Prosveta - vesti

Brnabić najavljuje zatvaranje škola sa jednim ili dva đaka

N1 Info pre 9 sati
Država će morati da zatvori škole koje imaju po jednog ili dvoje učenika, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić na sastanku sa članovima Nemačko-srpske privredne komore u Beogradu.
Ministarka Ana Brnabić je ocenila da su za Srbiju ključne reforme u prosveti, zadravstvu i oblasti socijalne zaštite. Ona je ukazala da će reforme u prosveti voditi i smanjenju broja nastavnika. Kao jednu od novina u školstvu... »

Shvatili da nije tema za njih: Akademska zajednica u Banjaluci odbila raspravljati o Darvinu

Blic pre 13 sati
Senat Univerziteta u Banjaluci odbio je danas da raspravlja o peticiji za reviziju Darvinove teorije evolucije, uz stav da oni, kao ni različiti skupštinski odbori nisu mesto za rasprave o naučnim teorijama.
Najava da će Senat raspravljati o ovoj kontroverznoj inicijativi izazvala je brojne polemike u akademskoj zajednici, ali i široj javnosti, a većina profesora Univerziteta u Banjaluci negativno je reagovala na najavu da se o ovoj... »

Ministarstva nisu plaćala račune Stanarima zgrade u Baru isekli struju zbog dugova koji nisu njihovi

Kurir pre 17 sati
Stambena zgrada A/6 u Baru isključena je sa elektromreže.
Kako su saopštili stanari zgrade to je urađeno danas u 11.45 časova "bez ikakvog prethodnog upozorenja". "Napominjem da nijedan račun za struju nismo dobili, a iz Elektroprivrede su nas obavestili da smo isključeni zbog dugovanja. Računi su glasili na resorna... »

U Novom danu o problemima u prosveti, Parni valjak u gostima

N1 Info pre 1 dan
Sastanak reprezentativnih sindikata prosvete s resornim ministrom Mladenom Šarčevićem zakazan je za petak. Prosvetari poručuju da se problemi samo gomilaju, a najveći broj odnosi se na zarade i nadoknade.
Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže da dosadašnji dijalog nije dao očekivane rezultate i očekuje da Ministarstvo prosvete konačno počne da poštuje reč struke i sindikalno delovanje. Pred... »

Povećane kvote za upis u gimnazije

Radio 021 pre 1 dan
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su za narednu školsku godinu povećane kvote za upis u gimnazije, ali "ne po cenu pada kriterijuma".
Dodao je da je Strategijom obrazovanja do 2020. godine predviđeno da se 40 odsto đaka koji su završili osnovne škole upisuje u gimnazije. Prema njegovim rečima, od jeseni će 13 gimnazija u Srbiji imati računarski smer. Autor:... »

Povećavaju sve kvote za upis u gimnazije

N1 Info pre 1 dan
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je u Somboru da su za narednu školsku godinu povećane kvote za upis u gimnazije, ali "ne po cenu pada kriterijuma".
Dodao je da je Strategijom obrazovanja do 2020. godine predviđeno da se 40 odsto đaka koji su završili osnovne škole upisuje u gimnazije, saopštilo je Ministarstvo. Od jeseni će 13 gimnazija u Srbiji imati računarski smer, rekao... »

Predsednica USPRS: Problemi u prosveti se gomilaju

Novi magazin pre 1 dan
Pred sastanak predstavnika reprezentativnih sindikata prosvete s ministrom Srbije Mladenom Šarčevićem, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković rekla je za portal Gradski biro (gradskibiro.rs) da se "problemi samo gomilaju".
"Još nije rešeno plaćanje koleginica i kolega koji su od 1. septembra unosili podatke u informacioni sistem Dositej. Imamo i pogrešno obračunate plate zaposlenima u školama za vreme godišnjeg odmora 2014. godine, a neophodna je i... »

Confindustria Serbia pozvana u tim Ministarstva prosvete za dualno obrazovanje

Ekapija pre 1 dan
Confindustria Serbia, najznačajnija asocijacija proizvodnih i uslužnih italijanskih kompanija, predvođena predsednikom Erikom Kosutom održala je u četvrtak, 18. maja 2017. godine sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, kome je predstavljen projekat Godina otvorenih vrata italijanske... »

Isplata stipendija nadarenim učenicima i studentima

Studio B pre 1 dan
Isplata stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima za mesece april i maj, za školsku 2016/17. godinu, počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene učenike iznosi 7.500 dinara. Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene studente osnovnih i master studija iznosi 12.000,00 dinara, dok za studente doktorskih studija iznosi 15.000... »

Isplata stipendija nadarenim učenicima i studentima

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Isplata stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima za mesece april i maj, za školsku 2016/17. godinu, počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene učenike iznosi 7.500 dinara. Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene studente osnovnih i master studija iznosi 12.000 dinara, dok za studente doktorskih studija iznosi 15.000... »

Dačić trvdi da oficir BIA nije prekršio protokol

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Džikić: "Najzad utakmica koja nije stresna"

Sportske.net  pre 6 sati  još 8 povezanih

Vremeplov: Osnovano Udruženje književnika Srbije

RTV  pre 6 sati  još 1 povezana

Obuka za profesionalne upravnike Kućepazitelji seli u klupe

Večernje novosti  pre 10 sati  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.