Ko će platiti cenu novog pravilnika

Ko će platiti cenu novog pravilnika

B92 subota, 26. jul 2008.  
Beograd -- Blic piše da je novi pravilnika republičke agencije RATEL izazvao buru nezadovoljstva među internet provajderima.
Uvodeći red u oblast internet komunikacija Republička agencija za telekomunikacije propisala je provajderima tehničke uslove za podsisteme, uređaje, opremu i instalacije internet mreže. Ovo uvođenje reda, međutim, znači velike... »

RATEL trenira strogoću: Internet skuplji, država kontroliše mejlove građana

RTV subota, 26. jul 2008.  
BEOGRAD - Uvodeći red u oblast internet komunikacije, Republička agencija za telekomunikaciju (RATEL) propisala je provajderima tehničke uslove za podsisteme, uređaje, opremu i instalacije internet mreže. Ovo uvođenje reda, međutim, znači velike troškove za sve koji se bave pružanjem internet... »

Internet skuplji, država kontroliše mejlove građana

Blic subota, 26. jul 2008.  
Bura oko odluke Ratel
Uvodeći red u oblast internet komunikacije, Republička agencija za telekomunikaciju (RATEL) propisala je provajderima tehničke uslove za podsisteme, uređaje, opremu i instalacije internet mreže. Ovo uvođenje reda, međutim, znači velike troškove za sve koji se bave... »

Naredba provajderima za legalno špijuniranje elektronske pošte

Danas subota, 26. jul 2008.  
Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) donela pravilnik koji omogućava zadiranje u ljudska prava i slobode
"Baza treba da sadrži, pored ličnih podataka iz ugovora s pretplatnikom i vrstu usluga, informaciju o postojanju zaštite prenosa podataka, način pristupa pretplatnika, maksimalnu brzinu prenosa podataka i identifikacione adrese",... »

Komentari

25.07.2008 23:41
Goran Cirkovic (rs)
Samo ako ne uspeju da nagovore Gmail i Yahoo da im omoguće pristup spajderima... Ne mogu nam ništaaa
26.07.2008 00:48
Milos (rs)
Pa i to što čitaš na GMailu prolazi preko lokalnog provajdera do tvog računara. Teoretski mogu svašta, a šta sve mogu u praksi, to je već drugo pitanje.
26.07.2008 01:33
milinko crna bara (rs)
Nije to ni lose, morace da obezbede kvalitetan protok i stabilne veze, tu je vec i pitanje brzine tako da ce nama obicnim smrtnicima biti nesto bolje i stabilnije konekcije. A ko kaze da nas i do sada nisu kontrolisali, he he, ovo je samo legalizacija nadzora.
26.07.2008 02:14
savo (us)
To vam je Americki i EU frdom slobodan si ali nisi, ni sa postenim ne mozes da popricas a da ne prisluskuju.
26.07.2008 10:22
kiske
Ovo je INFORMBIRO u savremenom, transparentnom izdanju.
26.07.2008 12:26
nada (dk)
kako vas nije stid. hocete u evropu. kako cete u evropu da kontrolisete gradjane i da im vise naplacujete usluge. ja sam na zapadu 25 godina jos nisam nigde procitala da drzava kontrolise imeil. ´vi gospodo sa takvim ponasanjem ne mozete u evropu. jel niko nece policijsku drzavu u evropu. a sa takvim stavovima svaki dan po gradjnima i njhovom djepu. daj boze da docekate novu godinu na vlasti.
26.07.2008 13:13
itl (it)
Sto se mene tice, mogu da slusaju i kontrolisu do mile volje!!! Koristim prilku da ih pozdravim i pozelim srecan rad!!!!
26.07.2008 13:38
I.S. (rs)
To verovatno drzavni funkcioneri zele da se zastite nakon svih ovih pretnji i ja se tome ne cudim uopste. Tacno je da toga nema nigde u Zapadnoj Evropi, ali u kojoj zemlji Evrope se predsedniku i ministrima preti smrcu kao da je to najnormalnija stvar na svetu.
26.07.2008 14:11
lora (rs)
Danas ima milion načina za skrivenu komunikaciju a ako će nekoga uveseljavati presretanje mejlova, pa i tu se šifrovano može komunicirati. Ako se to a sumnjam radi zbog mogućih terorističkih akcija, slažem se ali da li iko normalan misli da bi bilo ko mejlom poslao poruku takve sadržine. Bojim se da je ta nazovi Evropa od nas daleko, da dalja ne može biti
26.07.2008 16:38
Nemanja (jp)
Gmail saobracaj lako je koristiti kriptovano, a i ostatak komunikacije - bez problema moze da se kriptuje.
Ja izbegavam lokalne zakone o internetu zemlje u kojoj sam tako sto sam za 10USD mesecno zakupio kriptovanu konekciju do odredjene zemlje - i ovi ovde mi nista ne mogu - mogu samo da se slikaju.
26.07.2008 18:32
deki
Oni su sad legalni heckeri!!!!
27.07.2008 08:03
Aleksandar Terorista (rs)
Ovde neshto gadno smrdi!
Zanimljivo je ime same agencije "RATEL", da su nadlezni malo progooglali, mozda bi im se vishe svidela ona verzija sa 2xT, kladim se da imaju i odgovarajucu zivotinju na logou;)
Zamislite samo izveshtaj koji shalju nekoj stranoj agenciji? :D
26.08.2008 18:32
Boss (rs)
Sve lepo napises u office word-u pa to stavis u Rar pod passwordom i saljes kao attachment, pa neka provale u mail ako mogu. Ja bar tako i saljem mail svojim ljudima. I jos nesto ovaj koji prima mora da zna password
Pošaljite vaš komentar »
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2009 Netmark d.o.o.