EPS - vesti

Na pametna brojila čekamo već deceniju

Politika pre 1 minut
Umesto što EPS angažuje privatne firme da očitaju potrošenu struju, i za to ih posebno plaća, ugradnjom novih merača taj novac bi ostao ovom javnom preduzeću, a računi bi bili bez greške
Ukoliko Elektroprivreda Srbije trajno želi da reši problem grešaka u očitavanju potrošnje struje, to može da učini samo ugradnjom pametnih brojila. U tom slučaju potrošnja struje bi se čitala na daljinu, procenat grešaka bio bi... »

"Pametna brojila bi rešila greške u očitavanju potrošnje struje"

Blic pre 16 sati
B92: "Predlagao EPS-u kao u Nemačkoj, kažu nema uslova"
Ukoliko EPS želi trajno da reši problem grešaka u očitavanju potrošnje struje, to može da učini samo ugradnjom pametnih brojila, kaže za "Politiku" predsednik Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća Branko Kovačević.
U tom slučaju potrošnja struje bi se čitala na daljinu, procenat grešaka bio bi minimalan ili ga ne bi ni bilo, a građani ne bi stajali pred šalterima za reklamacije, objašnjava on. - Ono što je takođe važno je što bi se na ovaj... »

Suša usijala regionalne berze struje

RTS pre 5 sati
RTS: Suša usijala regionalne berze struje
Suša ugrožava rad hidroelektrana, pa je potražnja struje u jugoistočnoj Evropi mnogo veća od ponude, što je usijalo regionalne berze. Manjak je od početka godine veleprodajne cene struje u proseku uvećao do 30 odsto, a ovog meseca megavat-sat je poskupeo čak 100 odsto. Iz EPS-a i Elektromreže poručuju da i pored suše i remonta obezbeđuju dovoljno struje.
Srbija trećinu struje dobija iz hidroelektrana, ali rad većine drugih elektroprivreda na jugu Balkana zavisi od hidrološke situacije, pa zbog sušnog perioda imaju krize u snabdevanju, što je uzdrmalo i regionalno tržište... »

Dug za struju ubio mi oca, a mene će dotući kamate!

Alo pre 12 sati
Alo: Dug za struju ubio mi oca, a mene će dotući kamate!
Protest penzionera Vukašina Đorđevića koji ne uspeva da izmiri račune za električnu energiju. Razmišljao da se i on otruje, ali ne želi da ćerkama ostavi neizmirene obaveze prema EPS
Nišlija Vukašin Đorđević (63), mašinovođa u penziji, već sedam godina sa svojom porodicom živi bez struje, jer je nasledio neizmirene račune pokojnog oca, koji je zbog tih dugova sebi oduzeo život. Očajan i bez nade da će ikada... »

Hidroelektrana Potpeć dobija nove agregate

Ekapija pre 16 sati
Iustracija (Foto: dnaveh/shutterstock.com) Ministarstvo za zaštitu životne nedavno je donelo rešenje o obimu i sadržaju Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta JP Elektroprivreda Srbije, koja se odnosi na rekonstrukciju proizvodnih agregata i pripadajuće opreme hidroelektrane Potpeć,... »

Očajni Nišlija poručuje: Dug za struju ubio mi oca, a mene će dotući kamate!

Večernje novosti pre 1 dan
Protest penzionera Vukašina Đorđevića koji ne uspeva da izmiri račune za električnu energiju. Razmišljao da se i on otruje, ali ne želi da ćerkama ostavi neizmirene obaveze prema EPS
NIŠLIJA Vukašin Đorđević (63), mašinovođa u penziji, već sedam godina sa svojom porodicom živi bez struje, jer je nasledio neizmirene račune pokojnog oca, koji je zbog tih dugova sebi oduzeo život. Očajan i bez nade da će ikada... »

Stanari drže tribinu o dugovima za struju

Južne vesti pre 1 dan
Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) poziva sve građane Niša na tribinu “Građanin pogođen sistemom” koja će se održati 25. avgusta u prostorijama Mesne zajednice “Božidar Adžija” od 18 do 21 sat. Teme tribine su poslovanje EPS-a, dugovanja, isključenja i problemi sa brojilima. Ovaj pokret već... »

Sedam godina u mraku zbog očevog duga za struju

Niške vesti pre 1 dan
Nišlija Vukašin Đorđević (63), već sedam godina sa svojom porodicom živi bez struje, jer je nasledio neizmirene račune pokojnog oca koji je zbog duga sebi oduzeo život. Očajan i bez nade da će ikada uspeti da se dogovori sa EPS-om oko računa koji premašuju njegove mogućnosti, ovaj nesrećni... »

Privatizacija Telekoma, EPS-a i komunalnih preduzeća gura nas u proleterijat

Radio 021 pre 1 dan
Restauracija kapitalizma u Srbiji biće dovršena privatizacijom oko 700 javnih preduzeća među kojima su EPS, Telekom i brojna komunalna preduzeća.
Piše: Miroslav Samardžić Privatizacija je vođena neoliberalnom doktrinom po kojoj je tržišna razmena vrednost po sebi, kadra da upravlja svim ljudskim aktivnostima. Neoliberali tvrde da javno vlasništvo uvek vodi ka neefikasnom... »

Upotreba dronova u Srbiji, šta je dozvoljeno a šta zabranjeno

RTS pre 2 dana
RTS: Upotreba dronova u Srbiji, šta je dozvoljeno a šta zabranjeno
Nedavno je u SAD više od 130 vojnih objekata dobilo odobrenje da može da obori svaku privatnu ili komercijalnu bespilotnu letelicu koju smatraju pretnjom. Objekti od velikog značaja kao što je Pentagon, proglašeni su zonama bez dronova. RTS je proveravao kakva je situacija u Srbiji.
U Srbiji je registrovano 200 bespilotnih letelica ili dronova. Uglavnom je reč o manjim tipovima težine do pet kilograma. U Nacionalnom klasteru bespilotnih letelica kažu da je upotreba dronova privredna grana koja se tek... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.