo glave, cutimo, trpimo i pruhvatamo sve zdravo za gotovo. Treba da pustimo da nam govore sta da radimo i da se nikada, ali bas NIKADA ne zapitamo zasto? sta stoji iza toga. Dogod budemo tako radili mozemo da se nadamo ispiranju mozga iz EU i amerike, mozemo da se nadamo da ce sacica ljudi moci da putuje po EU, da cemo postati bezlicni i vise necemo znati ko smo niti ko su bili Srbi, bicemo srecni gledajuci nase bogatase kako se kandiduju za funkcije u vladi i kako nemilice trose novac koji su u "srecna vremena Slobodana Milosevica posteno zaradili noseci gajbice i sl", nadacemo se da nas nece posjesti bela kuga jer, Boze moj, nase zene vode politiku, bave se biznisom... umesto da radjaju.
E Srbijo moja mila, dokle ces da patis pored ljudi koji ne vide dalje od nosa i kojima je sve sto kazu novine sve, koji ne znaju da citaju izmedju redova!!!???!!!
07.07.2008 16:43
pukovnik
Gospodjo! Ne trosite vreme koje vam je potrebno za kuvanje, pletenje i pusenje, a mene ostavite da imam svoje, ponavljam svoje komentare. Nemojte vi nametati, prosvetljena zeno, svoje stavove drugima. I ponovo vas molim, pisite sta god hocete, to je vase pravo, ali dajte ostavite meni da pisem svoje komentare kako ja hocu. Drugim recima ne pominjite me!
07.07.2008 17:13
itl
Vazno da si ti obrazovan propali pukovnice!!! Lupas gluposti i delis jedan isti narod na crvene, zute, zelene, itd!!! Stidi se!! Ko ti dao cin "pukovnika" je gori od tebe!!! Mogo bi da budes finiji prema Snezi, posto je zensko!!! Mozda te boli sto ti napravila dijagnozu, koja je tacna 100%!!! Nego nema leka apoteka!!!
07.07.2008 17:47
Mirko
@srbin, @pukovnik
Ja ne razumem koji je vaš problem, narod je izabrao, napravljena je koalicija koja nije ništa manje čudna od one koju bi napravili SRS+DSS+SPS. To je volja građana izražena na proteklim izborima. Kako ste i sami ranije pričali, kome se ne sviđa neka ide u EU, ja sad isto tako mogu da vam kažem, ako se vama ne sviđa ovo što vidite onda idite u Rusiju a ne lupajte gluposti na svakom koraku.

Srbine, ako je nekada postojalo ispiranje mozga onda je to ono u vreme Miloševića i radikala, to što sada više takve stvari ne pale je dokaz da se naše društvo polako menja i da ne nasedaju više na propale "patriotske" fraze. Možda je tebi krivo zbog toga, ali tako je, šta ćeš. Moraće i radikali da počnu da prave neki ozbiljan stranački program.
07.07.2008 18:41
neutralan
Dok se vi ovako prepucavate i jedni drugima lijepite
etikete, "elita" skida kajmak, rasprodaje sve što može,
trpa sebi pare u džep, i nije važo da li su DS, SDS, PDS,
SRS ili ne znam koji. Vi im dajete legalitet, uz vašu
pomoć i ostrašćeno sljepilo čerupaju i Srbiju i vas.
Rješenje za Srbiju nije ni EU ni odustajanje od EU,
rješenje je da narod prestane biti slijep kod očiju,
i da traži od vlade da radi svoj posao, a ne da prodaje maglu, počev od opštine do države i da se već jednom sa blebetanja prijeđe na djelo, da se radi i stvara.
Nema te EU koja će ovakvu Srbiju izvesti iz blata, a i ne
da joj se baš nešto.
07.07.2008 19:20
Elvis
Hej moj PUKOVNICE, proslo je vreme za PUKOVNIKA I KAPETANA. Kako nije vam sramota da sebe nazovete PUKOVNIK. Kad su OFICIRI kao sto ste vi odvojili su KOSOVO od SERBIJE.
07.07.2008 20:52
srbin
@mirko
zar si toliko slep da vidis kako je "narod izabrao"???
koliko vlada nije sastavljena? koliko su se dogovarali ko ce sa kime? koliko su se u toku kampanje psovali i sada su zajedno?
To je zato, dragi mirko, sto ih je strah da sidju sa stolice!! da ih slucajno ne bi uhapsili, zato se sada prave zakoni ovom brzinom :( i ti i napacena sneza ste slepi!!
kuda ce srbi nego sa bracom pravoslavcima?? Kod amera? Oni propadaju, pogledajte dolar. U eu? sta cemo tamo? Pa tamo nema vise nista! Ni rudna bogatsva ni mira ni prosperiteta. Da ima mislis da bi oni teka tako prihvatili Srbiju? zar bi toliko zalagali svoj glas da se popne neka stranka po svaku cenu na vlast? Gde su vama doje oci???
I pukovnik je u pravu! Ima skolu, sigurno se borio u vecini ratova, ali se stvarno borio za razliku od vas dvoje koje ni pusku niste uzeli pa sada pljujete po njegovoj zemlji i po celoj ideji koji je branio samo zato sto ste se prodali za vizu!!! E moja jadna Srbijo!! Gde ces ti pored ovako sitnih dusa koje se zadovoljavaju time da im veliki parazit zvani Evropska Unija daje njihovo na kasicicu. Sta su nama dali? Sada smo zaduzeniji nego SFRJ!!
A koliko je dobra ova vlast je izjava ministra da ako ne bude neka veca privatizacija budzet ce biti "kraci" za 34 milijarde dinara!! Pa od cega misli drzava da zivi?? Od prodaje preduzeca?? I posle kazete narod izbrao? Kako to da je njih narod izabrao, akda je prosli put izabrao sa vecinom radikale, ali opet su "demokrate" napravile vlast jer su gazile po svojim recima ubedjujuci nas da je svo vreme u stvari bilo tako?????
c c c
07.07.2008 20:56
srba
gospodo čime se vi zamlaćujete. svi su oni samo za vlast i ništa više osim možda za po koje mesto u upravnim odborima mislim dobri firmi normalno
07.07.2008 22:47
L Vladimir
Pročitajte komentar neutralan-og. To je pravo stanje stvari.
Tajkuni i krupan kapital nam stoje na vratu i ne puštaju...
Hteli smo kapitalizam misleći na ravnopravnu tržišnu utakmicu, radnička prava i jake sindikate...
A dobili smo prvobitnu akumulaciju kapitala, korupcij, nepotizam, provizijsku privatizaciju, mobing...

Socijalna bura je na pomolu!

I kao što je Šekspir jednom napisao: " Ovako tmurno nebo, bez oluje neće se razvedriti! "
08.07.2008 00:25
Mirko
@Mirko
Ma da, propade Amerika, ne zna naša ambasada u SAD šta će sa onolikim azilantima koji bi da pobednu iz SAD i dođu u Srbiju. Svi menjaju dolare za dinar pa je zato dinar ovako jak.

Vidim i u EU je slično, naša granica jedna izdržava pod navalom emigranata iz EU, ali ne damo mi da uđu u ovu zemlju blagostanja, neka idu u Švajcarsku, možda ih tamo prime.

Dragi moj "Srbine", mnogo si naivan... Naravno da ova vlada ne valja, ali je 100x bolja od vlade SRS-DSS-SPS koja bi i de fakto značila gašenje svake nade da Srbija jednog dana postane normalna zemlja. Ovako barem neka nada postoji, ali smo na žalost zbog našeg mentaliteta osuđeni da uvek živimo jadno i betno zbog zatucanosti i neobrazovanosti. Neće ovda nikad biti bolje nego što je sad, u to sam ubeđen. Ali uvek ima šanse da bude gore ako neki lik poput Koštunjavog ponovo dođe na vlast.
Pošaljite vaš komentar »

Oglasi

Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi