Ministarstvo prosvete - vesti

Rešenje kombinovanog testa 2016 Rešenja testa iz matematike 2016: Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika 2016:

Sveštenik ipak bez đačkog dinara, polemika direktorke i ministra

RTS pre 53 minuta
RTS: Sveštenik ipak bez đačkog dinara, polemika direktorke i ministra
Posle saznanja da je učenicima nekoliko odeljenja Osnovne škole "Vojvoda Mišić" traženo po 100 dinara, kako bi se častio sveštenik za školsku slavu, oštro je reagovalo Ministarstvo prosvete. Ističu da škole nemaju pravo da traže novac od roditelja bez saglasnosti ministarstva. Kako se sporni zahtev našao na dnevnom redu jedne odeljenske zajednice?
Žito, pogača i po stotinu dinara za sveštenika, to je trebalo da obezbede ovogodišnji domaćini školske slave – dva odeljenja koja broje 46 učenika. Sve je, tvrdi direktorka, dogovoreno između razrednih starešina i roditelja.... »

Šarčević: Videti ko treba privredi, pa u klupe

B92 pre 1 sat
B92: Šarčević: Videti ko treba privredi, pa u klupe
Beogradske opštine treba do 10. februara da utvrde koje su potrebe privrede na njihovoj teritoriji i te podatke dostave Ministarstvu prosvete Srbije.
Na osnovu toga do kraja aprila napraviće plan upisa đaka u srednje škole, saopšteno je danas. Takav dogovor postignut je na zajedničkom sastanku ministra prosvete Mladena Šarčevića s predsednicima svih beogradskih opština i... »

Šarčević: Doktorat Malog pitanje Senata univerziteta, a ne Ministarstva

Novi magazin pre 8 sati
B92: Šarčević o doktoratu Malog: Mi dajemo pare i komentarišemo
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas povodom osporavanja doktorata gradonačelnika Beograda Siniše Malog da je autonomija univerziteta do te mere široka da je uloga njegovog Ministarstva samo da "obezbedi pare i da eventualno komentarše".
"To je pitanje Senata (univerziteta) i reč je o čitavom nizu procedura", kazao je ministar novinarima u Beogradu povodom odluke Senata Univerziteta u Beogradu da od Fakulteta organizacionih nauka (FON) zatraži formiranje stručne... »

Privreda određuje plan upisa đaka u srednje škole

Danas pre 4 sata
Beogradske opštine će do 10. februara ove godine morati da prikupe podatke o tome koje su potrebe privrede na njihovoj teritoriji. Da ih potom dostave Ministarstvu prosvete, da bi na osnovu toga bio urađen plan upisa učenika u srednje škole za narednu školsku godinu, dogovoreno je na današnjem... »

Plan upisa prema potrebama privrede

Studio B pre 5 sati
Plan upisa u srednje škole od sada će se raditi prema potrebama privrede, dogo voreno je na sastanku ministra prosvete sa predsednicima svih beogradskih opština i gradskim menadžerom Goranom Vesićem. Prvi put u pripremi plana upisa učestvuje lokalna samouprava koja će uz pomoć Ministarstva prosvete i u saradnji sa privredom I Nacionalnom službom za zapošljavanje proceniti kolika je potreba za dualnim obrazovanjem.
Školovanje zanimanja koja su potrebna privredi i manje ljudi na birou za zapošljavanje sve to donosi dualno obrazovanje već sledeće godine. Sve beogradske opštine moraće do 10 . februara da sagledaju koje su potrebe privrede na... »

Šarčević:Uloga ministarstva svedena na minornu meru

Politika pre 6 sati
Ministar prosvete poslalo je inspekciju u Višu medicinsku školu u Ćupriju, a stav je Saveta te ustanove da sadašnji direktor ne može da ostane na tom mestu, kaže danas ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da je uloga ministarstva u rešavanju tog problema, ali i mnogih drugih sada svedena na... »

Šarčević: Doktorat Malog je pitanje Senata univerziteta

N1 Info pre 7 sati
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je, povodom osporavanja doktorata gradonačelnika Beograda Siniše Malog, da je autonomija univerziteta do te mere široka da je uloga njegovog Ministarstva samo da "obezbedi pare i da eventualno komentarše".
"To je pitanje Senata (univerziteta) i reč je o čitavom nizu procedura", kazao je ministar povodom odluke Senata Univerziteta u Beogradu da od Fakulteta organizacionih nauka (FON) zatraži formiranje stručne komisije koja će... »

Počinje zimski raspust, ali nemamo dobre vesti za učenike: Možda će biti kraći nego što je planirano

iKragujevac pre 9 sati
Ministarstvo prosvete zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da u što kraćem roku donesu odluku o nadoknadi nastavnih dana i časova koji nisu realizovani zbog odluke Ministarstva o odlaganju početka nastave, odluke opštinskih organa i odluka na nivou škola o odlaganju početka nastave zbog vremenskih neprilika ili njihovih posledica.
Škole su u obavezi da plan nadoknade dostave nadležnoj školskoj upravi na saglasnost najkasnije do 24. januara 2017. godine. Ministarstvo je predložilo da se nadoknada realizuje skraćenjem trajanja zimskog raspusta, ukoliko ne... »

Predlog ministarstva za nadoknadu propuštenih časova: Kraći raspust, duže prvo polugodište

BK TV pre 8 sati
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predložilo je nekoliko načina da se obezbede propušteni časovi kada je raspust produžen zbog vremenskih neprilika. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da u što kraćem roku donesu odluku... »

Đaci će morati da nadoknade časove: Kraći zimski raspust, a biće i radnih subota

Kurir pre 9 sati
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da u što kraćem roku donesu odluku o nadoknadi časova.
Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da u što kraćem roku donesu odluku o nadoknadi nastavnih dana i časova koji nisu realizovani zbog odluke o odlaganju početka... »

Zvezda savlada Makabi

Danas  pre 1 sat  još 1 povezana

Veselin Jevrosimović na Trampovoj inauguraciji

Blic  pre 3 sata  još 1 povezana

Nemački stručnjak: Tramp će Balkan da prepusti Putinu

Blic  pre 48 minuta  još 1 povezana

MUP: Netačni navodi Velimira Ilića o uklanjanju vozila

Blic  pre 3 sata  još 1 povezana
©2016 Netmark d.o.o.