Nemačka - vesti

Nemci prkose celoj zoni evra, novi uzlet

B92 pre 2 sata
B92: Nemci prkose celoj zoni evra, novi uzlet
Berlin -- Poverenje među investitorima u Nemačkoj je ubrzalo u januaru, suprotstavljajući se tako političkoj neizvesnosti širom evrozone.
Indeks poverenja investitora u Nemačkoj je u januaru porastao za 2,8 poena, na 16,6 poena, pokazali su objavljeni rezultati istraživanja ekonomskog instituta ZEW, a prenosi agencija Frans pres. Analitičari koje je anktetirala... »

NPD može slobodno da i dalje bude nevažna

Dojče vele pre 2 sata
Ponovo je Savezni ustavni sud odbacio zahtev za zabranom desno-ekstremne Nacionaldemokratske partije Nemačke. To jeste neugodno za podnosioca zahteva Bundesrat, ali pokazuje snagu našeg Ustava, smatra Folker Vagener.
Ne, ponovni neuspeh politike u pokušaju da Ustavni sud zabrani NPD nije katastrofa. To je pre blamaža za Bundesrat koji je sada i po drugi put previše hteo, ali su argumenti suviše slabi. Topovima se pucalo na vrapce – kao i... »

Nemački sud protiv zabrane neonacističke stranke

Mondo pre 3 sata
Nemački vrhovni sud odbacio je zahtev poslanika da zabrani neonacističku Nacionaldemokratsku partiju, koja se zalaže za "Nemačku Nemcima". Obrazloženje: partija je "beznačajna i "ima samo jednog poslanika u Evropskom parlamentu"!
Foto: Kai Pfaffenbach/Pool Photo via AP Iako ekstremno desničarska partija NPD ima neustavne ciljeve, predsednik Federalnog ustavnog suda Andreas Foskule izjavio je da "trenutno nema konkretnih indikacija da će njeno delovanje... »

Facebook u Nemačkoj pokrenuo filter za lažne vesti

Telegraf pre 4 sata
Lažne vesti, posebno na Facebook-u, došle su u centar pažnje nakon novembarskih izbora u SAD
Društvena mreža Facebook će u narednim nedeljama omogućiti prijavljivanje i brzu proveru lažnih vesti za korisnike u Nemačkoj. FACEBOOK sprema promenu zbog koje će mnogi – UGASITI PROFIL! Lažne vesti, posebno na Facebook-u, došle... »

(Video,foto) Zabranjeni grad Crvene armije u Nemačkoj: Imao je 75.000 ljudi, a danas samo jednog

Kurir pre 5 sati
Jurgen Nauman je poslednji čuvar bivšeg sedišta Crvene armije u Nemačkoj i jedini koji ima pristup svim zgradama nekad zabranjenog kompleksa. Čak dve decenije nakon odlaska poslednjih ruskih vojnika i dalje je to ograničeno područje.
Nauman u rukama drži svežan od 40 ključeva a za Gardijan je rekao da ih "s vremenom upoznate sve". Novinara uvodi u ogromnu prostoriju gde s jedne strane ponosno stoji slika sovjetske Moskve. Na drugom zidu diči se jednako... »

Lideri EU Trampu: EU je naša stvar

EurActiv pre 7 sati
Lideri članica EU negativno su 16. januara reagovali na izjave novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da je NATO zastareo i da će posle Velike Britanije i druge zemlje napustiti Evropsku uniju. Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da da je budućnost Evropljana u njihovim rukama, dok je... »

Zabrana NPD-a?

Dojče vele pre 9 sati
Nemački Savezni ustavni sud odlučuje o eventualnoj zabrani desno-ekstremne Nacionaldemokratske stranke Nemačke. Ovaj drugi zahtev da NPD bude zabranjena, podneo je još 2013. godine Bundesrat.
Ovo je drugi pokušaj zabrane Nacionaldemokratske stranke Nemačke (NPD) zato što je ona orijentisana na „uklanjanje slobodarskog, osnovnog poretka u celini“. Tako piše u zahtevu za zabranom koji je Saveznom ustavnom sudu u... »

Venčanje koje je zaprepastilo Nemce: Turci pucali u Nemačkoj nasred ulice (video)

Telegraf pre 17 sati
Turci su se "raspištoljili", ne mareći previše za sirene vozača kojima je smetao zastoj
Jedna turska svadba proslavljala se nasred raskrsnice u Nemačkoj. Kao da su usred svečane sale, Turci su se “raspištoljili”, igrali, pucali, ne mareći previše za sirene vozača kojima je smetao zastoj. Igralo se i pucalo, a ubrzo... »

"Neophodno poštovanje sporazuma": Sastanak Olanda, Merkelove i Porošenka oko Ukrajine

Blic pre 18 sati
Predsednik Francuske Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, s kojim su razgovarali o "neophodnosti poštovanja sporazuma o prekidu vatre u Ukrajini zaključenog u Minsku", saopštila je Jelisejska palata.
"Oland je pozvao na puno poštovanje primirja ustanovljenog 2015. godine sporazumom iz Minska i rekao Porošenku da će Francuska i Nemačka nastaviti da podržavaju napore za njegovu primenu", navodi se u saopštenju. Predsednik... »

DW: Trampov verbalni šamar Nemačkoj

B92 pre 18 sati
B92: DW: Trampov verbalni šamar Nemačkoj
Berlin -- Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp nije štedeo Nemačku u intervju za "Bild" i "Tajms", piše Dojče vele.
Kako navode “od kritike zbog izbegličke politike, preko dominacije u EU, pa sve do pretnje nemačkim proizvođačima automobila”. Tramp je rekao da je uvek gajio "veliko poštovanje" prema nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. DW... »

Đoković krenuo ka rekordu, Verdasko savladan u tri seta

Politika  pre 4 sata  još 21 povezana

Vučić se sastao sa Bajdenom u Davosu

Politika  pre 30 minuta  još 24 povezane

Iran protiv učešća SAD na pregovorima o Siriji u Astani

Blic  pre 1 sat  još 16 povezanih

Umro general bivše JNA Vladimir Trifunović

RTS  pre 2 sata  još 12 povezanih

"Rekao sam da ćemo, ako treba, ja i sinovi otići u rat"

Press  pre 7 sati  još 8 povezanih
©2016 Netmark d.o.o.