Ima vremena za zamenu dokumenata

Ima vremena za zamenu dokumenata

RTS ponedeljak, 7. jul 2008.

RTS: Ima vremena za zamenu dokumenata
Zahtevi za izdavanje novih ličnih karata primaće se do 2011. godine, rekao je potpredsednik Vlade Božidar Đelić. Zamolio je građane kojima lična karta nije istekla da ne podnose zahtev za novu, a one koji ne planiraju da putuju da ne dolaze po nove pasoše, jer su gužve u policijskim stanicama... »

Đelić očekuje da se do kraja godine putuje bez viza

Blic ponedeljak, 7. jul 2008.

U policijskim stanicama predaja dokumenata za nove pasoše
Prijem dokumenata za izdavanje novih biometrijskih pasoša sa oznakom srpske državnosti juče je počeo. Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić tim povodom posetio je policijsku upravu Novi Beograd i najavio mogućnost da budu predložene izmene i dopune zakona prema... »

Počelo izdavanje novih pasoša

Pink ponedeljak, 7. jul 2008.

Đelić u inspekciji
Potpredsednik vlade Božidar Đelić najavio je da će vlada predložiti produženje roka za zamenu starih pasoša do kraja 2009. godine, kako bi se izbegle gužve na šalterima policijskih stanica. Primanje zahteva za izdavanje novih pasoša počelo je danas. Zakonski rok za... »

Od danas zahtevi za nove pasoše

B92 ponedeljak, 7. jul 2008.

B92: Od danas zahtevi za nove pasoše
Beograd -- Na šalterima policijskih uprava u Srbiji počinje prijem zahteva za izdavanje prvih biometrijskih pasoša u Srbiji.
Novi pasoši su preduslov da Srbija uđe na belu šengensku listu, što će omogućiti da građani Srbije putuju bez viza. Tim povodom, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić jutros je obišao policijsku upravu na Novom Beogradu da bi... »

Đelić najavio produženje roka važenja starih pasoša

EMportal ponedeljak, 7. jul 2008.

Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić najavio je mogućnost da budu predložene izmene i dopune zakona, prema kojima će stari - plavi pasoši važiti do kraja 2009. godine.
Đelić je zajedno sa državnim sekretarom MUP-a Mirjanom Orašanin obišao policijsku upravu Novi Beograd gde su razgovarali sa građanima koji su došli da podnesu zahteve za nove lične karte i pasoše. "Ovo je prva, ali ne i poslednja... »

Đelić: Ima vremena za nove pasoše, bez gužve

Mondo ponedeljak, 7. jul 2008.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ponovo je apelovao na građane da ne podnose zahteve za izdavanje ličnih karata i pasoša ako to nije neophodno, kako bi se smanjile gužve u policijskim stanicama i još jednom ih zamolio za razumevanje. Posle obilaska policijske stanice u opštini Novi Beograd,... »

Komentari

07.07.2008 01:39
Dana
Ja se samo nadam da necemo svi da povadimo te pasose, pa da iz EU onda kazu da nema putovanja bez viza dok su oni vazeci.
07.07.2008 15:36
Mirko
Čuj Đelu, pred MUP-om je veliki posao. Pa to samo za naše nesposobnjakoviće, sve ostele ex-YU republike su nova dokumenta i nove tablice dobili u roku od par meseci, samo nama treba jedna decenija.
07.07.2008 16:18
srbin
suuupeerrr icicemo u evropu uskoro!!!
nadam se da cika Djelic da mi da svoju platu posto moja plata ne pokriva ni patike, a kamoli evropu!!
07.07.2008 17:22
ger
Zasto procedura izdavanja pasosa u inostranstvu pocinje 3 meseca docnije u odnosu na zemlju. Osobama u inostranstvu kojima su istekli stari pasosi, novi pasosi su neophodni za resavanje vitalnih problema a ne za turizam. Broj tih zahteva ce biti mnogo manji, tako da ta odluka samo pokazuje nesposobnost i nemanje nimalo dobre volje gospodina Djelica i nadleznih organa da pomognu diaspori.
07.07.2008 20:20
goran
sta je sa nama koji zivimo u inostranstvu, gde smo mi tu?
07.07.2008 20:31
a stari?
posto trebam mesec dana cekati novi pasos nadam se da mogu predati da se uradi plavi, stari pasos jer putujem za 8 dana
08.07.2008 16:39
Dana
Ako se od Nove godine ne bude putovalo bez viza, neka ucute vise. Dosta laznih obecanja. Ja licno sam izgubila nadu da ce to biti ikada.
13.07.2008 20:57
denis
to su gluposti sve oni lazu nema sanse da nasi putuju jos barem 3 godine to je samo politika kaze delic da ljudi ne zure da strai pasosi vaze do 2009 pa zar ne vidite po tome da covek laze kako ce onda da putuju sa starm pasosima glupost ljudi glupi
13.07.2008 23:42
Mirko
@denis
Pasoši nemaju puno veze sa tim, ni Hrvati nemaju bolje pa putuju, mnogo je važniji politički stav EU koji se naravno nije menjao dok je Koštunica radikal bio na vlasti, a sada ćemo videti...
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi