Povezane vesti

'Ratno stanje' u Gruziji

BBC petak, 8. avgust 2008.

BBC: 'Ratno stanje' u Gruziji
Gruzijski parlament je usvojio predsednički dekret o proglašenju ratnog stanja, nakon što su ruske snage izvele vazdušne napade na gruzijski grad Gori, nedaleko od otcepljene oblasti Južne Osetije, gde se gomilaju gruzijske trupe.
U jednom od napada pogođene su dve stambene zgrade - izvestan broj civila je tom prilikom poginuo ili zadobio povrede. Ruska vojska je potvrdila da su njena dva aviona oborena tokom borbi. Ruski premijer Vladimir Putin obišao je,... »

Rat u Gruziji

RTS petak, 8. avgust 2008.

RTS: Rat u Gruziji
Tenzije u Južnoj Osetiji prerasle su u pravi rat, pošto su gruzijske vlasti, tenkovima i raketama, pokušale da povrate kontrolu nad pobunjenim regionom, nakon čega je usledila kontra-ofanziva ruskih snaga. Prema poslednjim izveštajima, broj žrtava sukoba dostigao je 1.400, mahom civila u Ćinvaliju,... »

Ruske mirovne trupe kontrolišu Činvali

Blic petak, 8. avgust 2008.

Počeo rat između Gruzije i Južne Osetije, 1.400 poginulih
Južna Osetija u potpunosti kontroliše svoju prestonicu Činvali, iako gruzijske snage pokušavaju da se vrate u grad, izjavila je portparolka nepriznatih južnoosetijskih vlasti Irina Gaglojeva, nešto više od 24 časa nakon napada gruzijske vojske na prestonicu ove... »

Oružani sukobi u Južnoj Osetiji

B92 petak, 8. avgust 2008.

B92: Oružani sukobi u Južnoj Osetiji
Tbilisi, Moskva, Peking, Njujork -- U Južnoj Osetiji večeras se vode žestoke borbe između pripadnika ruskih mirovnih snaga i gruzijskih vojnih jedinica.
Portparol komande ruskih mirovnih snaga je rekao da je u borbama kod Chinvalija 12 pripadnika ruskih mirovnih snaga poginulo, a 150 ranjeno. Gruzijski izvori navode da je poginulo 30 ljudi, mahom gruzijskih vojnika. Ruski tenkovi... »

Borbe u Ćinvaliju

RTV petak, 8. avgust 2008.

MOSKVA/ĆINVALI - Kolona ruskih okloplnih vozila ušla je danas na teritoriju Južne Osetije, otcepljene autonomne oblasti Gruzije, javili su ruski mediji. Prvi kanal ruske državne televizije prikazao je snimke ruskih tenkova u Južnoj Osetiji, a agencija Itar-Tas javlja da se oni kreću ka glavnom... »

Rat u Gruziji

Pink petak, 8. avgust 2008.

Oružani sukobi u juznoj Osetiji
Kolona ruskih okloplnih vozila ušla je danas na teritoriju Južne Osetije, otcepljene autonomne oblasti Gruzije, javili su ruski mediji.Prvi kanal ruske državne televizije prikazao je snimke ruskih tenkova u Južnoj Osetiji, a agencija Itar-Tas s javlja da se oni kreću... »

Južna Osetija: Dejstvuje gruzijska avijacija - bitka za Ćinvali

MOSKVA/TBILISI - Gruzija je u sukobima sa Južnom Osetijom angažovala avijaciju, javili su jutros ruski mediji, dok iz glavnog grada otcepljene autonomne oblasti stižu oprečne informacije o tome da su gruzijske snage zauzele grad Ćinvali. Izveštač gruzijskog radija "Imedi" javio je da su gruzijske... »

U Južnoj Osetiji počeo rat

MOSKVA/TBILISI - Gruzijska vojska zauzela je tri sela u zoni gruzijsko-južnoosetijskog konflikta, potisnuvši iz njih u potpunosti južnoosetijske snage, javili su noćas ruski mediji, prenoseći da vlasti ruske republike Severne Osetije i otcepljene gruzijske republike Abhazije najavljuju slanje... »

Komentari

08.08.2008 13:27
Sasa (us)
Drago mi je da Gruzija odradjuje sta Ustav propisuje. Da je Srbija samo imala ono medju nogama da nesto slicno uradi drugacije bi sve bilo. "Onu koja se daje sama nije samo onaj koji je zurio na autobus" - e to su nasi politicari... pustili da ih trpa ko kako stigne
08.08.2008 14:59
stevan (fr)
Srbija nije mogla ni da sanja o nesto slicnom jer su nato-ameri poceli bombardovanje zemlje. ovde jedini mozda rusi imaju neku korist od ovog sto se desava. al sam totalno s njima jer ako kosovo moze sto ne juzna osetija?! tek ce sad svet da vidi koliku je gresku na balkanu napravio svojim jedinstvenim slucajem. il nazad il mnogo ratova! al mozda im je bio bas to i cilj...
08.08.2008 15:42
Djeneral (rs)
U ovom slucaju potpuno je nebitna slicnost sa Kosovom vec cinjenica da Zapad gura Gruziju u rat sa Rusijom. Naravno Gruzija odma' trazi pomoc Amerike! STO ZNACI POCELO JE!
08.08.2008 16:19
ivana (rs)
Samo dok se Srbija ne trpa u medjunarodne sukobe, dobro je.
08.08.2008 17:22
fran (mk)
Srbija nije u stanju da izdrzava svoju vojsku u kasarnama a kamoli u ratnim operacijama.
08.08.2008 17:41
dobro (ba)
CNN -"snila baba što bi bila rada. "
08.08.2008 17:42
Djeneral (rs)
Nikad se nismo trpali, nego nas sve vreme trpaju...
ha, ha. Da vidis samo CNN i analiticare iz Vasingtona ne vade nas iz usta. Ko to kaze, ko to laze...
08.08.2008 17:44
čili (ba)
Rusi dolaze...
08.08.2008 19:25
Vladimir Karapandža (rs)
Stvarno mi nije jasno kako nekima može biti drago što se negde vodi rat, što ginu nevini. SAD su stavile kartu na Saakašvilija, koji je očigledan diktator, prvo je ugušio opoziciju u zemlji, setimo se 07.11.2007., pa sada uz blagoslov SAD vodi rat protiv svojih sunarodnika.
08.08.2008 20:12
VRS (rs)
Ja stvarno ne znam sta je tim glupim liderima malih naroda? Hoce da budu bogovi, a to ne mogu biti. Nije dobro sto je vlast Gruzije potegla oruzje, sada ce Gruzini da osete ruski gnev. Mojim prethodnicima da kazem da nije pametno povezivati nase Kosovo sa ruskom Juznom Osetijom.
08.08.2008 20:21
Elvis
Sada ce Serbija da prizna NEZAVISNOST KOSOVA.
08.08.2008 20:24
srki (rs)
Polako ali sigurno istorija ce pokazati, koliko je svet gresio prema Srbiji, samo me zanima reakcija Amera...
08.08.2008 21:14
pukovnik (rs)
Ja se iskreno nadam da ce doci. Da ce nam svanuti.
08.08.2008 23:24
mitrovicmitar (ch)
zalosno to su sve pravoslavni narodi i drzave
10.08.2008 16:17
dostavise99 (rs)
Veliki se bore za svoje interese a mali ginu.
Pošaljite vaš komentar »
Add to Google
Add to Facebook
©2008 Naslovi