Kragujevac - vesti

Dačić: Štrajk radnika u Kragujevcu treba odvojiti od političke borbe

Politika pre 3 dana
Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je potrebno da se štrajk radnika fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija odvoji od političke borbe i da politizacija tog problema nanosi štetu celoj Srbiji. Dačić je gostujući na TV „Hepi” rekao da u rešavanje štrajka u fabrici FCA u Kragujevcu... »

Dačić: Štrajk radnika u Kragujevcu treba odvojiti od političke borbe

Beta pre 3 dana
Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je potrebno da se štrajk radnika fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija odvoji od političke borbe i da politizacija tog problema nanosi štetu celoj Srbiji. Dačić je gostujući na TV Hepi rekao da u rešavanje štrajka u fabrici FCA u... »

Ðorđević:Vlada pokazala razumevanje, red je na radnicima

Studio B pre 3 dana
Vlada je po pitanju Fijata uradila i više od onoga što je mogla, stupili smo u kontakt sa štrajkačkim odborima, organizovali noćni prevoz u saradnji sa gradom Kragujevcom, osigurali da se u februaru dobijaju bonusi za prethodnu godinu, da se zaposle novi radnici kako bi rasteretili one koji sada rade. Vlada je pokazala razumevanje, sad je red na radnike da učine isto, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.
FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb On je na konferenciji na novinare rekao da je interes pregovaranja sa Fijatom – interes radnika, grada Kragujevca i cele Srbije. „Sigurno će se naći rešenje, jer je svima u interesu da nastave da... »

Učenici iz Sirena borave u Kragujevcu

Ritam grada Kg pre 3 dana
U okviru tradicionalne međunarodne razmene učenika, u Kragujevacu boravi osmoro najboljih učenika iz pobratimskog grada Sirena, a sa njima zajedno doputovali su i kragujevački najbolji učenici koji su u Francuskoj boravili od 8. do 15. jula. U znak dobrodošlice član Gradskog veća za obrazovanje... »

Velika tragedija: Devojka poginula u Budvi, bila apsolvent na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu

iKragujevac pre 3 dana
Državljani Srbije Veljko Radisavljević (33) i Irena Zlatković (29) poginuli su sinoć u saobraćajnoj nesreći na putu između plaža Trsteno i Ploče kod Budve. Do nesreće je došlo, kako pišu crnogorski mediji, kada je golf zaobilazio kolonu vozila i udario direktno u Veljka i Irenu, koji su bili na motoru.
Porodici Zlatković je upućeno na stotine poruka saučešća za njihovom mezimicom Irenom. Njena mama je smogla snage i svima odgovorila ovom potresnom porukom. - Hvala svima na izrazima saučešća! Naša Irena je otišla da bi se rodila... »

Univerzitet u Kragujevcu među 500 najboljih na Šangajskoj listi

iKragujevac pre 3 dana
Univerziteti u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu prvi put se ove godine pojavljuju na Šangajskoj rang listi svetskih univerziteta (Shanghai Ranking) i to među 500 najboljih univerziteta iz oblasti matematike, rangirani između 301. i 400 mesta (Niš), odnosno 401. i 500. mesta (Kragujevac i Novi Sad).
Beogradski univezitet iz oblasti matematike ove godine poboljšao je svoju poziciju u odnosu na predhodne četiri godine, pa se sada nalazi od 201. do 300. mesta gde je bio i 2016., a još bolje je rangiran iz oblasti fizike od 151.... »

U Kragujevcu otvoren Avantura park

Ekapija pre 3 dana
Ilustracija (Foto: Veronika Kovalenko/shutterstock.com) U borovoj šumi iznad jezera u Šumaricama na oko osam stotina kvadratnih metara otvoren je Avantura park. Investitor je Gradska turistička organizacija Kragujevca koja za projekat od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobila... »

Evropsko prvenstvo u karateu u Kragujevcu

InfoKG pre 3 dana
Kragujevac će biti domaćin Prvenstva Evrope u karateu 2018., koje će u našem gradu biti održano od 25. do 27. maja sledeće godine. Tim povodom lokalna samouprava je potpisala sporazum o organizaciji takmičenja sa Karate - JKA Šotokan savezom Srbije. Sporazum su potpisali pomoćnik gradonačelnika za... »

Odlazak "Fijata" katastrofa, ugroženo 10.000 radnih mesta

iKragujevac pre 3 dana
Ako se ne reši pat pozicija sa štrajkom u naredna dva dana postoji realna opasnost da "Fijat" najpre smanji obim proizvodnje u Kragujevcu, što bi mogao da bude uvod u povlačenje sa našeg tržišta - nezvanično saznaju "Novosti". Tako bi bilo ugroženo oko 10.000 radnih mesta. Tokom ove nedelje očekuje se dolazak poslovodstva "Fijata" iz Italije na pregovore sa štrajkačkim odborom i predstavnicima vlade.
Štrajk, inače, danas gazi 21. dan, a nadležni sve glasnije upozoravaju na njegove teške posledice. Sindikati odgovaraju da su oni od početka spremni za pregovore i taj zahtev su poslodavcu poslali već prvog dana. - Bojim se da... »

Odlazak "Fijata" ugrožava 10.000 radnih mesta

Večernje novosti pre 3 dana
Zbog nastavka štrajka u Kragujevcu, upozoravaju nadležni, strani partner mogao bi da ode. Stevanović: Izostanak rešenja imao bi nesagledive posledice
Ako se ne reši pat pozicija sa štrajkom u naredna dva dana postoji realna opasnost da "Fijat" najpre smanji obim proizvodnje u Kragujevcu, što bi mogao da bude uvod u povlačenje sa našeg tržišta - nezvanično saznaju "Novosti".... »

Kragujevac
petak

Vedro
18 ˚C
subota
Vedro
Vedro
17˚ / 38˚
nedelja
Vedro
Vedro
20˚ / 37˚
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.