Strugaru 7,5 godina zatvora

B92 četvrtak, 17. jul 2008.

B92: Strugaru 7,5 godina zatvora
Hag -- Haški tribunal pravosnažno je osudio Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog granatiranja Starog grada u Dubrovniku.
Apelaciono veće Tribunala odbacilo je time žalbu Strugarove odbrane na prvostepenu presudu, a delimično usvojilo žalbu Tužilaštva. Prvostepenom presudom, na koju su se žalili i odbrana i optužba, Strugar je januara 2005. godine... »

Pink četvrtak, 17. jul 2008.

General Strugar pravosnažno osuđen na 7,5 godina zatvora
Haški Tribuna je pravosnažno osudio penzionisanog generala JNA Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog granatiranja Starog grada u Dubrovniku decembra 1991. godine, umanjivši tako prvostepenu kaznu za pola godine. Apelaciono veće Tribunala odbacilo je time... »

Pravosnažna presuda generalu Strugaru sedam i po godina

RTV četvrtak, 17. jul 2008.

HAG - Haški Tribunal danas je pravosnažno osudio penzionisanog generala JNA Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog bombardovanja Starog grada u Dubrovniku decembra 1991. godine, umanjivši tako prvostepenu kaznu za pola godine. Apelaciono veće Tribunala odbacilo je time žalbu Strugarove... »

Hag: Generalu Strugaru 7,5 godina zatvora

Mondo četvrtak, 17. jul 2008.

Haški tribunal pravosnažno je osudio penzionisanog generala JNA Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog granatiranja Starog grada u Dubrovniku u decembru 1991, umanjivši tako prvostepenu kaznu za pola godine. Apelaciono veće Tribunala odbacilo je time žalbu odbrane na prvostepenu presudu,... »

Osuđen general JNA Pavle Strugar

RTS četvrtak, 17. jul 2008.

RTS: Osuđen general JNA Pavle Strugar
Haški Tribunal danas je pravosnažno osudio penzionisanog generala JNA Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog granatiranja Starog grada u Dubrovniku decembra 1991.godine, umanjivši tako prvostepenu kaznu za pola godine. Apelaciono veće Tribunala odbacilo je time žalbu Strugarove odbrane na... »

Osuđen bivši general JNA Pavle Strugar

Blic četvrtak, 17. jul 2008.

Haški Tribunal danas je pravosnažno osudio penzionisanog generala JNA Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog granatiranja Starog grada u Dubrovniku decembra 1991.godine, umanjivši tako prvostepenu kaznu za pola godine. Strugar je proglašen krivim za napad na civile i namerno uništavanje... »

Komentari

17.07.2008 15:36
Novica
kad ce vise taj sud u hagu da osudjuje hrvatske i muslimanske generale SRAMOTA STA RADE!!!!!!
17.07.2008 15:48
Marko
Legendarno... Naseru eto ti nisi znao sta ti vojska radi ali zato je Strugar, mora da je Naser bio los vojnik i komadant takoreci neodgovorna licnost. Ipak se traljavost nekad isplati...
17.07.2008 17:43
vitez
Izgleda da zidine Dubrovnika vise vrede nego 3,500 ubijenih Srba za koje je odgovoran Naser Oric.
17.07.2008 21:17
Dragan.
Pa eto jos jedan Srbin treba da odgovara, zato sto je SRBIN.
To je samo POHVALA za nasu vladu da i dalje VREDNO radi za Srpske neprijatelje, i da jos vise salje Srba u hag.
Srbijo, jadna li si.
18.07.2008 00:01
Dragan
Nije korektno da se neko predstavlja u moje ime, pogotovo ako ima potpuno kontra stavove od mojih, a to sam jos ranije primetio. Ja ne znam kako mi stalno vidimo nase kao zrtve, a niko jos nije izrazio zaljenje prema zrtvama, pa covek je naredio bombardovanje hrvatskih gradova, od Unicef znacaja i po meni treba bez milosti da odgovara. Normalno, trebalo bi svako da odgovara za svoje zlocine, ali nemojmo imati razumevanja za nase zlocine. Kada to postignemo imamo pravo da trazimo da i drugi odgovaraju za svoje zlocine.
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi