Prosveta - vesti

Stop za „Univerzitet centralne Srbije”

Politika pre 1 dan
Nacionalni savet za visoko obrazovanje jednoglasno je odbacio zahtev Univerziteta u Kragujevcu za promenu naziva te ustanove i obiman materijal sa optužbama na račun rektora Nebojše Arsenijevića prosledio Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Kragujevac – Podele i sukobi na Univerzitetu u Kragujevcu su sve otvoreniji i žešći. Grupa profesora ne odustaje od zahteva za smenu rektora Nebojše Arsenijevića, optužujući ga za kršenje zakona, nepotizam i mobing, dok... »

"Dani Srpske u Srbiji" u sredu na Trgu slobode

Moj Novi Sad pre 4 dana
U okviru manfestacije "Dani Srpske u Srbiji" – koja se u gradovima Srbije održava od 15. do 21. septembra – Novosađanima će biti predstavljena najatraktivnija turistička ponuda i proizvodi Republike Srpske. Namera organizatora, Turističkog saveza Republike Srpske, jeste da Srbiji i njenim građanima... »

Šarčević: Ne mogu da preciziram koliko će biti povećanje plata

BK TV pre 4 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je prosveta motor društva, budućnost društva i da treba, čim se ukaže mogućnost za to, da se materijalno stanje prosvetara popravi. On je gostujući na RTS rekao da ne može da precizira koliko će biti povećanje plata u prosveti, jer to ni premijerka Ana... »

MMF spreman da podrži "razumno povećanje" plata prosvetarima

Radio 021 pre 4 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom i predstavnicima tehničke Misije MMF-a koji su rekli da su spremni da podrže razumno povećanja plata prosvetara ukoliko se reformski procesi nastave.
"Važno je da se nastavi dosadašnji trend i pri svakom povećanju plata zaposleni u prosveti dobiju više od drugih. Oni su u velikom zaostatku u odnosu na druge javne službe i to je nasledstvo prošlosti. Njihov položaj se mora... »

Protest sindikata 28. septembra

Radio 021 pre 4 dana
Više sindikata zaposlenih u javnim delatnostima, najviše u prosveti, najavilo je da će u četvrtak, 28. septembra, protestovati ispred Vlade Srbije zbog očekivanog usvajanja izmena Zаkonа o plаtаmа u jаvnom sektoru, saopšteno je nakon koordinacionog sastanka sindikata javnih službi.
Protest ispred Vlade zakazan je u podne, a predviđen je i štrajk o kojem će svaka sindikalna jedinica pojedinačno odlučivati. Kako je navedeno, sastanku su prisustvovali Sindikаt rаdnikа u prosveti Srbije, Unijа sindikаtа... »

Kampanja za rani razvoj dece "Svaki trenutak je važan"

RTV pre 4 dana
RTV: Kampanja za rani razvoj dece "Svaki trenutak je važan"
NOVI SAD - U sklopu saradnje RTV-a sa UNICEF-om danas je pokrenuta nacionalna kampanja pod nazivom "Svaki trenutak je važan", u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Cilj kampanje je da se podigne svest o važnosti prvih 1.000 dana života i značaju ranih iskustava za razvoj deteta.
Prve godine života predstavljaju kritičan period prilagođavanja i reagovanja na intervencije. Kada su deci uskraćeni adekvatna ishrana, podsticaj i zaštita, štetni efekti mogu dovesti do dugoročnih posledica za dete, porodicu i... »

MMF: podržava "razumno povećanja plata" u prosveti

Blic pre 5 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom i predstavnicima tehničke Misije MMF-a koji su rekli da su spremni da podrže razumno povećanja plata prosvetara ukoliko se reformski procesi nastave.
Ministar Šarčević upoznao je predstavnike Misije sa do sada sprovedenim reformama u cilju racionalizacije, pre svega kroz mrežu škola i primenu Stručnog uputstva o formiranju odeljenja, ali i najavio treći nivo racionalizacije... »

Sindikati prosvete: Protest pred vladom i štrajk

B92 pre 5 dana
Više sindikata zaposlenih u javnim delatnostima, najviše u prosveti, najavilo je da će u četvrtak, 28. septembra protestovati ispred Vlade Srbije.
Razlog za protest je očekivano usvajanje izmena Zakona o platama u javnom sektoru, saopšteno je nakon koordinacionog sastanka sindikata javnih službi. Protest ispred Vlade zakazan je u podne, a predviđen je i štrajk o kojem će... »

Šarčević: Pri povećanju plata zaposleni u prosveti treba da dobiju više od drugih

Insajder pre 5 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas u razgovoru sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom da je važno da pri svakom povećanju plata zaposleni u prosveti dobiju više od drugih.
Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, Šarčević je rekao da je važno da se u svim tim prosecima vodi briga o zaposlenima, da su planirane prekvalifikacije i obezbeđene otpremnine, ali i da će se veoma intenzivno raditi na... »

"Svaki trenutak je važan", kampanja za bolji rani razvoj dece

RTS pre 5 dana
RTS: "Svaki trenutak je važan", kampanja za bolji rani razvoj dece
Unicef je danas, u saradnji sa pojedinim ministarstvima Vlade Srbije, pokrenuo kampanju "Svaki trenutak je važan", čiji je cilj da se podigne svest o važnosti prvih 1.000 dana života i značaju ranih iskustava za razvoj deteta.
Kampanja je pokrenuta u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Direktor Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lo rekao je... »

Milorad Veljović savetnik predsednika Srbije za bezbednost

Politika  pre 7 sati  još 20 povezanih

Oglasio se i MUP: Evo zbog čega je bio blokiran Beograd

Vesti online  pre 5 sati  još 16 povezanih

Vulin Tačiju: Nema vojske Kosova

Mondo  pre 5 sati  još 14 povezanih

Telo nestale žene pronađeno u bunaru

Politika  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.