Kosovo - vesti

Apel biračima na Kosmetu: Srbi, ne prodajte glasove Haradinaju

Kurir pre 2 sata
Naš narod može da računa na podršku Srbije, međutim, sasvim sigurno i od ishoda izbora 11. juna zavisi u kojoj meri će Srbija moći efikasno da pruža podršku našem narodu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da jedino Srpska lista na izborima 11. juna može da pruži garancije za bezbednost srpskog stanovništva na Kosmetu. - Naš narod može da računa na podršku Srbije,... »

Crna Gora: Izrečene presude odgovornima za pogibiju 35 Roma u Jadranskom moru

Blic pre 5 sati
Apelacioni sud Crne Gore osudio je Sašu Boretu na osam godina zatvora za brodolom čamca "Mis Pat" u avgustu 1999. godine u crnogorskim vodama, kada je poginulo 35 lica.
Na sedam godina osuđen je Refik Hodžić koji je u bekstvu, dok su šest godina zatvora dobili Ismet Balja i Agim Gaši. Sudije Apelacionog suda, zbog nedostatka dokaza, oslobodili su od optužbe Joka Nikaljevića i Ramadana Balju. U... »

Vulin: Kosovo i Metohija jeste Srbija

RTS pre 7 sati
RTS: Vulin: Kosovo i Metohija jeste Srbija
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu Ramuša Haradinaja da "Srbija neće postojati na Kosovu kada on bude premijer".
"Ako Srbije nema i neće je biti na KiM, zašto se od Srbije traži da razgovara sa kosovskim Albancima i zašto prave skupove za koje pre nego što zakažu, pitaju da li će Vučić doći i da li Srbija hoće da razgovara?", upitao je... »

Sve tajne "crvenih beretki": Kako su Legija i Zmija preuzeli JSO

Blic pre 6 sati
Posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma, koji je zaustavio rat u BiH, Jedinica za specijalne operacije popunjava se ljudima sumnjive prošlosti i oprema najmodernijim naoružanjem. Da li je neko očekivao sukobe na Kosovu?
Nakon raspuštanja paravojske Željka Ražnatovića Arkana 1996. godine, za novog komandanta JSO, koja je od svog početka funkcionisala pod okriljem srpskog DB-a, postavljen je bivši arkanovac Milorad Luković Legija (Ulemek je tada... »

Saznajemo: Trampov specijalac se kod Vučića raspitivao za ruski uticaj na Balkanu

Blic pre 6 sati
Visokog funkcionera Stejt departmenta zaduženog za Balkan Hojta Brajana Jia najviše je tokom dvodnevnog boravka u Beogradu zanimalo koliko je snažan uticaj Rusije na Srbiju, saznaje "Blic" iz odlično obaveštenih izvora.
Ji je juče završio posetu Srbiji, a kako otkriva naš sagovornik, tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima dotakao se raznih tema, od ekonomije do Kosova, ali je najviše vremena posvetio odnosu Moskve i Beograda. - Poznato je da se... »

Spirić: Bez podrške Srbije nema opstanka Srba na Kosovu i Metohiji

Blic pre 6 sati
Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izjavio je danas da jedino Srpska lista ima podršku zvaničnog Beograda, a da bez Beograda nema ni opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.
Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, ustanove, preduzeća i škole u ovom gradu koje funkcionišu po zakonima Republike Srbije, dale su danas punu podršku Srpskoj listi, izjavio je Spirić nakoj sastanka sa rukovodstvom ovih... »

Vulin: Kosovo je Srbija, a Haradinaj neosuđeni zločinac

Blic pre 7 sati
Kosovo i Metohija jeste Srbija i svaki put kada Albanci pomisle da nije, neka probaju da pod svojom zastavom sednu među priznate članice Ujedinjenih naciija i međunarodne zajednice, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
- Ako Srbije nema i neće je biti na KiM, zašto se od Srbije traži da razgovara sa kosovskim Albancima i zasto prave skupove koje pre nego zakažu pitaju da li će Vučić doći i da li Srbija hoće da razgovara. Ako Srbije nema zasto... »

Haradinaj uporan u pretnjama: Kada postanem premijer, Srbije neće biti na Kosovu

Telegraf pre 10 sati
Srbija neće postojati na Kosovu. Znači, država Srbija neće imati nikakvu ulogu na Kosovu - kazao je Haradinaj
Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas u Peći da “Srbija neće postojati na Kosovu” kada on bude premijer. Kako je Vučić prokomentarisao Ramin sinoćnji stajling? Čekamo da vidimo da li će Zaev održati reč o... »

Hapšenja na Kosovu zbog pripremanja terorističkih napada

N1 Info pre 10 sati
Policija Kosova je danas uhapsila četiri osobe osumnjičene da su pripremali izvršenje terorističkih akata i krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.
Operacija je sprovedena na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini a tokom koje je izvršena kontrola pet lokacija u regionima Prištine, Gnjilana i Uroševca, navodi se u saopšenju. Uhapšeni su državljani Kosova i po nacionalnosti... »

"Srpska lista ima jedan uslov - vojske Kosova neće biti"

B92 pre 14 sati
Kosovska Mitrovica -- Predsednik Srpske liste Slavko Simić odbacio je tvrdnje da su predstavnici Srba imali četiri uslova za transformaciju tih snaga u vojsku Kosova.
On je odbacio tvrdnje odlazećeg ministra Bezbednosnih snaga Kosova Hakija Demolija. On je poručio da Srpska ima i da će imati samo jedan uslov za to - vojska Kosova ne može biti formira. U izjavi dostavljenoj medijima, Simić kaže... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.