SVI PROTIV TADIĆA ZBOG PREDLOGA O PODELI KOSOVA

SVI PROTIV TADIĆA ZBOG PREDLOGA O PODELI KOSOVA

Press sreda, 1. oktobar 2008.  
Sve parlamentarne stranke osudile su najavu predsednika Srbije Borisa Tadića da je moguća i podela Kosova.
Stopama Dobrice Ćosića... Tadić Tadić je rekao i da je „spreman da razmišlja i o toj opciji, ukoliko iscrpimo sve prethodne opcije, kojih ima dosta". Iako je najavio da podela „nije na dnevnom redu", ova izjava podelila je i... »

Tadić: Ne predlažem podelu

B92 sreda, 1. oktobar 2008.  
B92: Tadić: Ne predlažem podelu
Beograd -- Ne predlažem podelu Kosova, o tome mogu da razmišljam samo ako sve ostale mogućnosti budu iscrpljene, pojasnio je predsednik Srbije Boris Tadić.
Nakon polemika u javnosti o njegovom stavu da je spreman da razmišlja i o podeli Kosova kao jednoj od opcija, predsednik Srbije Boris Tadić obratio se javnosti. Tom prilikom, Tadić je, osim što je ponovio već poznate stavove... »

Delili, ne delili, kajanje nam ne gine

Glas javnosti sreda, 1. oktobar 2008.  
DUŠAN BAJATOVIĆ: Podela nije opcija, jer ako nastavimo na međunarodnom planu kako smo počeli i postignemo jedinstvo u Srbiji, nećemo imati potrebe da je razmatramo. SLOBODAN SAMARDŽIĆ: Ne možete se boriti za deo ili pola Kosova, a da ne uspostavite našu vlast tamo. Vladika Artemije: Bolje da nam protivpravno uzmu, nego da ga delimo. ČEDOMIR ANTIĆ: Očekivano je i bilo da Tadić pokrene i tu temu, zato što čak ni model Hongkonga, ni Olandskih Ostrva nije primenljiv
BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić je prelomio - može i podela Kosmeta. Da li je na Javnom servisu greškom najavio promenu politike u borbi za Pokrajinu ili se u potpunosti vraća staroj ideji biće, valjda, jasnije uskoro,... »

Tadić: Ne predlažem podelu Kosova

EMG sreda, 1. oktobar 2008.  
EMG: Tadić: Ne predlažem podelu Kosova
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da ne predlaže podelu Kosova, već da o tome može da razmišlja samo ako sve ostale mogućnosti budu iscrpljene. O tome mogu da razmišljam samo u slučaju da su sve ostale mogućnosti iscrpljene, a da li bih se priklonio tom rešenju, o tome je sasvim hipotetički govoriti danas, kaže Tadić
"O pitanju podele diskutuju intelektualci u Srbiji i međunarodnoj javnosti i to jeste jedna od opcija koja je svih ovih godina bila naglašavana kada je u pitanju budući status Kosova. O tome mogu da razmišljam samo u slučaju da... »

Podela poslednji adut

Kurir sreda, 1. oktobar 2008.  
BEOGRAD - Aktuelizovanjem priče o podeli Kosova kao o eventualnoj opciji predsednik Srbije Boris Tadić, zapravo, utire put pred susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel! Iako je precizirao da podela pokrajine u ovom trenutku „nije na dnevnom redu“, Tadić je ocenio da ta mogućnost postoji, ali... »

Tema dana: Beograd i Priština će na kraju crtati granice

Dnevnik sreda, 1. oktobar 2008.  
Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da postoji mogućnost podele Kosova, ali samo ako budu iscrpljene sve druge opcije u vezi sa statusom južne pokrajine. On je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare pojasnio da je stav Srbije i njegov lični, da je suštinska autonomija okvir u kome treba... »

Tadić poručuje da je nemoćan da upravlja KiM

Danas sreda, 1. oktobar 2008.  
Dušan Janjić, koordinator Foruma za etničke odnose
Beograd - Najavom da postoji mogućnost podele Kosova i Metohije, ukoliko budu iscrpljene sve opcije za status južne srpske pokrajine, predsednik Srbije Boris Tadić zapravo poručuje "nemoćan sam da upravljam KiM". To pokazuje da Beograd nema strategiju za KiM i da se... »

Komentari

01.10.2008 08:37
sneza (rs)
Izgleda da su svi protiv Tadićeve krajnje opcije. volela bih da nasi politicari ili makar njihovi savetnici procitaju ove komentare, unazad 5 dana i da vide, koliko je siptarskih virusa ušlo na njega. To je dokaz koloko oni pomno prate srpsku političku scenu, samo se tek sada oglašavaju. Ljudi dirnuli smo ih u živac. Sada udrite, to je pravi put. Neće smeti da pisnu, neće smeti da ratuju, pribegavaće raznim spletkama kao i do sada, ali od balista možemo uvek sve da očekujemo. Pre ili kasnije i mi i i oni se moramo pomiriti sa tom činjenicom.
Kažu da se Srbi dole predstavljaju kao Bosanci, a ne pitaju zašto, JER ĆE BITI UBIJENI I KO ZNA ŠTA JOŠ: STRAH JE TO. vaši siptari se slobodno šetaju po Srbiji i pričaju šiptarski i niko ih ne dira. Poznajem lično jednog šiptara, radi u dryavnoj sluybi, Afrim, super živi čovek i još mnogo njih. Istoriju koju ste sami napravili može da uče samo vaša deca. Koliko su duboko srpski koreni na Kosovu pokazuju naše crkve i manastiri iz 11 veka, dok ste vi
01.10.2008 10:38
pukovnik (rs)
Svidjalo se to nama ili ne, on ide kod kancelarke da ugovara podelu KiM. A onda ce Evropa da postavi novi uslov Srbiji. Uzmite sever KiM i priznajte drzavu Kosovo. A taj severni deo (nisam bas siguran u tacnost podatka) iznosi oko 10% teritorije KiM. Pa da li je on normalan. Pa ne moze nadam se sam da donese takvu odluku bez saglasnosti Srpskog naroda, znaci svih Srba ovoga sveta. Svako od nas mora da bude pitan da li odobrava takav nacin resenja problema KiM. Nisam za podelu. Siptari moraju da shvate da im je Srbija drzava. Svoju maticnu vec imaju i ne mogu oteti nase da bi napravili drugu siptarsku drzavu.
01.10.2008 12:14
sneza (rs)
Da Borisu tadicu, zameram jednu stvar, koja je mozda samo semanticka greska, a to je da je rekao POcinjem da razmisljam o podeli Kosova. Srbija je demokratska zemlja, nema jednoumlja, imamao zakone, Ustav, mi smo pravna drzava, ao podeli Kosova, smatram da zaista treba da se izjasni srpski narod. Referendumom, to je najbezbolniji nacin. Ipak mislim da se predsedniku omakla takva jezicka greska, jer sam sigurna da niko ne bi na svoju dusu primio takvu odluku, za koju ne znamo kakve ce posledice imati. Moje je misljenje, da je to zaista politicka realnost, iako se covek ogradio i rekao da je to poslednja, ako se sve druge iscrpe. mislim da je ovaj trenutak odlican u srpskoj diplomatiji, da nemamo mnogo manevarsakog prostora, ali da ljude koji zive u enklavama, nekako moramo staviti pod pravno okrilje Srbije i koliko je geografski moguce, fizicki povezati. Oni su proglasili nezavisnost, ali ona naravno nikada ne moze biti prava i realna, dok je maticna zemlja, ato SRBIJA, ne prizna. A to
01.10.2008 12:16
thaqi (ch)
ey snezo zasto vredas "siptari" jesi ti neka zena ko ima inata od nas pa sram te billo zar neznas sta je ucilla vasa vojska i policia kod nas... gde si ti billa prije 80-90 godina.. pa pita sta su radili sa nama opet sram te billo
01.10.2008 12:56
Ivana
Verovatno je Tadic i sam malo pogledao komentare gradjana od kojih su neki bili bas zestoko protiv podele, pa je snizio ton da bi balansirao. Iskreno ja mislim da za ceo ovaj region nema resenja bez neke ponovne integracije u neku Balkansku uniju jer nam EU neke pomagati da prevazidjemo medjusobne podele jer su i oni sopstvene podele sami prevazilazili. A republike Balkana su neminovno upucene jedne na druge. Ja se iskreno nadam da ce ovde doci vreme kad ce prestati samo da se prica o republikama i pokrajinama, nego o tome kako ljudi zive, imaju li posao, dobre plate...
01.10.2008 13:22
sneza (rs)
Siptarima. Nekada ste bili posten i čestit narod. Onda vam je ušlo seme mržnje, koje vam je dušu prodalo djavolu. Sad ste monstrumi, ubice. Proterali ste Srbe 1999., pa 2004, palite nam crkve iz 11. veka, sve radite da bi uništili dokaze da postojimo na tim prostorima mnogo, mnogo pre vas. ALi feniks ptica je nastala iz krvi i pepela i postala besmrtna. Što se tiče ljudskih prava, jesu narušena su prava žena, koje su jadne, nemaju pravo glasa, samo su mašine za radjanje dece. Jednom mi je jedna vaša šiptarka rekla, OVo nije naš rat, ovo je rat seljaka. Posle 1999., otišla je sa kosova, jer su im životi o vaših oslobodioca bili ugrožen
01.10.2008 14:58
milos sr.mitrovica (rs)
thaqi jel to bilo onih 80-90 kad srpska policija nije mogla da udje u sela u svojoj drzavi, i kad ste se naoruzali do zuba, pa kad je racijom oduzeto na desetine hiljada komada oruzja. Kazi mi jednu stvar, sta vas shiptare muci u Makedoniji, Crnoj Gori i Grckoj. Jel vas i tamo terorisu ili vam je san velika albanija
01.10.2008 16:25
ana
Pobogu Snezo, nisu svi Albanci to sto pricas, nego oni medju njima koji su kriminalci, gangsteri, a ima takvih i ovde. Zaista, kao sto neko napisa, jel ti se neko od njih nesto licno zamerio?
01.10.2008 17:21
illyria (fi)
OOOOJ SNEZICE!
Kazes da "siptari" setaju slobodno u Srbiji, ali zaboravis da ti prvo vredis narod kad kazes siptari, a da ne govorim kakvu slobodu imaju ljudi u srbiju!
Ja se cudim zasto vi srbi ne budete realnim i da priznate da ste napravili teror nad svima u sfrj, a sad hocete neki haski sud. Bolje za vas da sedite malo da se ohladite. Sto se tice podele neke zemlje, to nece desiti nikada vise... Sada mi nismo kao pre 10 godina. Znasli Snezicooo za Bonstil?! Dosta ti je samo to...
Bolje za vas srbe da nas prodajete plazma keksove, a mi rudu. itd...
Snezo kakvu muziku slusas? cini mi se narodnjake?
Tung
01.10.2008 17:40
ILLYRIA (fi)
Milos Sr. Mitr:

Mozda za vas u Vojvodini je interesanto, i verujem da ne mozes da shvatis kako je nasa situacia bila od 1980 do 2000. Kad jedan narod nema pravo da odluci za sebe i da se skoluje itd. Znas samo od 1989-1999 kada je Srbija okupirala Kosovu, niko nije mogao da ide u skolu i na posao, bila je katastrofa. Za Makedoniju oni isto ne daju im dosta prava albancima, pa zato je normalno da svaki narod je netrpljiv. Isto da isto vama neko napravi sta bi ste napravili?
Vi ste dobro tamo :)
01.10.2008 17:55
grom
Da je ijedan drugi političar ovo izrekao, došlo bi do svačega! Ali Boris je rekao!
Pre rečenog bio je tu i tamo. Pa ima nas koji pročitano i tumače! Budi Bog s nama.
01.10.2008 17:58
Mirko (rs)
@illyria Ma jadni vi, vas čak i Makedonci ugrožavaju, pa da li ti sebe slušaš šta pričaš? :)) I slonovi jadni kukaju, kažu da su miševi postali mnogo opasni u poslednje vreme...
01.10.2008 18:29
stevan (fr)
ma nemojte Srbi moji!! nisu siptari (il albanci iz sqiperije) kriminalci!! nisu oni nikad prodavali heroinu zapadu!! nisu nikad palili crkve!! nisu nikad bili najveci balkanski makro-i!! samo cekaju od amerike da pusti decu u skolu i da rade ko svaki normalan covek!!
al u stvari sve sto sam rekao nije istina. oni su upravo kriminalci, makro-i, mocna mafija koja se stvorila krajem 19-og veka, koja je danas mozda najjaca na svetu uz pomoc SAD. normalno da vole amerikance, da ponavljaju bondstil non stop, jer bez amerikanaca ne bi danas imali kao jedan narod dve drzave. i to jedna pored druge. ko danas normalan moze da pomisli da "drzava kosovo" zivi od cistih para?? pa ceo svet zna ko truje evropu drogom i prostitutkama. ne mogu samo da shvatim kako albanci, siptari, kosovari, iliriadi, i ne znam zbog cega mogu biti ponosni tome i dolaziti na nase sajtove ostavljati komentare koje je napisao Koha Ditore i koje samo prenose. Albanija je zemlja albanaca, a ne kosovo, kraj price.
01.10.2008 19:23
sneza (rs)
ANAAAAAA, nisam se zamerila ni sa jednim siptarom licno, ali mi je krivo danas sto sam ih lecila i pomagala, da bi nas oni ovde danas pljuvali. Nema siptara koji ne mrzi SRbe, veruj mi, ako ima takvog neka se javi. I ne razumem sta ih vredja ime siptar, oni nisu albanci, albanci su u Albaniji, oni su siptari, oni kao sto vidis i ne znaju ko su.
01.10.2008 19:48
platon (rs)
"Bolje vrabac u ruci nego golub na grani", valjda smo se svih ovih godina naucili necemu! Sta ce nam celo Kosovo, da li ste svesni da nam se sela gase, da nam jug odumire, ko ce da Vam zivi na Kosovu? Saka Srba?-Njiva pripada onom ko ore, a vi braco Srbi samo nastavite da se svadjate oko medje! Sve vam je malo, a ako nastavimo da se krvimo medju sobom i Beogradu cemo biti manjina. Vodite ljubav a ne rat! Napred Tadicu pokusaj da dobijes sto vise mozes, ovim pesimistima je casa uvek poluprazna!
01.10.2008 20:40
Osmatrac
Za Sneza(rs)
1. Niste vi nama dirnuli zivac, vec mi smo vama
dirnuli zivac. Zato sto smo mi dobili a vi ste
izgubili.
2. Srbi na Kosovo bili su uvek postovani od
Albanaca, sve dok nije Milosevic dosao na vlast.
3. Ja zivim vec 15G. u inostranstvu. Poznajem puno
Srba, nijedan nece da se prestavi kao Serbin.
Svaki se prestavi kao Bosanac ili Hrvat. Pitam
vas zasto?
4. Vase su glave vruce, zato sto vi historiju
nauciliste kako vama odgovara.
5. Ako hoces da ti se glava ohladi. Trebas da znas
gde su Srbi bili 1446G. Pa tada saznaces i kome
pripada Kosovo.
01.10.2008 20:56
pukovnik (rs)
Obrati se Tadicu i Sutanovcu pa vodi ljubav a ne rat. Kako nema ko da bude na KiM? Naravno da nas ima, da obradjujemo nase njive, da proizvodimo struju koja se proizvodila u nekoliko Obilickih elektrana a sada ne umeju sa sve UNMIK-om nijednu da puste u rad. Sve sto je zahtevalo struku na KiM podrazumevalo je Srbe. Oni sada kukaju, ali dok smo mi radili ono o cemu siptari pojma nisu imali, oni su nam bili sefovi i tada nam se smejali sto imamo male plate i pristajemo da radimo za njih. Tadasnja vlast je to njima velikodusno dala. Pa znate li da je "kljuc" nastao na KiM. Dacu vam i primer iz 1968. Termoelektrane Obilic su primale 60 tehnicara. Kljuc a ne znanje su odredili da bude primljeno 45 Siptara i 15 ostalih. Da, bas tako. Naravno nije ih bilo 45. Mislite da su od 9 koliko ih je hvalilo primili Srbe. Ne rekli su da ce cekati da se javi tih 9 Siptara da bi se, kako su govorili, popravila nacionalna struktura u preduzecu. Nije to od 98. ili 99. vec je mnogo ranije nastalo.
01.10.2008 21:09
Afrim (se)
Lepa snezo samo jedno pitanje posto toliko lupetas objasnimi kojin pravom vam pripada Kosovo vama,1 odakle je vase srbsko poreklo istorijsko 2 ko je izvrsio genocid nad nevinim narodom 3 u kojoj reci su se nasli kamioni sa lesevima [jel dunav na Kosovu ili srbiji].4 kome se sudi u Hagu,5 koga ganja ceo svet[ratko mladic]6 odakle su skorpioni seseljovci, ostale paravojne formacije,7ciji rezervisti traze dnevnice za ratovanje na Kosovu kad mi odgovoris na sve ova pitanja i priznas greske tvog naroda onda mozemo razgovarati ko ko, msije do tada vi ste moji neprijatelji.
01.10.2008 21:23
milos
gospodo iz albanije, mnogo duza ce ovo borba biti, ocekivali ste da sve legne za par meseci. i turci su drzali 500god kosovo, i njihova moc je kroz vreme slabila. Mi srbi drugu zemlju nemamo kao vi. nama je ona sveta.
01.10.2008 21:36
milos sr.mitrovica
pre 15min jeremic je izjavio da su velike sanse srbije pred medjunarodnim sudom, pogotovo sto je sada izvesno da ce sud doneti odluku u korist srbije. EU najavljuje uzdrzanost, kostarika i jos neke zemlje ce ponistiti odluku o priznavanju kad sud donese odluku u korist srbije. OPA rusi se ova vestacka tvorevina kao kula od karata. Odbrojavanje moze da pocne. shiptari sretan povratak, vreme je za pomirenje. pa da radimo i gradimo.
01.10.2008 22:12
albanac (fr)
za gospodju snezu
zao mi je sto ste tako ekstremno arogantna protiv "siptara" vidajuci da ste ih "lecili" (mogu pomisliti da ste doktor ili nesto slicno, a vasa kultura u nivou nula???)iskreno reci ponizava vas status!!! a pitam vas (zbog vaseg statusa): po vasem misljenju ovi "siptari" da li su igrali "aktore" kada ste ih otrovali po skolama (a i neki "shkije" (srbi, da upotrebim vas recnik)su igrali "aktore u ovoj epizodi...
pozdrav od suseda albanca (za vas gospodjo od suseda siptara, ako vam se srce slavi!).
01.10.2008 22:42
itl (it)
Cccc... Dokle vise!! Kosovo trenutno nije ni Srpsko a jos manje Albansko!! Sad je Americka teritorija dok imaju interes. Zato bez prepirke jer gubite zivce bez razloga!! P. S. Tako su radili Rimljani, Otomani i sve velike imperije. Kad se biju dva slona, strada samo trava!!
01.10.2008 23:23
Robert (nl)
Stvarno mi nije jasno, ma sta hoce ovi sipteri vise!? Koliko puta sam cuo price"Mi sipteri smo morali da ucimo srpski u skolama itd"... To je zaista jako smesno, sta su mislili da u Srbiji uce Albanski. Idite u svoju zemlju, tj. poreklo vam je Albansko i ucite onda tamo albanski jezik. To bih bilo isto kao kad bih se ja bunio da ucim Nemacki a zivim u Nemackoj. Naravno da sam morao uciti Nemacki i pricati u toj zemlji cim zivim u njoj. Zato i vi, ako smatrate da vam je bilo mucenje ucenje jezika zemlje u kojoj ste vi dosli kao gosti(pa silom postali vladari)idite brate u vasu Albaniju i pricajte Albanski od jutra do sutra!
02.10.2008 00:01
Florijan (de)
Au, Roberte(nl), ti zivis u Holandiji a mislis da si u Nemackoj, cudo!
Snezo(rs), ima miljona albanaca koji postuju srpski narod, samo albanci su samo protiv onih srba kod kojih ludilo jos traje. I bicemo uvjek protiv sve dok se ne ocistite od zli duhova.
02.10.2008 00:35
albanac (fr)
dragi roberte
ne znam od kuda ste (vidim da zivite u holandiju), ali zelim da vam kazem i ovo : stvarno da smo mi albanci ucili u skolama srpskohrvatski, ali ne zaboravimo (molim vas lepo)isto su i srbi ucili na skolama albanski.
a sto se tice porekla, dragi roberte da li znate gde su karpati? da li znate da ovi sa karpata su dosli kao sezonci sa srpom na ruci (otkud i ime srpsko). a poreklo de SHKA (na albanskom znaci srbin)dolazi kada su ovi sa karpata dobili nefavorantan odgovor za rad na njivama od albanaca SKA (na albanskom znaci nema). prijatelski, sused albanac.
©2013 Netmark d.o.o.