Agrokor - vesti

Vode „jana” i „mivela” prve žrtve Todorićevog razduživanja

Politika pre 19 sati
Od kako se spekuliše o prodaji „Jamnice”, u okviru koje posluje i ovdašnja „Mg mivela”, akcije skočile za 20 odsto i jedna trenutno vredi 21.203 evra.
Simbolično posmatrano, negazirana flaša vode „jana” biće prva žrtva dužničke krize u kojoj se našao Ivica Todorić, vlasnik „Agrokora”. Najbogatiji i ujedno najzaduženiji biznismen iz ovog regiona, čiji zajmovi prevazilaze šest... »

Srpski radnici ostaju na ulici? Zatvorene Idee u Beogradu (foto)

Srbija danas pre 2 dana
Hrvatske prodavnice se zatvaraju
Tri prodavnice Idee u Beogradu, koje su u vlasništvu hrvatskog biznismena Ivice Todorića, su zatvorene. Prodavnice su zatvorene nakon informacija da je agencija Moody's snizila je rejting koncerna Agrokor i njegovih obveznica sa ranga B2 na rang B3, i nakon što je... »

Da li će "Koka-kola" spasiti "Agrokor"?

Radio 021 pre 4 dana
Nakon brojnih informacija da je kompanija "Agrokor" Ivice Todorića u finansijskim problemima, sve se češće spominje prodaja "Jamnice", koja bi trebalo da obezbedi vraćanje kredita i normalno poslovanje.
Kako pišu "Novosti", u toku su pregovori "Agrokora" i "Koka-Kole", koja je zainteresovana da preuzme "Jamnicu", ali do sada nije postignu dogovor oko cene. Naime, "Koka-Kola" je spremna da ponudi oko 500 miliona evra, dok navodno... »

Erste Plavi prodaje, Slavonski ZAIF kupuje dionice Jamnice

SEEbiz pre 4 dana
ZAGREB - Dionice Jamnice od početka su veljače u fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi.
Na početku mjeseca bile su pod pritiskom prodavatelja zbog Agrokorovih dužničkih problema. No, ovoga se tjedna situacija dramatično promijenila nakon što je objavljena neslužbena infoirmacija da Agrokor pregovara s Coca-Colom o... »

Coca-Cola želi da preuzme Jamnicu, jedini problem cena

Gde investirati pre 5 dana
Coca-Cola i Agrokor su ušli u pregovore o prodaji Jamnice, ali su zapeli na ceni koju ovaj koncern traži za svoju perjanicu.
Kako Tportal saznaje iz više izvora u Agrokoru od Coca-Cole traže 15 iznosa godišnje dobiti pre poreza, kamata i amortizacije (EBITDA). Drugim rečima, Todorić za Jamnicu traži oko 5,9 milijardi kuna (oko 790 miliona evra), dok je... »

Todorić pregovara s Coca-Colom o prodaji Jamnice

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - Koncern Agrokor Ivice Todorića navodno prodaje Jamnicu, a trebala bi je kupiti Coca-Cola. Priče o prodaji Jamnice kruže već nekoliko tjedana, a tportalovi izvori tvrde kako su Coca-Cola i Agrokor već ušli u pregovore koji su zapeli na cijeni koju Agrokor traži za svoju perjanicu
Tportal doznaje iz više izvora kako u Agrokoru od Coca-Cole traže 15 iznosa godišnje dobiti prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA). Drugim riječima, Todorić za Jamnicu traži oko 5,9 milijardi kuna (15 puta 398,5 milijuna... »

Na ivici bankrota: Ivica Todorić zavija srpske radnike u crno!

Pravda pre 9 dana
Zbog neodogvornog ponašanja i dugova Ivica Todorić bi mogao da ostavi na ulici više od 10.000 srpskih radnika koji su zaposleni u Merkatoru, Idei, Rodi, Frikomu, Dijamantu...
Propast Agrokora koji je u vlasništvu Ivice Todorića ostavio bi u Srbiji bez posla više 10.000 radnika, a u Hrvatskoj preko 60.000. Gazda Agrokora, u čijem su vlasništvu između ostalog Merkator, Idea, Roda, Frikom i Dijamant,... »

Na ivici bankrota?! Ivica Todorić zavija u crno srpske radnike? (foto)

Srbija danas pre 9 dana
Zbog neodogvornog ponašanja i dugova Ivica Todorić bi mogao da ostavi na ulici više od 10.000 srpskih radnika koji su zaposleni u Merkatoru, Idei, Rodi, Frikomu, Dijamantu...
Propast Agrokora koji je u vlasništvu Ivice Todorića ostavio bi u Srbiji bez posla više 10.000 radnika, a u Hrvatskoj preko 60.000. Gazda Agrokora, u čijem su vlasništvu između ostalog Merkator, Idea, Roda, Frikom i Dijamant,... »

Rusi oštri! Rampa za hrvatske proizvode

BK TV pre 9 dana
Hrvatske kompanije Koka i Vindija, Perutnina Ptuj-Pipo, Belje i PIK Vrbovec iz koncerna Agrokor ostaju bez ruskog tržišta. Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova, kako piše hrvatski Poslovni dnevnik, primilo je krajem prošle nedelje depešu Rusije o ukidanju svih izvoznih dozvola za hrvatske... »

Ruska rampa Hrvatskoj: Prošle samo ove 2 kompanije

Vesti online pre 9 dana
Hrvatske kompanije Koka i Vindija, Perutnina Ptuj-Pipo, Belje i PIK Vrbovec iz koncerna Agrokor ostaju bez ruskog tržišta.
Zvanična statistika u jedanaest lanjskih meseci beleži izvoz od 162 miliona evra, a u strukturi proizvoda plasiranih u Rusiju skoro dve trećine vrednosti imaju farmaceutski proizvodi, dok je udeo prehrambenih srušen ispod 5... »

Iračke snage počele zauzimanje aeorodroma u Mosulu

RTS  pre 19 minuta  još 7 povezanih

I Al Dahra u redu za PKB - kome će srpska zemlja?

B92  pre 45 minuta  još 5 povezanih

Dinar slabi, kurs 123,92

RTV  pre 9 sati  još 6 povezanih

Lajović bez četvrtfinala na turniru u Rio de Žaneiru

Beta  pre 50 minuta  još 6 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.