Kikinda - vesti

Izložba slika Milorada Stepanova u Kikindi

RTV pre 2 sata
RTV: Izložba slika Milorada Stepanova u Kikindi
KIKINDA - U galeriji kikindskog Narodnog muzeja večeras u 18 časova biće otvorena izložba slika pod nazivom „Nasleđe ravnice" autora dr Milorada Stepanova.
Likovni radovi koji će biti predstavljena publici u Kikindi nastali su kao rezultat istraživanja vizuelno-likovne karakterologije prirode i prirodnih fenomena severnog Banata i predstavljaju izuzetan primer korišćenja prirodnog... »

Manji rod kukuruza na području Kikinde

RTV pre 3 sata
RTV: Manji rod kukuruza na području Kikinde
KIKINDA - Ministarstvo poljoprivrede najavilo je od početka oktobra mere pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu na njivama usled veoma loših vremenskih uslova za proizvodnju. Poljoprivrednici smatraju da im velika pomoć može biti u otpisivanju poreza ili naknade za odvodnjavanje, ali i obezbeđivanju povoljnijeg repromaterijala za predstojeću sezonu.
Godina je bila izuzetno teška, sa nepovoljnim vremenskim prilikama, koje su izazvale veliku štetu na njivama. Na području Kikinde i Novog Kneževca najgore je prošla najzastupljenija žitarica kukuruz. "Počela je berba kukuruza i... »

Dobro došli u Kikindu, prestonicu džinovskih tikvi: Danas počinju 32. “Dani ludaje” (FOTO)

Telegraf pre 22 sata
Bajkoviti prizori malih i velikih ludaja, kako Banaćani još zovu tikvu, mogu se videti na svakom koraku širom grada
Kikinda, prestonica džinovskih tikvi, od danas pa sve do nedelje 24. septembra otvoriće širom vrata gostima iz Srbije i inostranstva na 32. "Dane ludaje". Bajkoviti prizori malih i velikih ludaja, kako Banaćini još zovu tikvu,... »

"Atelje 61" u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: "Atelje 61" u Kikindi
KIKINDA - U Galeriji ''Terra'' u Kikindi večeras će biti otvorena izložba malog formata iz zbirke ''Ateljea 61'' – Petrovaradin.
U zanimljivoj sintezi tkanja kao starog zanata i savremene umetnosti, obogaćujući kulturnu baštinu naše zemlje autonomnim tapiserijskim medijem, ''Atelje 61'' je više od pedeset godina prisutan na domaćoj likovnoj sceni. Program... »

Počeli 32. "Dani ludaje" u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: Počeli 32. "Dani ludaje" u Kikindi
KIKINDA - Danas su u Kikindi počeli 32. "Dani ludaje", najveća manifestacija sa severa Banata. U programu, u kojem će biti prolašeni vlasnici najtežih i najdužih plodova bundeve, učestvovaće veliki broj izvođača narodne i rok muzike.
Tokom četiri dana, koliko traje manifestacija, očekuje se dolazak preko 80.000 posetilaca. Centralni program 32. Dana ludaje u Kikindi počeće u subotu, od 16 sati, kada će biti proglašeni pobednici najtežeg i najdužeg ploda... »

Veče sa Vladimirom Kopiclom u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: Veče sa Vladimirom Kopiclom u Kikindi
KIKINDA - Danas će u Narodnoj biblioteci "Jovan Popović" u Kikindi gostovati Vladimir Kopicl, koji je prošle nedelje u Nišu dobio nagradu ''Ramonda Serbica'' za životno delo.
Razgovor sa piscem vodiće dr Srđan Srdić. Književno veče počinje u 19 časova na Dečjem odeljenju biblioteke, kod kružnog... »

"Dani ludaje": Kikinda je od danas prestonica bundeva

Blic pre 1 dan
U Kikindi danas počinju 32. "Dani ludaje", manifestacija koja slavi tikvi, bundevu, misiraču, banatsku bananu ili, jednostavno, ludaju, kako kažu u ovom gradu. Sve će biti u znaku bundeva, ali ne onih običnih, koje mogu da se kupe na pijaci, za pitu, već onih džinovskih, najtežih i najdužih.
A sve je počelo pre nešto više od tri decenije kada su Dragan Strajnić i Lazar Tešin, poželeli da ova varoš na severu Banata bude prepoznatljiva po velikim bundevama. Organizovano je prvo takmičenje koje se nije prekinulo ni do... »

Izložba "Jevrejska zajednica u Velikoj Kikindi"

RTV pre 2 dana
RTV: Izložba "Jevrejska zajednica u Velikoj Kikindi"
KIKINDA - U svečanoj sali Kulturnog centra Kikinda večeras će biti otvorena izložba pod nazivom "Jevrejska zajednica u Velikoj Kikindi od 18. veka do uništenja u Drugom svetskom ratu".
Izložbu će realizovati Istorijsko društvo Kikinda i Jevrejska opština Kikinda, a sastoji se od panoa na kojima se nalazi izložen celokupan istorijat jevrejske zajednice u Velikoj Kikindi kroz pažljivo odabrane dokumente. Autori... »

Obnovljene dve ulice u Nakovu

Dnevnik pre 2 dana
KIKINDA: Putari su u Nakovu ou potpunosti obnovili dve ulice. U ovom pograničnom selu asfaltirane su ulice Marka Jokića i Slobodana Principa, u ukupnoj dužini oko 1,1 kilometar.
Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, u razgovoru sa meštanima, ponovio je da je jedno od strateških opredeljenja lokalne samouprave pobošljanje putne i komunalne infrastrukture u okolnim selima. On je Nakovčanima rekao da aktuelna... »

U Kikindi spremaju najteže bundeve i najduže tikve

Dnevnik pre 2 dana
KIKINDA: Sve je spremno za 32. Dane ludaje, najznačajnije i najposećenije turističke manifestacije na severu Banata, koja će se u Kikindi održati od 21. do 24. septembra.
Za dolazak na veliku porodičnu svetkovinu u čast bundeve vlada veliko interesovanje gostiju iz svih krajeva Srbije i inopstranstva. Odbrojavanje do merenja najtežih bundeva i najdužih tikava je počelo, a ono će se obaviti u... »

©2017 Netmark d.o.o.