Kikinda - vesti

Privatizacioni savetnik za MSK

Politika pre 18 sati
Izabrani savetnik bi Vladi Srbije trebalo da predloži model po kome će se privatizovati ovo preduzeće
Država je raspisala javni poziv za privatizacionog savetnika za Metalonsko-sirćetni kombinat „Kikinda” (MSK). Zainteresovani ponuđači mogu da se prijave najkasnije do 10. marta u podne. Otvaranje ponuda zakazano je za 13. mart u... »

Kikinda stipendira 79 studenata

RTV pre 2 dana
RTV: Kikinda stipendira 79 studenata
KIKINDA - Lokalna samouprava u Kikindi narednih deset meseci stipendiraće 79 studenata sa područja grada, sa osam hiljada dinara mesečno.
Primanja su pripala studentima sa dobrim ocenama i slabijeg materijalnog stanja. Stotinak studenata sa područja Kikinde, koji su tokom školovanja prikazali odlične rezultate, ali i oni slabijeg materijalnog stanja, prijavilo se... »

Dug je zao drug: Račun kikindske Toplane u blokadi, ali radijatori neće ostati hladni

Kurir pre 2 dana
KIKINDA - Srbijagas je blokirao račun kikindske Toplane zbog duga od oko 50 miliona dinara na ime neizmirenih obaveza za isporučen gas tokom decembra i januara.
Miroslav Čičulić, direktor JP "Toplana", podseća da ovi nije prvi put da su se našli u ovoj situaciju, i uveravaju potrošače da nema razloga za brigu. On kaže radijatori u stanovima Kikinđana neće ostati hladni: Miroslav Čičulić... »

Pomoć akademcima: Kikinda sa po 8.000 dinara stipendira 79 studenata

Kurir pre 2 dana
KIKINDA - Grad Kikinda će ove školske godine stipendirati 20 odsto studenata više, u odnosu na prethodnu, a oni će mesečni iznos od 8.000 dinara dobijati od februara do novembra.
Pozdravljajući studente i njihove roditelje gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, podvukao je da je u fokusu lokalne samouprave briga o mladim, uspešnim i visokoobrazovanim ljudima. - Svake godine se u ovo vreme okupljamo sa našim... »

Blokiran račun ne zaustavlja grejanje

Dnevnik pre 2 dana
KIKINDA: Račun JP „Toplana“ u Kikindi blokiran je popodne zbog duga JP „Srbijagas“ od oko 50 miliona dinara, i to 12 miliona dinara za decembar i ostatak za januar.
Direktor „Toplane“ Miroslav Čičulić ukazuje da je učinjen napor da se smanji dug prema „Srbijagasu“, ali da ova toplana ne može da isprati dinamiku izmirenja duga koju je nametnuo „Srbijagas“, a to je da se račun za prethodni... »

Analiza plodnosti zemljišta u kikindskom kraju

RTS pre 3 dana
RTS: Analiza plodnosti zemljišta u kikindskom kraju
Analiza plodnosti zemljišta je jedan od značajnijih faktora koji utiču na prinose. Poljoprivredna stručna služba Kikinda je i ove godine učesnik projekata koji su vezani za analizu zemljišta i tim povodom potpisala je ugovore sa gradom i Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu.
Ilija Brkić, poljoprivredni proizvođač iz Novih Kozaraca, na stotinak hektara proizvodi suncokret, pšenicu, kukuruz i šećernu repu. Od pre desetak godina uzorke zemljišta nosi na analizu. Kaže da se ponašao u skladu sa tim... »

N. Kneževac: Krađa 100 stabala

RTV pre 3 dana
RTV: Pronevera i preprodaja mobilnih telefona
KIKINDA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Kneževcu podneli su krivičnu prijavu protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca iz Novog Kneževca zbog sumnje da je u periodu od 1. do 20. februara ove godine, na području Novog Kneževca, motornom i ručnom testerom posekao oko 100 stabala topole, jasena i javora,
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa, osumnjičeni se tereti za pričinjenu materijalnu štetu javnom preduzeću ''Vojvodina šume'' Novi Sad, navodi se u saopštenju PU... »

Vanja Bulić u KC Kikinda

RTV pre 3 dana
RTV: Vanja Bulić u KC Kikinda
KIKINDA - Kulturni centar Kikinda organizuje književno veče sa Vanjom Bulićem u sredu, 22. februara u 18.00 časova, u velikoj sali KCK.
U periodu između dve književne večeri u Kikindi, Vanja Bulić je objavio nekoliko knjiga. U izdanju Lagune izašla je zbirka "Zašto Bog nema auto". Zbirka je pripremana nekoliko godina. Uoči Sajma knjiga, u novembru 2016. izašao je... »

"Bela nedelja" pred Vaskršnji post

RTV pre 4 dana
RTV: "Bela nedelja" pred Vaskršnji post
KIKINDA, NOVI SAD - Poslednja nedelja pred veliki Vaskršnji post zove se "Bela nedelja", a poslednji dan ove nedelje su "Bele" ili "Sirene" poklade.
Narodna verovanja povezivala su period poklada sa obredima koji simbolično štite od zlih sila, a u nedelji pred post zapravo se ispraćala zima i prizivala plodna i berićetna godina. Da li se ta narodna tradicija održala na severu... »

Raspodela socijalnih stanova u Kikindi

RTV pre 4 dana
RTV: Raspodela socijalnih stanova u Kikindi
KIKINDA - U Kikindi je u toku javni konkurs za raspodelu pet stanova za socijalno stanovanje.
Nova zgrada sa 15 stanova i tri poslovna prostora nalazi se u samom centru grada. Zgrada se nalazi u okviru stambeno-poslovnog bloka C-2. Do kada je raspisan konkurs i koji su uslovi za... »

Janković Čanku: Odgovoram građanima, a ne partijama

Novi magazin  pre 1 sat  još 16 povezanih

FOTO: Policija traga za "mini kantrimenom" zbog moguće otmice deteta

Radio 021  pre 36 minuta  još 14 povezanih

Niš: Izbodeni dečak se uspešno oporavlja

B92  pre 1 sat  još 10 povezanih

ABA liga: Stefan Birčević najkorisniji igrač 23. kola! (video)

Hot sport  pre 5 sati  još 10 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.