Kikinda - vesti

Zagađeni kanali za navodnjavanje

RTV pre 10 sati
RTV: Zagađeni kanali za navodnjavanje
KIKINDA - Investiranje u zalivne sisteme posebno je aktuelizovano poslednjih nedelja kada smo se suočili sa pravim tropskim temperaturama i štetom koju će zbog suše pretrpeti poljoprivrednici, a onda posredno i svi mi kao potrošači.
Međutim, da će i u delovima atara na severu Banta gde zalivni sistemi postoje ti isti sitemi biti neupotrebljivi, tome se niko nije nadao. Naime, prema tvrdnjama nadležnih u komapniji "Almex – Kinđa", koja posluje u Kikindi, zbog... »

Josip Pejaković: Krade se 25 godina i još se nije sve pokralo

Slobodna Evropa pre 14 sati
Nakon premijere monodrame "BH stand drb tragedy", u Sarajevu, u sklopu Baščaršijskih noći, prvak bosanskohercegovačke drame, glumac Josip Pejaković, počeo je turneju po BiH. RSE: Kako napreduje turneja? Gdje putujete? Da li namjeravate turneju proširiti na države regiona? Pejaković: Najvjerovatnije... »

Da li nadležni međusobno sarađuju?

RTV pre 16 sati
RTV: Da li nadležni međusobno sarađuju?
KIKINDA - Domaću javnost nedavno su potresla dva tragična slučaja porodičnog nasilja sa, nažalost, smrtnim ishodom.
Tragedije su se dogodile baš kada je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, pa su ti događaji još jednom pokrenuli polemiku o radu nadležnih institucija, njihovoj međusobnoj saradnji i neophodnosti dosledne... »

Manjak socijalnih radnika u Kikindi

RTV pre 3 dana
RTV: Manjak socijalnih radnika u Kikindi
KIKINDA - Nedavni tragični događaji u centrima za soocijalni rad u Rakovici i Novom Beogradu nametnuli su i pitanje u kojim uslovima, suočeni sa obimnom materijom i mnogobrojnim problemima, rade i funkcionišu zaposleni u socijalnim ustanovama.
Kako naglašavaju u kikindskom Centru za socijalni rad, poslednjih godina ostvarena je dobra saradnja nadležnih institucija. Ono što nije dobro je podatak da je u Centru trenutno angažovano 15 zaposlenih za kompletan delokrug... »

Kikinda: Lopovi kradu pčele i košnice

RTV pre 3 dana
RTV: Kikinda: Lopovi kradu pčele i košnice
KIKINDA - U proteklih desetak dana nekoliko kikindskih pčelara ostalo je bez 25 košnica. Svake godine dešavaju se krađe u ataru grada Kikinde, ali ove sezone pčelari ostaju bez rojeva i opreme, što je pokazatelj da se počinioci vrlo dobro razumeju u ovu granu poljoprivrede.
Gradimiru Lukaču, pčelaru početniku iz Kikinde ovo je druga sezona u koju je ulagao, pored novca, veliku nadu. Uložio je protekle sezone u kupovinu deset košnica od kojih je očekivao solidnu zaradu kako bi ove godine udvostručio... »

Kikinda: Prvi "Slobodni dnevnik" večeras na Gradskom trgu

Radio 021 pre 3 dana
Prvi "Slobodni dnevnik u pola osam" biće organizovan danas na Gradskom trgu u Kikindi.
"Slobodni dnevnik" organizuje Pokret slobodnih građana, a večeras će u Kikindi govoriti lider Pokreta Saša Janković, Nebojša Milenković i Branislav Grubački Guta. "U uslovima medijskog mraka počinje sa radom 'Slobodni dnevnik'... »

Podrška mladim roditeljima od Grada Kikinda

Dnevnik pre 4 dana
KIKINDA: Roditeljima 120 beba gradonačelnik Kikinde Pavle Markov uručio je pakete u okviru akcije „Kikindskog bebi kluba“.
Roditeljima je uručena oprema za novorođenčad i multifunkcionalne stolice za hranjenje beba. Ovog puta darovani su roditelji koji su prinove dobili od marta do juna ove godine. "Za mene je ovo jedna od najprijatnijih obaveza.... »

"Suvača demo fest" u Kikindi

RTV pre 4 dana
RTV: "Suvača demo fest" u Kikindi
KIKINDA - Na zadovoljstvo brojne publike, u Kikindi je sinoć organizovan drugi "Suvača demo fest". Kikindski rok maraton organizovan je ispred starog mlina – Suvača, a praznik rokenrola na otvorenom okupio je mnogobrojne zaljubljenike rok svirke – od 7 do 77 godina.
Od klubskih svirki i druženja, inicijativa kikindskih muzičara na dobrom je putu da postane sjajna festivalska tradicija. Drugi "Suvača demo fest", kikindski rok maraton, okupio je veliki broj muzičara svih generacija, a sjajna... »

Koncert Panonia kvarteta u Kikindi

RTV pre 4 dana
RTV: Koncert Panonia kvarteta u Kikindi
KIKINDA - Poslednji od brojnih letnjih koncerata na Terri, u okviru projekta Terra Viva – art Fest, a koji je zvanični prateći program simpozijuma Terra 2017, održaće se večeras, a nastupa Panonia Kvartet Zrenjanin.
Gudački kvaret Panonia čine renomirani zrenjaninski muzičari: magistar Roman Bugar, violina, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, master Marin Bugar, violina, član orkestra Srpskog narodnog pozorišta vođa drugih violina u... »

Kikinda do kraja meseca u znaku muzike, dva koncerta i jedan festival

Blic pre 6 dana
Iako ove godine izostaje zvaničan program nekadašnjeg "Kikindskog leta", a još nisu najavljene ni "Avgustovske letnje večeri", do kraja meseca u Kikindi će biti održana tri značajna muzička događaja.
Najpre će u sredu uveče ( 19. jul) ispred sada već kultne kafane "Bife 67" ( nekadašnji "Grmeč") biti održan drugi "Suvača demo fest". On je nastao iz čistog entuzijazma grupe kikindskih muzičara koji su prošle godine... »

Šumski požar kod Nice, evakuacija u toku

Večernje novosti  pre 4 sata  još 4 povezane

Vučić danas u Italiji

Beta  pre 2 sata  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.