EPS - vesti

Kad Srbija pomaže Srpsku, Drina nije granica

Sputnik pre 1 sat
Vest, kažu, nije iznenadila stručnjake. Možda stručnjake nije, ali plasirana usred najnovijeg „hladnog rata“ između Sarajeva i Beograda, najava EPS-a o preuzimanju Elektroprivrede RS neke sigurno jeste. Iza svega je, ipak, računica. Srpska.
Medije u regionu upravo je obišla vest da Elektroprivreda Srbije (EPS) planira širenje u komšiluku, prvenstveno u Republici Srpskoj, ali i Crnoj Gori. Vlada Srbije formirala je komisiju čiji je zadatak da ispita isplativost... »

Đokić: Neće biti privatizacije "Elektroprivrede Republike Srpske"

Blic pre 18 sati
Elektroprivreda Republike Srpske neće biti prodata Elektroprivredi Srbije /EPS/, niti će biti privatizovana, rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.
- Narodna skupština Republike Srpske ima vrlo precizan zaključak, nećemo vršiti privatizaciju `Elektroprivrede Republike Srpske`, ali možemo govoriti o partnerstvu pri izgradnji novih energetskih objekata - izjavio je Đokić... »

Ulice Zemuna i Novog Beograda u potpunom mraku

Blic pre 1 dan
Osvetljenje u pojedinim zemunskim i novobeogradskim ulicama ovog popodneva je izostalo, te je mnoge građane zatekao neprijatan prizor - potpuni mrak.
Glavna, Ulica cara Dušana, Ulica trešnjinog cveta i Palmira Toljatija, samo su neke od onih gde je javna rasveta zakazala. - Pomalo je jezivo, pokušavam telefonom da osvetlim put, ali i dalje ne vidim dovoljno - kaže čitateljka... »

EPS širi poslovanje u Republici Srpskoj i Crnoj Gori

Gde investirati pre 1 dan
Vlada Srbije nedavno je formirala komisiju čiji je zadatak da ispita isplativost preuzimanja delova distribucija u susednim zemljama, pišu u današnjem izdanju „Novosti“.
Na čelu komisije je ministar privrede Goran Knežević. Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević rekao je za „Novosti“ da je to stara ideja. „Planira se da se kupe distribucije u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Ono što... »

Radijatori pod pritiskom duga i glasina

Dnevnik pre 1 dan
SENTA: Opštinski čelnici Sente reagovali su na dezinformacije koje su prisutne u ovom potiskom gradu u vezi daljinskog grejanja, još pre početka grejne sezone,
od toga da ga neće biti, pa do problematike alokatora i najnovijeg poziva da se ne plaćaju računi. Zamenik predsednika opštine Ištvan Đeri i član Opštinskog veća Viktor Varga predočili su situaciju u kojoj se nalazi ovdašnji JP... »

Novosti: EPS planira širenje u regionu

BizLife pre 1 dan
Vlada Srbije nedavno je formirala komisiju čiji je zadatak da ispita isplativost preuzimanja delova distribucija u susednim zemljama, pišu u današnjem izdanju „Novosti“. Na čelu komisije je ministar privrede Goran Knežević. Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević rekao je za „Novosti“ da... »

EPS kupuje Elektroprivredu RS?

Alo pre 1 dan
Alo: EPS kupuje Elektroprivredu RS?
Vlada Srbije nedavno je formirala komisiju čiji je zadatak da ispita isplativost preuzimanja delova distribucija u susednim zemljama, pišu "Novosti".
Na čelu komisije je ministar privrede Goran Knežević. Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević rekao je za "Novosti" da je to stara ideja. "Planira se da se kupe distribucije u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Ono što... »

Mraz "usijao" račune za struju

Kamatica pre 5 dana
Rekordno hladno vreme u januaru i pojačana potrošnja ponovo nazidali obaveze građana, koji sumnjaju u prevaru. EPS saopštio da je prošlog meseca potrošeno 560 miliona kilovata više nego u istom periodu lane.
Prosečno domaćinstvo dobilo je u januaru 2017. čak 1.000 dinara veći račun za struju nego u istom periodu prošle godine. Kako je električna energija samo neznatno poskupela između dve sezone, uprkos rekordno ledenom januaru,... »

MMF „crnom listom dužnika” disciplinuje gubitaše

Politika pre 6 dana
U Ministarstvu privrede ističu da je poslovanje gubitaša pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom
Zahvaljujući jednoj neprijatnoj sceni tokom šeste revizije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), svakog meseca na internet stranici „Srbijagasa” i EPS-a objavljuje se spisak 20 najvećih dužnika za gas i struju. Sve... »

I januarski računi za struju pod lupom

RTS pre 6 dana
RTS: I januarski računi za struju pod lupom
Tek što se stišala bura oko decembarskih računa za struju, na naplatu stižu i januarski, koji su neka domaćinstva neprijatno iznenadili. Građani se žale da im je januarski račun ne samo veći od decembarskog već i znatno uvećan u odnosu na isti mesec lane. Iz EPS-a podsećaju da nezadovoljni građani mogu da upute prigovor kako bi se ponovo proverila njihova potrošnja struje.
Zbog uvećanih januarskih računa, mnogi građani su ponovo na šalterima distribucija za reklamacije, tražeći objašnjenje. "Stiglo je bar 7.000 do 8.000 dinara više", kaže građanin koji je došao da uloži reklamaciju. Kod drugog... »

Kurs dinara 123,9458

Kamatica  pre 42 minuta  još 4 povezane

Istraga protiv Martina Šulca?

RTV  pre 5 sati  još 3 povezane

Jeremić:Pobediću ako ljudi u Priboju budu glasali srcem i stomakom

Nova ekonomija  pre 2 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.