Albanija - vesti

CEFTA plus i bez rominga u ex SFRJ i Albaniji

B92 pre 1 sat
B92: CEFTA plus i bez rominga u ex SFRJ i Albaniji
Dubrovnik -- Zemlje regiona trebalo bi sledećeg meseca na samitu Zapadnog Balkana da utemelje regionalno ekonomsko područje.
Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović izjavio je u Dubrovniku da bi na samitu za Zapadni Balkan, u Trstu 12. jula, zemlje regiona trebalo da usvoje višegodišnji akcioni plan za stvaranje... »

Upozorenje austrijanaca: "Podilaze nas žmarci od islamizacije Balkana!"

Pravda pre 1 dan
Austrijski ministar odbrane Hans-Peter Doskocil upozorava na opasnost od rastućeg uticaja islama na zemlje jugoistočne Evrope.
- Vidimo islamizaciju na Balkanu od koje nas podilaze žmarci - kaže ovaj uticajni političar iz redova austrijskih socijaldemokrata za nemački "Velt" i dodaje da je takav razvoj situacije vrlo zabrinjavajući. - Snaga i uticaj EU... »

Rasim Ljajić: Načinjen prvi korak ka formiranju balkanske unije

Gde investirati pre 20 sati
Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da je učinjen prvi korak ka formiranju balkanske unije, čiji je konačni cilj ekonomsko udruživanje tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH, Albanije.
“Usaglasili smo takozvani “protokol pet”, koji podrazumeva olakšanje trgovine robama. Svi su potpisali i trebalo bi da stupi na snagu do kraja godine”, rekao je Ljajić. Prema njegovim rečima, načelno je usaglašen i “protokol... »

SRS: Novi bulevar da ponese ime Bulevar heroja sa Košara

RTV pre 21 sat
RTV: SRS: Novi bulevar da ponese ime Bulevar heroja sa Košara
BEOGRAD - Srpska radikalna stranka danas je započela prikupljanja 30.000 potpisa građana kako bi se njihova inicijativa, da bulevar koji spaja Tošin bunar sa Mostom na Adi ponese ime "Bulevar Heroja sa Košara", našao pred odbornicima gradskog parlamenta.
Radikali su već uputili Skupštini grada Beograda predlog da novoizgrađeni bulevar ponese to ime. Poslanik i predsednik Beogradskog odbora SRS Miljan Damnjavić rekao je da radikali time žele da odaju počast srpskim herojima koji... »

Sudžo za SK: Nikola jedan od najvećih, USC je "ludilo"

N1 Info pre 21 sat
Donald Sudžo je više od decenije bio predvodnik generacije američkih odbojkaša, koja je u Pekingu 2008. osvojila zlato. Samo, on zbog povrede u kolekciji nema tu medalju.
Došao je iz Albanije u Sjedinjene Države, išao na čuveni univerzitet Južna Kalifornija (USC), kao „Trojanac“ dva puta bio u NCAA timu sezone, onda igrao širom Evrope i sveta sa velikim uspehom, između ostalog, za čuveni Sisli iz... »

Tači čestitao Rami pobedu na parlamentarnim izborima u Albaniji

Novi magazin pre 22 sata
Predsednik Kosova Hašim Tačije je čestitao predsedniku Socijalističke partije Albanije Ediju Rami pobedu njegove stranke na izborima održanim 25. juna.
"Više od partijskog takmičenja, održavanje slobodnih i demokratskih izbora su bili pobeda za Albaniju i njene građane", napisao je Tači na fesjbuku. Ćestitajući danas svim državnim institucijama Albanije na postignuitom uspehu... »

Češka policija proverava korupciju iz ČEZ-a kosovskom lobisti

RTS pre 1 dan
RTS: Češka policija proverava korupciju iz ČEZ-a kosovskom lobisti
Posle istrage u Albaniji, i češka policija počela je da proverava sumnjivu transakciju državnog energetskog giganta ČEZ koji je 2009. godine u vreme ekspanzije na Balkan i u Albaniju poslao jednom kosovskom lobisti na privatni račun sedam miliona evra.
Albanija je povela istragu da proveri kako je 2009. godine ČEZ privatizovao albanskog distributera električne energije "Špendarje" kada je češko preduzeće u jeku ekspanzije na Balkan za 102 miliona evra kupilo 76 odsto tog... »

Doskocil upozorava na islamizaciju Balkana

Večernje novosti pre 1 dan
Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil upozorava na širenje uticaja Turske i Saudijske Arabije u državama zapadnog Balkana
Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil upozorava na širenje uticaja Turske i Saudijske Arabije u državama zapadnog Balkana. Uticaj EU u državama Balkana opada, a istovremeno Turska i Saudijska Arabija šire svoje uticaj u... »

Socijalisti Edija Rame pobjednici izbora u Albaniji

Al Jazeera pre 1 dan
Albanska Socijalistička partija osigurala je drugi mandat na općim izborima, osvojivši većinu mjesta u parlamentu.
Albanska Socijalistička partija osigurala je drugi mandat na općim izborima, osvojivši većinu mjesta u parlamentu, pokazali su konačni rezultati parlamentarnih izbora. Centralna izborna komisija saopćila je da su prebrojani svi... »

Socijalistima Edija Rame apsolutna većina na izborima u Albaniji

Novi magazin pre 1 dan
RTS: Socijalistima Edija Rame apsolutna većina na izborima u Albaniji
Vladajuća Socijalistička partija Edija Rame ubedljivo je pobedila na parlamentarnim izborima u Albaniji, osvojivši apsolutnu većinu u parlamentu.
Izborna komisija saopštila je danas, na osnovu više od 95 odsto prebrojanih glasova, da su Ramini socijalisti osvojili oko 48 odsto glasova, odnosno 74 od 140 mandata u parlamentu. Opoziciona Demokratska partija Ljuljzima Baše... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.