Leskovac - vesti

Čišćenje kanala u Gornjem Sinkovcu

Jug press pre 5 sati
LESKOVAC U naselju Bobište počeli su radovi na asfaltiranju ulice Nikole Đurića- Pavke. Trenutno se radi 400 metara, za šta će iz budžeta grada biti plaćeno 3,5 miliona dinara. Reč je o deonici na kojoj se kolovoz nalazi u jako lošem stanju, a ugovorom je predviđeno postavljanje ivičnjaka sa obe... »

Otvoren 10. LIFFE

Jug press pre 8 sati
LESKOVAC Ovogodišnji dobitnik nagrade za afirmaciju filmske umetnosti u svetu „Živojin Žika Pavlović“ Emir Kusturica otvorio je deseti Leskovački internacionalni filmski festival (LIFFE). Njemu je priznanje uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Zahvaljujući se na priznanju Kusturica je... »

Održana prva „Pasuljijada“ u Bojniku

Alo pre 23 sata
Alo: Održana prva „Pasuljijada“ u Bojniku
Planinarsko-biciklistički klub „Zmaj sa Radana“ organizovao je prvu „Pasuljijadu“, etno-turističku manifetaciju ove vrste na jugu Srbije, u centru varoši Bojnik.
U kuvanju pasulja na „planinski način“ takmičilo se 17 ekipa sa teritorije opštine Bojnik. Ukuppno je bilo oko 150 učesnika, od kojih je stotinak gostiju iz Leskovca, Niša, Prokuplja i drugih većih gradova sa juga Srbije. Prvo... »

Za zakrčene kanale sami smo krivi!

Jugmedia pre 1 dan
Iz Mesne zajednice u Gornjem Sinkovcu apeluju i mole meštane ovog sela da više ne bacaju smeće u kanal koji je danas očišćen sredstvima iz budžeta grada Leskovca, za šta je izdvojena 321.000 dinara. Najgore je što ne postoje sistemska kaznena politika preko koje bi se zađivači „udarili po džepu“ U... »

Počela rekonstrukcija glavne ulice u Bobištu

Jugmedia pre 1 dan
Na opštinskom putu 21 kroz Bobište počela je rekonstrukcija glavne ulice Nikole Đurića Pavke u dužini od 400 metara, u okviru ugovora kojim su predviđeni radovi na pojačanom održavanju pojedinih lokalnih i nekategorizovanih puteva na teritoriji grada Leskovca. Reč je o deonici na kojoj se kolovoz... »

Sloboda: "Otrgnite mog tatu od zaborava!"

Alo pre 1 dan
Alo: Sloboda: "Otrgnite mog tatu od zaborava!"
Danas će u Leskovačkom kulturnom centru, u okviru LIFE festivala, biti održano veče posvećeno glumcu Draganu Mićaloviću. Tim povodom je njegova ćerka, glumica Sloboda Mićalović preko Instagrama poslala emotivnu poruku pratiocima...
Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac je preminuo 5. juna ove godine... - Dragi prijatelji, svi vi koji ste voleli i poštovali mog oca Dragana Mićalovića, želim da vas obavestim da će 19.09. u 18h u Leskovačkom... »

Rapisan konkurs za „Krugove pare“ Udruženje „Krug“ odustalo od „spornog“ projekta

Jugmedia pre 1 dan
Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave grada Leskovca raspisalo je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata udruženja iz oblasti socijalne zaštite za period od oktobra do decembar 2017. godine, u iznosu od 2.680.000 dinara. Rok za podnošenje prijava... »

Gligorijević: Etno fest doprinosi boljoj turističkoj ponudi u Paraćinu

Beta pre 1 dan
Direktor Turističke organizacije opštine Paraćin Aljoša Gligorijević ocenio je da tradicionalna manifestacija "Etno fest" doprinosi boljoj turističkoj ponudi Paraćina. Gligorijević je rekao da se ta manifestacija održava sedmi put i dodao da je ove godine svoje rukotvorine predstavilo više od 70... »

Gore njive između Donjeg i Gornjeg Sinkovca, ugrožene kuće!

Jugmedia pre 1 dan
Vatra je u ranim jutranjim satima zahvatila nisko rastinje i obradive površine na potezu između ova dva sela kod Leskovca, a vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar, koji preti da se proširi i na obližnju šumu. Ugrožene su i vikendice i okolne šume. Meštani u Gornjem Sinkovcu sa mosta u centru... »

Smotra staparskih ćilima za diplomatski kor FOTO

B92 pre 1 dan
B92: Smotra staparskih ćilima za diplomatski kor FOTO
Beograd -- Ambasadori Australije i Norveške, diplomate iz ambasada SAD, Izraela, Velike Britanije i Programa UN posetili su treću tkačku koloniju u Staparu kod Sombora.
Praksu organizovanja tkačkih kolonija uspostavili su gradovi Pirot i Sombor u okviru Sporazuma o saradnji na očuvanju tradicionalnog ćilimarstva koje neguju zajedno sa Etno mrežom i lokalnim udruženjima, uz podršku NALED-a i... »

Leskovac
sreda

Pretežno oblačno
17 ˚C
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
8˚ / 15˚
petak
Znatno oblačno
Znatno oblačno
8˚ / 17˚
©2017 Netmark d.o.o.