Prokuplje - vesti

Humanitarna akcija Rotarijanaca i Lene Kovačević za pomoć bebama

Jug press pre 3 sata
VRANJE-LESKOVAC-NIŠ-PROKUPLJE Rotari i Rotarakt klubovi iz gradova južne Srbije, Niša, Prokuplja, Pirota, Leskovca i Vranja, pokrenuli su akciju za nabavku mobilnog inkubatora, koji će pokloniti Kliničkom centru u Nišu. Inkubator će koristiti za bebe koje moraju biti prevežene iz gradova ovog dela... »

Bukte požari u toplici: Vatrogasci se bore sa stihijom, vetar otežava

Kurir pre 19 sati
PROKUPLJE - Na teritoriji Topličkog okruga u toku je gašenje dva požara, jedan na podrućju Opštine Žitorađa, drugi na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u krušumlijskom planinskom selu Dabinovac. Sve vatrogasne ekipe su angažovane na gašenju, a vetar koji trenutno duva otežava... »

Politika nije za pesnika

Politika pre 20 sati
„Bio sam i ostao levičar, samo to kod mene nije bilo političko opredeljenje, nego duboko osećanje čovekove sudbine i njegovog položaja u društvu”
Milovan Danojlić je pesnik koji deli sudbinu onih naših intelektualaca koje je snažno obeležilo emigrantsko iskustvo, i kada je reč o njegovom proznom i poetskom stvaralaštvu, i kada je reč o njegovim političkim nastupima.... »

Nesvakidašnje: Potpisao ugovor, pa ih prevario i odustao

Blic sport pre 20 sati
Nastavlja se hod po mukama KK Prokuplje, ambicioznog srpskoligaša čiji je cilj ulazak u KLS. Tim je napravljen bez vetra u leđa lokalne samouprave i sada se susreo sa nesvakidašnjim problemom.
Foto: Privatna arhiva Crno na belo: Šikman potpisuje pristupnicu za KK Prokuplje u društvu Čedomira Vukovića, sportskog direktora kluba Naime, Dragoljub Šikman, koji je projektovan kao najveće pojačanje ekipe trenera Bobana... »

Održana prva „Pasuljijada“ u Bojniku

Alo pre 23 sata
Alo: Održana prva „Pasuljijada“ u Bojniku
Planinarsko-biciklistički klub „Zmaj sa Radana“ organizovao je prvu „Pasuljijadu“, etno-turističku manifetaciju ove vrste na jugu Srbije, u centru varoši Bojnik.
U kuvanju pasulja na „planinski način“ takmičilo se 17 ekipa sa teritorije opštine Bojnik. Ukuppno je bilo oko 150 učesnika, od kojih je stotinak gostiju iz Leskovca, Niša, Prokuplja i drugih većih gradova sa juga Srbije. Prvo... »

Samo jedna škola u Prokuplju radi po programu "Škola bez nasilja"

RTS pre 1 dan
RTS: Samo jedna škola u Prokuplju radi po programu "Škola bez nasilja"
Vršnjačko nasilje jedan je od najčešćih i najopasnijih oblika nasilja. Deca koja su u detinjstvu sklona nasilničkom ponašanju najčešće te sklonosti zadržavaju i u odraslom dobu. Jedini način da se nasilje spreči je da se na vreme prepozna i reaguje. Mali napredak beleži se u Prokuplju gde je broj slučajeva malolatničkog nasilja ove godine u opadanju, a posebno se izdvaja Osnovna škola "9. oktobar" koja je jedina završila program "Škola bez nasilja".
O nasilju među vršnjacima od prokupačkih osnovaca čuli smo mnogo. O tome kažu uče, razmišljaju i žele otvoreno da govore. Sve, kažu, najčešće počinje na društvenim mrežama. "To posle kad se uživo vide osobe koje su učestvovale u... »

Sami dižu crkvu svetoj petki: Meštani Tovrljana kod Prokuplja obnavljaju svetinju staru nekoliko vekova

Kurir pre 2 dana
PROKUPLJE - U selu Tovrljane, tridesetak kilometara od Prokuplja na temeljima nekadašnjeg hrama čiji ostaci tu počivaju vekovima, meštani i donatori, grade crkvu Svete Petke. Crkva na obrncima ovog živopisnog sela na Radan planini je nedavno pokrivena a ubrzo će na njoj biti postavljen i časni... »

Kataklizma nad Borčom: Uragan kidao drveće, dalekovode, leteli crepovi sa krovova (FOTO) (VIDEO)

Telegraf pre 2 dana
Jak vetar čupao je drveće iz korena, kidao žice sa dalekovoda koje su izazvale požar zbog čega u Kovilovu i drugim naseljima nije bilo struje
U nedelju popodne oko 14 časova nezapamćeno nevreme protutnjalo je naseljima leve obale skidajući crepove sa krovova, obaralo drveće iz korena, nosilo prašinu i granje, rušilo dalekovode i izazvalo požare, oštetilo automobile i... »

Skup ljubitelja životinja u Prokuplju: Održana najveća izložba pasa svih rasa ove godine

Kurir pre 4 dana
PROKUPLJE –Na desetoj izložbi pasa svih rasa u Prokuplju, koju organizuje Kinološko društvo „Prokuplje“ učestvovalo je 215 pasa, ne samo iz Srbije, već i iz ostalih zemalja u okruženju. Ovo je u ovoj godini najmasovnija CAC izložba koja je organizovana uz odobrenje Kinološkog saveza Srbije.... »

Slavila cela Srbija: Tri prsta u Prokuplju za finale "orlova" /foto/

Blic sport pre 4 dana
Širom Srbije slavio se uspeh košarkaša i plasman u finale Evrobasketa, a možda i najveselije bilo je u Prokuplju.
Foto: Privatna arhiva Slavlje u Prokuplju zbog trijumfa Srbije Grad na jugu Srbije živi za košarku, tamošnji klub opstaje i niže podvige zahvaljujući prvom čoveku Vuletu Vukoviću. Upravo su on i ostalu Prokupčani znali da... »

©2017 Netmark d.o.o.