Pirot - vesti

Fudbalski klubovi sa juga dobili opremu od Saveza

Južne vesti pre 1 dan
Leskovac Niš Pirot Prokuplje Vranje Nemaština i kriza doveli su amaterske klubove sa juga Srbije u težak položaj. Kako sami kažu, jedino ih entuzijazam pojedinaca i pomoć lokalnih sredina drže u životu. Savez prvi put pomaže. Fudbalski klubovi iz opštinskih saveza Blaca, Kuršumlije, Prokuplja,... »

Sutra besplatno plivanje za sve školarce i studente

Pirotske vesti pre 2 dana
U subotu će za sve školarce i studente biti organizovan Dan otvorenih vrata na Zatvorenom bazenu u Pirotu pa će svima koji pokažu bilo kakvu školsku legitimaciju biti omogućeno besplatno uživanje u Zatvorenom bazenu. Već od ponedeljka Sportski centar organizuje još jednu akciju u okviru koje će svi... »

Pobednički selfi pirotskih rukometašica-pet pobeda u nizu

Pirotske vesti pre 2 dana
ŽRK Pirot je u derbi susretu PRL Istok savladao ekipu ŽRK Jastrebac Blace rezultatom 27:22 (15:9). Strelci za naš tim: Rančić Anđela 2, Savić Ivana 6, Ćirić Ivana 2, Tančič Selena 4, Tančić Simona 8, Pešić Aleksandra 4. Za najboljeg igrača u našoj ekipi proglašena je Tančić Selena. U sledećem... »

Otvaranje streljane u Pirotu početkom novembra

Pirotske vesti pre 2 dana
Moderna streljana u Pirotu, u dvorištvu OŠ “Vuk Karadžić” počeće sa radom sredinom novembra, kazao je direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević. -To su lepe vesti pre svega za pirotske strelce iz Streljačkog kluba, koji ima vanserijske takmičare. Izvršena je primopredaja same streljane. Ostalo... »

Pirot – primer ostalim gradovima po uspešnosti realizacije prekograničnih projekata

Pirotske vesti pre 2 dana
Grad Pirot dobitnik je priznanja zbog iskazane efikasnosti, uspešnosti i održivost prilikom realizacije projekata prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, u okviru IPA programa Evropske unije. Priznanje se konkrektno odnosi na projekat rekonstrukcije stare vojne karaule, za šta je iz IPA... »

Ministar prosvete obećao da neće ugasiti Saobraćajni školski centar u Pirotu

Blic pre 2 dana
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević prilikom nedavne posete Pirotu je izjavio da Ministarstvo neće dozvoliti gašenje Saobraćajnog školskog centra u Pirotu.
- Obnovićemo rad Centra, jer postoje sredstva i u Ministarstvu saobraćaja za takve namene. Plan je da podržimo postojeće, i osnujemo nove centre kao što je Petnica. U Tršiću osnovamo veliki centar koji će se baviti očuvanjem... »

Osnovci iz Pirota posetili drugare u Strelcu

Jugmedia pre 2 dana
PIROT – Učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Pirota posetili su drugare u OŠ sa domom učenika “Dobrinka Bogdanović“ u selu Strelac kraj Babušnice. Poneli su poklone svojim drugarima u Strelcu koji su ih sa oduševljenjem dočekali. Sveske, flomasteri, olovke, bojanke, pernice, knjige… Sve ovo izmamilo je osmeh... »

Piroćanac napravio aplikaciju za otkrivanje lažnih novčanica

RTS pre 2 dana
RTS: Piroćanac napravio aplikaciju za otkrivanje lažnih novčanica
Miodrag Penčić, diplomirani inženjer elektronike iz Pirota, razvio je aplikacije za pametne „Android“ telefone uz pomoć kojih mogu da se otkriju falsifikovane novčanice evra i dolara ili da se izračuna zatezna kamata.
Aplikacije su besplatne i mogu se preuzeti sa Android marketa, a prednost je i što korisnici u svakom trenutku i na bilo kom mestu imaju uvid u finansijske transakcije. Prema rečima idejnog tvorca, aplikacija za proveru kvaliteta... »

Dimitrovgrad: Balkan teatar fest

Pirotske vesti pre 2 dana
Uz podršku lokalne vlasti i Nacionalnog saveta Bugara, dimitrovgradski Centar za kulturu organizuje tradicionalnu pozorišnu svetkovinu Balkan teatar fest koji će trajati od 25. oktobra do 5. novembra. Dimitrovgradskoj pozorišnoj publici predstaviće ansambli iz Pirota, Aleksinca, Beograda, zatim... »

Uništavanje neeksplodiranih bombi

Pirotske vesti pre 3 dana
Ministarstvo unutrašnjih poslova – odeljenje za vanredne situacije u pirotu obaveštava stanovništvo da će u subotu 22.10.2016. godine u vremenu od 10,00 – 12,00 sati na mestu zvanom “petlovo bojište” biti izvršeno uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava. upozoravaju se graćani da se u tom... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.