Agrokor - vesti

Ljajić: Firme koje su deo Agrokora stabilno posluju u Srbiji

Beta pre 6 minuta
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su firme u sastavu hrvatskog koncerna "Agrokor" koje posluju u Srbiji i dalje stabilne i ispunjavaju obaveze prema malim dobavljačima. "Poslovanje u Srbiji je stabilno, ali to nije razlog da ne vršimo dalji nadzor, u... »

Ramljakova bruto plaća gotovo 90.000 kuna

SEEbiz pre 59 minuta
ZAGREB - Izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor zarađuje duplo više od premijera, ali manje od prosječne plaće donedavnih članova Uprave tog koncerna, piše Nacional.
Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor, više je nego dvostruko plaćen od premijera Andreja Plenkovića. Njegova mjesečna plaća u bruto iznosu dosegla je protekli mjesec 89.227, 81 kunu. To znači da u neto iznosu ona... »

Šta sve rasprodaje Todorić:Jahta, heliš, merdža...

Mondo pre 11 sati
Agrokor tajkuna Ivice Todorića je i dalje na velikim mukama kako bi bar deo koncerna preživeo dugove u koje je upao. Spas se traži i u rasprodaji, pa najbogatiji čovek Balkana ostaje bez dela luksuzne imovine.
Pre rasprodaje nekretnina i kompanija, što će svakako uslediti jer Agrokor ovakav kakav je sigurno neće preživeti, državna prinudna uprava rasprodaće jahtu, helikopter, automobile... Agrar Miškoviću i Rusima? Najviše straha za... »

"Agrokor" prodaje jahtu, novi zahtevi dobavljača

RTS pre 13 sati
RTS: "Agrokor" prodaje jahtu, novi zahtevi dobavljača
"Agrokor" se, prema odluci nove uprave, rešava imovine koja nije neophodna za poslovanje kompanije. Na prodaju su Todorićeva jahta, helikopter, luksuzni automobili. Istovremeno, nezadovoljni dobavljači su se ponovo sastali i dostavili spisak novih zahteva.
Odavno ne leti, ali da bi se makar održao na vodi "Agrokor" je stavio na prodaju jahtu, helikopter i luksuzne automobile vlasnika kompanije Ivice Todorića. Maro Knego, trgovac plovilima, kaže da je brod opremljen trima kabinama,... »

Ako Agrokor ne ispuni ovih pet zahteva, ostaje bez robe

Dnevnik pre 16 sati
B92: Prete: Ako Agrokor ne ispuni ovih 5 zahteva...
ZAGREB: Dobavljači Agrokora, odnosno njegovog trgovinskog lanca Konzum, uputili su danas, sa sastanka održanog u prostorijama Kraša, pet zahteva bankama i povereniku hrvatske vlade Anti Ramljaku, zapretivši da će ukoliko ne oni ne budu ispunjeni do 29. maja - obustaviti dalje isporuke robe.
"Nakon gotovo 40 dana kako je vanredni poverenik preuzeo upravljanje kompanijom, mi dobavljači nismo zadovoljni. To je dovelo do toga da razmišljamo i o nekim merama, a hoće li doći do tih mera ovisi o ispunjenju naših zahteva,... »

CVC Capital Markets zainteresovan za preuzimanje Mercatora

Gde investirati pre 17 sati
Fond CVC Capital Partners zainteresovan je za preuzimanje Mercatora, procurilo je prethodnih dana iz više izvora.
Najveći slovenski trgovac mogao bi se uskoro naći na prodaji, nedavno je to otkrio i poverenik Vlade za Agrokor Ante Ramljak. Ime ovog fonda se u kontekstu kovine Mercatora pojavljuje već gotovo čitavu deceniju. Fond upravlja sa... »

Procurile dve važne informacije o Agrokoru

B92 pre 17 sati
B92: Procurile dve važne informacije o Agrokoru
Zagreb -- Na sastanku dobavljača Agrokora iznete su dve značajne informacije - obe baš i nemaju pozitvan predznak.
Naime, američki pravni savetnici kažu da je dug Agrokora primenom Leks Agrokora postao dug Republike Hrvatske. Dakle, sve što je Todorić "godinama stvarao" zaista će postati vlasništvo Hrvatske. Konkretno - dug. Agrokor je pre... »

"Hrvati žive dvaput bolje ali ih čeka Agrokor"

B92 pre 18 sati
B92: "Hrvati žive dvaput bolje ali ih čeka Agrokor"
Beograd -- Kad bih mogao da biram kojoj naciji da pripadam, pa time čiji ću premijer biti, Hrvatske ili Srbije, izabrao bih ovo drugo.
To je rekao je premijer Aleksandar Vučić, govoreći hipotetički, a obraćajući se studentima Fakulteta bezbednosti na temu izazova koji su pred Srbijom, ali i svetom. On je tokom predavanja studentima tog fakulteta, a govoreći o... »

"Odavno se znalo kakav će haos napraviti Agrokor"

Press pre 20 sati
B92: "Odavno se znalo kakav će haos napraviti Agrokor"
Na štetnost prodaje Merkatora Agrokoru sagovornik je Magazina Biznis profesor Janez Prašnikar s Ekonomskog fakulteta u Ljubljani upozoravao s kolegama još 2012.
Foto:b92.net Sada u intervjuu za taj ekonomski mesečnik navodi da je, između ostalog, Agrokor u tom trenutku već bio u goroj finansijskoj situaciji nego Merkator. "I to ne samo kad je reč o ukupnom finansijskom dugu nego i... »

Na dobošu jahta, helikopter, automobili

Danas pre 1 dan
U hrvatskom sedištu Agrokora ovih dana počinje prodaja imovine koja nije neophodna za poslovanje, a prve na spisku su luksuzna jahta, helikopter i automobili, piše zagrebački Jutarnji list. Taj potez najavila je potpredsednica Vlade Martina Dalić, koja je pre nekoliko dana kazala kako smatra da... »

Bomba na koncertu Arijane Grande u Mančesteru, 22 mrtvih

N1 Info  pre 30 minuta  još 36 povezanih

Tači: Han brine samo o Srbiji

Večernje novosti  pre 11 sati  još 2 povezane

Stefanović: Podrška Rusije

Danas  pre 12 sati  još 2 povezane

Evro danas 122,97 dinara

Kamatica  pre 41 minut  još 4 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.