EPS - vesti

Kad budžet uzme dobit, EPS-u pucaju osigurači

Politika pre 1 dan
Javna preduzeća su u budžet, po osnovu dividendi i dobiti, uplatila 21,71 milijardu dinara, što je tri puta više nego što je ministar finansija Dušan Vujović planirao prilikom krojenja državne kase za 2016.
Ako je budžet u odličnom, a javna preduzeća u očajnom stanju, zašto je onda tolika povika na ove kompanije da što veći deo svoje dobiti uplate u državnu kasu? Samo na primeru jednog preduzeća – „Elektroprivrede Srbije”, koje je... »

Strujni udar na privredni rast

Politika pre 1 dan
Međugodišnji pad proizvodnje u sektoru energetike u martu iznosi 22,9 odsto, objavila zvanična statistika
Samo četiri dana pošto su nadležni iz „Elektroprivrede Srbije” u odgovoru za „Politiku” uveravali javnost da je proizvodnja uglja, i električne energije, stabilna i u skladu sa planom, zvanična statistika objavila je juče podatke... »

JUBILEJ: Tri decenije eksploatacije uglja na Drmnu

Nova ekonomija pre 1 dan
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije obeležilo je tri decenije od početka eksploatacije uglja na Površinskom kopu Drmno, tokom kojih je iskopano 157,34 miliona tona lignita. "Prethodnih 30 godina u Drmnu bile su svakodnevna borba sa prirodom za svaku tonu uglja i kubik jalovine jer je po... »

Prvi korak ka privatizaciji EPS-a

Danas pre 1 dan
Postoje ozbiljne indicije da državni vrh ništa ne preduzima povodom veoma lošeg rukovođenja Elektroprivredom Srbije jer se sprema da dovede strani menadžment kao prvi korak privatizacije kompanije. Drugim rečima, loši poslovni rezultati a naročito veliki uvoz struje zbog nedovoljnih rezervi uglja... »

Svi bi da budu šefovi Pošte, izbegavaju Koridore

B92 pre 2 dana
Za mesto direktora u 23 javna preduzeća nadmeće se oko 180 kandidata, prenosi Radiotelevizija Srbije.
Povodom najave ministra privrede Gorana Kneževića da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća, RTS navodi da najviše - 26 kandidata - želi u fotelju direktora "Pošte Srbije". Na čelnu poziciju EPS-a... »

Jagma za direktorskim foteljama!

Alo pre 3 dana
Alo: Jagma za direktorskim foteljama!
Najviše bi htelo da bude direktor Pošta Srbije, čak 26 njih!
Za mesto direktora u 23 javna preduzeća nadmeće se oko 180 kandidata. Povodom najave ministra privrede Gorana Kneževića da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća, RTS navodi da najviše - 26 kandidata - želi u fotelju direktora "Pošte... »

Za mesto direktora u 23 javna preduzeća 180 kandidata

RTV pre 3 dana
RTV: Za mesto direktora u 23 javna preduzeća 180 kandidata
BEOGRAD - Za mesto direktora u 23 javna preduzeća nadmeće se oko 180 kandidata, prenela je Radio-televizija Srbije.
Povodom današnje najave ministra privrede Gorana Kneževića da će narednih dana biti imenovani direktori nekoliko javnih preduzeća, RTS navodi da najviše - 26 kandidata - želi u fotelju direktora "Pošte Srbije". Na čelnu poziciju... »

Imenovanje direktora javnih preduzeća za nekoliko dana

RTS pre 3 dana
RTS: Imenovanje direktora javnih preduzeća za nekoliko dana
Narednih dana imenovanje direktora nekoliko javnih preduzeća, najavljuje ministar privreded Goran Knežević. Kako RTS saznaje, za prvu poziciju u 23 preduzeća nadmeće se oko 180 kandidata.
Najviše, 26 kandidata želi u fotelju direktora "Pošte Srbije". Na čelnu poziciju EPS-a desetoro. Za mesto prvog čoveka "Elektro mreže Srbije" konkuriše devetoro, a više od polovine njih je iz redova zaposlenih u tom preduzeću.... »

Blic saznaje: Troje rukovodilaca iz EPS konkurisalo za mesto novog direktora

Blic pre 4 dana
Konkurs za izbor prvog čoveka Elektroprivrede Srbije je završen juče, a za to mesto je, prema saznanjima “Blica”, do 14 sati konkurisalo devet kandidata, među kojima i Milorad Grčić, sadašnji v.d. direktora.
Ovaj broj nije konačan, jer se moraju uzeti u obzir i kandidature onih koji su poštom dostavili svoje prijave tokom jučerašnjeg dana. pa se može očekivati i da je za mesto direktora zainteresovano i više ljudi. Pored aktuelnog... »

EPS uvezao struju za 42 miliona evra

Dnevnik pre 5 dana
BEOGRAD: U prvom tromesečju ove godine javno preduzeće Elektroprivreda Srbije uvezlo je 848 miliona kilovat-sati električne energije, što je platilo 42 miliona evra, a najveća količina struje kupljena je u januaru ove godine, piše Politika.
U januaru je kupljeno oko 541 milion kilovat-sati, za šta je izdvojeno 29 miliona evra, kažu u EPS-u odgovarajući na pitanje Politike koliko je struje uvezeno od početka godine. Kako navodi taj list, zvanična statistika je u prva... »

Na današnji dan, 30. april

B92  pre 9 sati  još 2 povezane

"Od Jankovića zavisi, sa Đilasom se dugo nisam video"

B92  pre 56 minuta  još 1 povezana

Turska zabranila emisije za pronalaženje ljubavnog partnera

Večernje novosti  pre 12 sati  još 1 povezana

Na severu sunčano, na jugu oblačno

Dnevnik  pre 6 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.