SVI PROTIV TADIĆA ZBOG PREDLOGA O PODELI KOSOVA
SVI PROTIV TADIĆA ZBOG PREDLOGA O PODELI KOSOVA
Press sreda, 1. oktobar 2008.Sve parlamentarne stranke osudile su najavu predsednika Srbije Borisa Tadića da je moguća i podela Kosova.
Stopama Dobrice Ćosića... Tadić Tadić je rekao i da je „spreman da razmišlja i o toj opciji, ukoliko iscrpimo sve prethodne opcije, kojih ima dosta". Iako je najavio da podela „nije na dnevnom redu", ova izjava podelila je i... »
Tadić: Ne predlažem podelu
B92 sreda, 1. oktobar 2008.Beograd -- Ne predlažem podelu Kosova, o tome mogu da razmišljam samo ako sve ostale mogućnosti budu iscrpljene, pojasnio je predsednik Srbije Boris Tadić.
Nakon polemika u javnosti o njegovom stavu da je spreman da razmišlja i o podeli Kosova kao jednoj od opcija, predsednik Srbije Boris Tadić obratio se javnosti. Tom prilikom, Tadić je, osim što je ponovio već poznate stavove... »
Delili, ne delili, kajanje nam ne gine
Glas javnosti sreda, 1. oktobar 2008.DUŠAN BAJATOVIĆ: Podela nije opcija, jer ako nastavimo na međunarodnom planu kako smo počeli i postignemo jedinstvo u Srbiji, nećemo imati potrebe da je razmatramo. SLOBODAN SAMARDŽIĆ: Ne možete se boriti za deo ili pola Kosova, a da ne uspostavite našu vlast tamo. Vladika Artemije: Bolje da nam protivpravno uzmu, nego da ga delimo. ČEDOMIR ANTIĆ: Očekivano je i bilo da Tadić pokrene i tu temu, zato što čak ni model Hongkonga, ni Olandskih Ostrva nije primenljiv
BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić je prelomio - može i podela Kosmeta. Da li je na Javnom servisu greškom najavio promenu politike u borbi za Pokrajinu ili se u potpunosti vraća staroj ideji biće, valjda, jasnije uskoro,... »
Tadić: Ne predlažem podelu Kosova
EMG sreda, 1. oktobar 2008.Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da ne predlaže podelu Kosova, već da o tome može da razmišlja samo ako sve ostale mogućnosti budu iscrpljene. O tome mogu da razmišljam samo u slučaju da su sve ostale mogućnosti iscrpljene, a da li bih se priklonio tom rešenju, o tome je sasvim hipotetički govoriti danas, kaže Tadić
"O pitanju podele diskutuju intelektualci u Srbiji i međunarodnoj javnosti i to jeste jedna od opcija koja je svih ovih godina bila naglašavana kada je u pitanju budući status Kosova. O tome mogu da razmišljam samo u slučaju da... »
Podela poslednji adut
Kurir sreda, 1. oktobar 2008.BEOGRAD - Aktuelizovanjem priče o podeli Kosova kao o eventualnoj opciji predsednik Srbije Boris Tadić, zapravo, utire put pred susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel! Iako je precizirao da podela pokrajine u ovom trenutku „nije na dnevnom redu“, Tadić je ocenio da ta mogućnost postoji, ali... »
Tema dana: Beograd i Priština će na kraju crtati granice
Dnevnik sreda, 1. oktobar 2008.Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da postoji mogućnost podele Kosova, ali samo ako budu iscrpljene sve druge opcije u vezi sa statusom južne pokrajine. On je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare pojasnio da je stav Srbije i njegov lični, da je suštinska autonomija okvir u kome treba... »
Tadić poručuje da je nemoćan da upravlja KiM
Danas sreda, 1. oktobar 2008.Dušan Janjić, koordinator Foruma za etničke odnose
Beograd - Najavom da postoji mogućnost podele Kosova i Metohije, ukoliko budu iscrpljene sve opcije za status južne srpske pokrajine, predsednik Srbije Boris Tadić zapravo poručuje "nemoćan sam da upravljam KiM". To pokazuje da Beograd nema strategiju za KiM i da se... »
Komentari na drugim sajtovima
Delili, ne delili, kajanje nam ne gine
Glas javnosti25 komentar(a)
Vesti dana
©2013 Netmark d.o.o.

Komentari
Kažu da se Srbi dole predstavljaju kao Bosanci, a ne pitaju zašto, JER ĆE BITI UBIJENI I KO ZNA ŠTA JOŠ: STRAH JE TO. vaši siptari se slobodno šetaju po Srbiji i pričaju šiptarski i niko ih ne dira. Poznajem lično jednog šiptara, radi u dryavnoj sluybi, Afrim, super živi čovek i još mnogo njih. Istoriju koju ste sami napravili može da uče samo vaša deca. Koliko su duboko srpski koreni na Kosovu pokazuju naše crkve i manastiri iz 11 veka, dok ste vi
Kazes da "siptari" setaju slobodno u Srbiji, ali zaboravis da ti prvo vredis narod kad kazes siptari, a da ne govorim kakvu slobodu imaju ljudi u srbiju!
Ja se cudim zasto vi srbi ne budete realnim i da priznate da ste napravili teror nad svima u sfrj, a sad hocete neki haski sud. Bolje za vas da sedite malo da se ohladite. Sto se tice podele neke zemlje, to nece desiti nikada vise... Sada mi nismo kao pre 10 godina. Znasli Snezicooo za Bonstil?! Dosta ti je samo to...
Bolje za vas srbe da nas prodajete plazma keksove, a mi rudu. itd...
Snezo kakvu muziku slusas? cini mi se narodnjake?
Tung
Mozda za vas u Vojvodini je interesanto, i verujem da ne mozes da shvatis kako je nasa situacia bila od 1980 do 2000. Kad jedan narod nema pravo da odluci za sebe i da se skoluje itd. Znas samo od 1989-1999 kada je Srbija okupirala Kosovu, niko nije mogao da ide u skolu i na posao, bila je katastrofa. Za Makedoniju oni isto ne daju im dosta prava albancima, pa zato je normalno da svaki narod je netrpljiv. Isto da isto vama neko napravi sta bi ste napravili?
Vi ste dobro tamo :)
Pre rečenog bio je tu i tamo. Pa ima nas koji pročitano i tumače! Budi Bog s nama.
al u stvari sve sto sam rekao nije istina. oni su upravo kriminalci, makro-i, mocna mafija koja se stvorila krajem 19-og veka, koja je danas mozda najjaca na svetu uz pomoc SAD. normalno da vole amerikance, da ponavljaju bondstil non stop, jer bez amerikanaca ne bi danas imali kao jedan narod dve drzave. i to jedna pored druge. ko danas normalan moze da pomisli da "drzava kosovo" zivi od cistih para?? pa ceo svet zna ko truje evropu drogom i prostitutkama. ne mogu samo da shvatim kako albanci, siptari, kosovari, iliriadi, i ne znam zbog cega mogu biti ponosni tome i dolaziti na nase sajtove ostavljati komentare koje je napisao Koha Ditore i koje samo prenose. Albanija je zemlja albanaca, a ne kosovo, kraj price.
1. Niste vi nama dirnuli zivac, vec mi smo vama
dirnuli zivac. Zato sto smo mi dobili a vi ste
izgubili.
2. Srbi na Kosovo bili su uvek postovani od
Albanaca, sve dok nije Milosevic dosao na vlast.
3. Ja zivim vec 15G. u inostranstvu. Poznajem puno
Srba, nijedan nece da se prestavi kao Serbin.
Svaki se prestavi kao Bosanac ili Hrvat. Pitam
vas zasto?
4. Vase su glave vruce, zato sto vi historiju
nauciliste kako vama odgovara.
5. Ako hoces da ti se glava ohladi. Trebas da znas
gde su Srbi bili 1446G. Pa tada saznaces i kome
pripada Kosovo.
zao mi je sto ste tako ekstremno arogantna protiv "siptara" vidajuci da ste ih "lecili" (mogu pomisliti da ste doktor ili nesto slicno, a vasa kultura u nivou nula???)iskreno reci ponizava vas status!!! a pitam vas (zbog vaseg statusa): po vasem misljenju ovi "siptari" da li su igrali "aktore" kada ste ih otrovali po skolama (a i neki "shkije" (srbi, da upotrebim vas recnik)su igrali "aktore u ovoj epizodi...
pozdrav od suseda albanca (za vas gospodjo od suseda siptara, ako vam se srce slavi!).
Snezo(rs), ima miljona albanaca koji postuju srpski narod, samo albanci su samo protiv onih srba kod kojih ludilo jos traje. I bicemo uvjek protiv sve dok se ne ocistite od zli duhova.
ne znam od kuda ste (vidim da zivite u holandiju), ali zelim da vam kazem i ovo : stvarno da smo mi albanci ucili u skolama srpskohrvatski, ali ne zaboravimo (molim vas lepo)isto su i srbi ucili na skolama albanski.
a sto se tice porekla, dragi roberte da li znate gde su karpati? da li znate da ovi sa karpata su dosli kao sezonci sa srpom na ruci (otkud i ime srpsko). a poreklo de SHKA (na albanskom znaci srbin)dolazi kada su ovi sa karpata dobili nefavorantan odgovor za rad na njivama od albanaca SKA (na albanskom znaci nema). prijatelski, sused albanac.