Kikinda - vesti

Načelniku PU Kikinde Draganu Joviću „Košutova sablja”

Dnevnik pre 9 sati
KIKINDA: Načelniku Policijske uprave Kikinda Draganu Joviću na svečanosti u Segedinu povodom Dana policije Mađarske uručena je „Košutova sablja”, kao priznanje za uspešnu dugogodišnju međupolicijsku saradnju.
Jovića je nagradio načelnik policije Segedina brigadni general dr Janoš Lukač. “Ovo je veliko priznanje za mene lično, ali i celu srpsku policiju. Košutova sablja se, u izuzetnim slučajevima, uručuje za najveće zasluge iz domena... »

Joviću Košutova sablja

RTV pre 14 sati
RTV: Joviću Košutova sablja
KIKINDA - Dragan Jović, načelnik Policijske uprave Kikinda, dobitnik je Košutove sablje, povodom obeležavanja 24. aprila, Dana policije u Mađarskoj. Priznanje mu je uručeno za uspešnu dugogodišnju međupolicijsku saradnju.
Ovo je veliko priznanje za mene lično, ali i celu srpsku policiju. Košutova sablja se, u izuzetnim slučajevima, uručuje za najveće zasluge iz domena rada policije i vojske, istakao je Jović. Pre pet godina, Jovića je oficirskim... »

Povodom Dana policije Mađarske: Načelniku kikindske policije uručena Košutova sablja

Kurir pre 15 sati
KIKINDA - Draganu Joviću, načelniku Policijske uprave Kikinda, u Segedinu je uručena Košutova sablja, kao priznanje za uspešnu dugogodišnju međupolicijsku saradnju.
U sklopu obeležavanja 24. aprila, Dana policije Mađarske, šefa kikindske policije nagradio je brigadni general dr Janoš Lukač, načelnik policije Segedina. Svečanosti su, pored ostalih, prisustvovali zvaničnici policije i... »

Stefanu iz Mokrina fizika nije bauk: Razbija! Najteže zadatke rešava kao od šale!

Kurir pre 2 dana
KIKINDA - Stefan Sremčev, učenik sedmog razreda OŠ „Vasa Stajić“ iz Mokrina, ne prestaje da oduševljava nastavnika fizike Dragana Vasića, ali i ovdašnju stručnu javnost.
Pred ovim darovitim dečakom je, u to su već sad svi uvereni, blistava budućnost. Mladi Mokrinčanin kao od šale rešava i najteže zadatke iz fizike. Zato je i najbolji mladi fizičar u Srbiji. Na nedavno održanom republičkom... »

Izmena Zakona o penzijsko - invalidskom osiguranju

RTV pre 3 dana
RTV: Izmena Zakona o penzijsko - invalidskom osiguranju
KIKINDA - Na ovonedeljnoj sednici, Socijalno-ekonomski savet prihvatio je inicijativu Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost da se izmeni član 70a Zakona o penzijsko - invalidskom osiguranju i na taj način ukinu "penali" za prevremeni odlazak u penziju pre 65. godine.
Predlog se odnosi i na one građane kojima Zakon omogućava beneficirani radni staž i koji sa 61 godinom odlaze u penziju. Ta inicijativa pokrenuta je još 2015. godine, ali iz različitih razloga, a po mnogim tumačenjima i zbog... »

Izložba crteža ''Okupljanje" u Kikindi

RTV pre 3 dana
RTV: Izložba crteža ''Okupljanje" u Kikindi
KIKINDA - Kulturni centar Kikinda organizovaće večeras izložbu crteža pod nazivom ''Okupljanje'', autorke Tijane Nikolić Petrović, sa početkom u 18 sati.
Tijana Nikolić Petrović je rođena 1987. godine u Nišu. Završila je srednju umetničku školu u Nišu 2006. godine, odsek likovni tehničar. Diplomirala je 2010. godine na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu na... »

Promocija knjige "Pešačke zone u starim gradskim jezgrima"

RTV pre 3 dana
RTV: Promocija knjige "Pešačke zone u starim gradskim jezgrima"
KIKINDA - Večeras će se u Galeriji Terra u Kikindi održati promocija knjige arhitekte Aleksandra Stanojlovića pod nazivom "Pešačke zone u starim gradskim jezgrima", kao i diskusija o javnim prostorima u Kikindi i drugim gradovima u Srbiji.
Na promociji će govoriti Nemanja Vujić, Aleksandar Stanojlović i Biserka Ilijašev. Program počinje u 19... »

Deca iz Kenije usavršavaju tenis u Kikindi

RTV pre 3 dana
RTV: Deca iz Kenije usavršavaju tenis u Kikindi
KIKINDA - Zbog dobrih uslova, kvalitetnih terena i prenetog iskustva iz Najrobija, u Kikindu se već duže vreme dovode talentovana deca iz Kenije radi sopstvenog usavršavanja u tenisu. Sa njima radi teniski trener koji je više godina radio u Najrobiju, pa saradnju sa decom iz Afrike nastavio i na severu Banata.
Kristijan Dore, teniski trener iz Kikinde, nekoliko godina živeo je i radio u Keniji, ali je i nakon povratka u Srbiju nastavio saradnju sa talentovanom decom iz Najrobija. Najnovija gošća u Kikindi je Anuk Vandevelde,... »

Kikinda: Dom zdravlja bez dovoljno zaposlenih, ginekologa potrebno duplo više

Radio 021 pre 3 dana
Domu zdravlja u Kikindi nedostaju stručni kadrovi, tako da manje-više sve medicinske službe rade otežano.
"Novosti" pišu da je nedostatak specijalista najprimetniji u Dispanzeru za žene, u zgradi Opšte bolnice. Direktorka Doma zdravlja Biljana Marković navodi da su za nesmetani rad potrebna četiri ginekologa, a da ih trenutno ima... »

KI: Kako finansijski pomoći preduzetnike

RTV pre 4 dana
RTV: KI: Kako finansijski pomoći preduzetnike
KIKINDA - U okviru kampanje "Kreiraj život", koju realizuje Razvojna agencija Srbije, danas su u kikindskoj Regionalnoj privrednoj komori predstavljeni programi finansijske pomoći privredi.
Cilj ove kampanje jeste podrška sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika kroz dodelu bespovratnih sredstava namenjenih za započinjanje poslovanja, rast i razvoj privrednih aktivnosti. Promociju u Kikindi podržali... »

Okupljanje u 18 sati u Hercegovačkoj ulici

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Protest desničara uoči Frljićeve predstave u Splitu

Blic  pre 4 sata  još 2 povezane

Drugi krug - ili Francuska ili EU!

Večernje novosti  pre 4 sata  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.