Prosveta - vesti

Zukorlićevu smenu traži 17 rektora univerziteta

Radio sto plus pre 1 dan
Konferencija univerziteta Srbije (KONUS) zatražila je danas smenu predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamera Zukorlića zbog "nestručnog i nekompetentnog obavljanja funkcije, kao i zbog njenog korišćenja za ostvarenje ličnih interesa". Beogradski mediji pišu da su oni inicijativu za... »

Smena Muamera Zukorlića na zahtev KONUS-a

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić nestručno i nekompetentno obavlja funkciju i koristi je za ostvarenje ličnih interesa, smatraju rektori 17 univerziteta u Srbiji koji su potpisali inicijativu za njegovu smenu, prenosi Al jazeera Balkans. Kako dalje prenosi Al jazeera,... »

Konferencija univerziteta Srbije traži hitnu smenu Muamera Zukorlića

Insajder pre 1 dan
Konferencija univerziteta Srbije - KONUS, koju čine akreditovani univerziteti u Republici Srbiji, podnela je Narodnoj skupštini inicijativu za hitno pokretanje postupka smene Muamera Zukorlića, predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine Republike Srbije. Razlog za ovakvu inicijativu, prema navodima KONUS-a, su nestručno i nekompetentno obavljanje navedene funkcije, ali i korišćenje funkcije za ostvarenje ličnih interesa.
“Muamer Zukorlić je u svojstvu predsednika Odbora, u više navrata, iznosio neistine i argumentima neutemeljene tvrdnje koje se tiču visokog obrazovanja u Republici”, stoji u inicijativi KONUS-a. Inicijativa, koju su potpisali... »

Smenu Muamera Zukorlića traži 17 rektora univerziteta

RTV pre 1 dan
RTV: Smenu Muamera Zukorlića traži 17 rektora univerziteta
BEOGRAD - Konferencija univerziteta Srbije - KONUS zatražila je danas smenu predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamera Zukorlića zbog, kako kažu, nestručnog i nekompetentnog obavljanja funkcije kao i zbog njenog korišćenja za ostvarenje ličnih interesa.
Oni su inicijativu za smenu dostavili predsednici parlamenta Maji Gojković, kao i ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabići predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Kako kažu Muamer Zukorlić je u... »

Umesto najavljenog rešenja – inspektori i pomoćnik u školi

B92 pre 1 dan
B92: Umesto najavljenog rešenja – inspektori i pomoćnik u školi
Razrešenje drame u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" još nije na vidiku, pišu Večernje novosti.
Kako se navodi, čini se da je razdor između Ministarstva prosvete sa jedne i roditelja učenika i kolektiva sa druge strane, sve dublji. Beogradski list navodi da su u školu u četvrtak došli predstavnici Republičke prosvetne... »

Kakvi su Crnogorci, ko su muslimani i šta je uloga EU: Gimnazijalci iz Ljušićevog udžbenika uče najgore o srpskim susedima

Blic pre 1 dan
Učenici trećeg razreda gimnazije u Srbiji uče da su Crnogorci neiskreni i "da Srbiju vole po potrebi", da je Balkan kmet Evrope, a preci današnjih Bošnjaka "poturčenjaci gori od Osmanlija". O tamnijoj strani srpske istorije gotovo da neće ni čuti, ukoliko istoriju uče iz udžbenika autora Radoša Ljušića, poznatog istoričara i bivšeg direktora JP "Službeni glasnik".
Iz ove Ljušićeve knjige, koja očito obiluje stereotipima i neprimerenim sadržajima o susednim državama i manjinama u Srbiji, đaci uče već 10 godina, uz odobrenje Ministarstva prosvete. Taj udžbenik iz istorije izdat je 2007.... »

Jedan od najstarijih učesnika ''Učiteljijade'': Đaka danas ne smeš ni da pomiluješ, jer to može drukčije da se protumači!

Večernje novosti pre 1 dan
Đorđe Đokić (64) iz Grdelice, jedan od najstarijih među 400 učesnika "Učiteljijade" u Paraćinu. Sada prosvetni radnik nema nikakva prava, sve može pogrešno da se protumači
"ĐOKO, ti si dobar đak, nemoj nikako da budeš seoski učitelj i seoski odbornik" - rekao mi je moj tadašnji nastavnik opštetehničkog obrazovanja Radivoje Stamenković. Nisam ga poslušao i ne kajem se. Bio sam i jedno i drugo.... »

Budući bivši

Danas pre 1 dan
Ovo je izgovorio državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prilikom današnjeg pokušaja posete osnovnoj školi „Svetozar Miletić“. Izraz je valjda trebalo da zapuši usta sada već vidno besnim roditeljima čija deca ne idu na nastavu tri nedelje, jer se ne slažu sa odlukom... »

Inspekcija u zemunskoj školi: "Zatvaranje jedna mogućnost"

B92 pre 1 dan
B92: Inspekcija u zemunskoj školi: "Zatvaranje jedna mogućnost"
Beograd -- Inspekcija ministarstva prosvete posetila je Osnovnu školu "Svetozar Miletić" u Zemunu s namerom da se preduzmu mere za ponovno uspostavljanje nastave.
Tim ministarstva prosvete sačinjen od tri prosvetna inspektora i dva prosvetna savetnika obišao je školu sa v.d.direktora Milošem Gačićem. Pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević rekao je da je škola ''Svetozar Miletić"... »

U zemunsku školu upućena inspekcija po nalogu ministra prosvete

Insajder pre 2 dana
Savet roditelja škole Svetozar Miletić u Zemunu saopštio je da je po ličnom nalogu ministra prosvete Mladena Šarčevića u školu upućena inspekcija za internu reviziju finansija. Inspekcija je međutim, kako navode, odustala od dolaska nakon što su dobili obaveštenje da u školi nema rukovodstva koje bi primilo inspekciju, nema đaka ni nastave kao i da su u toku protesti.
Podsetimo, učenici zemunske osnovne škole Svetozar Miletić već tri nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive smeni direktora te škole. Nakon sastanka roditelja i ministra prosvete i molbe da se povuče rešenje o smeni... »

Opozvana ambasadorka Srbije u Danskoj

Beta  pre 9 sati  još 20 povezanih

MUP spreman da podigne resurse u najkraćem roku

RTV  pre 3 sata  još 16 povezanih

Vulin: Nema vojske Kosova

B92  pre 4 sata  još 14 povezanih

Šou Kejna, pa drhtanje Totenhema

Mondo  pre 4 sata  još 15 povezanih

Gorska služba pomogla u izvlačenju tela u selu Jabuci

Dnevnik  pre 37 minuta  još 13 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.