MUP - vesti

Posle požara na adi huji Degutantna politizacija slučaja teško povređenog vatrogasca

Večernje novosti pre 12 minuta
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić istakao da pažnja u ovom trenutku mora biti usmerena isključivo na njegov što brži oporavak Milana Rmuša kome će možda trebati presađivanje kože
Sektor za vanredne situacije MUP-a smatra da je degutantna politizacija nesrećenog slučaja teško povređenog vatrogasca Milana Rmuša, izjavio je danas načelnik Sektora Predrag Marić i istakao da pažnja u ovom trenutku mora biti... »

Suvozač izašao iz "bmv", vređao i napao policajca, uhapšen

B92 pre 5 sati
B92: Suvozač izašao iz "bmv", vređao i napao policajca, uhapšen
Beograd -- Policija u Beogradu uhapsila je M.B. (34), osumnjičenog da je u ulici Nedeljka Gvozdenovića napao i povredio saobraćajnog policajca S.S. (36), saopštio je MUP.
Incident se dogodio u četvrtak kada je policajac na službenom motociklu prišao zaustavljenom vozilu "bmv" u kojem je na mestu suvozača bio M. B. i tražio da pomere vozilo koje je ometalo odvijanje saobraćaja, a M. B. je počeo da... »

Pao ringišpil u Posušju, devet osoba povređeno

N1 Info pre 7 sati
Na lokalitetu Ilijino brdo u Posušju, u zapadnoj Hercegovini, u četvrtak nešto pre ponoći došlo je do pada ringišpila pri čemu je povređeno devet osoba, od kojih dve maloletne.
"Dve su osobe uhapšene zbog sumnje da su počinile krivično delo izazivanja opšte opasnosti", kazao je za portparol MUP-a Zapadnohercegovačke županije Dražan Bošnjak. Kada je u pitanju težina povreda osoba koje su bile na... »

Udes kod Pančevca, sudarili se autobus i automobil

Mondo pre 2 sata
B92: BG: Sudar autobusa i automobila, povređeno dvoje
Dve osobe su povređene u sudaru autobusa i putničkog vozila u Poenkareovoj ulici u Beogradu.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock U sudaru autobusa na liniji 48 i putničkog vozila lakše su povređene dve osobe, rečeno je u MUP-u. Autobus ženi prešao preko noge kod Sajma Lakše povrede zadobili su vozač autobusa i putnik... »

Rebić: Zadatak koordinatora MUP-a je da učenicima prenesu znanje

RTS pre 2 sata
RTS: Rebić: Zadatak koordinatora MUP-a je da učenicima prenesu znanje
Direktor policije Vladimir Rebić poručio je koordinatorima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji završavaju obuku u okviru programa "Osnovi bezbednosti dece", da je njihov zadatak da učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola nauče kako da prepoznaju izazove i opasnosti sa kojima se mogu susresti i kako da na njih adekvatno reaguju.
"Vaš zadatak je da znanja koja ste stekli na ovoj obuci kao koordinatori adekvatno prenesete kolegama po policijskim upravama kako bi nastava koja će se izvoditi bila kvalitetna i dobra. Ono što je važno je da pokušamo da kod... »

Nema više 200 na sat: Policiji neće trebati radar da vam pošalje "čestitku" na adresu, evo kako će znati

Pravda pre 4 sata
Priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se primenjuje, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policjie Nebojša Arsov.
Kako je precizirao, policija za to neće koristiti radare, niti kamere, već postojeći sistem naplate putarina. - Kao što svi dobro znaju iz fizike kako se meri brzina, ako znamo tačno rastojanje između dve naplatne rampe, ako... »

Tužilaštvo: MUP i dalje ne dostavlja podatke

Danas pre 4 sata
Dopunski izveštaj koji očekujemo od Ministarstva unutrašnjih poslova o slučaju napada na novinare 31. maja, na mitingu SNS, povodom inauguracije predsednika Srbije, još nije gotov, kaže za Danas Tamara Simanić, tužilački saradnik za odnose sa javnošću u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu. Prema... »

Svaki četvrti poginuli u saobraćaju- mlada osoba

RTV pre 5 sati
RTV: Svaki četvrti poginuli u saobraćaju- mlada osoba
BEOGRAD - Mladi u Srbiji čine oko 23 poginulih u saobraćajnim nezgodama, svako četvrto poginulo lice u saobraćaju je mlada osoba, a njihov najveći neprijatelj je fizička i emocionalna nezrelost, kao i neiskustvo koje ih izlažu riziku.
Mladi najčešće stradaju vikendom, u noćnim satima, u prvi sumrak i najčešće stradaju vozeći neprilagođenom brzinom, usled vožnje pod dejstvom alkohola i zbog nekorišćenja pojaseva, rečeno je na konferenciji Agencije za bezbednost... »

MUP najavljuje merenje prosečne brzine preko naplatnih rampi

N1 Info pre 5 sati
Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je da je projekat merenja srednje brzine vozila na autoputevima Srbije u završnoj fazi, kao i da će se za te potrebe koristiti postojeći sistem naplate putarine.
Učestvujući na predstavljanju kampanje "Um na drum" koja je posvećena većoj bezbednosti mladih u saobraćaju, Arsov je kazao da će policija lako moći da utvrdi srednju brzinu vozila na osnovu vremena koje je proteklo između... »

Bezbednija Srbija: Uništeno 18.000 komada oružja

Mondo pre 8 sati
U Centru za reciklažu Žleznik je uništeno više od 18.000 komada oružja. Ministar unutrašnjih poslova upozorio da kada prestane proces legalizacije oružja, krajem leta, prete krivične sankcije koje idu i do 12 godina zatvora.
Foto: Promo/MUP Srbije Stefanović je ukazao da još traje proces legalizacije i pozvao građane, koji imaju ilegalno oružje u posedu, da ga donesu u policijsku stanicu i spreče da ono bude deo izvršenja krivičnog dela. "Sada je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.