Kosovo - vesti

Inicijativa mladih za ljudska prava: Unutrašnji dijalog o Kosovu nemoguć bez spomena žrtava rata

Insajder pre 1 sat
Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava ocenili su da se unutrašnji dijalog o Kosovu, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ne može voditi a da se ne spomenu žrtve rata na Kosovu.
Inicijative mladih za ljudska prava organizovala je danas javnu diskusiju "Hajde da pričamo o Kosovu" na kojoj su izneli 10 principa za vođenje unutrašnjeg dijaloga, a kao jedan od njih je da "zvaničnici države Srbije moraju da... »

Inicijativa mladih za ljudska prava: Unutrašnji dijalog o Kosovu nemoguć bez spomena žrtava rata

Novi magazin pre 1 sat
Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava ocenili su se danas u Beogradu da se unutrašnji dijalog o Kosovu, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ne može voditi ako se ne spomenu žrtve rata na Kosovu.
Inicijative mladih za ljudska prava organizovala je danas javnu diskusiju "Hajde da pričamo o Kosovu" na kojoj su izneli 10 principa za vođenje unutrašnjeg dijaloga, a kao jedan od njih je da "zvaničnici države Srbije moraju da... »

Vašington post o Kataloniji i Kurdistanu: Kao sa CG i KiM

B92 pre 5 sati
RTS: Vašington post: Dobrodošli u doba secesije
Vašington post piše o najavljenim referendumima o nezavisnosti Katalonije i Kurdistana poredeći ta dva slučaja sa Srbijom kada su u pitanju Crna Gora i Kosovo.
Vlasti iračkog dela Kurdistana saopštile su početkom juna da će 25. septembra biti organizovan referendum o nezavisnosti te oblasti, dok je referendum o nezavisnosti španske pokrajine Katalonije najavljen za 1. oktobar. U članku... »

Dačić: Kosovo ne može da pobedi Srbiju na Generalnoj konferenciji Uneska

Beta pre 11 sati
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je na marginama zasedanja Generalne skupštine UN razgovarao sa predstavnicima zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova i da se njihova pozicija neće menjati u narednom periodu, dodajući da Kosovo ne može da pobedi Srbiju na Generalnoj... »

Vulin: Nema vojske Kosova, svi da se drže međunarodnog prava

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Srbija od svih očekuje da se drže odredaba međunarodnog prava i ugovora koji su potpisani i garantuju mir i sigurnost na prostoru Kosova i Metohije, saopštio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom najnovijih izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija.
"Vojska Kosova neće biti formirana na prostoru Kosova i Metohije, na prostoru te srpske pokrajine je samo jedna oružana sila - a to je KFOR. Ja sam i u sedištu NATO alijanse juče rekao da je za nas apsolutno neprihvatljivo... »

Vulin:Nema vojske Kosova, svi da se drže međunarodnog prava

Studio B pre 7 sati
Srbija od svih očekuje da se drže odredaba međunarodnog prava i ugovora koji su potpisani i garantuju mir i sigurnost na prostoru Kosova i Metohije, saopštio je ministar odrbaen Aleksandar Vulin povodom najnovijih izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija.
„Vojska Kosova neće biti formirana na prostoru Kosova i Metohije, na prostoru te srpske pokrajine je samo jedna oružana sila – a to je KFOR. Ja sam i u sedištu NATO alijanse juče rekao da je za nas apsolutno neprihvatljivo... »

Thaci: Kosovo će imati vojsku do kraja godine

Al Jazeera pre 9 sati
Predsjednik Kosova tvrdi da nikome neće biti dozvoljeno blokirati taj proces, na kojem rade sve institucije.
Predsjednik Kosova Hashim Thaci tvrdi da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno to blokirati, a da uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili dio pregovora. "Planom A, ili kroz plan... »

Dačić: Kosovo ne može da pobedi Srbiju u Unesku

N1 Info pre 11 sati
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je na marginama zasedanja Generalne skupštine UN razgovarao sa predstavnicima zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova i da se njihova pozicija neće menjati u narednom periodu, dodajući da Kosovo ne može da pobedi Srbiju na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru.
"Mogu reći da me je u svim razgovorima koje smo imali najviše zanimala pozicija tih zemalja u vezi sa Kosovom i Metohijom, i mogu da istaknem da je naša pozicija stabilna. Sve zemlje su istakle podršku teritorijalnom integritetu... »

Vladari i ekonomija: Kako nam je išlo u vreme Miloševića, Koštunice, Đinđića, Tadića i Vučića

Blic pre 12 sati
Bilo je, pored njih petorice, još predsednika i premijera, ali su Milošević, Đinđić, Koštunica, Tadić i Vučić obeležili proteklu 21 godinu kao najvažnije političke ličnosti u Srbiji.
A Srbija je za to vreme doživela da je hvale kao „faktor mira i stabilnosti na Balkanu“, da je samo dve-tri godine kasnije bombarduje najjača vojna sila u istoriji čovečanstva, prošla je obaranje režima koji nije priznao izborni... »

Prikazan film "Kosovo: Momenat u civilizaciji"

RTV pre 20 sati
RTV: Prikazan film "Kosovo: Momenat u civilizaciji"
BEOGRAD - Beogradska premijera filma "Kosovo: Momenat u civilizaciji", održana je sinoć u kripti Hrama Svetog Save, koja je bila tesna da primi sve koji su želeli da gledaju film.
Film, čija je projekcija organizovana u saradnji GO Vračar i Hrama Svetog Save, govori o detinjstvu voditelja Stefana Popovića provedenom na Kosovu i značenju koje za njega imaju tamošnji manastiri pod zaštitom Uneska. Pre... »

Veljović savetnik Vučića za bezbednost

SEEbiz  pre 5 sati  još 20 povezanih

Oglasio se i MUP: Evo zbog čega je bio blokiran Beograd

Vesti online  pre 5 sati  još 16 povezanih

Vulin: Nema vojske Kosova

B92  pre 4 sata  još 14 povezanih

Šou Kejna, pa drhtanje Totenhema

Mondo  pre 4 sata  još 15 povezanih

Izvučeno telo starice iz bunara u selu Jabuka

RTS  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.