Ministarstvo prosvete - vesti

Rešenje kombinovanog testa 2016 Rešenja testa iz matematike 2016: Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika 2016:

Kad naučnici marširaju

Peščanik pre 1 sat
Ustali su i naučnici. Ne, ne mislimo tu na ove koji nose parole “Marš za nauku, a ne marš nauko”, “Marš znanja, a ne marš znanju” i slične, nego na one koji su se digli protiv Obrazovnog paketa za učenje o seksualnom nasilju nad decom. Posle kratke, ali žestoke i medijski dobro sinhronizovane... »

Dobra i loša vest za brucoše: Buduće studente očekuju tri promene!

iKragujevac pre 3 sata
Počinje upisni rok na fakultetima u Srbiji za školsku 2017/2018. godinu i za buduće studente Ministarstvo prosvete ima jednu dobru i jednu lošu vest.
Dobra vest je da su fakulteti dobili veće upisne kvote na IT smerovima, a loša da nekoliko njih traži više školarine. Pojedine visokoškolske ustanove takođe nude i nove studijske programe. Ukratko, to su tri najveće promene koje... »

Vaspitači traže veće plate i bolje uslove za rad

Radio 021 pre 18 sati
Članovi Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja predali su danas peticiju Ministarstvu prosvete u kojoj traže veće plate, kao i da uđu u republički sistem plaćanja kao svi prosvetari, a ne da im zarade isplaćuju lokalne samouprave.
Prvi korak ka ostvarenju tog cilja je, kako kažu, da im ministar prosvete Mladen Šarčević zakaže sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Predsednica sindikata Ljiljana... »

Vaspitači traže veće plate i bolje uslove za rad

Politika pre 21 sat
Članovi Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja predali su danas peticiju Ministarstvu prosvete, u kojoj traže veće plate, da uđu u republički sistem plaćanja kao svi prosvetari, a ne da im zarade isplaćuju lokalne samouprave. Prvi korak ka ostvarenju tok cilja je, kako kažu, da... »

Vaspitačice traže veće plate!

Alo pre 21 sat
Alo: Vaspitačice traže veće plate!
Članovi Samostalnog sindikata predškolskog obrazovanja i vaspitanja Srbije predali su danas predstavnicima ministarstva prosvete peticiju kojom traže poboljšanje materijalnog položaja.
Peticiju su potpisali predstavnici tih ustanova iz 70 gradova i opština, a njome se traži da finansiranje predškolskog obrazovanje i vaspitanje bude iz državnog budžeta a ne lokalnih samouprava. "Godinama već pokušavamo da... »

Šarčević: Sledi smena i dva savetnika i pomoćnika

Danas pre 21 sat
* Predić bez komentara
Vlada Srbije razrešila je 20. aprila Gordanu Predić sa mesta državne sekretarke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na njeno mesto je postavljen Marko Milenković. Na njega je pažnju skrenuo Vojislav Šešelj, šef poslaničke grupe Srpske radikalne... »

Promene startuju od prvog razreda

Danas pre 22 sata
Nakon što je Nacionalni prosvetni savet (NPS) usvojio novi nastavni plan za peti i šesti razred osnovne škole, koji definiše fond časova na nedeljnom i godišnjem nivou... ... Ministarstvo prosvete planira izmene u nastavnim planovima za prvi i drugi razred osnovne škole i prvi i drugi razred... »

Čeka prijem kod Vučića: Učiteljica nastavila štrajk glađu ispred Vlade

Blic pre 23 sata
Učiteljica Ceca Kojić iz Šapca, koja tvrdi da je nezakonito dobila otkaz, nastavila je danas u 11 sati štrajk glađu ispred Vlade Srbije, kako bi je premijer Srbije primio.
Nezadovoljna nastavnica razredne nastave i specijalista školske pedagogije, pre tri dana štrajkovala je na istom mestu, sa ciljem da razgovara sa ministrom prosvete. - Primili su me u Ministarstvu prosvete, gde sam, u razgovoru... »

Danas će se mnogi obradovati isplati : Idite u Poštu, čeka vas novac!

iKragujevac pre 1 dan
Isplata studentskih kredita i stipendija za mesec april za školsku 2016/2017 godinu počinje danas, saopštilo je ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija iznosi 8.400,00 dinara. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojeno je ukupno 165.698.400,00 dinara. Inače, studentske stipendije predstavljaju vid... »

Svađa zbog pustih sela: Predlog upisnih područja osnovnih škola u Novom Gradu bez podrške

Blic pre 1 dan
Namera načelnika opštine Novi Grad Miroslava Drljače da se u dve gradske osnovne škole upiše jednak broj prvačića, nije naišla na podršku Ministarstva prosvete i kulture RS.
Za “EuroBlic” poručuju da odluka o predlogu upisnih područja osnovnih škola iz Novog Grada za narednu školsku godinu, između ostalog, nije dostavljena na vreme. Prema Zakonu o osnovnom i srednjem obrazovanju odluka je trebalo da... »

©2017 Netmark d.o.o.