Kikinda - vesti

Da nije reklame, bili bi u mraku

Dnevnik pre 11 sati
KIKINDA: Stanovnicima kuća oko Mokrinskog druma u Kikindi nije ugodan život uz prometnu regionalnu seobraćajnicu, jer su zbog nepostojanja trotoara prinuđeni
da decu u vrtiće i škole vode putem kojim tutnje vozila. Žale se da je u tom delu na obodu Kikinde prema Mokrinu veoma loša i ulična rasveta, pa je i time bezbednost građana dodatno ugrožena. Ulica Mokrinski drum ima 25 stambenih... »

Kikinda. Usvojen rebalans budžeta

RTV pre 12 sati
RTV: Kikinda. Usvojen rebalans budžeta
KIKINDA - Tokom rasparava povodom izveštaja o realizaciji budžeta grada u prvih devet meseci 2016. godine, opozicioni odbornici u kikindskoj Skupštini izneli su primedbe da je svega 61 procenat realizacije planiranih prihoda pokazatelj loše planiranog budžeta.
Posle usvajanja izveštaja o realizaciji gradskog budžeta, odbornici kikindskog gradskog parlamenta razmatrali su predložene izmene i dopune odluke o budžetu za tekuću godinu. Predloženo umanjenje, odnosno rebalans gradskog... »

Kikinda: Trojica u pritvoru zbog nasilja i pretnji

RTV pre 14 sati
RTV: Kikinda: Trojica u pritvoru zbog nasilja i pretnji
KIKINDA - Po odobrenju tužioca, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova PU Kikinda odredili su meru zadržavanja do 48 sati za tri osobe sa područja Kikinde, Sente i Ade.
Na području opštine Senta, mera zadržavanja do 48 sati određena je za R. Č. (1957), koji se tereti da je pod dejstvom alkohola pretio ubistvom članovima porodice. Zbog pretećih poruka, koje je slao bivšoj supruzi, mera... »

Uhapšen senćanin: Pijan pretio smrću ženi i posinku

Blic pre 14 sati
Zbog pretnji ubistvom članovima porodice, policija je uhapsila R. Č. (59) iz Sente.
Prema izvorima bliskim istrazi, on je pod dejstvom alkohola pretio posinku i ženi da će ih ubiti. Da su u policiji i pravosuđu uveli nulti prag tolerancije prema nasilnicima, potvrđuje i hapšenje R. B. (29) iz Sajana kod Kikinde.... »

Retrospektiva Zdravka Mandića

Arte pre 18 sati
Izložba "Retrospektiva Zdravka Mandića", 25. oktobar, - 4 .novembar, 2016. Otvaranje izložbe 25. oktobra u 18h., Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva.
Na izložbi će biti predstavljeni radovi iz kolekcije Narodnog muzeja Kikinda, legat Zdravka Mandića u Novim Kozarcima, Savremene galerije Zrenjanin, Kulturno prosvetne zajednice Pančevo i iz fonda Galerije savremene umetnosti... »

Dok IT stručnjaci hrle iz Srbije: Kikinđani razvili startup, školuju programere iz bivše Juge

Kurir pre 1 dan
KIKINDA - Mladi IT stručnjak iz Kikinde, Marko Kažić (25), sa nekoliko kolega osmislio je platformu Zamphyr, koja omogućuje besplatnu on line obuku za nezaposlena lice, ali i programere.
Platforma je na internet dostupna od početka oktobra, a njene usluge već koristi više od 600 ljudi iz Srbije, ali i ostalih država bivše Jugoslavije. Ambicije su daleko veće, jer Marko i njegovi saradnici nameravaju da ova... »

Kikinda spremna za strane investitore

Dnevnik pre 3 dana
RTV: Kikinda: Šansa kod rumunskih investitora
KIKINDA: Otvaranje nove fabrike francuske kompanije „Mekafor” i pogona italijanskog „Zopasa” koji se smestio pod krovom nekadašnje „Auto kuće”, dobar su nagoveštaj
da inostrane kompanije žele da ulažu u Kikindu. Da bi se predstavio potencijal severnog Banata i pospešio dolazak stranih kompanija, u Kikindi je održan poslovno-investicioni forum uz učešće predstavnika dvadesetak inostranih... »

Otvorena fabrika "Mekafor": Iz banata auto-delovi u svet

Večernje novosti pre 4 dana
U Kikindi danas svečano otvorena francuska fabrika "Mekafor", u koju je uloženo četiri miliona evra. Premijer Aleksandar Vučić najavio da će za tri do četiri meseca uslediti nova investicija
KIKINDA je dobila fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju "Mekafor", u koju je uloženo četiri miliona evra, a zaposleno 80 radnika. Ovu fabriku danas su svečano otvorili premijer Aleksandar Vučić,... »

Francuski Mekafor otvorio fabriku u Kikindi

RTV pre 4 dana
KIKINDA - Na prostoru industrijske zone u Kikindi, kompanija Mekafor danas je i zvanično otvorila fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju. Francuska kompanija investirala je u kompletan projekat izgradnje i opremanja nove fabrike četiri miliona evra, a već u prvoj fazi rada angažovano je 55 radnika. Otvaranju fabrike Mecafor u Kikindi prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.
Sve bolji ekonomski odnosi sa Francuskom , trgovinska razmena koja raste iz godine u godinu rezultirali su i konkretnim investicijama francuskih kompanija u Srbiji – naglasio je premijer Aleksandar Vučić, prilikom otvaranja nove... »

Investitori na poslovnom forumu u Kikindi

RTV pre 4 dana
RTV: Investitori na poslovnom forumu u Kikindi
KIKINDA - U organizaciji grada Kikinde i Generalnog konzulata Srbije u Temišvaru, u Kikindi je održan Poslovni forum, odnosno sastanak velikog broja privrednika iz nekoliko evropskih zemalja, predstavnika lokalne samouprave, kabineta premijera Vlade Srbije i Privredne komore Vojvodine.
Na Poslovnom forumu predstavljeni su potencijali severnog Banata. Najveću šansu za ulaganje predstavnici grada Kikinde vide u stranim investitorima sa prebivalištem u Rumuniji, koji uveliko već traže pogodne gradove u Srbiji za... »

Danas sunčano i toplo

Blic  pre 5 sati  još 1 povezana

Mićunović počasni predsednik DS?

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Rođen Dimitrije Ruvarac

RTV  pre 33 minuta  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.