Prosveta - vesti

Vučić obećao: Podižemo plate u javnom sektoru do kraja godine, biće povećan i minimalac!

Telegraf pre 7 dana
- Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, biće, a nadam se da ćemo imati snage, pre kraja ove godine, možda i za neki mesec, povećanje plata u javnom sektoru za deset odsto - rekao je premijer
Premijer Aleksandar Vučić danas je u Odžacima najavio da bi plate u javnom sektoru do kraja godine mogle biti povećane i za deset odsto. Odluka o povećanju plata u zdravstvu i prosveti posle drugog kvartala, najavio Vučić VUČIĆ... »

Više od govora: Predstavljena knjiga profesora fakulteta i bivšeg poslanika Vladimira Pavićevića

Kurir pre 7 dana
BEOGRAD - Knjiga Više od govora profesora fakulteta i bivšeg poslanika u Skupštini Srbije Vladimira Pavićevića večeras je predstavljana na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogardu.
To delo obuhvata sto Pavićevih govora u paralamentu dok je bio poslanik i predstavljaju svedočanstvo o onome kako bi parlamentarni život u Srbiji trebalo da izgleda, ocenjeno je promociji.O knjizi su govorili profesori FPN Dragan... »

Vladimir Pavićević predstavio knjigu govora iz skupštine

N1 Info pre 7 dana
Knjiga "Više od govora" profesora fakulteta i bivšeg poslanika u Skupštini Srbije Vladimira Pavićevića predstavljena je na Fakultetu političkih nauka u Beogardu.
To delo obuhvata sto Pavićevićevih govora u paralamentu dok je bio poslanik i predstavljaju svedočanstvo o onome kako bi parlamentarni život u Srbiji trebalo da izgleda, ocenjeno je promociji. O knjizi su govorili profesori FPN... »

Šutanovac i Đilas na promociji Pavićevićeve knjige

Alo pre 7 dana
Alo: Šutanovac i Đilas na promociji Pavićevićeve knjige
Bivši poslanik i funkcioner Nove stranke Vladimir Pavićević večeras je održao promociju knjige "Više od govora" sa više od 100 njegovih izlaganja održanih u Skupštini Srbije od aprila 2014. godine do marta 2016. godine.
Među gostima su se našle njegove brojne kolege kako iz skupštinske klupe, tako i sa fakulteta. U prvim redovima su bili poslanici Marko Đurišić, Veroljub Arsić, Milena Bićanin. Tu je bila i Vesna Pešić, ali i bivši ministar... »

Nastava na engleskom za buduće farmaceute

Danas pre 7 dana
Srednja Farmaceutsko-fizioterapeutska škola od sledeće školske godine otvara bilingvalno odeljenje u kome će učenici moći da pohađaju nastavu na engleskom jeziku za smer farmaceutski tehinčar. Ova srednja škola je prva stručna škola u Srbiji u kojoj je, na osnovu kvaliteta rada i postignuća... »

Prodaju dečije radove kako bi skupili novac za uređenje dvorišta vrtića

Blic pre 7 dana
U vrtiću "Ježurko" u Borči danas je organizovana Prolećna vašarijada, na kojoj su roditelji, prijatelji, kao i drugari mališana kupovinom dečijih rukotvorina donirali novac za - uređenje dvorišta vrtića.
Gosti Vašarijade, među kojima su i čelnici grada, opštine i ministarstva prosvete, uživali su u priredbi predškolaca, nakon čega su kupovinom radova dali doprinos akciji. - U okviru vaspitno obrazovnog rada sa decom na brojnim... »

Posle šest godina: Ministarstvo prosvete pokreće postupak protiv odgovornih za Aleksinu smrt

Nedeljnik pre 7 dana
„To pokazuje da je ministarstvo prosvete sve dosad bilo pasivno u Aleksinom slučaju, ali sa druge strane i želju da se vrati poverenje u institucije kroz prepispitivanje rada prosvetnih radnika koji su zataškavali ceo slučaj“, kaže Aleksina majka za Nedeljnik
Ministarstvo prosvete, posle šest godina, pokrenuće postupak ponovnog ispitivanja odgovornosti svih učesnika u prosveti koji su postupali u slučaju Alekse Jankovića, dečaka iz Niša koji je izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog... »

Srednjoškolci posetili italijanske kompanije u Zrenjaninu

Blic pre 8 dana
Učenici završnih razreda pojedinih srednjih škola u Zrenjaninu danas su posetili tamošnje pogone četiri italijanske kompanije.
Savetnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić - Garić je rekla da je to u kontekstu pripreme novog plana upisa, uz saradnju s preduzećima i lokalnim vlastima. - Zajedno sa... »

Dualno obrazovanje dalo rezultate: Vranje dobija bravare, zavarivače, modne krojače...

Kurir pre 8 dana
VRANJE - Ministarstvo prosvete odobrilo je pet obrazovnih profila po dualnom sistemu, za tri srednje škole u Vranju.
Od naredne školske godine prema rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, u Tehničkoj školi obrazovaće se po 15 učenika za zanimanje bravar - zavarivač i operater mašinske obrade. U Hemijsko - tehnološkoj školi po dulanom... »

Posledice tranzicije: Siromaštvo muči Srbiju (kolumna)

BK TV pre 8 dana
Srbija je zemlja siromašnih, osiromašenih i bogatih građana. Odnos rizika ili stope apsolutnog siromaštva i bogatih u Srbiji je nesrazmerna, jer u društvu nije izgrađena ''srednja klasa'', odnosno onaj deo društva koji je prešao u kategoriju ''osiromašenih'', a oni su među visoko obrazovanim u... »

Dačić trvdi da oficir BIA nije prekršio protokol

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Radonjić: Sve smo bliži cilju

Danas  pre 8 sati  još 8 povezanih

Tilerson sutra putuje u Britaniju, u znak solidarnosti

Blic  pre 7 sati  još 3 povezane

Na današnji dan, 26. maj

B92  pre 7 sati  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.