Makedonija - vesti

Vašington i berlin: Situacija na Balkanu krenula naopako!

Pravda pre 1 sat
U Vašingtonu i Berlinu misle da su stvari na Zapadnom Balkanu krenulo naopako – zato postaje relevantno pitanje islamizma i prisustva Islamske države.
To kaže politikolog Vedran Džihić sa Univerziteta u Beču. - Zašto Amerika u Senatu i Nemci sada to provlače? Mislim da je razlog generalni osećaj u Vašingtonu, Briselu i Berlinu da je dosta stvari na Zapadnom Balkanu krenulo... »

Džaferi: Makedonija dobija novu vladu sledeće nedelje

Blic pre 3 sata
Predsedavajući makedonskog parlamenta Talat Džaferi najavio je za sledeću nedelju novu koalicionu vladu Makedonije koju će činiti socijaldemokrate i stranke albanske manjine.
On je to izjavio za AFP koji navodi da će time biti stavljena tačka na zastoj koji dugo traje u toj zemlji. "Očekujem da dobijem za dan ili dva program kabineta i da onda sazovem sednicu parlamenta za narednu nedelju", rekao je... »

Džaferi: Vlada sledeće nedelje

Sputnik pre 2 sata
Predsedavajući makedonskog parlamenta Taljat Džaferi najavio je za sledeću nedelju novu koalicionu vladu Makedonije koju će činiti socijaldemokrate i stranke albanske manjine.
On je to izjavio za AFP koji navodi da će time biti stavljena tačka na dugotrajni zastoj u toj zemlji. „Očekujem da dobijem za dan ili dva program kabineta i da onda sazovem sednicu parlamenta za narednu nedelju“, rekao je... »

Zaev: Gradiću društvo jednakih i nestranačku državu

Novi magazin pre 2 sata
Mandatar za sastav vlade Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev najavio je danas da će graditi društvo u kojem su svi jednaki u slobodnoj i nestranačkoj državi.
"Ovo je nov početak za našu Makedoniju. Znam da se nada ponovo probudila. Za sobom ostavljamo katastrofe, a pred nama su reforme", rekao je on na početku redovnog kongresa SDSM, istakavši da neće dozvoliti da se "ponovi zlo koje... »

Gosti kod zaeva: Delegacija DS na kongresu SDSM u Makedoniji

Kurir pre 5 sati
BEOGRAD - Delegacija DS nalazi se na kongresu SDSM u Makedoniji, na kome se bira stranačko rukovodstvo.
Članovi delegacije su Aleksandra Jerkov, internacionalna sekretarae i narodni poslanici Maje Videnović i Radoslava Milojčića. Kongresu prisustvuje veliki broj sestrinskih stranaka iz regiona i partnera iz Evrope, koje su sve... »

Stepanović: Faulovi od noćnog rušenja, do Kalabića

N1 Info pre 6 sati
Od noćnog rušenja nelagalnog objekta islamske zajednice, preko tenzija sa Makedonijom, do rehabilitacije Nikole Kalabića - potezi koji se povlače ne govore da se pametno postupa, rekla je Biljana Stepanović, direktorka Biznis info grupe i urednica Nove ekonomije.
Povodom rušenja nelegalnog objekta Islamske zajednice, ona je ocenila da se radi o nepametnom potezu vlasti. "Kao da Savamala nije bila dovoljna, pa se opet ruši noću.. dan pred ramazan rušiti je nepamentan potez ili on ima neku... »

Vučić i Zaev nisu razgovarali o Živaljeviću

Danas pre 6 sati
Popov: Budući odnosi dve zemlje zavisiće od toga koliko je nova vlast u Skoplju spremna da pređe preko ovog što se desilo
Mandatar vlade u Makedoniji Zoran Zaev i premijer Srbije Aleksandar Vučić nisu razgovarali u Briselu, na večeri koju je upriličila evropska komesarka za spoljnu politiku i bezbednost, o diplomatskom incidentu u kojem se Goran... »

Mislila je da se goji, držala dijetu, a stomak je i dalje rastao: Posle 2 sata izvadili su joj drugi najveći tumor viđen u Makedoniji (video)

Telegraf pre 8 sati
Mislila je da se goji, držala je dijetu, stomak joj je i dalje rastao, a kada je zbog bolova posetila ginekologa, umalo se nije onesvestila. U njenoj utrobi je bio tumor težak 16 kilograma
Pacijentkinja (37) iz Tetova, na zapadu Makedonije, primetila je da joj unazad sedam meseci intenzivno raste stomak. Poverovala je da je naglo počela da se deblja, ali kada je nakon stroge dijete vaga pokazivala da je sve teža i... »

Slovački policajci pomažu u obezbeđivanju granice sa Bugarskom

Blic pre 20 sati
Slovačka je ove sedmice poslala u Srbiju 15 policajaca koji će ostati mesec dana da bi pomogli srpskim kolegama u obezbeđivanju granice sa Bugarskom na migrantskoj ruti.
- Slovački policajci će, zajedno sa srpskim, patrolirati i nadzirati granicu Srbije. Slovački policajci koriste svoju opremu i službena vozila. Smešteni su u Negotinu - rekla je slovačkim medijima portparol policije Denisa... »

Zaev: U ponedeljak sastav nove vlade

Blic pre 22 sata
Mandatar za formiranje nove makedonske vlade Zoran Zaev izjavio je danas da će sastav njegovog kabineta biti poznat u ponedjeljak, 29. maja.
Zaev, koji je i lider SDSM, rekao je danas nakon razgovora sa liderom pokreta "Besa" Bilalom Kasamijem da stavovi još nisu približeni u celosti i najavio da će tokom vikenda ponovo razgovarati sa svim potencijalnim partnerima u... »

Dragicin mozaik ukrašava ulaz u svetinju (FOTO)

Alo  pre 3 sata  još 22 povezane

Dres je svetinja: Grbić: I protiv Hrvata maksimalno angažovanje

Blic sport  pre 42 minuta  još 17 povezanih

Dačić:Rehabilitacija Kalabića je sramotna

Beta  pre 8 sati  još 13 povezanih

SAD, izbodeni muškarci branili muslimanke

RTS  pre 54 minuta  još 13 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.