Kragujevac - vesti

Grad promenio način upisa u vrtiće

Ritam grada Kg pre 1 dan
Grad Kragujevac je od ove godine objedinio upis u vrtiće. Kako očekuju u gradskoj upravi novi postupak trebalo bi da roditeljima olakša upis. Zahvaljujući izmenama i dopunama Pravilnika o načinu, kriterijumu i postupku prijema dece u predškolske ustanove “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“ stekli su se... »

Proizvodnja špargle veoma se isplati

RTV pre 1 dan
RTV: Proizvodnja špargle veoma se isplati
KRAGUJEVAC - Špargla je povrće koje zbog svoje nisko kalorične prirode, vitamina i minerala predstavlja jednu od najtraženijih namirnica na tržištu Zapadne Evrope. Ipak naši proizvođači nisu dovoljno upoznati sa mogućnostima gajenja špargle i prednostima koje donosi ova vrsta povrća.
Postoje dve vrste špargli, zelena i bela. Za razliku od zelene, bela špargla raste ispod zemlje. Kao višegodišnja biljka špargla se posadi jednom, a onda daje plodove narednih deset do 15 godina. Branje počinje u aprilu i traje... »

Iznenađenje za sve Kragujevčane!

iKragujevac pre 1 dan
U četvrtak, 25. maja, u 20 sati, u atrijumu Kragujevac Plaze, na svečanom otvaranju Fotorame 007, nastupiće Sanja Vučinić, prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji.
Pre nastupa Sanje Vučinić, u 19 sati, biće otvorena 8. Izložba Foto kluba „APOLO”. Ove godine Foto klub „APOLO” je odlučio da promoviše jednog mladog i perspektivnog kragujevačkog fotografa, Lazara Milanovića, koji će se... »

I Vučić na slavlju: Sutra predstavljaju redizajnirani "fijat 500 l"

Blic pre 1 dan
U fabrici automobila u Kragujevcu sutra će biti pred predsatvnicima poslovodstva Fijata i najvišeg državnog vrha Srbije biti promovisan novi, restilizovani model “Fijata 500 l”. Očekuje se dolazak premijera, i novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Kako kažu kompaniji, posle petogodišnjeg liderstva u svom segmentu, stiže novi Fiat 500L. U skladu sa raznovrsnošću modela, na raspolaganju su rešenja za uređivanje prtljažnog prostora, poput štitnika, mreža i organizatora... »

LDP: Grad nije kompetentan za upis dece u vrtiće

Ritam grada Kg pre 1 dan
Liberalno demokratska partija u Kragujevcu smatra da je odluka Gradske uprave da preuzme organizaciju upisa dece u vrtiće neprihvatljiva, jer rukovodioci grada nisu kompetentni i nemaju iskustva i znanja da obavljaju taj posao. Ovim potezom lokalna samouprava je pokazala visok stepen nebrige i... »

Najnaprednija 4G+ Telenor mreža za trećinu stanovnika Srbije

Blic pre 1 dan
Kompanija Telenor pustila je u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji. Do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje prednosti su nove tehnologije koja je dostupna građanima Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu.
„Više od polovine mobilnog interneta u Srbiji prođe kroz Telenor mrežu, dok se na godišnjem nivou, rast korišćenja interneta udvostručuje. Zbog toga smo dodatno investirali u najnoviju 4G+ tehnologiju koja je sada dostupna... »

Stižu novi modeli „fijata 500L“ – „urban“, „kros“ i „vagon“

RTS pre 1 dan
RTS: Stižu novi modeli „fijata 500L“ – „urban“, „kros“ i „vagon“
Sutra će naša javnost imati priliku da vidi novi „fijat 500L“, model koji će se proizvoditi u Kragujevcu. Posle pet godina taj tip automobila je unapređen, a to znači da je 40 odsto ugrađenih delova novo. Modeli „living“, „treking“ prestaju da se proizvode. Nove oznake su „urban“, „kros“ i „vagon“. Početak prodaje zakazan je za jul. U „Fijatu“ kažu da će cena zavisiti od opreme i motora, ali veruju da će „fijat 500 l“ i dalje biti dostupan domaćim kupcima.
Prvi put predstavljen na Salonu u Ženevi 2012. godine, „fijat 500L“ koji se proizvodi u „Fijat Krajsler automobili Srbija“ dobija sutra novu verziju. „Fijat“ je, po podacima Svetskog udruženja proizvođača automobila, zaključno sa... »

Novo upozorenje meteorologa: Stižu nam pljuskovi sa grmljavinom i gradom!

iKragujevac pre 1 dan
Na području Kragujevca danas se može očekivati lokalna pojava vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima, grmljavinom i gradom, upozorio je RHMZ.
Prema karti objavljenoj na sajtu RHMZ, zapadni delovi naše zamlje bići najugroženiji, a celo to područje obeleženo je narandžastom bojom, koja posle crvene predstavlja najveću opasnost kad je reč o vremenu. "Vreme je opasno.... »

Posao za kragujevčane: Fiat 500L za 2018. godinu

iKragujevac pre 1 dan
Restilizovani Fiat 500L dolazi sa 40% novih delova i donosi neophodne nove porudžbine za fabriku u Kragujevcu.
Fiat je odlučio da posle pet dugih godina pošalje 500L na kozmetički tretman. Sa tretmana „Šumadinac“ dolazi blago drugačiji, ali ipak sa novijom tehnologijom. Iako je evidentno da je MPV tržište izgubilo na zamahu i da posustaje... »

Fiat 500L za 2018. godinu

Vrele gume pre 2 dana
Restilizovani Fiat 500L dolazi sa 40% novih delova i donosi neophodne nove porudžbine za fabriku u Kragujevcu
Da li će restilizovana verzija Fiata 500L doneti više posla za Kragujevac? Nadamo se da hoće! Tamni su se oblaci (ponovo) nadvili nad Šumadijom, no izgleda da stiže tračak nade. Fiat je odlučio da posle pet dugih godina pošalje... »

Kragujevac
petak

Slaba kiša
12 ˚C
subota
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
9˚ / 20˚
nedelja
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
9˚ / 22˚
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.