Prosveta - vesti

Treće mesto na državnom takmičenju iz programiranja za Ignjatović Lazara

Pirotske vesti pre 7 sati
183Podeli Podeli Tvituj U organizaciji Ministarstva prosvete i Zajednice elektrotehničkih škola Srbije u nedelju 21. maja 2017. godine održano je Republičko takmičenje učenika elektrotehničkih škola iz programiranja. Domaćin takmičenja bila je Visoka škola strukovnih studija za elektrotehniku i... »

"Škole pretvaraju u agencije za lizing jeftine dečije radne snage"

Radio 021 pre 23 sata
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" izrazili su danas zabrinutost zbog pojedinih odredbi iz nacrta Zakona o dualnom obrazovanju, po kojem će srednjoškolci morati da rade 35 sati nedeljno kod poslodavca i zauzvrat biti plaćeni 50 odsto minimalne cene rada za "produktivan rad".
"Ukoliko se ovakav zakon donese i usvoji bez jasno definisanih normi i preciziranja šta je to 'produktivan rad', na koje se poslove odnosi i na koji obim, bojimo se da će Srbija biti prva zemlja u Evropi koja će uvesti i... »

Polemike Šamar zagovaranju nauke

Večernje novosti pre 1 dan
CPN tim je svetla tačka u poljuljanoj kulturi naučne pismenosti u Srbiji. Država pokazuje želju da brzo rešava pokušaje održavanja kvaliteta i istine
ODLUKOM Vlade od 4. maja, a na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kako prenose mediji, imenovana su dva nova člana UO Centra za promociju nauke (CPN). Razlog za to je jednostavno pravljenje kritične mase... »

Srpstvo se brani knjigom, a ne mačem

Vesti online pre 1 dan
Kada je Velika škola konačno prerasla u Beogradski univerzitet, čast da postane prvi rektor pripala je Simi Lozaniću, znamenitom srpskom hemičaru.
Bilo je to 1905, kada je svega osam profesora, a među njima i on, biralo sve ostale kolege na univerzitetu. Reči koje je Lozanić izgovorio prilikom svečanog otvaranja, odjeknule su i van granica Srbije. One su glasile: "Naše... »

Od septembra tri predmeta za petake po novom programu

Radio 021 pre 1 dan
Učenici petog razreda osnovne škole od septembra će učiti po novom nastavnom planu i programima informatike i računarstva, tehnike i tehnologije i fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.
Primena programa ostalih predmeta biće odložena do školske 2018/19. godine, rekla je pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković. Nacionalni prosvetni savet usvojio je programe za peti... »

Dodeljene stipendije "Zoran Đinđić"

Danas pre 1 dan
Nemačka ove godine, u saradnji sa Fondacijom dr "Zoran Đinđić", finansira 25 mladih stručnjaka koji će otići na praksu u velike kompanije, poput Komerzbank, Deutsche Telekom i Robert Bosh, izjavio je večeras nemački ambasador Aksel Ditman na ceremoniji dodele stipendija. Svečanoj dodeli u... »

Biće smanjen broj zaposlenih u prosveti: Razlog previše ljudi, trošenje budžeta i nerad

Telegraf pre 1 dan
- Novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno će obuhvatiti radnike angažovane po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama koje su pod okriljem ministarstva
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno obuhvatiti radnike angažovane po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u... »

Samo polovina dece u Srbiji ide u vrtić

Večernje novosti pre 1 dan
U vrtićima najmanje dece ima iz najsiromašnijih domaćinstava, svega 8,6 odsto, kao i dece iz romskih naselja, 6,2 odsto, dok je obuhvat dece iz najbogatijih domaćinstava 81,6 odsto
BEOGRAD - Samo polovina mališana u Srbiji uzrasta tri do pet i po godina idu u vrtić, a predškolsko obrazovanje i vaspitanje mora da bude kvalitetno i dostupno deci iz svih miljea iz svih delova zemlje, zaključeno je danas na... »

Racionalizacija u obrazovanju prvo "kači" honorarce

B92 pre 2 dana
B92: Racionalizacija u obrazovanju prvo "kači" honorarce
Beograd -- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju prvenstveno obuhvatiti honorarce.
Taj plan po;inje na leto, i obuhvati'e, kako je objasnio ministar, najpre radnike angažovanje po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama koje su pod okriljem ministarstva. Šarčević je za list Danas rekao da će... »

Neprimerene izjave ministra prosvete

Danas pre 2 dana
Autonomni ženski centar (AŽC) izražava zabrinutost zbog prošlonedeljne izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića za list Politika, u vezi sa akreditovanim seminarima koje zaposlenima u obrazovnim institucijama pružaju nevladine organizacije. AŽC smatra da je neprihvatljiva njegova izjava da se u... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.