Kosovo - vesti

Brutalna i nezakonita ubistva

Danas pre 5 sati
* Specijalno tužilaštvo Kosova podnelo je optužnicu protiv bivšeg policijskog rezerviste za ratne zločine počinjene nad civilima u Vučitrnu i Mitrovici, u koja se ubrajaju "brutalna" ubistva, zastrašivanje i krađa
Specijalno tužilaštvo Kosova podnelo je optužnicu protiv bivšeg policijskog rezerviste za ratne zločine počinjene nad civilima u Vučitrnu i Mitrovici, u koja se ubrajaju "brutalna" ubistva, zastrašivanje i krađa. Specijalno... »

Tači ušao u "sukob" sa Evropom: Velika Albanija je projekat srpske propagande, prihvatite Kosovo kao nezavisnu državu!

BK TV pre 5 sati
Povodom kritika evropskog komesara Johanesa Hana zbog izjava o promeni granica na Zapadnom Balkanu, kosovski predsednik Hasim Tači osetio se prozvanim, uzvrativši da to pokazuje kako Evropskoj uniji "nedostaju vođstvo i vizija" u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo. "Nažalost, ovakve... »

Ekskluzivno: Evo kako je Haradinaj vodio OVK i uveo teror na Kosovu

Blic pre 5 sati
Ramuša Haradinaja (49) kao odgovornog za zločine terete i mnogobrojne sačuvane pisane naredbe koje je potpisao u svojstvu komandanta OVK u Metohiji, saznaje "Blic".
Pripadnici OVK na području Metohije počinju sa većim terorističkim napadima u jesen 1997, a Haradinaj je nesumnjivo predvodnik. Tako je napadnuta 26. novembra 1997. policija u selu Lauša, ali su teroristi odbijeni i jedan od njih... »

Suđenje Zmajeviću 10. maja

Danas pre 5 sati
* Slijedećeg mjeseca u Crnoj Gori počeće suđenje bivšem pripadniku Vojske Jugoslavije (VJ), osumnjičenom da je učestvovao u ubistvu kosovskih Albanaca 1999. godine. Ovo je u posljednjih nekoliko godina prvo suđenje za ratne zločine u ovoj državi
Slijedećeg mjeseca u Crnoj Gori počeće suđenje bivšem pripadniku Vojske Jugoslavije (VJ), osumnjičenom da je učestvovao u ubistvu kosovskih Albanaca 1999. godine. Ovo je u posljednjih nekoliko godina prvo suđenje za ratne zločine... »

Tači odgovara Hanu: EU nedostaje vođstvo i vizija

Večernje novosti pre 5 sati
Povodom kritika Johanesa Hana zbog izjava o promeni granica, kosovski predsednik Hasim Tači je uzvratio da to pokazuje kako Evropskoj uniji "nedostaju vođstvo i vizija" u konkretizaciji perspektive za Kosovo
Povodom kritika evropskog komesara Johanesa Hana zbog izjava o promeni granica na Zapadnom Balkanu, kosovski predsednik Hasim Tači osetio se prozvanim, uzvrativši da to pokazuje kako Evropskoj uniji "nedostaju vođstvo i vizija" u... »

Starac gavrilo je predvideo rušenje krsta: Beograd će stradati, a Srbi će sa Rusima vratiti Kosovo!

Kurir pre 6 sati
Srbiju će rasparčati, na delove, otcepiće i Vojvodinu i Kosovo, i Sandžak, i Crna Gora će delom Albanija biti. Više se neće iz Beograda zemljom upravljati, već će posebno, svaka otcepljena jedinica imati svoje centre za sve.
Spas je u opštem pokajanju i povratku Srba Bogu. Posle velikog svetskog sukoba Srbi će uz pomoć Rusije vratiti Kosovo. Ni jedan Albanac na tlu Kosova neće ostati. Monahinja Makrina (Majstorović), kao i još neki vernici, bili su... »

Rahman Rama: I Crnogorci u Bezbednosnim snagama Kosova

Novi magazin pre 9 sati
Komandant Bezbednosnih snaga Kosova (BSK), general pukovnik Rahman Rama izjavio je danas da će se jedan Crnogorac sa Kosova od naredne akademske godine školovati na Vojnoj akademiji u Skoplju, a da će u BSK biti primljeno nekoliko predstavnikla crnogorske zajednice.
Rama je to potvrdio u razgovoru sa predsednikom Udruženja i Unije Crnogoraca na Kosovu Slobodanom Vujičićem. Na ovaj način i pre usvajanja Akcionog plana počinje da se primenjuje Strategija o afirmaciji i integraciji crnogorske... »

Mustafa u Briselu traži suspenziju Sporazuma o demarkaciji

Slobodna Evropa pre 16 sati
Premijer Kosova Isa Mustafa danas putuje za Brisel kako bi pokušao da ubedi evropske zvaničnike da se Kosovu omogući vizna liberalizacija, odnosno da se uslov o ratifikacije Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom suspenduje na dve godine. Kako je za RSE izjavio portparol Vlade Faton Abdulahu,... »

Američki pukovnik: Kfor bi mogao da funkcioniše sa Vojskom Kosova (video)

Sputnik pre 11 sati
U poređenju sa drugim „zemljama“, Kosovo je veoma bezbedno. KBS ima jedan od najboljih timova na Balkanu za propisno uklanjanje eksploziva i oni pomažu čitavom Kosovu, poručio je, gostujući u emisiji „Slobodno srpski“ autora Budimira Ničića, komandant Multinacionalne brigade Istok, u sastavu Kfora, pukovnik Korvin Lask.
Istakao je, takođe, i da Kfor ima izuzetno dobru saradnju sa Vojskom Srbije, navodeći i da postoji „veoma mala mogućnost“ da se martovsko nasilje iz 2004. godine — ponovi. Kfor je naučio dobru lekciju kada se to dogodilo, rekao... »

Mustafa i dalje ne želi prevremene izbore na Kosovu

Blic pre 13 sati
Kosovski premijer Ista Mustafa boravi danas u Briselu, gde će pokušati da omogući dobijanje vizne liberalizacije za građane Kosova i ako parlament ove sedmice ne bude verifikovao Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, a uoči puta on je ponovio svoje protivljenje prevremenim izborima, preneli su prištinski mediji.
Kosovska opozicija, međutim, ne misli tako, a pokret Samoopredeljenje je, kako se navodi, podneo zahtev za preregistraciju u stranku, što se tumači kao priprema za izbore i stvaranje eventualnih predizbornih koalicija. Mustafa... »

©2017 Netmark d.o.o.