Angela Merkel - vesti

Merkel IV – večita kancelarka

RTS pre 3 sata
Novi, tek punoletni birači, ne mogu da se sete vremena pre Merkelove. U trci za svoj četvrti mandat ona jednostavno koristi oprobani recept – biračima poručuje "znamo se". Gde su koreni njene nesmanjene popularnosti?
Onaj ko želi da zna zašto je Angela Merkel tako dugo na vlasti, odgovore mora da traži izvan njene stranke. Unutar stranke Zelenih, koja je prirodni protivnik demohrišćana, mnogo je pohvala na račun kancelarke. Merkelova je... »

"Njena tajna je u dve reči": Kako je štreberka odrasla u komunizmu postala najmoćnija žena na svetu

Blic pre 5 sati
Kada bi neko 1988. rekao da će jedna žena, "štreberka" koja je odrasla u okorelom komunizmu, jednog dana postati lider ujedinjene Nemačke, malo ko bi pomislio da ta osoba živi u realnosti. Pa ipak, baš ovaj scenario se obistinio.
Danas, Angela Merkel juriša na četvrti kancelarski mandat, čime bi se izjednačila sa svojim političkim učiteljem Helmutom Kolom, a ankete ukazuju da je skoro pa nemoguće zamisliti Nemačku i Evropu bez nje posle 24. septembra. Dr... »

Angela Merkel sama uzgaja povrće, živi u 'običnom' stanu u centru Berlina i dugo ostaje budna

Nova ekonomija pre 17 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel može dugo da izdrži bez sna, sama uzgaja povrće, vatreni je navijač nacionalne fudbalske reprezentacije, a ispit iz marksizma je teško položila - to su neke od možda malo poznatih činjenica o njoj, a o kojima AP piše nedelju dana uoči izbora u Nemačkoj. Velika... »

Mališani su Merkelovu pitali koji joj je najlepši događaj u životu i zašto nema decu. Ovo je njen odgovor

Blic pre 21 sat
Nedelju dana pre parlamentarnih izbora u Nemačkoj, predsednica Hrišćansko-demokratske unije i kancelarka Angela Merkel (63) juče je odgovarala na pitanja dece, koja su, između ostalog, saznala da joj je najlepši doživljaj u životu bio “kada sam upoznala muža”, kao i da je bilo lepo i kada je “prvi put postala kancelarka”, ali da je tada bila i “veoma uzbuđena, zato što je to veoma težak zadatak”.
Konferencija je održana u izbornoj centrali CDU u Berlinu. Na pitanje zašto nema dece, kancelarka je odgovorila: - Tako je ispalo, a sada sam prestara. Drago mi je što moj suprug ima dvoje dece, od kojih jedno takođe ima decu. Na... »

Ovako izgleda kada Merkelova zapeva - Ovakvu je niste videli do sad!

Press pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel, koju javnost vidi kao najozbiljniju ženu sveta, rešila je da se opusti.
Foto: Tanjug Merkelova je zapevala na predizbornom skupu u Berlinu, i to dok je nastupala džez pevačica Uši Brining. Najmoćnija žena na svetu sedela je odmah ispred bine, a dok je pevačica pevala, pružila je Merkelovoj mikrofon.... »

Sastanak Merkelove i Borenovića: BiH će imati podršku na putu ka EU

Blic pre 1 dan
Nemački kancelar Angela Merkel u razgovoru sa predsednikom PDP Branislavom Borenovićem potvrdila je opredeljenost za evropski put BiH, te naglasila da će podršku na tom putu imati sve ozbiljne, razumne i odgovorne strane u zemlji koje su spremne da kreiraju bolje odnose unutar BiH.
Borenović je tokom susreta Merkelovom u Pasau "prenio uverenje da u Republici Srpskoj i BiH u PDP imaju iskrene prijatelje i političke partnere koji su opredeljeni da predano rade, kreiraju bolje odnose unutar BiH i približe... »

Može li Erdogan da sruši Angelu?

Blic pre 1 dan
Verbalni rat između Nemačke i Turske okruženje je u kome će se nemački državljani turskog porekla izjašnjavati na predstojećim izborima. Iako čine malu grupu glasača, za njihovu naklonost bore se sve partije.
Posle godine dramatičnih izbornih ciklusa širom Evrope, nemački građani dobiće priliku da se 24. septembra izjasne hoće li ih sadašnja kancelarka Angela Merkel i njeni demohrišćani voditi i sledeće četiri godine. Evropski... »

Novi detalji o angeli Merkel: Malo spava, vatreni je navijač i uzgaja povrće

Kurir pre 2 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel može dugo da izdrži bez sna, sama uzgaja povrće, vatreni je navijač nacionalne fudbalske reprezentacije, a ispit iz marksizma je teško položila - to su neke od možda malo poznatih činjenica o njoj, a o kojima AP piše nedelju dana uoči izbora u Nemačkoj. Velika... »

Angela Merkel otkrila šta sanja da bude na jedan dan

Blic pre 2 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel otkrila je danas da joj je jež omiljena životinja, da voli špagete i pileću supu i da sanja da bude astronaut na jedan dan.
To su neki od privatnih detalja koje je Merkelova otkrila odgovarajući na pitanja dece, nedelju dana pred parlamentarne izbore u Nemačkoj na kojima ona vodi bitku za svoj četvrti mandat. Više od 150 dece odazvalo se pozivu njene... »

Merkel: Čekanje izbora kao spremanje za fudbalsku utakmicu

Večernje novosti pre 2 dana
Iščekivanje izbora je kao spremanje za "važnu fudbalsku utakmicu" - tako je nemačka kancelarka Angela Merkel opisala svoje trenutno raspoloženje bivšem igraču "Bajern Minhena" Filipu Lamu
Iščekivanje izbora je kao spremanje za "važnu fudbalsku utakmicu" - tako je nemačka kancelarka Angela Merkel opisala svoje trenutno raspoloženje bivšem igraču "Bajern Minhena" Filipu Lamu. Nedelju dana uoči glasanja odgovarala je... »

©2017 Netmark d.o.o.