Kosovo - vesti

Italijanski mediji: Vučić pokrenuo širi dijalog o Kosovu i Metohiji

Blic pre 27 minuta
Italijanski mediji pišu o širem dijalogu koji je predsednik Srbije pokrenuo o Kosovu i Metohiji, pri čemu tršćanski list "Pikolo" naglašava da je srpski patrijarh reagovao apelom državnicima da ne daju saglasnost na otuđenje KiM, dok "Oservatorio dei Balkani" navodi reči Vučića da teret Kosova ne treba ostaviti potomcima.
"Pikolo" u tekstu pod naslovom "Vučić pokreće dijalog o Srbiji i Kosovu, Crkva kaže stop", navodi da se "nešto pokreće, još bez jasnog i preciznog smera, u vezi sa izuzetno delikatnim pitanjem Kosova, decenijama izvoru političkih... »

Jak bedem u Unesku

Večernje novosti pre 32 minuta
Pozicije Beograda i Prištine uoči jesenje sednice Generalne skupštine organizacije UN. Ivica Dačić: Nemaju nikakve šanse da nas dobiju u ovoj utakmici
BEZ obzira na hvalisanja političara iz Prištine da su obezbedili podršku dovoljnog broja zemalja za učlanjenje u Unesko, zvaničnici u Beogradu uvereni su da bi se i ove godine, kao i 2015, eventualni zahtev za stolicu u ovoj... »

Haradinaj: Brzo ćemo formirati vladu, nećemo traćiti vreme

RTS pre 8 sati
Kandidat za kosovskog premijera koalicije koju čine Demokratska partija Kosova (PDK), Alijansa za budućnost Kosova (AAK) i NISMA, Ramuš Haradinaj, rekao je da će nova vlada biti brzo formirana i da se u vezi sa tim vreme neće traćiti, prenose prištinski mediji.
Haradinaj je istakao da "poverenje naroda obavezuje sve na dalji rad na formiranju nove skupštine i vlade". U međuvremenu, lider PDK Kadri Veseli rekao je da će nove kosovske institucije biti konstituisane 3. avgusta i da će... »

SRS neće na dijalog: Vučiću, povuci Briselski sporazum

N1 Info pre 6 sati
Srpska radikalna stranka neće učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jer je reč o farsi, izjavila je funkcionerka radikala Vjerica Radeta.
Radeta je na konferenciji za novinare ocenila da je očigledno da su prisutni sve veći pritisci da vlasti u Beogradu priznaju samoproglašenju državu Kosovo i da je interesantno da je ta tema aktuelizovana nakon Vučićeve posete... »

Tomislav Nikolić neće učestvovati u dijalogu o Kosovu

Danas pre 12 sati
Posle dve platforme o Kosovu u proteklih pet godina, Nikolić ostaje mimo procesa rešavanja kosovskog problema
Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu, saznaje Danas. Na pitanje šta Tomislav Nikolić misli o inicijativi za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovo, odnosno da li će i na koji... »

Milivojević: Odluka o Kosovu već doneta, sad se traži alibi

Vesti online pre 5 sati
Politički analitičar Cvijetin Milivojević, govoreći o inicijativi predsednika Srbije Aleksandra Vučića za unutrašnjim dijalogom o Kosovu, izjavio je da to nije dijalog o opstanku Kosova, već dijalog o odricanju od Kosova.
Milivojević kaže da je jedna od tajni dolaska na vlast Srpske napredne stranke (SNS) u minimizaranju nekih tema koje su bile bitne građanima. - SNS beži od odgovora na te teme, nikad nismo čuli šta nude kao rešenje za Kosovo,... »

Sputnjik: Ako bi Srbija sad prihvatila Kosovo, bilo bi...

B92 pre 6 sati
B92: Sputnjik: Ako bi Srbija sad prihvatila Kosovo, bilo bi...
Beograd -- U ovom trenutku Srbija bi mogla samo da prihvati nezavisnost Kosova, čime bi ono postalo deo NATO i UN. Zato možda treba sačekati, kažu analitičari za Sputnjik.
Dijalog i razgovor o rešenju pitanja Kosova i Metohije je potreban. Pitanje je samo pristupa tom problemu. S protokom vremena, smatraju analitičari, država može samo da dobije. Pogrešna je pretpostavka da vreme ne radi za Srbiju,... »

Kosovo bez šansi za Unesko, ali evo gde postaje član!

Pravda pre 9 sati
Situacija sa prijemom Kosova u Interpol je komplikovanija od prijema u Unesko. Jasno je da Kosovo za Unesko nema više od dve trećine glasova, ali je Interpol pod znakom pitanja - kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.
Kako je naveo, sutra će se sastati sa svojim kolegom, ministom policije Nebojšom Stefanovićem, kako bi razgovarali o članstvu Kosova u Interpolu, jer je taj problem u nadležnosti MUP-a. - Veliki skup Interpola je u septembru u... »

Analitičari: Dijalog nije najava priznanja Kosova

Mondo pre 7 sati
Poziv srpskog predsednika Aleksandra Vučića na društveni dijalog o Kosovu i Metohiji nije najava priznavanja nezavisnosti, ocenjuje politički analitičar iz Nemačke Martin Brusis.
Foto: MONDO, Mario Milojević On smatra da je to pokušaj Vučića da učvrsti poziciju Beograda u predstojećim pregovorima sa Prištinom. "Ako bi javnost u Srbiji potvrdila da je Kosovo deo Srbije, vlada bi u tom slučaju mogla da se... »

PSG: Šta se dešava na severu Kosova?

Vesti online pre 12 sati
Pokret slobodnih građana sa zabrinutošću konstatuje da je uglednom lekaru sa severa Kosova Dragiši Miloviću, koji u obaveštenim krugovima važi za ozbiljnog kandidata na lokalnim izborima, juče u Zvečanu zapaljen automobil.
Milović je tri puta bio predsednik te opštine i nije blizak Srpskoj naprednoj stranci. Pokret slobodnih građana pita šta se događa na severu Kosova i da li je paljenje automobila političkim suparnicima deo "unutrašnjeg dijaloga"... »

Za istoriju - privilegija i čast Mičelu Donaldu!

Mozzart sport  pre 1 sat  još 20 povezanih

Vučić primio akreditive ambasadora

RTV  pre 4 sata  još 15 povezanih

Direktor Goše: Dobili deo, ostalo kad krenu na rad

B92  pre 3 sata  još 16 povezanih

Ko je majka Luke i ubijenog Nikole Bojovića? / VIDEO

B92  pre 2 sata  još 14 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.