MUP - vesti

OEBS: Postupanje policije u Savamali trebalo bi da zabrine

Danas pre 7 sati
Iako je Više javno tužilaštvo još 14. maja zatražilo od unutrašnje kontrole MUP-a da izvrši provere u vezi sa događajima u Hercegovačkoj ulici i učešća policijskih službenika u njima - do danas nije poznato da li je te kontrole bilo. Iz OEBS-a poručuju da se iz izveštaja Zaštitnika građana može... »

Policija zabranila "Srpski marš"

Radio 021 pre 7 sati
Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je održavanje javnog skupa "Srpski marš" najavljenog za 1. oktobar u Beogradu.
Nacionalni srpski front, koji je organizator tog skupa, saopštio je danas da je mirna šetnja zabranjena jer bi se, kako je navedeno iz MUP-a, "učesnici mogli sukobiti sa učesnicima takozvanog antifašističkog skupa koji bi trebalo... »

Beograd: Gradimo metro, rušimo savezni MUP

Mondo pre 9 sati
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da bi gradnja metroa mogla da počne 2018. godine, a gradski menadžer Goran Vesić da će uskoro početi rušenje zgrade bivše savezne policije, teško oštećene u NATO bombardovanju.
Foto: beta/beoinfo Postoje realne šanse da se sa izgradnjom prve linije metroa u Beogradu počne krajem 2018. godine, izjavio je Mali u Sofiji, gde je sa gradonačelnicom tog grada Jordankom Fandakovom posetio sofijski metro.... »

Unutrašnja kontrola MUP-a nije dostavila izveštaj o istrazi u vezi sa Hercegovačkom (VIDEO)

Insajder pre 10 sati
Sektor Unutrašnje kontrole MUP-a Srbije nije dostavio kancelariji ombudsmana izveštaj o sprovedenoj kontroli u vezi s činjenicom da se policija nije odazvala na pozive građana u noći kada su rušeni objekti u Hercegovačkoj.
To je na skupu u organizaciji OEBS-a o kontroli rada policije izjavio Miloš Janković iz kancelarije ombudsmana, uz konstataciju da je zakonska obaveza sektora Unutrašnje kontrole bila da dostavi taj izveštaj ombudsmanu. Novinari... »

Zgrada Saveznog MUP-a ide u zaborav: Rušenje već krajem nedelje

Blic pre 10 sati
Krajem nedelje, a najkasnije početkom sledeće, biće izdata dozvola za rušenje zgrade nekadašnjeg Saveznog MUP-a u centru grada, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da su na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rešena pojedina pitanja u vezi sa rušenjem tog objekta. Luksuzni hotel umesto zgrade... »

Da li žandarmi u KZB ostaju bez hrane?

RTV pre 11 sati
RTS: MUP: Netačne tvrdnje sindikata da Žandarmeriji nedostaje hrana
BEOGRAD - Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da je od pripadnika Žandarmerije iz baze Tabalije, u Kopnenoj zone bezbednosti prema Kosovu, dobio informaciju da na toj bazi ima hrane samo još za danas, a da sledovanje koje je trebalo da stigne još prošle nedelje i dalje nije dostavljeno. Sa druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova demantuje navode Policijskog sindikata Srbije i odgovara da su apsolutno netačne tvrdnje da pripadnici Žandarmerije imaju hranu samo još danas.
"U bazi se nalaze 32 žandarma iz odreda Beograd i Ronilačkog centra. Imaju hranu još za danas, a već sutra neće imati šta da spreme zajelo. Iz Uprave za ishranu i smeštaj na njihovo traženje da im sedostavi hrana, odgovorili su... »

Vesić: Uskoro dozvola za rušenje bivšeg saveznog MUP-a

RTV pre 12 sati
RTV: Vesić: Uskoro dozvola za rušenje bivšeg saveznog MUP-a
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić očekuje da će do kraja ove ili početkom sledeće nedelje biti izdata dozvola za rušenje bivše zgrade saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, ističući da ti radovi neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja u Beogradu.
Vesić je rekao da je danas tim povodom održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture i da su rešena neka pitanja koja su bila otvorena. "Nadam da ćemo do kraja nedelje, najkasnije početkom... »

Nije istina da Žandarmerija gladuje!

Alo pre 11 sati
Alo: Nije istina da Žandarmerija gladuje!
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) negiralo je navode Policijskog sindikata Srbije (PSS) da pripadnici Žandarmerije, koji su na radnim zadacima u bazi Tabalije u Kopnenoj zoni bezbednosti, imaju hranu samo još danas.
"Apsolutno su netačne tvrdnje PSS", naveo je u saopštenju MUP uz ocenu da objavljivanjem netačnih i neproverenih informacija PSS urušava ugled MUP-a i ni na koji način ne doprinosi popravljanju položaja zaposlenih. MUP navodi da... »

Počinje rušenje bivšeg saveznog MUP-a?

Alo pre 11 sati
Alo: Počinje rušenje bivšeg saveznog MUP-a?
Gradski menadžer Goran Vesić očekuje da će do kraja ove ili početkom sledeće nedelje biti izdata dozvola za rušenje bivše zgrade saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, ističući da ti radovi neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja u Beogradu.
Vesić je rekao da je danas tim povodom održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture i da su rešena neka pitanja koja su bila otvorena. "Nadam da ćemo do kraja nedelje, najkasnije početkom... »

Vesić: Uskoro dozvola za rušenje bivšeg saveznog MUP-a Tanjug

Studio B pre 12 sati
Gradski menadžer Goran Vesić očekuje da će do kraja ove ili početkom sledeće nedelje biti izdata dozvola za rušenje bivše zgrade saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, ističući da ti radovi neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja u Beogradu.
Vesić je rekao da je danas tim povodom održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture i da su rešena neka pitanja koja su bila otvorena. „Nadam da ćemo do kraja nedelje, najkasnije početkom... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.