Ministarstvo prosvete - vesti

Rešenje kombinovanog testa 2016 Rešenja testa iz matematike 2016: Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika 2016:

Dom kulture Studentski grad (DKSG) pred gašenjem – pokrenuta onlajn peticija protiv gašenja

Balkan Rock pre 18 minuta
Kolektiv Doma kulture Studentski grad pokenuo je onlajn peticiju protiv gašenja DKSG-a. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije iniciralo je da se Dom kulture Studentski grad pripoji Studentskom kulturnom centru, što bi dovelo do gašenja ustanove koja postoji već 43 godine i jedna... »

Proverite jeste li na spisku: Ovi građani danas mogu da podignu skoro 17.000 dinara!

Srbija danas pre 1 sat
Nekima se osmehnula sreća
Isplata studentskih kredita i stipendija za školsku 2016/2017 godinu počinje danas, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Mesečni iznos studentskih stipendija i kredita je 8.400 dinara, a učenici će stipendije i kredite dobiti za dva... »

Danas isplata studentskih kredita i stipendija

B92 pre 7 sati
B92: Danas isplata studentskih kredita i stipendija
Beograd -- Isplata studentskih kredita i stipendija za školsku 2016/2017 godinu počinje danas, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos studentskih stipendija i kredita je 8.400 dinara, a učenici će stipendije i kredite dobiti za dva meseca, januar i februar u iznosu od 16.800. dinara po korisniku. Iz budžeta Ministarstva za isplatu učeničkih... »

Na današnji dan, 28. februar

B92 pre 7 sati
B92: Na današnji dan, 28. februar
1525 - Španski osvajač Ernan Kortes pogubio je poslednjeg astečkog cara Kuautemoka. 1825 - Rusija i Velika Britanija potpisale su ugovor kojim je određena granica Aljaske i Kanade, teritorija koje su tada bile u posedu Rusa, odnosno Britanaca. 1832 - U Beogradu je osnovana Narodna biblioteka Srbije... »

Mreža racionalizacije bačena i na studentske kulturne centre

Politika pre 9 sati
Ministarstvo prosvete donelo odluku o gašenju Doma kulture „Studentski grad” na Novom Beogradu i njegovom pripajanju Studentskom kulturnom centru. – Prema nezvaničnim informacijama, SKC će se iz centra grada preseliti u Studenjak, a zdanje u kojem je sada biće izdato u zakup
Inicijativa ministra prosvete Mladena Šarčevića o spajanju Studentskog kulturnog centra (SKC) i Doma kulture „Studentski grad” (DKSG) na Novom Beogradu je žestoko uzburkala javnost. Ovu informaciju potvrdila nam je i nekadašnja... »

Zaposleni u DK "Studentski grad" protiv gašenja te ustanove

N1 Info pre 11 sati
Zaposleni u Domu kulture "Studentski grad" odbacili su inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za gašenje, odnosno pripajanje te ustanove Studentskom kulturnom centru (SKC) Beograd, ocenivši da pokrenuta bez prethodne rasprave u javnosti.
"DKSG pokreće inicijativu vraćanja Univerzitetu u Beogradu u čijoj nadležnosti je ova ustanova bila do 1993. godine", navedeno je u saopštenju zaposlenih u DKSG. U dopisu ministra prosvete Mladena Šarčevića od 22. februara, koji... »

Ministarstvo prosvete za Insajder.net: Spajanje DKSG-a i SKC-a, neće biti otpuštanja

Insajder pre 13 sati
Ministar prosvete Mladen Šarčević je prošle nedelje uputio dopis Domu kulture Studentski grad sa zahtevom da Upravni odbor te ustanove donose odluku o statusnoj promeni - pripajanju te ustanove Studentskom kulturnom centru. Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekli su za Insajder.net da spajanje DKSG-a sa SKC-om ne treba da brine zaposlene jer to neće izazvati gubljenje radnih mesta.
„Imajući u vidu, pre svega, rezultate rada i kvalitet programskih aktivnosti, ali i činjenicu da obe ustanove imaju isti delokrug rada, Ministarstvo je odlučilo da Dom kulture Studentski grad Beograd spoji sa Studentskim... »

Sutra isplata studentskih kredita i stipendija

Blic pre 16 sati
Isplata studentskih kredita i stipendija za školsku 2016/2017 godinu počinje sutra, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos studentskih stipendija i kredita je 8.400 dinara, a učenici će stipendije i kredite dobiti za dva meseca, januar i februar u iznosu od 16.800. dinara po korisniku. Iz budžeta Ministarstva za isplatu učeničkih... »

USPRS: Netačni podaci koje je Vučić izneo o platama u prosveti

Novi magazin pre 19 sati
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da su netačni podaci o povećanju plate u prosveti koje je pre nekoliko dana u Nišu izneo premijer Aleksandar Vučić.
Kako se navodi, Vučić je rekao da je plata prosvetnih radnika sa povećanjem sada za 0,5 odsto veća nego pe smanjenja od 10 odsto 2014. godine. USPRS je naveo da je pre smanjenja prosečna bruto plata prosvetnih radnika bila 60.363... »

Gasi se Dom kulture Studentski grad, pokrenuta inicijativa "Ne dam DKSG"

Nedeljnik pre 20 sati
Profesorka Milena Dragićević Šešić je na svom Fejsbuk profilu objavila i dopis iz Ministarstva prosvete i upozorila da je do ove odluke došlo bez "javne rasprave, na koju se vlast toliko poziva"
Na zvaničnoj Fejsbuk strani muzičkog Doma kulture Studentski grad, objavljeno je saopštenje da dolazi do zatvaranja ove kultne kulturne ustanove, a profesorka FDU Milena Dragićević Šešić je na svom Fejsbuk profilu objavila i... »

Jeremić: Podrška dobrodošla, ali ne prihvatam ucene

Blic  pre 9 sati  još 1 povezana

Čanak: Ponosan! Milojević: Nemamo karakter

Mondo  pre 7 sati  još 4 povezane

Vremeplov: Osnovana Narodna biblioteka Srbije

RTV  pre 6 sati  još 1 povezana

Isplata studentskih kredita i stipendija

RTV  pre 4 sata  još 1 povezana

Lubicovi roditelji, dve godine kasnije: Naš sin je...

B92  pre 7 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.