Banjaluka - vesti

Vremeplov: Rođen Petar Kočić

RTV pre 1 sat
RTS: Vremeplov (29. jun 2017)
NOVI SAD - Na današnji dan 1877. godine rođen je srpski pisac Petar Kočić, jedan od najistaknutijih srpskih realista, nacionalni borac protiv austrougarske okupacije Bosne i Hercegovine. Po povratku sa studija slavistike u Beču i službovanja u Srbiji i Skoplju, dugo je bio bez posla, osuđivan je i tamnovao je u Banjaluci i Tuzli. U Banjaluci je pokrenuo list "Otadžbina" koji je zabranjivan. Počeo je pesmama, ali je ubrzo prešao na prozu. Jedrim i sažetim pripovedanjem i svežim poetskim jezikom, snažno je
Dogodilo se na današnji dan. Danas je četvrtak, 29. jun. Do kraja godine ima 185 dana. 1798 - Rođen je italijanski pisac Đakomo Leopardi, izraziti pesimist. I u stihu i u prozi stvorio je nov, snažan i moderan jezik. Dela:... »

Dodik: Od Srbije zavisi regionalna stabilnost

RTV pre 2 sata
RTV: Dodik: Od Srbije zavisi regionalna stabilnost
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da je Srbija najmoćnija zemlja u regionu od koje zavisi regionalna stabilnost u svakom pogledu.
Dodik je za RTRS rekao i da Srbija nema aspiracija da bilo šta uradi na urušavanju integriteta i celovitosti BiH, ali da Srbija ne odustaje od toga da podrži ono što je dejtonsko pravo RS. On je izrazio očekivanje da će... »

Delta Planet gradi se u Banja Luci, investicija vrijedna 60 miliona eura

SEEbiz pre 3 sata
BANJA LUKA - U Banjoj Luci će u četvrtak biti položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Delta Planet, najvećeg centra u BiH, saopćeno je iz Gradske uprave Banje Luke.
Novi tržni centar će imati površinu od 62.500 metara kvadratnih, od kojih je 30.200 metara kvadratnih prostora za izdavanje. U sklopu ovog centra naći će se svjetski poznati brendovi, od koji se neki i prvi put predstavljaju na... »

"SRB nema aspiraciju da ruši teritorijalni integritet BiH"

B92 pre 11 sati
B92: "SRB nema aspiraciju da ruši teritorijalni integritet BiH"
Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da Srbija nema aspiracije da radi na urušavanju integriteta ili teritorijalne celovitosti BiH.
On je naveo da isto tako ne odustaje od podržavanja dejtonskog prava Republike Srpske. "Očekujem da će odnose RS i Srbije (predsednik Aleksandar) Vučić podići na još viši nivo. Verujem da će mu funkcija predsednika Srbije... »

Dodik: Povećanje penzija do kraja godine, a naredne moguće povećanje plata

Blic pre 12 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da postoji namera povećanja penzija u Srpskoj do kraja ove godine, te najavio i mogućnost povećanja plata iduće godine, ukoliko bude ostvaren rast bruto domaćeg proizvoda od tri odsto.
Dodik je naglasio da je u prošloj godini bilo primetno povećanje bruto domaće proizvodnje u Srpskoj od 2,9 odsto, što je među najvišim stopama u regionu. Navodeći da Srpska servisira sve obaveze i da realizuje značajne projekte,... »

Do kraja godine povećanje penzija

Alo pre 13 sati
Alo: Do kraja godine povećanje penzija
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da postoji namera povećanja penzija u Srpskoj do kraja ove godine, te najavio i mogućnost povećanja plata iduće godine, ukoliko bude ostvaren rast bruto domaćeg proizoda od tri odsto.
Dodik je naglasio da je u prošloj godini bilo primetno povećanje bruto domaće proizvodnje u Srpskoj od 2,9 odsto, što je među najvišim stopama u regionu. Navodeći da Srpska servisira sve obaveze i da realizuje značajne projekte,... »

Banjaluka: Sporno usvajanje dece pod lupom

Večernje novosti pre 18 sati
Gradonačelnik Igor Radojičić naredio je gradskoj administraciji da hitno sačini poseban izveštaj o stanju u Centru za socijalni rad
BANjALUKA - Delovanje Centra za socijalni rad i sporne aktivnosti ove ustanove poslednjih nekoliko meseci naći će se već na narednoj sednici gradskog parlamenta. Naime, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naredio je gradskoj... »

Roditelji predškolaca u Banjaluci u panici: Dečak u vrtiću Kolibri oboleo od meningitisa

Blic pre 22 sata
Prostorije državnog vrtića „Kolibri“ dezinfikovane su nakon što je potvrđeno da jedan dečak boluje od virusnog meningitisa, pa iako nadležni uveravaju da nema opasnosti po druge mališane, roditelji su u strahu.
Kako su nam potvrdili iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, dečak predškolskog uzrasta hospitalizovan je prošlog petka u Kliniku za infektivne bolesti. - Dijagnostičkim procedurama postavljena je dijagnoza seroznog meningitisa.... »

Do "belog mantila", pa preko granice

Večernje novosti pre 1 dan
Budući brucoši u Republici Srpskoj i ove godine najviše zainteresovani za medicinu. Gužva na Medicinskom fakultetu, iako posao čeka 300 doktora sa diplomom
UPRKOS krajnje nepopularnim brojkama sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i ogromnom odlivu medicinskog kadra iz RS zbog nezaposlenosti, prvi upisni rok na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu pokazao je: opet su... »

Uhapšen carinik, krio pare od pljačke

Večernje novosti pre 1 dan
U nastavku akcije "Trezor" lisice stavljene Željku Pavloviću iz Banjaluke. Posle pljačke "Alfa sekjuritija" pune torbe sakrio u Kneževu
ŽELjKO Pavlović, carinik iz Banjaluke, uhapšen je u utorak u nastavku akcije "Trezor" zbog sumnje da je pomogao u pljački bezbednosne agencije "Alfa sekjuriti" od čijih radnika je oteto 572.857 KM. Pavlović je uhapšen u... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.