SRS pred konačnom podelom
SRS pred konačnom podelom
RTS sreda, 10. septembar 2008.
Predsednički kolegijum SRS-a najavio za petak pokretanje disciplinskog postupka protiv Tomislava Nikolića i poslanika iz kluba "Napred Srbijo". Nikolić negira optužbe i kaže da su dirigovane iz Haga. I dalje nepoznat stav Aleksandra Vučića o raskolu u SRS-u. Predsednički kolegijum Srpske radikalne... »
Pavlović: Uskoro politička stranka Tomislava Nikolića
RTV sreda, 10. septembar 2008.
BEOGRAD - Ukoliko Centralna otadžbinska uprava SRS donese odluku o isključenju Tomislava Nikolića iz stranke, to će njega i njegove sledbenike voditi ka formiranju nove političke partije, izjavio je profesor Fakulteta političkih nauka Vukašin Pavlović. On je, gostujući na Televiziji B92, rekao da... »
Mirović: Kriza u SRS dugo traje
B92 sreda, 10. septembar 2008.
Novi Sad -- Lider novosadskih radikala Igor Mirović kaže da kriza potresa SRS više od godinu dana, i da su veoma narušeni međuljudski odnosi.
Predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke Igor Mirović izjavio je da predsedništvo SRS, čiji je i on član, na sednici od prošlog petka nije pokazalo iskrenu volju da se otvore "suštinska pitanja" o radu stranke i da... »
Moja istina
Kurir sreda, 10. septembar 2008.
Šešelj me je mesecima maltretirao i ponižavao! SRS je moja kuća, moje dete! Da nisam brutalno zgažen kao krpa, otrpeo bih mnogo! Kad su počeli da mi kunu unuke, shvatio sam da tu više budućnosti nema. Oni su me oterali iz stranke
BEOGRAD - Tomislav Nikolić ozlojeđeno je za sobom zatvorio vrata Srpske radikalne stranke i otišao. Borba koja mu predstoji pokazaće da li je političar od formata, koji će uspeti da se izbori za svoje mesto. Ono što je izvesno,... »
Čistka Nikolićevih ljudi iz SRS-a
Politika sreda, 10. septembar 2008.
Stranački odbori u Vojvodini počeli da sprovode zahtev Dragana Todorovića da iz partije isključe poslanike koji su prešli u klub Tomislava Nikolića
Pretnje novog šefa poslaničkog kluba Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića da će iz partije biti isključeni svi poslanici koji su odlučili da sa Tomislavom Nikolićem obrazuju novu poslaničku grupu, prvi su sproveli... »
Petak – „dan De” za Tomu
Politika sreda, 10. septembar 2008.
Ukoliko Nikolić obezbedi podršku većine u Centralnoj otadžbinskoj upravi SRS-a ili makar na toj sednici isposluje vanredni kongres stranke, ima šansu da postane njen lider. U suprotnom, moraće da osniva novu
Kakav će biti konačan rasplet sukoba u Srpskoj radikalnoj stranci na liniji Vojislav Šešelj – Tomislav Nikolić biće jasnije u petak, posle sednice Centralne otadžbinske uprave, stranačkog organa koji će odlučivati o isključivanju... »
Bez blanko ostavki, SRS nemoćan
Dnevnik sreda, 10. septembar 2008.
Upravo na tu odredbu pozivaju se u poslaničkom klubu Srpske radikalne stranke, koji od odbeglih poslanika traže da mandate vrate stranci, ali na Ustav se pozivaju i poslanici iz kluba “Napred, Srbijo”, koji je prekjuče formirao doskorašnji zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić. Naime,... »
Radikali pucaju po svim šavovima
Dnevnik sreda, 10. septembar 2008.
Novi poslanički klub „Napred, Srbijo“ trenutno ima 19 članova – osim šefa Tomislava Nikolića, to su Gojko Radić (Subotica), Mićo Rogović (Nova Varoš), Zoran Mašić (Rumenka), Milan Knežević i Mileta Poskurica (Kragujevac), Zoran Antić (Jagodina), Saša Maksimović (Novi Bečej), Vučeta Tošković i... »
Stranci su neophodne promene
Građanski list sreda, 10. septembar 2008.
NOVI SAD - Član predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke Igor Mirović u razgovoru za Građanski list kaže je sednica tog stranačkog organa prošlog petka, na kojoj je Tomislav Nikolić podneo ostavku na mesta zamenika predsednika stranke i šefa poslaničke grupe radikala u Narodnoj skupštini,... »
Toma osniva stranku
Večernje novosti sreda, 10. septembar 2008.
Razlaz Nikolića i Todorovića KADA ga „šešeljevci“ u petak izbrišu iz članstva SRS, prvi zadatak Tomislava Nikolića biće osnivanje partije. Taj potez, prema nezvaničnim najavama, mogao bi da povuče već sledeće nedelje. I poslednja nit 18 godina duge veze Nikolića i SRS formalno će biti prekinuta u... »
Nikolić pozvao Vučića da se opredeli
Danas sreda, 10. septembar 2008.
Nastavljeni sukobi unutar Srpske radikalne stranke
Beograd - Srpsku radikalnu stranku i dalje potresaju sukobi. Dragan Todorović, novi šef poslaničke grupe te stranke, rekao je juče novinarima da je za sledeći petak zakazana sednica Centralne otadžbinske uprave na kojoj će se raspravljati o disciplinskoj odgovornosti... »
Radikalske podele širom Srbije
Danas sreda, 10. septembar 2008.
TRAGOM Danas istražuje koliko rascep u vrhu SRS utiče na situaciju u lokalnim odborima te stranke
Subotica, Sombor, Kragujevac, Vranje - Raskol u Srpskoj radikalnoj stranci u Narodnoj skupštini odmah se odrazio, kako je i očekivano, i na nivou gradskih i opštinskih odbora. I dok pojedini lokalni... »
Komentari na drugim sajtovima
Oglasi
Vesti dana
©2009 Netmark

Komentari
Ovu je zakletvu dao Tomislav Nikolic. To je naime tekst zakletve za poslanike SRS.
Pogazio je pa nek vidi sta ce sad. Bacio je pod noge nesto sveto. Tako je on govorio. Govorio je da se sve moze kupiti ali ne i moral. Gde mu je sada moral. Kako ce sada pred boga izaci, kako ce mu bog pomoci?
Sumadija se budi
dosta je ovih prekodrinaca dosadise