Kosovo - vesti

Kongresmen Engel: Pomoći Prištini dok Rusija naoružžava Beograd

Blic pre 26 minuta
Član Odbora za spoljne poslove u američkom Kongresu Eliot Engel potvrdio je na sastanku tog odbora da su SAD trenutno protiv formiranja vojske Kosova, ali je zatražio da taj stav što pre bude promenjen ocenivši da bi Kosovo trebalo da ima vojsku, dok, kako tvrdi, Rusija naoružava Beograd.
Govoreći o politici SAD prema Kosovu, Engel je rekao da iako je "devet godina slobodna i nezavisna zemlja, Kosovo nema vojsku". - Možda će za Vas biti iznenađenje, gospodine predsedavajući, ali devet godina kao slobodna i... »

Novosti otkrivaju Tači od Nemaca kupuje rakete

Večernje novosti pre 1 sat
Priština nabavlja oružje u želji da što pre osnuje svoju vojsku. Traže lake topove i protivoklopne bacače
VLASTI u Prištini više meseci pregovaraju sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova - saznaju "Novosti". Kako prenose naši dobro obavešteni izvori, u fokusu... »

Čanak s Misijom OEBS na Kosovu zbog mogućih izbornih nepravilnosti

Beta pre 1 sat
Predsednički kandidata Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima. Čanak je, posle sastanka sa... »

Albanci u Hoči blokirali Šarovića

Večernje novosti pre 1 sat
Stotinak Albanaca blokiralo je automobilima put ispred Velike Hoče i tako danas sprečilo zamenika predsednika SRS, Nemanju Šarovića da u predsedničkoj kampanji poseti Srbe u ovoj enklavi
STOTINAK Albanaca blokiralo je automobilima put ispred Velike Hoče i tako danas sprečilo zamenika predsednika SRS, Nemanju Šarovića da u predsedničkoj kampanji poseti Srbe u ovoj enklavi. Šarović je otišao u dvodnevni obilazak... »

Spisak za likvidaciju: Kosovski teroristi drže čelnike srpskih opština na meti

Blic pre 1 sat
Na listi za likvidaciju ozloglašene kosovske terorističke organizacije "Oko naroda" nalaze se poslanik srpske skupštine Riza Halimi, prvi čovek Bujanovca Jonuz Musliu i doskorašnji predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi.
Spisak sa imenima više od 30 ljudi koje je "Oko naroda" označila kao "izdajnike" objavila je kosovska "Gazeta Fjala" i na taj način potvrdila pisanje "Blica" da bi meta ove organizacije mogli biti i srpski državljani koji ne žive... »

RIK: Opozicija nema razloga da sumnja u izborni proces na Kosovu

Beta pre 8 sati
Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević je danas saopštio da opozicija nema nijedan razlog da sumnja u legitimitet izbornog procesa na Kosovu i u Metohiji tokom izbora za predsednika Srbije 2. aprila. On je to izjavio pošto je predsednica poslaničke grupe "Nova Srbija-Za... »

Glasove sa Kosova opet nose u Rašku

Večernje novosti pre 1 sat
Uprkos odluci Ustavnog suda, listići se ni za ove izbore neće brojati u južnoj pokrajini. Dimitrijević: Nema razloga za sumnju. Opozicija: Moguće zloupotrebe
GLASOVI sa Kosova i Metohije ni ovog puta neće biti brojani na biračkim mestima u pokrajini, već će biti transportovani u Rašku, iako je Ustavni sud prošle godine takav način brojanja glasačkih listića proglasio nezakonitim.... »

Do Srbije stižu samo švercovane polutke

Večernje novosti pre 2 sata
Meso iz Brazila uskoro bi moglo da se nađe na srpskoj trpezi i iz legalnih poslovanja, kada se usaglase zdravstveni sertifikati. Ukoliko je pokvareno meso iz Južne Amerike ušlo u našu zemlju, moglo je samo putem "crne berze"
UVOZ mesa iz Brazila u Srbiju je zabranjen, ali reklo bi se ne još dugo. Nadležne službe već pregovaraju da sruše barijere oko uvoza, i da meso iz Južne Amerike pronađe kupce u Srbiji. Inače, sve meso, koje je do sada moglo da se... »

Čanak: Kontaktiraću misiju OEBS-a na Kosovu

Beta video pre 3 sata
BEOGRAD - Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak sastao se sa ambasadormo misije OEBS u Srbiji sa koijm je razgovarao o uputstvu RIK-a za organizovanje izbora na Kosovu. Čanak je rekao da je na sastanku zaključeno da OEBS ne može ništa da učini osim da posmatra... »

Da je poštovan zakon, ne bi bilo glasanja na Kosovu

Insajder pre 4 sata
Za opoziciju je Uputstvo RIK-a za sprovođenje izbora na Kosovu nezakonito zbog toga što se glasački listići ne broje na biračkim mestima na kojima je glasano, dok je za RIK uputstvo jedini način da se izbori na Kosovu održe.
Član proširenog sastava Republičke izborne komisije, predstavnik pokreta Dosta je bilo Ivan Ninić, rekao je za Insajder.net da je sadržaj Uputstva duboko u suprotnosti s odlukom Ustavnog suda koji je 2016. ovakav način... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.