Kikinda - vesti

Balavci iz vojvodine novi šarići: Zaplenjeno 1,2 tone marihuane!

Kurir pre 23 minuta
U ataru Malih Pijaca, naselja desetak kilometara udaljenog od Kanjiže, otkriveno više od 340 stabljika sirove marihuane, a policija uhapsila pet osoba iz tog mesta
KANJIŽA - Edvina Lakatoša (33) iz Malih Pijaca, njegovu sestru Edinu Lakatoš (22) i njihovog oca Jožefa Lakatoša (59) policija je uhapsila nakon što je na njivama među kukuruzom pronašla zasad sa 340 stabljika indijske konoplje,... »

Sutra 23. Zmajeve dečje igre u Kikindi

RTV pre 1 sat
RTV: Sutra 23. Zmajeve dečje igre u Kikindi
KIKINDA - U Kikindi će u utorak, 27. septembra, početi dvodnevna manifestacija Zmajeve dečje igre, u organizaciji Kulturnog centra i uz podršku lokalne samouprave.
Prvog dana će na Gradskom trgu biti organizovane mnogobrojne radionice, a predstaviće se i Lego klub ''Skockani'' iz Novog Sada. Nastupiće Odred izviđača iz Kikinde, Streličarski klub Kentaur, a biće održan i šahovski turnir.... »

Izložba "Mozaik paksis" u Kikindi

RTV pre 4 sata
RTV: Izložba "Mozaik paksis" u Kikindi
KIKINDA - U Galeriji Kulturnog centra u Kikindi danas u 18 časova biće otvorena izložba "Mozaik praksis" Olivere Gavrić Pavić, Ivana Pavića i Dragana Vasića.
"Mozaik praksis" pokazuje primere savremene mozaičke prakse, a biće izloženi mozaici, crteži i printovi, kaže se u najavi. Postavka će moći da se pogleda do 10.... »

Od sada bolji signal RTV u Kikindi i okolini

RTV pre 3 dana
RTV: Od sada bolji signal RTV u Kikindi i okolini
KIKINDA - Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" postavilo je antenski stub i instaliralo stanicu u Kikindi na osnovu koje će od sada radio i tv signal RTV biti znatno jači za korisnike, ne samo Kikinde, već i meštana u pograničnim gradovima u Rumuniji i Mađarskoj. Građani severnog Banata sada će imati priliku da prate sve radio i tv programe pokrajinskog servisa na srpskom jeziku, odnosno na jezicima nacionalnih manjina, što do sada nije bio slučaj.
Posle više od 40 godina, svi meštani grada Kikinde i okolnih sela, zahvaljujući novoj stanici i antenskom stubu, primaće kvalitetan digitalni televizijski signal Radio - televizije Vojvodine i ostalih domaćih tv programa. Pored... »

Izložba slika Jelene Jakonić u Kikindi

RTV pre 4 dana
RTV: Izložba slika Jelene Jakonić u Kikindi
KIKINDA - U petak 23. septembra, u 20 sati, u galeriji Terra u Kikindi, biće upriličeno otvaranje izložbe crteža i slika Jelene Jakonić, umetnice iz Kikinde.
Jelena Jakonić je rođena 1987. godine u Kikindi. Još od samog rođenja se nosi sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Usled izliva krvi u mozgu Jelenin vid je ostao trajno oštećen. I pored ovog problema, Jelena se bavi crtanjem i... »

Humanitarni tiket u podne: Krstajićevi fiksevi za veliki dobitak

Mozzart sport pre 4 dana
Eventualni dobitak bivši reprezentativac će usmeriti za Udruženje „Nova vizija“, Kikinda
Humanitarna akcija kompanije MOZZART „Humanitarni tiket u podne“ zaista daje prave rezultate. Zahvaljujući našim poznatim ličnostima, prikupljeno je skoro milion dinara (tačno 997.840) koje će MOZZART donirati u dobrotvorne... »

Pokrajina će pomoći rad domova za stare

RTV pre 5 dana
RTV: Pokrajina će pomoći rad domova za stare
KIKINDA - Pokrajina će putem konkursa obezbediti sredstva za kvalitetan rad i licenciranje gerontoloških centara u Vojvodini, rekao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, prilikom posete Kikindi. Pored toga, jedan od većih ciljeva jeste i uređenje dotrajalih objekata vojvođanskih domova za stare.
Gerontološki centar u Kikindi trenutno ima kapaciteta za 180 starih osoba, i oko 150 korisnika. Plan je da se u skorijem roku obezbede sredstva za licenciranje centra, kao i da bi se uredili dotrajali objekti koji se nalaze u... »

„Terri” i Biblioteci 32 miliona dinara

Dnevnik pre 5 dana
KIKINDA: Na konkursu “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Kikinda se našla u najužem izboru gradova čije kulturne projekte treba podržati,
uz Novi Bečej koji je poneo prestižnu titulu. Gradonačelnik Pavle Markov ističe da Kikinda sa ponosom treba da ističe svoje kulturno blago. Kikndi je odobreno 32 miliona dinara za sufinansiranje dva projekta. Za izgradnju Muzeja... »

Pojanje na dečjem saboru na Cetinju

Dnevnik pre 5 dana
KIKINDA: Hor mladih „Sveti Nikolaj Srpski“ iz Kikinde učestvovao je na velikom Pravoslavnom dečijem saboru na Cetinju. Članovi kikindskog hora su sa još 1.500 mališana
iz svih krajeva Crne Gore otpevali saborsku himnu „Krstim se“, a publici su se predstavili sa još dve pesme. Hor mladih “Sveti Nikola Srpski” postoji 12 godina i trenutno okuplja 36 devojčica i dečaka, na velikom pravoslavnom... »

Uskoro Lidl u Kikindi

RTV pre 6 dana
RTV: Uskoro Lidl u Kikindi
KIKINDA - Kikinda je jedan od gradova u kojem će kompanija Lidl uskoro započeti izgradnju svojih maloprodajnih objekata. Međutim, da bi sve bilo u redu, trebalo je da predstavnici lokalne samouprave pripreme teren i reše neke komunalne probleme.
Novinar RTV Branislav Ugrinov o tome šta je još neophodno da se uradi da bi Lidl započeo izgradnju objekta na vreme razgovara sa članom Gradskog veća Kikinde za komunalnu infrastrukturu Milivojem... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.