Prosveta - vesti

Priča o Aleksi Jankoviću dobila je tužan epilog

Noizz pre 4 sata
Svi koji su godinama verovali da u Srbiji ipak postoje pravda i pravni sistem, danas se, po ko zna koji put, mogu uveriti u suprotno.
Poznato je ko su krivci za smrt Alekse Jankovića (14), ali se oni neće naći pred licem pravde, jer je slučaj zastareo. To je zaključak šestogodišnje borbe Aleksinih roditelja da utvrde odgovorne za vršenje i zataškavanje... »

Karavan “Spirt of youth” stiže u Novi Pazar

Sandžak press pre 7 sati
Grad Novi Pazar 30. jula biće domaćin manifestacije “Duh mladosti” koja obilazi gradove u Srbiji i promoviše dualno obrazovanje, preduzetništvo i sport. Kako je najavljeno manifestacija će se održati na Trgu Isa-bega Ishakovića u nedjelju, od 8 do 21, a karavan “Duha mladosti ” otvoriće ministar... »

Beograd: Kad studenti odu kućama, ovi domovi postaju hosteli

B92 pre 1 dan
B92: Beograd: Kad studenti odu kućama, ovi domovi postaju hosteli
Hotelske kapacitete Beograda u poslednjih nekoliko godina upotpunila su dva studentska doma koji jednim delom funkcionišu kao hosteli.
U Prvom bloku Studentskog grada funkcioniše hostel sa 13 soba i četrdesetak kreveta, dok u okviru studentskog doma Rifat Burdžević Ministarstvo prosvete raspolaže sa 54 sobe koje koriste uglavnom studenti koji su na međunarodnoj... »

Karavan “Spirt of youth” stiže u Novi Pazar

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Grad Novi Pazar 30. jula biće domaćin manifestacije “Duh mladosti” koja obilazi gradove u Srbiji i promoviše dualno obrazovanje, preduzetništvo i sport. Koordinator u realizaciji karavana je Državni univerzitet u Novom Pazaru. Kako je najavljeno manifestacija će se održati na Trgu Isa-bega... »

Lov na veštice: Kako đaci varaju na maturi?

Nedeljnik pre 1 dan
Vanredni nadzorom i detaljnom analizom koja uključuje i upoređivanje da li je isti redosled reči u odgovoru na pitanje, kao i koliko se tumačenje postupka rešavanja zadatka razlikuje u pojedinim slučajevima, utvrđeno je da su na istom testu koriščeni različiti rukopisi i olovke
Iz godine u godinu nakon završnog ispita osmaka sabiraju se utisci i pregledaju testovi. Dok se mali maturanti naslađuju i dive sebi kako su prevarili nastavnike i ceo školski sistem time što su prepisali nekoliko pitanja ili ceo... »

Prvi "Principovi" laureati

Večernje novosti pre 1 dan
Uručene nagrade u Vukovoj zadužbini Nedeljki Perišić Bjelanović za delo "Poetika proze Momčila Nastasijevića"i Božici Slavković za rad "Političke, ekonomske i kulturne prilike na Kosovu i Metohiji"
UPRAVO na dan rođenja Gavrila Principa, izdavačke kuće "Prosveta" i "Princip" dodelile su juče u Vukovoj zadužbini novoustanovljene nagrade sa njegovim imenom. Prve dobitnice su Nedeljka Perišić Bjelanović za delo "Poetika proze... »

Šarčević: Mora se ulagati u obrazovanje

RTS pre 1 dan
B92: Šarčević: Medalje matematičara dokaz da se u znanje ulaže
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je da je uspeh ekipe iz Srbije na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu veliki podsticaj i dokaz da se mora ulagati u obrazovanje.
Mladen Šarčević sastao se sa predstavnicima Društva matematičara Vojislavom Andrićem, s predsednikom Društva matematičara Miljanom Kneževićem, prodekanom Matematičkog fakulteta i Bojanom Bašićem, s predsednikom državne komisije... »

Da li Crnogorci podmeću Njegošu da je pisao latinicom?

Nedeljnik pre 1 dan
Da su knjige "Luča mikrokozma" i "Gorski vijenac" štampane na latinici i nije posebna vest, ali da je njegov rukopis štampan na takozvanoj rukopisanoj latinici je vest koja ima posebnu poruku. Šta poručuje Ministarstvo prosvete Crne Gore koje je kupilo ove knjige od podgoričkog izdavača "Nova knjiga"?
Najboljim crnogorskim osnovcima uz diplomu "Luča" poklonjene su i dve Njegoševe najpoznatije knjige. Reč je o "Luči mikrokozmi" i "Gorskom vijencu" čiji se jubilej - 170 godina od objavljivanja prvog izdanja u Beču 1847.... »

Svakodnevno vežbanje i zdrav život čekaju zakon

Dnevnik pre 1 dan
Kako bi se deca masovnije bavila sportom u školama, oročili smo da se školske sale mogu izdavati tek posle 21 sat. Potrebno je pojačati sportsku infrastrukturu koja je, nažalost, slaba.
Ukoliko bismo imali para, trebalo bi da se uređuju sportske sale isto kao i računarski kabineti - rekao je nedavno ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, najavljujući određenja poboljšanja uslova... »

Sabor za telo i dušu

Večernje novosti pre 1 dan
Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio učesnike "Mobe" u Soko-gradu. Predstavnike Vlade Srbije primio domaćin, vladika Lavrentije
MINISTAR prosvete Mladen Šarčević je, sa pomoćnikom direktora Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama dr Markom Nikolićem, posetio učesnike ovogodišnje, 17. "Mobe" na Soko-gradu kod Ljubovije, te episkopa šabačkog... »

Uživo: Zvezda - Sparta

Večernje novosti  pre 39 minuta  još 20 povezanih

Novi šef delegacije EU predao akreditivno pismo

EurActiv  pre 6 sati  još 15 povezanih

Radnici Goše nastavljaju štrajk

Beta  pre 6 sati  još 16 povezanih

Putin: Rusija će odgovoriti na drskost SAD

B92  pre 1 sat  još 14 povezanih

Ko je majka Luke i ubijenog Nikole Bojovića? / VIDEO

B92  pre 2 sata  još 14 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.