Jeremić uložio protest
Jeremić uložio protest
BBC petak, 18. jul 2008.
Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić preneo je noćas generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu najoštriji prigovor Srbije zbog početka preoblikovanja Misije UN na Kosovu bez saglasnosti Beograda.
Ako uopšte dodje do rekonfiguracije civilnog prisustva na Kosovu, Beograd mora biti deo tih pregovora, rekao je Jeremić u sedištu UN u Njujorku. Jeremić je dodao je da Srbija u tome "može nedvosmisleno da računa na podršku Rusije... »
Snažno neslaganje
Pink petak, 18. jul 2008.
Jeremić: Izuzetno loše što je proces rekonfiguracije počeo bez Beograda
Preneo sam generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Munu snažno neslaganje Srbije, zbog toga što je proces rekonfiguracije međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu i Metohiji otpočeo bez saglasnosti Beograda i bez... »
UN na mala vrata širi uticaj Euleksa
Blic petak, 18. jul 2008.
Ban Ki Mun za saradnju sa EU na Kosovu
Preoblikovanje Unmika na Kosovu sastoji se u dodatnom smanjivanju i nadležnosti i ljudstva ove misije kako bi, prema saznanjima „Blica“, prazan prostor popunila misija Evropske unije. Generalni sekretar Ban Ki Mun dao je instrukcije svom izaslaniku Lambertu Zanijeriju,... »
Ban: Pristupiti rekonfiguraciji
B92 petak, 18. jul 2008.
Njujork, Brisel, Moskva, Priština -- Generalni sekretar UN Ki Mun Ban poručio svom izaslaniku na Kosovu da pristupi rekonfiguraciji misije UN.
Instrukcije za nastavak izmena u postojećoj misiji već su prosleđene njenom šefu Lambertu Zanijeru. Generalni sekretar UN u svom izveštaju navodi da će, uprkos protivljenju Rusije, nastaviti sa sprovođenjem plana da snage... »
Ban Ki-mun: Naložio sam Zanijeru da počne rekonfiguraciju
RTV petak, 18. jul 2008.
Ban Ki-mun: Naložio sam Zanijeru da počne rekonfiguraciju NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun saopštio je sinoć da je svom izaslaniku na Kosovu i Metohiji poručio da pristupi rekonfiguraciji misije UN u južnoj srpskoj pokrajini (UNMIK), objavljeno je danas u sedištu Svetske... »
Ban: Pristupiti rekonfiguraciji UNMIK-a
Mondo petak, 18. jul 2008.
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun saopštio je da je svom izaslaniku na Kosovu i Metohiji poručio da pristupi rekonfiguraciji misije UN u južnoj srpskoj pokrajini (UNMIK), objavljeno je u sedištu Svetske organizacije u Njujorku. "Dao sam nalog UNMIK-u da sarađuje sa Evropskom unijom... »
Komentari na drugim sajtovima
Oglasi
Vesti dana
©2008 Naslovi

Komentari
Sklopio je pakt sa đavolom... pravda sustiže za sve takve. D