Kikinda - vesti

Manjak socijalnih radnika u Kikindi

RTV pre 3 sata
RTV: Manjak socijalnih radnika u Kikindi
KIKINDA - Nedavni tragični događaji u centrima za soocijalni rad u Rakovici i Novom Beogradu nametnuli su i pitanje u kojim uslovima, suočeni sa obimnom materijom i mnogobrojnim problemima, rade i funkcionišu zaposleni u socijalnim ustanovama.
Kako naglašavaju u kikindskom Centru za socijalni rad, poslednjih godina ostvarena je dobra saradnja nadležnih institucija. Ono što nije dobro je podatak da je u Centru trenutno angažovano 15 zaposlenih za kompletan delokrug... »

Kikinda: Lopovi kradu pčele i košnice

RTV pre 5 sati
RTV: Kikinda: Lopovi kradu pčele i košnice
KIKINDA - U proteklih desetak dana nekoliko kikindskih pčelara ostalo je bez 25 košnica. Svake godine dešavaju se krađe u ataru grada Kikinde, ali ove sezone pčelari ostaju bez rojeva i opreme, što je pokazatelj da se počinioci vrlo dobro razumeju u ovu granu poljoprivrede.
Gradimiru Lukaču, pčelaru početniku iz Kikinde ovo je druga sezona u koju je ulagao, pored novca, veliku nadu. Uložio je protekle sezone u kupovinu deset košnica od kojih je očekivao solidnu zaradu kako bi ove godine udvostručio... »

Kikinda: Prvi "Slobodni dnevnik" večeras na Gradskom trgu

Radio 021 pre 10 sati
Prvi "Slobodni dnevnik u pola osam" biće organizovan danas na Gradskom trgu u Kikindi.
"Slobodni dnevnik" organizuje Pokret slobodnih građana, a večeras će u Kikindi govoriti lider Pokreta Saša Janković, Nebojša Milenković i Branislav Grubački Guta. "U uslovima medijskog mraka počinje sa radom 'Slobodni dnevnik'... »

Podrška mladim roditeljima od Grada Kikinda

Dnevnik pre 1 dan
KIKINDA: Roditeljima 120 beba gradonačelnik Kikinde Pavle Markov uručio je pakete u okviru akcije „Kikindskog bebi kluba“.
Roditeljima je uručena oprema za novorođenčad i multifunkcionalne stolice za hranjenje beba. Ovog puta darovani su roditelji koji su prinove dobili od marta do juna ove godine. "Za mene je ovo jedna od najprijatnijih obaveza.... »

"Suvača demo fest" u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: "Suvača demo fest" u Kikindi
KIKINDA - Na zadovoljstvo brojne publike, u Kikindi je sinoć organizovan drugi "Suvača demo fest". Kikindski rok maraton organizovan je ispred starog mlina – Suvača, a praznik rokenrola na otvorenom okupio je mnogobrojne zaljubljenike rok svirke – od 7 do 77 godina.
Od klubskih svirki i druženja, inicijativa kikindskih muzičara na dobrom je putu da postane sjajna festivalska tradicija. Drugi "Suvača demo fest", kikindski rok maraton, okupio je veliki broj muzičara svih generacija, a sjajna... »

Koncert Panonia kvarteta u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: Koncert Panonia kvarteta u Kikindi
KIKINDA - Poslednji od brojnih letnjih koncerata na Terri, u okviru projekta Terra Viva – art Fest, a koji je zvanični prateći program simpozijuma Terra 2017, održaće se večeras, a nastupa Panonia Kvartet Zrenjanin.
Gudački kvaret Panonia čine renomirani zrenjaninski muzičari: magistar Roman Bugar, violina, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, master Marin Bugar, violina, član orkestra Srpskog narodnog pozorišta vođa drugih violina u... »

Kikindski rok maraton kod starog mlina

RTV pre 2 dana
RTV: Kikindski rok maraton kod starog mlina
KIKINDA - U Kikindi je za večeras najavljen drugi po redu "Suvača demo fest", kikindski rok maraton.
Na raskrsnici ulica Srbobranske i Moravske, ispred starog mlina – Suvača, nastupiće mnogobrojni muzičari – od 7 do 77 godina – najavljuju članovi istoimenog udruženja kikindskih muzičara koji su inicijatori i organizatori... »

Kikinda do kraja meseca u znaku muzike, dva koncerta i jedan festival

Blic pre 2 dana
Iako ove godine izostaje zvaničan program nekadašnjeg "Kikindskog leta", a još nisu najavljene ni "Avgustovske letnje večeri", do kraja meseca u Kikindi će biti održana tri značajna muzička događaja.
Najpre će u sredu uveče ( 19. jul) ispred sada već kultne kafane "Bife 67" ( nekadašnji "Grmeč") biti održan drugi "Suvača demo fest". On je nastao iz čistog entuzijazma grupe kikindskih muzičara koji su prošle godine... »

Koliko Terra znači Kikindi?

RTV pre 3 dana
RTV: Koliko Terra znači Kikindi?
KIKINDA - Lokalna samouprava u Kikindi izdvaja skoro deset odsto svog budžeta za kulturu, što je znatno više nego veliki broj gradova u našoj zemlji. To posebno znači onima koji Kikindu predstavljaju u čitavom svetu, a pravi primer je Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra.
Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra u Kikindi jedinstvena je i specifična ustanova koja već 35 godina u svetu predstavlja grad u očima kulture, odnosno vajarstva. Centar već tri i po decenije organizuje Simpozijum... »

Kamp posvećen istraživanju folklora

RTV pre 3 dana
RTV: Kamp posvećen istraživanju folklora
KIKINDA - Kikindsko akademsko društvo za negovanje muzike "Gusle" i ove godine organizuje dve značajne manifestacije.
Tokom ove nedelje trebalo bi zvanično da bude otvoren 16. etno-kamp posvećen studijskim istraživanjima tradicionalne muzike i folklora. U kampu će učestvovati studenti muzičkih akademija u Novom Sadu, Beogradu i Banja Luci, a sa... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.