Kikinda - vesti

Kikindi 36 miliona dinara za ulaganja

Dnevnik pre 12 sati
KIKINDA: Sa odobrenih 2,4 milijarde dinara Uprava za kapitalna ulagnja AP Vojvodine na dva konkursa sufinansirala je projekte u 41 od 45 vojvođanskih opština i na taj način biće omogućena i realizacija dva važna projekta u Kikindi.
U tu namenu je Pokrajinska vlada odobrila 36 miliona dinara, istaknuto je prilikom sastanka direktora Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljka Kovačevića i čelnika grada Kikinde. U Kikindi se sa 36 miliona dinara finansira projekat... »

Kikinda: Baranda postaje izletište

RTV pre 1 dan
RTV: Kikinda: Baranda postaje izletište
KIKINDA - Lokalna samouprava u Kikindi pokrenula je inicijativu da se vodena površina na obodu grada, u naselju Baranda, ponovo privrede nameni, odnosno da se preuredi u moderno izletište.
Prva faza radova je završena, a novac je obezbedila Pokrajina. Nekadašnji kop gline i zemljišta na obodu Kikinde kod naselja Baranda trebalo bi da ponovo postane uređeno izletište i zelena oaza. Prva faza radova je završena i... »

Obuka za upravnike zgrada u Kikindi

RTV pre 1 dan
RTV: Obuka za upravnike zgrada u Kikindi
KIKINDA - U organizaciji Privredne komore Srbije počela je obuka kandidata za sticanje licence za profesionalne upravnike zgrada.
Tokom juna i jula, u zavinsnosti od broja prijavljenih kandidata, obuka bi trebala da bude organizovana i u sedištima regionalnih privrednih komora. Kandidati zainteresovani za posao profesionalnih upravnika stambenih zgrada sa... »

Kikinda pomaže mlade i mikro preduzeća

Dnevnik pre 1 dan
KIKINDA: Grad Kikinda raspisao je konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata iz oblasti politike mladih za udruženja građana sa teritorije grada.
Konkurs je raspisan 23. maja i trajaće do 31. maja, a odnosi se na projekte iz oblasti politike mladih i pozorišno-scenske, koncertne i sportske programe i projekte za decu i omladinu. Pravo učešća na konkursu imaju udruženja... »

Kikinda: Vlast predlaže privatizaciju državne apoteke

Radio 021 pre 1 dan
Kikindska apoteka jedna je u nizu apoteka u Vojvodini koje se već neko vreme nalaze u kolapsu.
Četrdesetak zaposlenih već tri meseca iščekuje platu, a u gradskoj vlasti tvrde da su im ruke vezane iako imaju spremno rešenje. Račun ove ustanove je u blokadi od 8. marta, a dug prema dobavljačima narastao je na 80 miliona... »

Apotekarska ustanova „Kikinda” u kolapsu

Politika pre 1 dan
Zaposleni ne primaju plate, u dva objekta isključena je struja, dok već mesecima u gradu nema dežurne apoteke noću
Kikinda – Sumorna slika u Apotekarskoj ustanovi „Kikinda” – rafovi su gotovo prazni, dva objekta u centru grada nemaju ni struju. Račun ustanove je od 8. marta u blokadi, a dug prema dobavljačima narastao je na 80 miliona dinara.... »

Pokrajina pomogla projekte u Kikindi

RTV pre 2 dana
RTV: Pokrajina pomogla projekte u Kikindi
KIKINDA - Sa odobrenih 36 miliona dinara, Pokrajinska vlada omnogućila je realizaciju dva važna projekata u Kikindi, a na tu podršku kikindska lokalna samouprava računa i kroz planiranje budućih, za razvoj grada važnih strateških projekata, naglašeno je tokom današnjeg sastanka Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i domaćina, predstavnika kikindskih gradskih vlasti.
Sa odobrenih 2,4 milijarde dinara, Uprava za kapitalna ulaganja je na prethodna dva konkursa sufinansirala projekte u 41 od 45 vojvođanskih lokalnih samouprava. Na taj način biće omogućena i realizacija dva važna projekata u... »

Kikinđanski rokeri osvojili drugo mesto na takmičenju u Rumuniji

Dnevnik pre 2 dana
KIKINDA: Na međunarodnom muzičkom takmičenju „Juvenis Jimbrock” u pograničnoj rumunskoj varošici Žombolj mladi Kikinđani su ostvarili zavidan uspeh. Učenica Srednje ekonomske škole Jelena Salkai je osvojila drugo mesto i novčanu nagradu od 600 leja.
Odlične nastupe na ovom takmičenju imali su i kikindski gimnazijalci solisti Andor Koso i Dunja Gašić, uz pratnju Dušana Rožića na akustičnoj gitari i klavijaturiste Uroša Silaškog. „Za prvu izvedbu sam izabrala pesmu Maje... »

Kikinda: Zapušteni glinokop postaje oaza

Dnevnik pre 2 dana
KIKINDA: Posle više od pola veka obnavlja se zapušteni prostor Baranđandske banje, nekadašnjeg glinokopa na obodu kikindskog naselja Baranda na periferiji grada kraj Mokrinskog groblja, zahvaljujući inicijativi Gradske uprave Kikinde, da se nekadašnji kopovi uredili i bilo što više vodenih površina kraj grada koji nema reku.
Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ukazuje da ovaj deo grada u ranijem periodu nije dovoljno održavan, te da se nije ni znalo da ima toliko vode u nekadašnjem glinokopu. „Kopovi i banje kojih ima oko Kikinde u prilično su lošem... »

Zamena vodomera u Kikindi

RTV pre 3 dana
RTV: Zamena vodomera u Kikindi
KIKINDA - U Kikindi je u toku zamena vodomera u domaćinstvima i zgradama, jer je ustanovljeno da su pojedini stari više od 20 godina, pa ne čudi što su se dešavale greške i nastajali problemi.
Potrošači su, prema novom zakonu, dužni da imaju tačnu potrošnju vode, tako što će se vodomeri klase A zameniti onima klase B, a javno preduzeće "Kikinda" omogućilo je svojim korisnicima da tu potrošnju prijave i elektronskim... »

Odbojkaši izborili plasman na Svetsko prvenstvo

Radio 021  pre 2 sata  još 19 povezanih

Dačić: Rehabilitacija Kalabića je sramotna

SEEbiz  pre 9 sati  još 13 povezanih

Video: Evakuacija londonskog pozorišta zbog prijetnje

Al Jazeera  pre 2 sata  još 14 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.