Kikinda - vesti

Povećati broj odeljenja informatičkog smera

RTV pre 23 minuta
RTV: Povećati broj odeljenja informatičkog smera
KIKINDA - Prilikom današnje posete kikindskim osnovnim i srednjim školama, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je sa predstavnicima grada i struke o prioritetima kako u infrastrukturi obrazovnih ustanova, tako i o prioritetima daljeg razvoja obrazovanja.
O planiranim izmenama u oblasti obrazovanja u narednom periodu ministar je upoznao Aktiv direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Severno banatskog okruga. Kako je IT sektor jedan od sigurnih sektora za... »

Vukosavljević: Muzej terakote biće umetnički dragulj Srbije

RTV pre 1 sat
RTV: Vukosavljević: Muzej terakote biće umetnički dragulj Srbije
KIKINDA - Na osnovu konkursa ''Gradovi u fokusu'' Ministarstva kulture Republike Srbije, Kikindi je pripalo 32 miliona dinara. Najveći deo sredstava, 20 miliona, uloženo je u završnu izgradnju Muzeja ''Terra'' koji će se nalaziti u manježu nekadašnje kasarne, dok je ostatak od 12 miliona dinara upotrebljen za rekonstrukciju tavanice Narodne biblioteke ''Jovan Popović''. Radove je obišao resorni ministar, Vladan Vukosavljević.
Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, Kikinda će ovog leta dobiti muzej ''Terra'', koji će predstavljati najveću zbirku terakote velikog formata u domenu savremene umetnosti na svetu. Već četiri godine nekadašnji manjež... »

Piroman se brani ćutanjem

Dnevnik pre 1 sat
Rasvetljen je pokušaj paljevine kuće porodice Mirjane i Jašara Golje u naselju Smiljevača u Novom Kneževcu, koji se desio 5. marta ove godine. Novokneževačka policija je pronašla P. P. (29) iz Novog Kneževca,
koji je osumnjičen da je tog dana u večernjim satima polio benzinom fasadu kuće i zapalio. U tom požaru nije bilo povređenih. Iz Policijske uprave Kikinda je saopšteno da je policija protiv osumnjičenog podnela krivičnu prijavu... »

Za saobraćajnice 240 miliona dinara

Dnevnik pre 2 sata
KIKINDA: Sporazum o realizaciji pet projekata za ulaganje u putnu infrastrukturu potpisali su danas u Kikindi izvršni direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Stojisavljević
i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov. Za izgradnju puteva u okviru ovih projekata JP “Putevi Srbije” i Grad Kikinda opredelili su nešto više od 240 miliona dinara, a deo novca obezbediće se i iz pokrajinske kase. Precizirano je... »

Jagma za poslom: Oko 1.400 nezaposlenih Kikinđana na 165 radnih mesta

Kurir pre 7 sati
KIKINDA - Na Sajmu zapošljavanja, koji je održan u Kikindi, dvadeset poslodavaca je iskazalo potrebu za 165 radnih mesta.
Radne biografije predalo je oko 1.400 Kikinđana, sa željom da što se bolje predstave budućim poslodavcima, i dokopaju toliko željenog radnog mesta. Na ovoj berzi rada najveće interesovanje je vladalo za rad u ugostiteljstvu. Bilo... »

Nemojte da vaš grad pamte po Jovanovu

Alo pre 1 dan
Alo: Nemojte da vaš grad pamte po Jovanovu
Znam da je Kikinda grad ludaja, sova, brašna, koje se nekada služilo na bečkom dvoru, nemojte da dozvolite da Kikinda ostane zapamćena kao grad Milenka Jovanova, poručio je danas Kikinđanima kasno popodne predsednički kandidat Saša Janković.
- Kao predsednik Republike neću zapošljavati ljude, to treba da čine poslodavci, ali ne zbog subvencija države koje će dobijati zato što su stranci, već zato što im se to isplati. Sve što treba jeste da stvorimo uslove za to, jer... »

Saša Janković poručio Kikinđanima: Nemojte da vaš grad pamte po Milenku Jovanovu

Blic pre 1 dan
Znam da je Kikinda grad ludaja, sova, brašna, koje se nekada služilo na bečkom dvoru, nemojte da dozvolite da Kikinda ostane zapamćena kao grad Milenka Jovanova, poručio je danas Kikinđanima kasno popodne predsednički kandidat Saša Janković.
- Kao predsednik Republike neću zapošljavati ljude, to treba da čine poslodavci, ali ne zbog subvencija države koje će dobijati zato što su stranci, već zato što im se to isplati. Sve što treba jeste da stvorimo uslove za to, jer... »

Stočari čekaju laboratoriju za kontrolu mleka

RTV pre 1 dan
RTV: Stočari čekaju laboratoriju za kontrolu mleka
KIKINDA - Prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede, u prvoj polovini ove godine trebalo bi da počne sa radom prva nezavisna laboratorija za kontrolu kvaliteta mleka.
Cilj je da se mleko plaća po kvalitetnim grupama, a na osnovu urađenih analiza u državnim laboratorijama. Jedna od najavljenih mera je i mogućnost da se državno poljoprivredno zemljište, po pravu prečeg zakupa, stočarima izdaje... »

Kalcedonija želi pogon u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: Kalcedonija želi pogon u Kikindi
KIKINDA - Italijanska grupa ''Kalcedonia'' zainteresovana je za otvaranje pogona u Kikindi, nakon što je već otvorila preduzeće i funkcioniše u Subotici.
Fabrika za proizvodnju donjeg veša i čarapa dobila bi od lokalne samouprave u Kikindi svu neophodnu infrastrukturu, ali je, prema rečima nadležnih u italijanskoj kompaniji, najvažnija radna snaga. Zato će u četvrtak, 30. marta u... »

Asfalt od Kikinde do Bašaida ove sezone

RTV pre 1 dan
RTV: Asfalt od Kikinde do Bašaida ove sezone
KIKINDA - Deonica puta Kikinda – Bašaid, kojom bi se završilo kompletno asfaltiranje puta do Zrenjanina trebalo bi da bude završena tokom ove građevinske sezone.
Pored toga, predviđeno je da se izgradi i kružni tok na raskrsnici puteva prema Iđošu i Bašaidu u Kikindi. Za radove će biti izdvojeno 240 miliona dinara. Ugovorom koji su potpisali predstavnici lokalne samouprave u Kikindi i... »

Srbiju sad tuže i "majke Srebrenice"

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Narodna banka Srbije: Jeremić da se izvini

Večernje novosti  pre 1 sat  još 1 povezana

Prijave protiv Dežulovića i Ivančića

Danas  pre 3 sata  još 2 povezane

Barselona oslabljena protiv Zvezde, Tomić suspendovan

Večernje novosti  pre 29 minuta  još 2 povezane
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.