MUP - vesti

Uhapšen osumnjičeni za kradju Titovih predmeta iz Muzeja istorije Jugoslavije

Studio B pre 1 sat
Beogrаdska policija uhapsila je I.M. (38) osumnjičenog za krаdju eksponata iz Muzejа istorije Jugoslаvije predmeta koji su pripadali Josipu Brozu Titu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Kradje se dogodila krаjem prošle godine, a osumnjičeni I.M. je kаo rаdnik obezbedjenjа muzejа bio upravo zаdužen zа čuvаnje eksponаtа izloženih u okviru zbirke Pokloni i lični predmeti Josipа Brozа Titа. Kako se navodi u... »

Stefanović: Uhapšeno preko dve hiljade krijumčara migranata

Dnevnik pre 2 sata
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je MUP za dve i po godine uhapsio preko dve hiljade krijumčara migranata,
navodeći da mnogo njih pokušava da uđe u taj "posao", te da je to jedan od razloga zbog čega neki ne žele da se migranti premeste u prihvatne centre. Stefanović je novinarima, posle prebacivanja dela migranata iz parkova u... »

Krivične prijave zbog krijumčarenja ljudi

RTV pre 2 sata
RTV: Krivične prijave zbog krijumčarenja ljudi
NOVI SAD - Iz Policijske uprave Novi Sad saopšteno je danas da će pripadnici MUP-a u Novom Sadu, protiv četrdesetogodišnjeg Beograđanina i tridesetčetvorogodišnjeg meštanina Bačke Palanke podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da su učinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
U saopštenju se navodi da se sumnja da su njih dvojica dovezla iz Beograda osam državljana Avganistana koji su nameravali da ilegalno pređu državnu granicu. "Policija iz Bača, u saradnji sa pripadnicima Stanice granične policije... »

Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama

B92 pre 3 sata
B92: Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama
Republički štab za vanredne situacije je na vanrednoj sednici, kojom je predsedavao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
On je upozorio na pojavu velike količine leda na rekama i razmotrio mere preduzete u cilju odbrane i angažovanju dva ledolomca iz Mađarske, saopštio je MUP. Na sednici je ukazao da zbog leda postoji realna opasnost od stvaranja... »

Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama

Studio B pre 4 sata
Republički štab za vanredne situacije danas je na vanrednoj sednici, kojom je predsedavao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, upozorio na pojavu velike količine leda na rekama i razmotrio mere preduzete u cilju odbrane i angažovanju dva ledolomca iz Mađarske, saopštio je MUP.
foto Tanjug Na sednici je ukazao da zbog leda postoji realna opasnost od stvaranja velikih čepova i zarobljavanja brojnih plovila i splavova, kao i da posledice mogu biti veoma opasne po ljude i materijalna dobra. Na nadležne... »

Drama sa ledom u Srbiji: Odbrana reka foto

Mondo pre 4 sata
Danas je održana vanredna sednica Republičkog štaba za vanredne situacije zbog velike količine leda na rekama. Ledolomac "Greben" isplovi iz Beograda nizvodno ka Smederevu, kako bi se probio do Tekije.
Na sednici, kojom je predsedavao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, upozoreno je na pojavu velike količine leda na rekama i razmotrio mere preduzete u cilju odbrane i angažovanju dva ledolomca iz Mađarske, saopštio... »

Deca na stranputici

Politika pre 5 sati
U 2016. godini otkrivena su 432 deteta mlađa od 14 godina koja su učestvovala u kriminalu. – Ličnim primerom šaljemo poruku deci šta je ispravno, a šta ne, kaže Olivera Zečević iz MUP-a
Analiza rasvetljenih slučajeva u poslednjih osam godina pokazuje da mlađi od 14 godina prosečno počine oko 1.100 do 1.500 krivičnih dela godišnje. Prema podacima MUP-a Srbije, u ukupnom broju identifikovanih počinilaca krivičnih... »

Diplomci Policijske akademije pisali Stefanoviću i najavili tužbu protiv njega

Nova ekonomija pre 9 sati
Diplomci Policijske akademije poslali su pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću u kojem ga opominju na neispunjenu ugovornu obavezu da će ih zaposliti nakon završetka studija i najavljuju tužbu protiv njega ukoliko ne promeni trenutno, kako kažu, katastrofalno stanje u MUP Srbije. U nastavku... »

Požarevac: Vozio sa 2,68 promila u alkohola u krvi

B92 pre 17 sati
B92: Požarevac: Vozio sa 2,68 promila u alkohola u krvi
Požarevac -- Požarevačka policija odredila je zadržavanje vozaču S.M. iz sela Ćirikovca koji je upravljao automobilom sa 2,68 promila alkohola u krvi, saopšteno je iz MUP.
Policija je zadržala još četiri osobe na trežnjenju jer su vozile pod dejstvom alkohola. Tokom akcije kontrole saobraćaja novčano je kažnjeno 329 vozača, uglavnom zbog nekorišćenja sigurnosnog... »

Špijunirao vučićevu kuću: Hapšenju Bojovićevog saradnika prisustvovao je i jedan dobro poznat gost

Blic pre 21 sat
U trenutku hapšenja Vladimira Popovića, zvanog Vlada Pop (41), u njegovom klubu "Havana" u centru Beograda, sa njim je bio i Siniša Milić Boske (45), telohranitelj Filipa Koraća i saradnik Luke Bojovića.
To za "Blic" kaže izvor upoznat sa slučajem reketiranja Beograđanina M. R, u kom su, osim Popovića, u subotu uhapšeni i Dalibor Đorić (34) i Vojislav Kostić (33). Prema nezvaničnim informacijama, Milić je bio u "Havani" dok su... »

Đoković: Kockao sam se...

B92  pre 4 sata  još 21 povezana

Đinping i Vučić o Železari i budućim projektima

Politika  pre 29 minuta  još 24 povezane

Lavrov: Dačić me je odmah zvao... / VIDEO

B92  pre 4 sata  još 16 povezanih

Preminuo general Vladimir Trifunović

Politika  pre 3 sata  još 12 povezanih

"Rekao sam... u rat ću, ako treba i moji sinovi"

Mondo  pre 7 sati  još 8 povezanih
©2016 Netmark d.o.o.