Ohrid - vesti

Preokret! Najveći balkanski mafijaš ubijen zbog krvne osvete: Novi detalji likvidacije na plaži!

Kurir pre 2 dana
Alo: Balkanskog kralja prostitucije ubili zbog sina i brata?!
STRUGA - Lokalni biznismen Dilaver Bojku Leku, hladnokrvno je likvidiran ispred svoje kafane u Strugi, na plaži Avka blu na Ohridskom jezeru. U javnosti se veruje da je motiv ubistva balkanskog bosa prostitucije krvna osveta, zbog ubistva koje su počinil sin i brat Bojkua. Svedoci su izjavili da je... »

Ubijen nekadašnji balkanski bos prostitucije

Radio 021 pre 3 dana
U makedonskom gradu Struga danas posle podne ubijen je kontroverzni lokalni biznismen Dilaver Bojku Leku, ranije poznat kao "balkanski bos prostitucije".
Ubistvo Bojkua dogodilo se oko 17 časova pred posetiocima na plaži Ohridskog jezera u Strugi, na kojoj je bio koncesionar. Bojku je sa prostrelnom ranom na glavi prebačen u bolnicu u Strugi, gde je konstatovana smrt. Policija za... »

"Novosti" saznaju Čarls Simić stiže u Beograd

Večernje novosti pre 8 dana
Veliki američki pesnik srpskog porekla boraviće krajem avgusta i početkom septembra nekoliko dana u srpskoj prestonici
VELIKI američki pesnik srpskog porekla Čarls Simić, kako "Novosti" saznaju, boraviće krajem avgusta i početkom septembra nekoliko dana u Beogradu, i kao gost svog srpskog izdavača "Arhipelaga" imaće nekoliko književnih događaja.... »

Panika u Hrvatskoj – cele noći zemljotresi

Mondo pre 8 dana
Područje Kvarnera treslo se celu noć, a danas je riječko područje pogodio novi zemljotres.
Foto: MONDO, Mario Milojević Prema prvoj proceni, današnji zemljotres je magnitude 3,9, a epicentar je bio na dubini od 2 kilometra, 21 kilometar istočno od Rijeke, prenosi N1. Potres se osetio u Omišlju na Krku, u Crikvenici, na... »

Vremeplov (09. avgust 2017)

RTS pre 9 dana
RTS: Vremeplov (09. avgust 2017)
Međunarodni dan domorodačkog stanovništva. Nacionalni praznik Singapura. Sveti Pantelejmon. Sveti Kliment Ohridski.
1886. - Umro Đorđe Rajković, književnik (Novi Sad, 05. 05. 1825 - Novi Sad, 09. 08. 1886) 1900. - U Užicu puštena u rad prva hidrocentrala u Srbiji 1901. - Umro Aćim Čumić, pravnik i političar, profesor Liceja u Beogradu,... »

Makedonci će morati da nauče albanski?

Mondo pre 9 dana
Predlogom zakona o upotrebi jezika, koji je makedonska vlada uputila u skupštinsku preceduru, predviđeno je uvođenje i albanskog kao drugog službenog jezika.
Foto: MONDO/Lana Stošić U članu jedan precizirano je da je na celoj teritoriji Makedonije i u njenim međunarodnim odnosima službeni jezik makedonski i njegovo ćirilično pismo. Albanski jezik, kojim govori najmanje 20 odsto... »

Zakon o upotrebi jezika unosi nemir među Makedonce

RTS pre 9 dana
RTS: Zakon o upotrebi jezika unosi nemir među Makedonce
Ministarstvo pravde i Sekretarijat za sprovođenje Ohridskog sporazuma objavio je Nacrt zakona o upotrebi jezika u Makedoniji, koji će nakon usvajanja u vladi biti prosleđen Sobranju na usvajanje. U delu opozicije izazvao je strah da je to uvođenje albanskog jezika kao drugog zvaničnog jezika.
Uvođenje albanskog jezika kao drugog zvaničnog jezika u Makedoniji je bio uslov albanskih partija koje su podržale vladu premijera Zorana Zaeva, a čemu se oštro protivi najuticajnija stranka bivšeg premijera Nikole Gruevskog... »

Zakon o upotrebi jezika unosi nemir među Makedonce

Dnevnik pre 9 dana
SKOPLjE : Ministarstvo pravde i Sekretarijat za sprovođenje Ohridskog sporazuma objavio je Nacrt zakona o upotrebi jezika u Makedoniji, koji će nakon usvajanja u vladi biti prosleđen Sobranju na usvajanje, što je u delu opozicije izazvao strah da je to uvođenje albanskog jezika kao drugog zvaničnog jezika.
Kada zakon bude usvojen u vladi tekst zakona će biti dostavljen na mišljenje Venecijanskoj komisiji, zajedno sa spornim odrebama, koje se odnose na upotrebu albanskog jezika na novčanicama i hartijama od vrednosti, kao i na... »

Prva fotografija: Evo sa kim Lukas provodi vreme na Ohridu

Blic pre 12 dana
Aca Lukas već više od mesec dana provodi vreme na Ohridu jer ima unapred zakazane nastupe za čitav mesec.
Za to vreme, Aca fanove na Instagramu uglavnom obraduje fotografijom sa nastupa, ili videom. Pogledajte na Instagram-u Međutim, sada je otišao korak dalje i po prvi put pokazao šta radi dok ne nastupa i sa kim se druži. Iako su... »

(Video) Američki ambasador u Skoplju: Zakon o jezicima treba da bude u okvirima Ohridskog sporazuma

Kurir pre 14 dana
Američki ambasador u Makedoniji Džes Bejli smatra da zakon o upotrebi jezika treba da bude u u sklopu Ohriskog sporazuma i na taj način omogući stvaranje inkluzivnog društva. Zakon o jezicima bi trebalo da ostane u okvirima Ohridskog sporazuma, kao važnog dokumenta. Ovo je važno pitanje o kome... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.