Prosveta - vesti

Lipkovski odlazi? Odbor predožio smenu predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta

Blic pre 2 dana
Skupštinski Odbor za obrazovanje, nauku i tehnloški razvoj predložio je danas parlamentu da smeni Aleksandra Lipkovskog sa mesta predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta, kao i da ga razreši članstva u tom telu.
Inicijativu za razrešenje Lipkovskog podneli su članovi odbora iz vladajuće koalucije zbog, kako su naveli, neažurnosti u radu tog tela, a za njegovu smenu glasali su i članovi odbora iz reda opozicije iz DS i LSV. Odbor je... »

Fakulteti kaskaju za skolama

Kragujevačke pre 2 dana
Od šest kragujevačkih fakulteta samo jedan ima rampu za osobe sa invaliditetom, a do pre nekoliko godina pojedini nisu želeli da upisuju mlade Rome čak ni kada bi dobili rešenje od Ministarstva prosvete. Pomaka na bolje ima, ali malih Lazaru Filipoviću nekoliko ispita nedostaje do diplome... »

Odbor predložio smenu predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta

Insajder pre 2 dana
Skupštinski Odbor za obrazovanje, nauku i tehnloški razvoj predložio je danas parlamentu da smeni Aleksandra Lipkovskog sa mesta predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta, kao i da ga razreši članstva u tom telu.
Inicijativu za razrešenje Lipkovskog podneli su članovi odbora iz vladajuće koalucije zbog, kako su naveli, neažurnosti u radu tog tela, a za njegovu smenu glasali su i članovi odbora iz reda opozicije iz DS i LSV. Odbor je... »

Karavan „Duh mladosti“ stigao do Pećinaca

Dnevnik pre 2 dana
PEĆINCI: Opšina Pećinci bila je sedma lokalna samouprava, od 33 koje su na zacrtanom putu Karavana „Duh mladosti” kojim Ministarstvo prosvete promoviše dualno i preduzetničko obrazovanje.
Roditelji i učenici imali su mogućnost da se upoznaju sa modelom ovakvog obrazovanja, školama i kompanijama koje su u njega uključene. Priredbu je otvorila Dubravka Kovačević Subotički, predsednica pećinačke opštine, ističući da... »

Turska ukinula evoluciju ali uče decu džihad

Domino magazin pre 2 dana
Potvrdio ministar prosvete
Share Turska je nedavno ukinula učenje darvinove Teorije evolucije u školama. Ali su zato sada uveli učenje džihada, piše Independent. Vest je pojačala strahove da se Turska udaljava od svog sekularnog nasleđa i dodatno okreće Islamu. Ismet Yilmaz, ministar prosvete je... »

Uhapšeno 60 demonstranata u Ankari zbog podrške prosvetarima

N1 Info pre 3 dana
Turska policija uhapsila je 61 demonstranta u Ankari zbog demonstracija u znak podrške dvoma prosvetnim radnicima kojima je pre dva meseca određen pritvor, a stupili su u štrajk glađu, javili su lokalni mediji.
Policija je upotrebila biber sprej i vodene topove kako bi rasterala demonstrante sa trga Kizilaj u centralnom delu Ankare. Nekoliko demonstranata policija je uhapsila, ali su se ostali vrlo brzo vratili i nastavili protest.... »

Sve promene u školi 1. septembra: Roditelji će morati da se naviknu na ovih nekoliko stvari

iKragujevac pre 4 dana
Tri "redizajnirana" predmeta za učenike petog razreda, elektronski dnevnik u 200 škola, više sporta, uniforme u 55 odsto škola, novine su koje od 1. septembra očekuju đake u školama, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
Predmeti su fizičko i zdravstveno vaspitanje, tehnika i tehnologija, informatika, a ministar je dodao da će se kroz međupredmetno povezivanje uvesti i preduzetništvo, kao i finansijska pismenost. - Kako bi se deca masovnije... »

Reforme su majka!

Alo pre 4 dana
Alo: Reforme su majka!
Đaci neće prepoznati školu 1. septembra!
Đaci neće prepoznati školu 1. septembra! Pretenciozna najava ili nas sve čeka prijatno iznenađenje, da ne kažem šok? Odavno srpske škole lutaju od ideje do ideje svakog ministra prosvete. Dakako da su sva ta dosadašnja lutanja bila jalova. Da nije tako, nešto bi se... »

Šarčević: Za dualno obrazovanje zainteresovano oko 2.000 kompanija

Blic pre 4 dana
Za sistem dualnog obrazovanja zainteresovano je oko 2.000 kompanija a oko 3.500 đaka planirano je učestvuje u nekom vidu dualnog obrazovanja, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Sremskoj Mitrovici.
Ministar Šarčević je na otvaranju Karavana "Duh mladnosti" istakao značaj uvođenja novog modela dualnog obrazovanja, a prisustvovao je i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, saopštilo je... »

Šarčević: Set reformskih zakona krajem septembra

Politika pre 5 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević očekuje da će set reformskih zakona Skupština Srbije usvojiti do kraja septembra i da će se efekti primene tih zakona osetiti i u ovoj, ali da će posebno biti vidljivi u narednoj školskoj godini. Ministar je pojasnio da je pripremljeno pet novih zakona i tri izmene... »

Kapitenska traka: Donald ispisao Zvezdinu istoriju

Blic sport  pre 41 minut  još 20 povezanih

Vučić prvi put prima akreditive ambasadora

RTS  pre 2 sata  još 15 povezanih

Direktor Goše: Dobili deo, ostalo kad krenu na rad

B92  pre 3 sata  još 16 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.