Kraljevo - vesti

Valjda će sinuti sunce...

Politika pre 1 dan
Iz ratnog dnevnika Milisava M. Vukosavljevića, rezervnog pešadijskog potporučnika
Borac čuvene Đačke čete u Prvom svetskom ratu bio je i Milisav M. Vukosavljević iz Ljubića kod Čačka, rezervni pešadijski potporučnik, inače jedan od najboljih svršenih učenika Ratarske škole u Kraljevu. Pripadao je Prvoj četi... »

Koalicija: Odgovornost države

Danas pre 1 dan
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja saopštila je danas da država snosi odgovornost za otkazivanje projekcija filmova o Kosovu u Nišu i Kraljevu, jer delovanjem podstiče ekstremne desničare da ugrožavaju bezbednost novinara i drugih građana koji su bili zainteresovani da pogledaju filmove i... »

Koalicija: U Srbiji suspendovana sloboda mišljenja i izražavanja

Jug press pre 1 dan
BEOGRAD-NOVI SAD-KRAGUJEVAC-NIŠ Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da država Srbija snosi apsolutnu odgovornost za otkazivanje projekcija filmova o Kosovu u Nišu i Kraljevu jer svojim delovanjem podstiče ekstremne desničare da ugrožavaju bezbednost novinara i drugih građana koji su... »

NDNV: Hitno sprovesti istragu

Danas pre 1 dan
Kuća ljudskih prava i demokratije izražava zabrinutost zbog sve učestalijih incidenata koji su usmereni na sprečavanje događaja čiji je cilj upoznavanje javnosti sa prošlošću, saopšteno je danas. Najnoviji u nizu je ometanje prikazivanja dokumentarnog filma "Albanke su naše sestre" u Nišu i... »

NVO: Obezbediti uslove za prikazivanje filma

Beta pre 1 dan
Kuća ljudskih prava i demokratije zatražila je danas od institucija Srbije, pre svega Vlade i predsednika Srbije, da obezbede uslove za neometano prikazivanje filma dokumentarnog filma "Albanke su naše sestre", čija je projekcija sprečena u Nišu i Kraljeva. U saopštenju se navodi da je neophodno... »

Čiker MTB maraton prvi put kroz Guču

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Guča - Afirmisano udruženje biciklista "MTB Čiker" iz Kraljeva sa opredeljenjem ka planinskom biciklizmu i ove godine organizovaće biciklistički maraton sa polaznom tačkom iz grada na Ibru. Ovo je već peta godina okupljanja ljubitelja biciklizma, koji će od nedelje 25. juna tokom svoje desetodnevne... »

Neobičan gest roditelja: Bolnici poklonili nameštaj i opremu jer su brinuli o njihovom sinu

Blic pre 1 dan
Odeljenje dečje hirurgije kraljevačke Opšte bolnice “Studenica” dobilo je iznenadni poklon, koji ih je veoma obradovao.
Posle pretrpljenog vršnjačkog nasilja, koje je dečak (13) iz Kraljeva doživeo prošle godine, i nakon što je zbrinut na Odeljenju dečje hirurgije, dečakovi roditelji i predstavnici preduzeća „Elektro Studenica“ iz Ušća na Ibru... »

Medijska udruženja: Država koristi ekstremiste da bi suspendovala slobodu mišljenja

Insajder pre 1 dan
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja ocenila je danas da država snosi apsolutnu odgovornost za otkazivanje projekcija filmova o Kosovu u Nišu i Kraljevu jer svojim delovanjem podstiče ekstremne desničare da ugrožavaju bezbednost novinara i drugih građana koji su bili zainteresovani da pogledaju te filmove i prisustvuju debati posle projekcije.
"Država koristi ekstremiste da bi suspendovala slobodu mišljenja i izražavanje, a blagonaklon odnos policije prema nasilnicima više je nego očigledan. Vlast u Srbiji neprestano produkuje atmosferu straha i nasilja, a odsustvo... »

LSV: Skloniti fašiste sa ulica

B92 pre 1 dan
B92: LSV: Skloniti fašiste sa ulica
Novi Sad -- Povodom incidenta i odlaganja projekcije dokumentarnog filma "Albanke su naše sestre" u Nišu i Kraljevu, LSV poziva državne organe da sklone fašiste sa ulica.
Ti događaji su dokaz, navodi se u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine, da postoje snage koje ne žele pomirenje i normalizaciju odnosa na Kosovu i Metoihiji i da uplaše svakoga ko bi rešenje kosovskog pitanja tražio u... »

Međunarodni dan SOS Dečijih sela

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za zdravo odrastanje, dok, oko 100 miliona dece širom sveta živi bez roditelja i svake dve sekunde jedno dete na našoj planeti ostane bez brige svoje porodice, saopšteno je iz humanitarne organizacije "SOS Dečija sela Srbija".
Iz te humanitarne organizacije navode da je 23. jun Međunarodni dan SOS Dečijih sela, koji će biti obeležen u beogradskom parku Tašmajdan, kao i u Kraljevu, Obrenovcu, Nišu, kroz radionice i kreativne aktivnosti za decu i... »

Kraljevo
nedelja

Vedro
20 ˚C
ponedeljak
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
15˚ / 28˚
utorak
Vedro
Vedro
18˚ / 34˚

Nagrade mladim robotičarima

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Sajber napad na britanski aprlament

Danas  pre 3 sata  još 2 povezane

Putin u poseti Krimu, Kijev protestuje

Blic  pre 1 sat  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.