Agrokor - vesti

Banke traže 80 miliona evra od Agrokorovih firmi u Srbiji

Radio 021 pre 7 sati
B92: Kostić pozajmio Todoriću više od 50 mil. EUR
Agrokorove firme u Srbiji su predmet okršaja banaka i vanredne uprave tog koncerna i trenutno izgleda da bankari dobijaju, piše "Danas" i navodi da banke traže oko 80 miliona evra od tih kompanija.
Zbog duga od 100 miliona evra, Sberbanka Rusija je blokirala prodaju vlasništva Agrokora u kompanijama Dijamant, Frikom, IDEA, Kron, M-profil i Nova sloga. Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, postoje... »

Addiko: Zasad mali negativni efekti Agrokora na hrvatski BDP

SEEbiz pre 5 sati
ZAGREB - Addiko Bank u 2018. godini očekuje nastavak rasta hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) po stopi od 3 posto, kao i ove godine, izjavio je u srijedu direktor odjela Ekonomskih istraživanja te banke Hrvoje Stojić na predstavljanju polugodišnje publikacije Addiko Banka Macroeconomic Outlook 2018.-2019, ocijenivši da je to za Hrvatsku solidna stopa rasta.
U 2018. se očekuje još jedna rekordna turistička sezona, kazao je Stojić te dodao da kada se gledaju rizici, ove se godine puno pričalo o restrukturiranju Agrokora a zapravo se ti rizici, barem doslovce, nisu materijalizirali.... »

"Kraj će biti jako loš: Agrokor ide u stečaj, sa njim tonu i srpske firme"

Vesti online pre 5 sati
Koncern Agrokor će otići u stečaj sledeće godine, smatra gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.
Na pitanje kako će u svemu proći slovenačke, a kako srpske firme, Janković je naznačio da tu nema dobrog rešenja. - Ako ide "mama" u stečaj, ide i "ćerka" u stečaj. Ko god priča da se tu nešto može spasiti, pogrešno je. Jer, svi... »

Banke traže 80 miliona evra od Agrokorovih firmi u Srbiji

N1 Info pre 7 sati
Agrokorove firme u Srbiji su predmet okršaja banaka i vanredne uprave tog koncerna i trenutno izgleda da bankari dobijaju, piše Danas i navodi da banke traže oko 80 miliona evra od tih kompanija.
Zbog duga od 100 miliona evra, Sberbanka Rusija je blokirala prodaju vlasništva Agrokora u kompanijama Dijamant, Frikom, IDEA, Kron, M-profil i Nova sloga. Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, postoje... »

Janković: Agrokor će otići u stečaj

Dnevnik pre 18 sati
BEOGRAD: Koncern Agrokor će otići u stečaj sledeće godine, smatra gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i dodaje da je jedino rešenje da se 50 odsto svih potraživanja banaka i dobavljača pretvori u kapital i da se sa tim dokapitalizuje Agrokor.
Po mojoj oceni, kraj će biti loš - Agrokor će otići u stečaj sledeće godine, “Leks Agrokor“ ne može da deluje. To je isto kao da su Grci rekli - mi ne priznajemo stare dugove, hajde sad da krenemo iz početka, rekao je Janković za... »

Janković: Agrokor će otići u stečaj

RTV pre 18 sati
RTV: Janković: Agrokor će otići u stečaj
BEOGRAD - Koncern Agrokor će otići u stečaj sledeće godine, smatra gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i dodaje da je jedino rešenje da se 50 odsto svih potraživanja banaka i dobavljača pretvori u kapital i da se sa tim dokapitalizuje Agrokor.
"Po mojoj oceni, kraj će biti loš - Agrokor će otići u stečaj sledeće godine, Lex Agrokor ne može da deluje. To je isto kao da su Grci rekli - mi ne priznajemo stare dugove, hajde sad da krenemo iz početka", rekao je Janković za... »

HR : Banka Inteza traži od Zvijezde isplatu 15,39 miliona evra

Dnevnik pre 1 dan
B92: Tužba Agrokoru u Srbiji, banka presavila tabak
ZAGREB : Banka Inteza Beograd pokrenula je parnični postupak protiv Zvijezde pred Privrednim sudom u Beogradu, saopštili su danas iz te hrvatske kompanije iz sastava Agrokora, izveštava portal Seebiz.
Parnica je pokrenuta radi isplate po osnovu garancije za obavezu Agrokora, preuzete za kredit iz novembra prošle godine u visini od 15,39 miliona evra. Vanredna uprava Agrokora je prošle nedelje objavila informaciju o statusima... »

Kreće borba za CG, Rusi ne daju

B92 pre 1 dan
B92: Kreće borba za CG, Rusi ne daju
Podgorica -- Poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak zatražio je od crnogorskog Privrednog suda hitno priznanje postupka vanredne uprave tog koncerna.
Namera mu je da se zaštiti imovina kompanije iz tog sistema koje posluju u Crnoj Gori, pišu podgoričke Dnevne novine. Osim priznanja postupka pokrenutog početkom aprila pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, Ramljak je od crnogorskog... »

Agrokor traži priznanje vanredne uprave u Crnoj Gori

SEEbiz pre 2 dana
PODGORICA - Povjerenik hrvatskog Agrokora Ante Ramljak zatražio je od Privrednog suda Crne Gore hitno priznanje postupka vanredne uprave koji se nad ovim koncernom vodi u Hrvatskoj, kako bi zaštitio imovinu kompanija iz ovog sistema koje posluju u našoj državi, saznaju Dnevne novine.
Osim priznanja postupka pokrenutog početkom aprila pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, Ramljak je od Privrednog suda zatražio i hitno pružanje pomoći koje se ogleda u izricanju zabrane pokretanja i vođenja postupaka kojima bi se... »

Kreću u lov: Hrvatski divovi ujedinjeno po Agrokor

B92 pre 2 dana
B92: Kreću u lov: Hrvatski divovi ujedinjeno po Agrokor
Hrvatske kompanije Atlantik i Adris zainteresovani su za zajednički ulazak u Agrokor, piše hrvatski Jutarnji list pozivajući se na izvore iz vrha obe kompanije.
List navodi da još nije moguće dobiti više detalja oko konkretnih namera Atlantika i Adrisa, ali jasno je kako je već i sama vest zasigurno jedna od najvažnijih poslovnih priča u savremenoj istoriji hrvatskog biznisa. Jutarnji,... »

©2017 Netmark d.o.o.