Kragujevac - vesti

Sud presudio da je bivši direktor JP Gradac nezakonito smenjen

Novi magazin pre 1 dan
Viši sud u Čačku presudio je da je bivši direktor čačačnskog Javnog preduzeća (JP) za urbanističko planiranje, građevinsko zemljište i puteve "Gradac" Nebojša Jovanović pre dve godine nezakonito smenjen i naložio gradskoj upravi da ga vrati na to radno mesto.
Jovanović je smenjen na zasedanju lokalne skupštine krajem oktobra 2015. godine sa obrazloženjem da "nanosi štetu budžetu grada", jer je kao direktor JP sklopio ugovor koji je bio štetan za Čačak. U tom obrazloženju je navedeno... »

Najnaprednija 4G+ Telenor mreža za trećinu stanovnika Srbije!

Telegraf pre 1 dan
Kompanija Telenor pustila je u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji
Do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje prednosti su nove tehnologije koja je dostupna građanima Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu. – Više od... »

Kragujevčani, bravo: Poslato 226.290 fiskalnih računa i slipova

iKragujevac pre 1 dan
Povodom završetka nagradne igre Uzmi račun i pobedi, Radna grupa za organizaciju nagradne igre je pripremila izveštaj o realizaciji i efektima nagradne igre, dodeljenim nagradama, odzivu građana, uticaju na jačanje poreske discipline i takmičenju gradova i opština.
Kako je sapšteno iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, igra Uzmi račun i pobedi organizovana je tokom februara i marta 2017. i u tom periodu građani su poslali 8.565.070 koverata odnosno 85.650.070 fiskalnih računa... »

Mogu li protesti promeniti Srbiju?

InfoKG pre 1 dan
Mogu li protesti promeniti Srbiju, pitanje je koje će biti tema sutrašnje tribine u SKC-u, a početak diskusije je od 19 časova. Zašto se Srbiji dogodio novi buran protestni period? Koja je suštinska poruka protesta? Ovo su samo neka od pitanja na koja će odgovarati Marko Ristić, predsednik... »

U Novom Pazaru otvoren Dijagnostički centar vredan 3 mil EUR - Uskoro radovi na angio sali

Ekapija pre 1 dan
Ilustracija (foto: hxdbzxy/shutterstock.com) Savremeno opremljen Dijagnostički centar u Novom Pazaru, čija je izgradnja počela u proleće 2015, a okončana samo sedam meseci kasnije, svečano je otvoren u utorak, 23. maja. Rad te ustanove trebalo bi, kako je najavljeno, da ukine liste čekanja za... »

Bageri stižu na adrese nelegalnih objekata – koliko košta rušenje?

RTS pre 1 dan
RTS: Bageri stižu na adrese nelegalnih objekata – koliko košta rušenje?
Posle rušenja nelegalnog objekta na Novom Beogradu, u Studentskoj 45, iz te opštine najavljuju nova uklanjanja – pre svega, kuća na Savskom nasipu. Rušenje su započele i druge beogradske opštine, kao i lokalne samouprave širom zemlje. Reč je o objektima, čija je gradnja počela posle donošenja Zakona o ozakonjenju, ali i onim koji nisu mogli da budu legalizovani. Proveravali smo - koliko košta rušenje objekata i ko će to da plati.
Dalje od temelja, jedan Kragujevčanin neće moći, jer je gradio bez dozvole. "U toku je izvršenje rešenja građevinskog inspektora prinudnim putem, tj. rušenje, zatrpavanje temelja jedne zgrade koja je počela da se radi bez... »

Udes u Kragujevcu

iKragujevac pre 1 dan
Kako iKragujevac saznaje dogodio se udes između Tempa i Roda centra.
Do nezgode je došlo između dva vozila oko 20 časova. Pričinjena je materijalna šteta, a prema nezvaničnim informacijama povređenih nema. Vozači se mole da prilagode brzinu zbog klizavog kolovoza. Uskoro... »

Koncert Danice Krstić u Kragujevcu

Ritam grada Kg pre 2 dana
Ljubitelje muzike Danice Krstić moći će da uživaju u njenom predivnom glasu, u četvrtak, od 20 časova, u sali Prve kragujevačke gimnazije. Muzičku pratnju činiće prof. Ivica Đokić – klavir, prof. Milan Marinković – gitara i Saša Nestorović – gitara. Danica kaže da će koncert biti specifičan, jer će... »

Studenti Pravnog fakulteta vicešampioni u simulaciji suđenja

InfoKG pre 2 dana
Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojio je drugo mesto na Republičkom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti krivičnog procesnog prava, održanom u Beogradu. Pobednik takmičenja je Pravni fakultet Univerziteta u Nišu. Kragujevački tim činili su: Milica Novičić, Jovana... »

U Kragujevcu pomama za krađom tegova sa kanti za đubre: Nijedan grad ne može tom brzinom da popravlja štetu i kupuje nove korpe (foto)

Telegraf pre 2 dana
U Kragujevcu su jedno vreme bili “popularni” za krađu metalni poklopci šahti na ulicama
U Kragujevcu trenutno vlada pomama za krađom metalnih tegova na poklopcima narandžastih kanti za otpatke! Na to je upozorilo udruženje skupština stanara “Kragujevački kućni savet”. Ovo nema nigde: U Srbiji se saobraćajni znakovi... »

Kragujevac
četvrtak

Oblačno
16 ˚C
petak
Kiša
Kiša
8˚ / 18˚
subota
Vedro
Vedro
9˚ / 21˚
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.