Otkriven "nedostajući element" u Zemljinom jezgru

Otkriven "nedostajući element" u Zemljinom jezgru

B92 pre 6 dana
Japanski naučnici su već decenijama u potrazi za "nedostajućim elementom" unutar Zemljinog jezgra, a sada veruju da su utvrdili identitet elementa koji, nakon gvožđa i nikla, čini značajni deo naše planete. Eksperimenti pokazuju da je najverovatnije reč o silicijumu, a ovo otkriće bi moglo da nam pomogne da bolje razumemo način na koji je naš svet formiran.
"Verujemo da je silicijum jedan od glavnih elemenata i da čini blizu pet odsto Zemljinog unutrašnjeg jezgra", rekao je Eiji Ohtani, voditelj istraživanja sa Univerziteta u Tokiju za Bi-Bi-Si. Smatra se da je unutrašnji deo... »

Otkriven nedostajući element u Zemljinom jezgru

Radio 021 pre 6 dana
Japanski naučnici su već decenijama u potrazi za "nedostajućim elementom" unutar Zemljinog jezgra, a sada veruju da su utvrdili identitet elementa koji, nakon gvožđa i nikla, čini značajni deo naše planete.
Eksperimenti pokazuju da je najverovatnije reč o silicijumu, a ovo otkriće bi moglo da nam pomogne da bolje razumemo način na koji je naš svet formiran. "Verujemo da je silicijum jedan od glavnih elemenata i da čini blizu pet... »

U: jezgru Zemlje otkriven element koji nedostaje

Blic pre 6 dana
Japanski naučnici veruju da su identifikovali “element koji je nedostajao” unutar Zemljinog jezgra. Za tim elementom naučnici su tragali decenijama, verujući da on, posle gvožđa i nikla, čini značajan deo samog središta Zemlje.
Eksperimenti koji imitiraju visoke temperature i pritiske duboko u unutrašnjosti planete navode na zaključak da je reč o silicijumu, a najnovije otkriće bi moglo da doprinese boljem razumevanju stvaranja sveta. “Verujemo da je... »

Komentari

©2016 Netmark d.o.o.