Kraljevo - vesti

Đaci knjigu zamenili tabletom

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Kraljevo - Nastavnik postavi zadatak na tabli a učenici ga rešavaju na svojim mestima uobičajena slika jednog časa u srpskoj školi. Jedina razlika u Kraljevačkoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” je ta što je tabla digitalna a osnovci umesto u sveske zadatke rešavaju na tabletima. OŠ “Vuk Karadžić iz... »

Vučić kandidat naroda, a pobeđuje onaj koga narod hoće

Telegraf pre 2 dana
Član predsedništva SNS Nebojša Stefanović, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i potpredsednik Glavnog odbora SPS Aleksandar Antić poručili su u razgovoru sa građanima Grocke da je Aleksandar Vučić kandidat naroda za predsednika Srbije, a ne političkih stranaka
Član predsedništva SNS Nebojša Stefanović, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i potpredsednik Glavnog odbora SPS Aleksandar Antić poručili su danas u razgovoru sa građanima Grocke da je Aleksandar Vučić kandidat... »

Kulturna baština neprocenjiv resurs grada na Ibru

Danas pre 1 dan
Danas je u svečanoj sali Skupštine grada Kraljeva predstavljena monografija „Kraljevo- Jedan srpski topos“ autora Gordane Gavrić. Projekat čiji je krajnji ishod ova knjiga, u izdanju Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva, finansijski je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. U svom... »

Radulović građanima o tome kako želi da promeni Srbiju

Večernje novosti pre 2 dana
Predsednički kandidat Saša Radulović je u okviru izborne kampanje boravio u Kraljevu, gde je građanima govorio o tome kako želi da, kako je rekao, promeni Srbiju
Predsednički kandidat Saša Radulović je u okviru izborne kampanje boravio u Kraljevu, gde je građanima govorio o tome kako želi da, kako je rekao, promeni Srbiju. Radulović je rekao da je još 2014. predlagao da se radnicima... »

Dobri pas Lajka ponovo može da hoda: Slomljena mu je kičma, ali to nije sprečilo ove divne ljude da mu pomognu (FOTO) (VIDEO)

Telegraf pre 1 dan
- Do srca me ganula briga ljudi iz doma za mentalno ometene i duševno obolele, ganula me ljubav u njihovim srcima, posvećenost jednom psu bez rase i gazde - kaže Dragan Dimitrijević
Psihijatar Zavoda za smeštaj odraslih “Male Pčelice” iz Kragujevca, i grupa štićenika doma, usvojili su psa kome je u saobraćajno j nesreći slomljena kičma, a onda mu i omogućili da ponovo trči. Čudo neviđeno: Pas koji... »

Sportska hala Doma učenika u Kraljevu gotova u septembru

RTS pre 2 dana
RTS: Sportska hala Doma učenika u Kraljevu gotova u septembru
Izgradnja sportske hale Doma učenika srednjih škola u Kraljevu biće završena, prema očekivanjima nadležnih do 1. septembra, a radove na izgradnji objekta je obišao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčevića.
Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je istakao da ga posebno raduje što je ministar Šarčević sve što je obećao prilikom njihovog prvog susreta, ali i prvog obilaska Kraljeva, i ispunio. "Hala sportova će uskoro biti završena i... »

Radulović u Kraljevu: Želim da promenim Srbiju

Telegraf pre 2 dana
Radulović je rekao da je još 2014. predlagao da se radnicima poveže staž i isplate zaostale zarade i to bi, uveren je, do sada bilo završeno, ali da država čeka na stečaj ili privatizaciju
Predsednički kandidat Saša Radulović je u okviru izborne kampanje boravio u Kraljevu, gde je građanima govorio o tome kako želi da, kako je rekao, promeni Srbiju. On je rekao da je još 2014. predlagao da se radnicima poveže staž... »

Čekajući šest godina na pismo iz suda, hoteli propali

Danas pre 2 dana
"Iz nekog razloga" sud godinama nije obavestio stranke da su dobile spor. Za sve to vreme hotelima upravljala strana koja je izgubila postupak. Kada su "pobednici" konačno saznali da je vlasništvo odavno već njihovo, bilo je kasno - hoteli su uništeni, rasprodati ili u stečaju * Jedan od glavnih hotela, Zvezdu, kupio Filip Cepter za 132 evra po kvadratu * Sud kaže - niko nije oštećen
Privredni apelacioni sud pre šest godina poništio je prvostepenu presudu Privrednog suda u Kraljevu koji je odlučio da konzorcijumu od šest kupaca HTP Fontane u Vrnjačkoj banji ne prizna investiciju, što je kasnije bio povod za... »

Prva pametna škola otvorena u Kraljevu

RTS pre 2 dana
RTS: Prva pametna škola otvorena u Kraljevu
Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Kraljevu, opremljena kompletnom informaciono-komunikacionom infrastrukturom za uvođenje digitalnog sadržaja u nastavu, kao i sistemom video-nadzora, je prva pametna škola u Srbiji. Zahvaljujući saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije Huawei, to je prva škola u pilot projektu kojim je planirano opremanje oko 1.800 osnovnih i srednjih škola u našoj zemlji.
Na svečanosti povodom početka primene projekta "Pametna učionica" ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da uskoro počinje realizacija E-prosvete, čiji je prvi korak uvođenje Elektronskog... »

„Žika šarenica“ najavio Vučića a on obećao „Moravski koridor“

Danas pre 2 dana
U Kraljevu je večeras u Hali sportova, ispunjenoj do poslednjeg mesta i sa oko hiljadu pristalica ispred hale održana predizborna konvencija Aleksandra Vučića. Kraljevčanima i naprednjacima prispelim iz drugih ,susednih, gradova najpre su se obratili Milorad Matić-Mago, vlasnik Fabrike ultralakih... »

Kraljevo
petak

Delimično oblačno
24 ˚C
subota
Znatno oblačno
Znatno oblačno
4˚ / 15˚
nedelja
Znatno oblačno
Znatno oblačno
0˚ / 12˚

Vučić: Srbija neće tražiti da bude deo NATO

Beta  pre 3 sata  još 39 povezanih

Nikolić otkrio spomen - ploču srpskim majkama u Beogradu

Beta  pre 1 sat  još 14 povezanih

Nastavak novog suđenja Oliveru Ivanoviću 27. aprila

Večernje novosti  pre 2 sata  još 12 povezanih

Džikić: Biće tvrdo, kako i treba da bude u polufinalu

Beta  pre 3 sata  još 13 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.