Kovin - vesti

Održan Reli vojnih invalida Srbije u Kragujevcu

InfoKG pre 2 dana
Reli vojnih invalida Srbije, 48. po redu, održan je danas na poligonu Turističko-ugostitelјske škole “Toza Dragović“ u Kragujevcu. Na reliju su učestvovali ratni vojni invalidi iz Beograda, Smedereva, Kovina, Petrovca na Mlavi, Ivanjice, Priboja, Grocke i drugih gradova, a sa svojih deset... »

Najava događaja za sutra

iKragujevac pre 3 dana
Najava događaja za sutra:
10,00 sati – poligon Turističko – ugostiteljske škole “Toza Dragović“ (ul Save Kovačevića 25) – 48. Reli vojnih invalida Srbije, u organizaciji Udruženja ratnih i mirnodobskih invalida, a uz podršku grada Kragujevca. Učestvuju vojni invalidi iz Beograda, Smedereva,... »

„Mini-gitarijada“ 25. juna u Smederevu

RTS pre 4 dana
RTS: „Mini-gitarijada“ 25. juna u Smederevu
U nedelju, 25. juna, održaće se „Mini-gitarijada“ u citadeli despota Đurđa Brankovića u Smederevu, gde će se mladi rok bendovi predstaviti svojim autorskim ostvarenjima.
Poklonici roka pratiće nastupe bendova „Kant a robot“ iz Kovina, „Komandos“ iz Smederevske Palanke, „Plutonija“ iz Beograda, „Sirijus“ iz Subotice i „Planet Karavan“ iz Smedereva. Svaki od bendova izvešće po dve autorske... »

Mini gitarijada 25. juna u Smederevu

Novi magazin pre 4 dana
Mini gitarijada biće održana u nedelju, 25. juna u citadeli despota Đurđa Brankovića u Smederevu, a na njoj će se mladi rok bendovi predstaviti svojim autorskim ostvarenjima.
Poklonici roka pratiće nastupe bendova "Kant a robot" iz Kovina, "The Commandos" iz Smederevske Palanke, "Plutonia" iz Beograda, "Sirius" iz Subotice i "Planet Karavan" iz Smedereva. Svaki od bendova izvešće po dve autorske... »

Regata jedrilica u subotu na Savi u Beogradu

Mondo pre 5 dana
Jedriličarski klub Ada će u subotu, 24. juna od 12 časova orgasnizovati regatu Belgrade Cruiser Cup.
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Start trke je predviđen kod mosta preko Ade. Na regati će učestvovati najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Regatu možete pratiti sa klupskog objekta... »

Dobročinstvo ugrejalo srce nesrećne Vuke

Vesti online pre 6 dana
Pročitavši poslednju priču u "Vestima" o nedaćama samohrane majke Vuke Barbu (38) iz Mramorka kod Kovina i njeno troje mališana, blizanaca Davora i Dijane (8), kao i malog Save (2), obolelog od tumora na mozgu, anonimni dobrotvor iz Nemačke odlučio je da ih malo obraduje i ohrabri.
Učinio je to poslavši na njihov kućni prag novčani dar od 70 evra zajedno sa toplim pismom, o čemu je naše novinare ubrzo obavestila Vuka, poželevši da se zahvali. - Znam da je želja tog divnog čoveka da ostane anoniman i da je... »

Veštačko jezero kod Kovina sasvim zapušteno

Dnevnik pre 6 dana
KOVIN: Vrštačko jezero zvano Šljunkara kod Kovina, koje je još pre više decenija pretvoreno u kupalište, ove godine nije spremno za kupače.
Opština Kovin je upravljanje Šljunkarom pre nekoliko godina poverila Turističkoj organizaciji opštine, ali za sada nema informacija zašto se ništa ne preduzima da se uredi priobalje i pročiste bar prilazi, kako bi kupači mogli da... »

Tridesetdevetogodišnjak sa Kosova uhapšen na aerodromu u Tirani

BK TV pre 7 dana
Tridesetdevetogodišnji G. Z. sa Kosova uhapšen je na aerodromu Rinas u Tirani po poternici beogradskog interpola, preneo je portal Indexonline. G.Z., koji je uhapšen u subotu, predat je policiji Kosova. "Građanin Kosova je, odmah po hapšenju, predat kosovskim vlastima na graničnoj tački Vrbnica",... »

I Kovin imao svog Šindlera

Vesti online pre 7 dana
O Božiću, pre 75 godina Eugen Paul, kovinski Nemac, smrti je spasao sto sugrađana, Srba, piše u tekstu objavljenom na sajtu podunavlje.info. Svojom glavom je garantovao za njihove, da ih ne streljaju njegovi sunarodnici. Okupacija je u Kovinu bila ušla u drugu godinu, a u prvu zimu. Nemačka vojska je bila smeštena u dve škole, zbog čega je prethodna školska godina okončana u Svetosavskom domu.
"Švabe su uoči Božića priredile grožđe-bal, igranku. Jedan od njih se zagledao u neku mladu Srpkinju, nije odustajao, na kraju je ona pristala da s njim izađe", seća se događaja iz januara 1942. Aleksandar Paul, tada... »

Sudar "golfa" i "zastave", sedmoro povređenih

Večernje novosti pre 8 dana
Sedam osoba je povređeno u udesu kod Kovina kada su se sudarili "golf" i "zastava"
Sedam osoba je povređeno u udesu kod Kovina kada su se sudarili "golf" i "zastava", javio je večeras RTS. Nesreća se dogodila oko 16:30 na državnom putu 2.-B reda, Pančevo-Bavanište kod Kovina. Kako se navodi, sudaril su se... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.