DS - vesti

Šta sadrži “sporni” nacrt promena Ustava Demokratske stranke

Danas pre 5 sati
* Ne govori se o Kosovu već o izboru, radu i finansiranju sudija i tužilaca
U opširnom i detaljnom predlogu promene Ustava Demokratske stranke nigde se ne govori o Kosovu, već se detaljno razrađuju delovi koji su vezani za pravosuđe. Nacrt predloga izradila je radna grupa u sastavu Tanasije Marinković,... »

Ružić: Zahtev DS je prikupljanje jeftinih političkih poena

Beta pre 8 sati
Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić ocenio je danas kao pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena zahtev Demokratske stranke (DS) za sazivanje skupštinskih odbora za bezbednost zbog dešavanja izmedju Srbije i Makedonije. "Prikupljanje jeftinih političkih poena na taj... »

Ružić o zahtevu DS: Da nije tužno bilo bi zaista smešno

Blic pre 9 sati
Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić smatra da bi zahtev Demokratske stranke, za hitno zasedanje resornih odbora u parlamentu, bio "zaista smešan, da nije tužan".
"Sramne kritike i poziv na podnošenje računa predsednika i ministra spoljnih poslova, koji više podseća na petooktobarski vokabular linča, dolaze od onih koji za pedalj nisu pokušali da odbrane državni interes kada su bili... »

Od "Borise - bori se" do "Borise, skloni se!"

Danas pre 14 sati
* Tadić se pokazao kao nesposobnjaković monumentalnih razmera
Pre nekoliko dana, na TV N1, u emisiji "Pressing" Jugoslava Ćosića, zatekoh Borisa Tadića, nekadašnjeg predsednika Srbije i DS-a, danas predsednika Socijaldemokratske stranke, koja ima manje članova nego ja gostiju nedeljom na... »

Vladimir Pejić: Vučić bez muke osvaja Beograd

Večernje novosti pre 1 dan
Vladimir Pejić, direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja "Faktor plus", govori za "Novosti" da će se raskid DS i PSG obiti o glavu obema stranama
RASKID DS i pokreta Saše Jankovića mogao bi da se obije o glavu i jednima i drugima, jer glasači ne vole svađe, i negativne stvari u odnosima često idu na štetu obeju strana. Ovako poslednji potres na opozicionoj sceni ocenjuje... »

Za SNS 52,1 odsto, DS ispod "crte"

Večernje novosti pre 1 dan
Osim naprednjaka, cenzus bi prešle samo još četiri partije. Socijalisti su na drugom mestu sa osam odsto, dok je treći Pokret slobodnih građana Saše Jankovića sa 7,2 odsto
SRPSKA napredna stranka prema istraživanju agencije "Nina medija" sama bi na eventualnim parlamentarinim izborima mogla da uzme većinu glasova. Prema ovoj anketi, za SNS bi glasalo 52,1 odsto građana. Osim naprednjaka, cenzus bi... »

DS: Povlačenje osoblja iz ambasade u Makedoniji su "pucanj u nogu" Srbiji

Blic pre 2 dana
B92: "Potezi Dačića koje diktira Vučić su pucanj u nogu Srbiji"
Demokratska stranka (DS) je pozvala danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti koji su pravi razlozi za povlačenje osoblja iz ambasade Srbije u Skoplju, uz ocenu da je time Srbija sebi "pucala u nogu".
Funkcioner DS Aleksandar Crkvenjakov kaže i da "Dačićevi radikalni potezi koje diktira Vučić nisu način da se vodi spoljna politika", dodavši da ti potezi "ne donose nikakve pozitivne efekte, već samo štetu po sve građane"... »

U opoziciji se više plaše Demokratske stranke nego Vučića

Danas pre 2 dana
Demokratsku stranku nisu uništili njeni bivši predsednici, zato što su odlazili i osnivali svoje partije. Nijedan bivši lider DS nije imao ambiciju da uništi DS, već je samo imao ambiciju da što bolje pozicionira sebe i svoju novu partiju. Svi bivši lideri DS su svesni da će i oni nestati sa... »

Dačić o reakcijama DS i Jeremića na povlačenje diplomata

Alo pre 2 dana
Alo: Dačić o reakcijama DS i Jeremića na povlačenje diplomata
Nerazumevanje državnih interesa.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su napadi Demokratske stranke i bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, povodom povlačenja osoblja srpske ambasade iz Skoplja, neodgovorni i pokazuju nerazumevanje državnih interesa i nacionalne bezbednosti. Šta... »

Predlog za promenu sistema glasanja: Šapić i DS za direktan izbor gradonačelnika!

Kurir pre 2 dana
Iako će izbori za Beograd biti tek sledeće godine, jer je krajnji rok mart 2018, još se ne zna koliko će izbornih lista i koalicija biti. Jedini zasad „samokandidovani“, kako navodi TV N1, jeste Aleksandar Šapić, aktuelni predsednik opštine Novi Beograd, koji kaže da se zalaže za direktne izbore. -... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.