Tadić: Nacionalnom politikom ka pomirenju

Tadić: Nacionalnom politikom ka pomirenju

RTV ponedeljak, 7. jul 2008.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da veruje u nacionalnu politiku koja ide u pravcu pomirenja, jer samo na taj način mogu da se čuvaju legitimni interesi srpskog naroda koji živi u svim državama regiona. "Da bismo ostvarili pomirenje, svi moramo bar malo da odstupimo od svoje... »

Tadić: Srbiji potrebno nacionalno pomirenje

Mondo ponedeljak, 7. jul 2008.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da veruje u nacionalnu politiku koja ide u pravcu pomirenja, jer samo na taj način mogu da se čuvaju legitimni interesi srpskog naroda koji živi u svim državama regiona. "Da bismo ostvarili pomirenje, svi moramo bar malo da odstupimo od svoje pozicije, makar... »

Samo pomirenjem branimo naciju

Večernje novosti ponedeljak, 7. jul 2008.

Boris Tadić NEKADAŠNJI ljuti politički protivnici, a od pre tri dana koalicioni partneri, Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije potpisaće ove nedelje deklaraciju o političkom pomirenju i zajedničkoj odgovornosti u vođenju Srbije u narednom periodu. Staviće pečat na ono što ih spaja.... »

Komentari

07.07.2008 01:28
I.S.
Potrebno jeste, a nadam se da je i moguce. Ili mozda ne?
07.07.2008 07:19
pukovnik
Slazem se da je potrebno neko pomirenje uopste u Srbiji. Svakako ne samo nacionalno i ne parcijalno, ili su nam mozda Tadic i Dacic preoteli sva prava pa i pravo na na primer na gradjansko pomirenje. Mozda hoce da kazu kako su se samo Srbi iz DS i SPS svadjali pa se sada mire. Ako je tako onda neka se mire, ali neko to tako i kazu. Ako hoce neko sveopste pomirenje u Srbiji onda bi ipak trebalo sve relevantne faktore u zemlji da pozovu (bez NVO naravno)pa da vide treba li da se mire ili da pocnu kao i svi pravi narodi da se udruze i pocnu da rade za dobro svih.
07.07.2008 11:41
x v
Kakve gluposti slusam poslednjih dana o pomirenju i bolima obeju stranaka... Mislim da se i Djindjic i Milosevic u grobu prevrcu. Da je zaista nekome do pomirenja, pomirile bi se prvo DS i SRS kao najvece stranke u Srbiji. To se nikada nece desiti. Naravno, jer novcem ne mozes svaku stranku u Srbiji da kupis. Mozes samo ove sa dovoljno grehova iz proslosti kao sto su SPS ili SPO. Kako je samo brzo zaboravio Draskovic Ibarsku i Budvu. No, nema veze, idemo u Evropu po svaku cenu. Tj Vukovu u Dacicevu cenu.
07.07.2008 13:52
sneza
Za neobaveštene, Tadić je sve vreme govorio da može sa svima, koji poštuju 5 principa državne politike. I sa DSS-om, što bi bilo prirodno, i LDP i SPS, ostale partije ne moram da pominjem jer su sasvim bliske Demokratama. Kamo lepe sreće da u SRS nema ljudi koji su tu samo da oponiraju. To jeste svrha opozicije, ali ne može sve biti loše što radi pozicija. Jedino je bio dobar režim u vreme S. Miloševića, njih nisu kritikovali. Gotovo da sam sigurna, da u redovima Radikala ima dobrih i časnih ljudi kakav je B. Delić, pa i Toma Nikolić će otiću uskoro, jer je postao isuviše autentičan da bi bio Šešeljev psić. Ima tu još zalutalih koji će uskoro shvatiti gde su upali. Ostaće im Nataše, Vučići i ostali njima slični mesožderi, koji će završiti u Parku iz doba Jure. A oko njih će kružiti autobus pun turista i gledati ih, kao atrakciju. Pukovnici i Vojvode će podizati i spuštati zastavu uz neku svoju himnu. Hvala ti Bože što nas sačuva od Radikalske pošasti. A kad se pročiste, prođu katarzu, sigurna sam da će biti prihvaćeni. Samo malo više civilazacijskih manira, zdrave pameti i bićete vi ko novi. A do tada, učite, kultivišite se i jačajte duhovnost.
07.07.2008 15:56
rolex
opet komentari o drugim strankama. pa što samo B. delić. da se ne zamerite nešto generalu. ha-ha. pa on je sada radikal, kao i svi drugi. dajte malo o sebi i svojim članovima. ili nemate šta dobrog da napišete. pa to je očito toliko da i mene zaboli. vi bi voleli da možete da nam kažete, ali sve se završi na lopovluku i blaćenju ovog jadnog naroda. eto šta znate.
07.07.2008 16:12
Gradjanin
General B. Delic, mi je bio Komandant 1999. na Pastriku. I ja kao i gotovo svi moji drugovi(ako ne i svi), smo bili spremni da sa njim idemo svuda gde je trebalo. znali smo da nas nikada nece napustiti i ostaviti. Kako on, tako i svi drugi oficiri. Medjutim nikako ne mogu da shvatim sta on radi sa SRS-gubitnicima, koji su na posredan nacin i prodali K i M, sluzeci propalom rezimu SPS-JUL,(ili jednokrevetnom!?!). Castan je i posten covek, tako da ce se podrzavajuci SRS-ludorije, samo diskreditovati i izgubiti sve ono sto je svojom oficirskom cascu postigao. Nadam se da to nece dozvoliti.
A sto se tice pomirenja svih progresivnih snaga u Srbiji, pa normalno da do toga mora doci, ako zelimo bilo kakvu perspektivu i nadu za sve nas.
Za junacenje, p... uz vetar i prodavanje magle, zaduzeni su svi ono kojima je to jedino poznato, u nedostatku bilo kakve druge ideje. DALEKO IM LEPA SRS-NARODNJACKA KUCA!
07.07.2008 17:54
sneza
Imam mnogo toga lepog da kazem o mnogim ljudima iz DS i G17, ali bi bilo deplasirano da o tome pricam. Kao što vidiš Rolex-u(jesi li kopija ili original), ja imam lepo da kažem i o onima koji su politički oponenti. Ali kad je neko častan, častan je.
Pošaljite vaš komentar »

Oglasi

Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi