Prosveta - vesti

Živi zid oko škole odgovor na vanrednu inspekciju

Politika pre 1 sat
Strasti u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić” u kojoj školska godina još zvanično nije počela ne smiruju se. „Mera” koju je najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, kao rešenje za situaciju u kojoj se našla zemunska osmoletka, nije saopštena. Redovnih časova i dalje nema, a protestni skupovi i... »

Obeleženo 130 godina postojanja Osnovne škole "Branko Radičević" u Sedlaru

Blic pre 6 sati
JAGODINA - Svečanom akademijom obeleženo je 130 godina postojanja Osnovne škole ,,Branko Radičević” u Sedlaru kod Svilajnca. Povodom ovog jubileja u dvorištu škole je postavljena bista Branka Radičevića i dodeljene su zahvalnice svima koji su doprineli razvoju škole.
Zahvalnice su na svečanoj sednici uručene opština Svilajnac, OŠ "Blaže Konesk" iz Prilepa, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Školskoj upravi Jagodina, kao i pojedincima: Anastasiji Janković, Nenadu Stojkoviću,... »

LSV: Hitno povući iz nastave Ljušić udžbenik

Danas pre 9 sati
Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra prosvete Mladena Šarčevića da učini sve što je u njegovoj nadležnosti da se iz nastave bez odlaganja povuče udžbenik istorije za treći razred Gimnazije, čiji je autor Radoš Ljušić. „U javnosti su se poslednjih dana mogle čudi brojne stručne i... »

Zvižduci za inspektore u „Miletiću”

Večernje novosti pre 1 dan
Razdor između predstavnika Ministarstva prosvete i roditelja učenika OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu sve dublji. Ministar Šarčević da ponudi rešenje - kažu predstavnici roditelja
VANREDNO stanje u zemunskoj OŠ "Svetozar Miletić" još traje, uprkos jučerašnjim najavama ministra prosvete Mladena Šarčevića da će danas da obelodani rešenje za situaciju u kojoj se ova škola našla nakon smene direktora Ljubomira... »

Rektori traže smenu Zukorlića

Danas pre 20 sati
Rektorski savet KONUS-a uputio je inicijativu za smenu predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Muamera Zukorlića, zbog iznošenja neistina i neargumentovanih tvrdnji o visokom obrazovanju u Srbiji. Inicijativa je upućena predsednici parlamenta Maji Gojković, premijerki Ani Brnabić,... »

"Moja ćerka je novinarka, pa nije tako nevaspitana" VIDEO

B92 pre 23 sata
B92: Šarčević na pitanje o školi u Zemunu: Ma dajte, bre, ljudi
Beograd -- I ja imam ćerku novinarku, pa nije tako nevaspitana, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević novinarki O2 i B92 na pitanje o OŠ “Svetozar Miletić“ u Zemunu.
Novinarka O2 i B92 Sanja Ignjatović Eker pokušala je da postavi Šarčeviću pitanje o zemunskoj školi i nije uspela, a nakon drugog pokušaja Šarčević je rekao: "I ja imam ćerku novinarku, pa nije tako nevaspitana". Umesto da kako... »

Karavan "Duh mladosti" posetio naš grad

Subotica.com pre 1 dan
Tehnička škola "Ivan Sarić" danas je bila domaćin karavana pod nazivom "Duh mladosti", koji ima za cilj promociju dualnog obrazovanja i zdravog načina života mladih. Otvaranju su prisustvovali predstavnici organizacije "Spirit of Yout", Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredne komore Srbije, kao i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.
Subotica je 16. grad po redu u kojem se održava karavan "Duh mladosti", a koji promoviše projekat dualnog i preduzetničkog obrazovanja. Uvođenje ovog vida obrazovanja u stručne škole, trebalo bi da dobrinese smanjenju stope... »

KONUS traži smenu Muamera Zukorlića

RTS pre 1 dan
Konferencija univerziteta Srbije - KONUS zatražila je smenu predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamera Zukorlića zbog, kako kažu, nestručnog i nekompetentnog obavljanja funkcije kao i zbog njenog korišćenja za ostvarenje ličnih interesa.
KONUS je inicijativu za smenu dostavio predsednici parlamenta Maji Gojković, kao i ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Kako kažu Muamer Zukorlić je u... »

Skup o saradnji univerziteta Kine i 16 zemalja Centralnoistočne Evrope

RTS pre 1 dan
RTS: Skup o saradnji univerziteta Kine i 16 zemalja Centralnoistočne Evrope
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da se relevantnost visokog obrazovanja ogleda u obrazovanju kreativne mlade populacije koja neprestano usvaja i stvara nova znanja uz sagledavanje potreba tržišta rada, privrede, nauke i društva u celini.
Otvarajući četvrti sastanak Konzorcijuma institucija visokog obrazovanja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), ministar prosvete, nauke tehnološkog razvoja, pomenuo je da je Srbija upravo takve reformske pravce... »

Deca u Sremskoj Mitrovici sledećeg četvrtka neće ići u školu!

Telegraf pre 1 dan
Mitrovački prosvetari će poštovati odluku Unije, obustaviće nastavu i prisustvovati skupu
Jednodnevni štrajk svih zaposlenih članova Unije prosvetnih radnika Srbije, biće organizovan za četvrtak 28. septembar. Sremskomitrovački prosvetni radnici čine najveći deo ove Unije. Prosvetni radnici će sa 65 godina morati u... »

Opozvana ambasadorka Srbije u Danskoj

Vesti online  pre 8 sati  još 20 povezanih

MUP o blokadi: Akcija će biti i u drugim gradovima

Radio 021  pre 4 sata  još 16 povezanih

Vuliln: Jedina oružana sila na Kosovu je KFOR

Blic  pre 6 sati  još 14 povezanih

Atletiko nadigrao Sevilju u derbiju kola

B92  pre 3 sata  još 15 povezanih

Telo nestale žene pronađeno u bunaru

Politika  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.