Ministarstvo prosvete - vesti

Rešenja kombinovanog testa 2017 Rešenja testa iz matematike 2017 Rešenja testa iz srpskog jezika 2017

Nova drama: Kasnio početak sednice, pozlilo Antiću!

Pravda pre 6 sati
Počela sednica Skupštine Srbije. Članovi buduće vlade stigli u parlament. Početak rasprave kasnio zbog toga što je pozlilo ministru Antiću.
Među prvima su u parlament došli ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević koji će i u novoj vladi zadržati te resore. U parlament je stigao i ministar poljoprivrede Branislav... »

Osnovci od jeseni uče o bezbednosti

RTV Novi Pazar pre 18 sati
Osnovci, učenici četvrtog i šestog razreda, od 1. septembra imaće jednom mesečno fakultativni predmet na kome će ih policajci učiti kako da se zaštite u saobraćaju,ali i od droge, alkohola, različitih vidova nasilja, trgovine ljudima i elementarnih nepogoda. Pored do sada preduzetih koraka za... »

Dualno obrazovanje daje dobre rezultate

RTV Novi Pazar pre 1 dan
U cilju podizanja kompetencija i obrazovanja učenika stručnih škola Ministarstvo prosvete u saradnji sa Privrednom komorom Srbije pokrenuli su projekat dualnog obrazovanja. Srednja škola za dizaj tekstila i kože počela sa primenom ovog projketa i kako kaže direktor ove škole Meho Camović oni su još... »

Sumnjiva svedočanstva preplavila crnu goru: Više diploma uvezu nego što proizvedu

Kurir pre 1 dan
Ministarstvo prosvete Crne Gore dobilo je od 2011. do kraja 2016. 13.568 zahteva za nostrifikaciju diploma stečenih van granica Crne Gore. Direktor Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović kaže da je veliki broj nostrifikovanih diploma, ali da on ukazuje na to da Ministarstvo ima jasne... »

Učesnici „RTS kampa” posetili Gradsku kuću

Dnevnik pre 1 dan
Za decu iz dijaspore, učesnike “RTS kampa Futog 2017”, koji je počeo proteklog petka i trajaće do 1. jula u Poljoprivrednoj školi u Futogu, juče je organizovan prijem u Gradskoj kući, gde ih je dočekao zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević.
Reč je o deceniji dugoj tradiciji Radio televizije Srbije, koju realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportskog saveza Srbije. Ove godine stotinak mladih kampera, od 7 do 17 godina, kroz... »

Učesnici RTS kampa Futog u Gradskoj kući

Telegraf pre 2 dana
U protekloj deceniji, svake godine Radio Televizija Srbije sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportskim savezom Srbije organizuje kamp za decu iz dijaspore
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je učesnike “RTS kampa Futog 2017″. U protekloj deceniji, svake godine Radio Televizija Srbije sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportskim savezom... »

Kakva je budućnost Nacionalnog prosvetnog saveta?

Danas pre 2 dana
* Lipkovski: Ministarstvo prosvete želi da NPS-u kao kontrolnom stručnom telu Narodne skupštine oduzme sve poluge odlučivanja * Radunović: Bez angažovanja stručne zajednice nemoguće donositi odluke koje će doprineti povećanju kvaliteta obrazovnog sistema
Odnosi Ministarstva prosvete i Nacionalnog prosvetnog saveta nisu bili idilični čak ni kada je predsednik tog tela biran uz podršku prosvetne vlasti, ali se prvi put dogodilo da ministar prosvete pokrene inicijativu za smenu... »

Međunarodni dan borbe protiv droga

Blic pre 2 dana
Međunarodni dan borbe protiv droga obeležava se danas šriom sveta, a ovogodišnja kampanja se održava pod sloganom "Prvo saslušaj".
Ministarstvo zdravlja Srbije podsetilo je da je u skladu sa Strategijom o sprečavanju zloupotrebe droga za period 2014–2021. godine pokrenulo inicijativu za uvođenje preventivnog programa za sprečavanje rizičnog ponašanja kod... »

Prijem za učesnike "RTS kampa Futog 2017"

RTV pre 2 dana
RTV: Prijem za učesnike "RTS kampa Futog 2017"
NOVI SAD - Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je učesnike "RTS kampa Futog 2017". U protekloj deceniji, svake godine Radio Televizija Srbije sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportskim savezom Srbije organizuje kamp za decu iz dijaspore. Ove godine domaćin učesnicima je Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu, a kamp će trajati do 1. jula i imaće bogat sadržaj za stotinak dece iz dijaspore uzrasta od 7 do 17 godina. Taj Kamp se organizuje tako da kroz
"Novom Sadu je učinjena izuzetna čast od strane organizatora da bude grad-domaćin ovakve jedne višednevne manifestacije u kojoj deca iz dijaspore upoznaju svoju domovinu. Naravno, zahvaljujemo se i Poljoprivrednoj školi koja je... »

LSV: Zašto kasni štampanje udžbenika na jezicima nacionalnih manjina

Blic pre 2 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da činjenica da su devet meseci posle potpisivanja memoranduma između Ministarstva prosvete i Saveta nacionalnih manjina odštampana samo 34 od planiranih 100 udžbenika na manjinskim jezicima veoma loša poruka nadležnih vlasti Srbije.
- Naša država deklarativno zagovara visok stepen poštovanja prava nacionalnih manjina, ali praksa ukazuje na brojne probleme. Nažalost, i primer malog broja odštampanjih udžbenika ide u prilog tvrdnji da su mnoga propisana prava... »

Ekspoze mandatarke Ane Brnabić: Planirano je povećanje plata

Beta  pre 55 minuta  još 44 povezane

Štrajk u Fijatu blokirao proizvodnju

Danas  pre 5 sati  još 16 povezanih

Patrijarh pozvao Srbe da ne prodaju dedovinu

RTV  pre 49 minuta  još 12 povezanih

Milica Mandić srećna i ponosna zbog nove medalje u Koreji

Beta  pre 4 sata  još 11 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.