Banjaluka - vesti

Banjaluka: Od stranog državljanina oduzeti parfemi vrednosti 56.680 KM

Blic pre 1 sat
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u Banjaluci oduzeli su od stranog državljanina 555 parfema bez dokumentacije o poreklu, u vrednosti od 56.680 KM.
Iz UIO BiH saopšteno je da je roba privremeno oduzeta, jer nije bila prijavljena nadležnim carinskim organima za uvozno carinjenje. Protiv stranog državljanina sproveden je prekršajni postupak pred nadležnim... »

Zaboravili da je 21.: Vek Posle dve decenije oni su i dalje izbeglice

Blic pre 5 sati
Baraka u Ulici Poljskog partizanskog bataljona u Banjaluci je godinama izbeglički smeštaj za tri porodice iz Sanskog Mosta.
Mileva Savanović je samohrana majka. Sa dva sina, koji nisu zaposleni, živi u baraci već 12 godina. To je, kaže, kolektivni centar. Niko od 12 stanara nema struju. Isključena je pre devet meseci zbog duga koji je veći od 10... »

Uprkos odluci Ustavnog suda BiH, RS sprema pozivnice

B92 pre 23 sata
B92: Uprkos odluci Ustavnog suda BiH, RS sprema pozivnice
Republika Srpska slaviće svoj dan, 9. januara, bez obzira na odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je poništio rezultate referenduma.
Već je kako navodi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik formiran i odbor za obeležanje 9. januara, spremaju se pozivnice a proslava će biti na najvišem nivou. Za zvaničnu Banjaluku poslednja odluka Ustavnog suda je... »

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: “Bez osnovne podrške, potpuno smo izolovani”

Blic pre 1 dan
Arhitektonske barijere i pristup informacijama i dalje su najveći problem osobama sa invaliditetom.
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom biće obeležen danas nizom aktivnosti, s ciljem da se učini sve kako bi se one uključile u socijalni i ekonomski život. Banjaluka je, sa oko 2.000 osoba sa inavaliditetom, poslednjih deset... »

Od žohara u sobama do prekinutog školovanja: Tužna atmosfera u popravnim domovima za maloletnike

Blic pre 1 dan
Maloletnici u sukobu sa zakonom u Bosni i Hercegovini proces resocijalizacije, s nadom u normalnu integraciju u društvo po odsluženju kazne, prolaze kroz brojne ustanove u kojima se izvršavaju sankcije institucionalnog karaktera na području Federacije BiH i Republike Srpske.
To su - Maloljetnički zatvor Istočno Sarajevo, Odeljenje maloletničkog zatvora pri Kaznenopopravnom zavodu Zenica, Vaspitnopopravni dom pri Kaznenopopravnom zavodu Banjaluka, Odgojnopopravni dom pri Kaznenopopravnom zavodu Tuzla,... »

Sudski sporovi protiv Elektroprivrede Srpske “teški” 114.004.043 KM

Blic pre 1 dan
Protiv Elektroprivrede Republike Srpske a.d. Trebinje vode se sudski sporovi u kojima je to javno preduzeće tužena strana za iznos od 114.004.043 KM, bez efekata eventualnih zateznih kamata i troškova sudskih postupaka.
Glavna služba za reviziju javnog sektora RS u revizorskom izveštaju o radu Elektroprivrede RS u prošloj godini je ukazala da je od navedenog iznosa najznačajniji sudski spor tužba investicionih fondova - manjinskih akcionara, u... »

Euroblic saznaje: Nakon sedam godina donesena presuda: Inspektoru tri meseca zatvora zbog nasilja u pekari

Blic pre 1 dan
Inspektor CJB Banjaluka, Siniša Karanović, osuđen je u Osnovnom sudu u Banjaluci na tri meseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja u centru Banjaluke.
Osnovnom sudu trebalo je više od sedam godina da donesu ovu presudu. Prema presudi Karanović i Nebojša Dujaković su 18. oktobra 2009. godine oko 2.30 iza ponoći došli do pekare „Žitopeka“ u kojoj se nalazilo desetak osoba. Kada... »

Humanost na ispitu: Koncert za pomoć devojčici iz Prijedora

Blic pre 1 dan
Četiri prijedorska kulturno-umetnička društva sutra će u ovom gradu održati humanitarni koncert, a prihod od prodatih ulaznica namenjen je četrnaestogodišnjoj Nikolini Dragojević kojoj je hitno potrebno presađivanje bubrega.
Troškovi transplantacije bubrega i postoperativnog lečenja u Padovi u Italiji iznose oko 70.000 evra. Nastupiće Srpsko kulturno umetničko društvo "Doktor Mladen Stojanović", KUD "Kozara", KUD "Milan Egić" i Srpsko pevačko društvo... »

Epidemiolozi iznenadili nastavnike: Učenica u Banjaluci obolela od meningitisa, ceo razred vakcinisan

Blic pre 1 dan
Devojčica B.G. (9), učenica četvrtog razreda područne škole „Jovan Dučić“ iz banjalučkog naselja Kuljani, obolela je od meningitisa, potvrđeno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka.
Dete dva dana nije dolazilo na nastavu, a o kom obolenju je reč nastavnici su saznali tek kad je u školu došla epidemiloška služba, saznaje „EuroBlic“. - Higijensko-epidemiološku službu danas je obavestila glavna sestra Klinike... »

“Jazavac” u Oslu: Gradsko pozorište iz Banjaluke gostuje u Norveškoj

Blic pre 1 dan
Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banjaluke gostovaće 10. decembra u Oslu, gde će odigrati predstavu “Celo telo tu me boli”.
Glumac Ljubiša Savanović, iz GP “Jazavac” kaže da se radi o jednoj od popularnijih predstava ovog pozorišta, koja je izvedena čak 60 puta. - Predstava na duhovit način govori o našoj svakodnevici i publika to prepoznaje. Pored... »

Fidel Kastro sahranjen na privatnoj ceremoniji / FOTO

B92  pre 20 minuta  još 12 povezanih

"Budžet je netačan i aljkav"

RTV  pre 4 sata  još 5 povezanih

Gojković: Znatna razlika između dva budžeta

Blic  pre 4 sata  još 9 povezanih

Putin: Propali pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta

Politika  pre 1 sat  još 7 povezanih
©2016 Netmark d.o.o.