Prosveta - vesti

Na besplatne studije samo profili potrebni državi?

Niške vesti pre 1 dan
Nakon donošenja novog Zakona o obrazovanju, fakulteti će na besplatne studije upisivati samo ono što državu interesuje, izjavio je u Nišu ministar prosvete Mladen Šarčević. On je na tribini u Rektoratu Univerziteta učestvovao na završenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju.... »

Od septembra tri predmeta po novom programu

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Nastava iz tri predmeta - informatike i računarstva, tehnike i tehnologije, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, od naredne školske godine odvijaće se po novim programima, dok će se ostali predmeti po novim programima izučavati od školske 2018/2019. godine.
Nacionalni prosvetni savet usvojio je danas programe za matematiku, srpski jezik, geografiju, istoriju, likovno, građansko vaspitanje, dva strana jezika, ali će ti programi početi da se primenjuju u školama, u školskoj 2018/19... »

Ministrov šamar naučnom pristupu

Danas pre 2 dana
* Nije ovde reč o poziciji Nemanje Đorđevića, ovde je reč o javnom ućutkivanju kritičkog mišljenja i istupanju protiv laičkih i pseudonaučnih iskaza
Kako prenose mediji, odlukom Vlade od 4. maja, a na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), imenovana su dva nova člana Upravnog odbora Centra za promociju nauke. Razlog je bio jednostavno pravljenje... »

Počela demontaža bespravnog objekta na Novom Beogradu

Studio B pre 2 dana
Počela je demontaža bespravno izgrađenog objekta u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu. Na terenu je desetak radnika koji su skinuli krov i prozore u gornjem delu objekta, a prostor ispred Studentskog grada obezbeđen je trakom.
Na licu mesta su radnici firme za građevinsko- zanatske radove, iskope zemlje, proizvodnju betona i rušenje starih objekata “Mis Mag” iz Beograda, sa dva kamiona, a tu je i električni građevinski generator. Radnici prvenstveno... »

Ruše bespravni objekat kod Studenjaka (foto)

Mondo pre 3 dana
RTS: Rušenje bespravnog objekta na Novom Beogradu
Bespravno izgrađeni objekat u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu počeo je danas da se demontira.
Foto: Tanjug, Dimitrije Goll Na terenu je desetak radnika koji u ovim trenucima skidaju krov i prozore, a prostor ispred Studentskog grada je obezbeđen trakom, izvestio je reporter Tanjuga. Marko Popadić, šef kabineta ministra... »

Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju

Večernje novosti pre 3 dana
RTS: Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju
Javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju završena je tribinom u Rektoratu Univerziteta u Nišu
NIŠ - Javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju završena je tribinom u Rektoratu Univerziteta u Nišu, a ministar prosvete Mladen Ssarčević je rekao da su u pripremu nacrta bili uključeni sve relevantni činioci i... »

AI optužio Tursku da sprovodi proizvoljne i neopravdane čistke

Novi magazin pre 3 dana
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel (Amnesty International - AI) optužila je danas Tursku da "proizvoljno, "neopravdano i "politički motivisano" smenjuje zaposlene posle propalog vojnog puča prošlog leta.
Više od 100.000 ljudi smenjeno je na osnovu dekreta koji su na snazi od uvođenja vanrednog stanja, navodi se u izveštaju AI. Turska je posle propalog puča 15. jula pokrenula čistke u vojsci, gde je gotovo polovina generala... »

Počela demontaža bespravnog objekta

Alo pre 3 dana
Alo: Počela demontaža bespravnog objekta
Bespravno izgrađeni objekat u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu počeo je danas da se demontira, na terenu je desetak radnika koji u ovim trenucima skidaju krov i prozore, a prostor ispred Studentskog grada je obezbeđen trakom.
Marko Popadić, šef kabineta ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, pozdravio je ranije danas rušenje bespravnog objekta u Studentskoj ulici broj 45a. On je u izjavi za Tanjug rekao da je Ministarstvo... »

Danas isplata učeničkih stipendija i kredita za maj

Studio B pre 3 dana
Isplata učeničkih stipendija i kredita za mesec maj, za školsku 2016/17. godinu, počeće danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara, navelo je Ministarstvo. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za isplatu učeničkih stipendija izdvojeno je 64.794.600 dinara, dok je za isplatu... »

Đaci, stižu parice: Danas isplata učeničkih stipendija i kredita za maj

Kurir pre 3 dana
RTV: Isplata učeničkih stipendija i kredita za maj
BEOGRAD - Isplata učeničkih stipendija i kredita za mesec maj, za školsku 2016/17. godinu, počeće danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara, navelo je Ministarstvo. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za isplatu učeničkih stipendija izdvojeno je 64.794.600 dinara, dok je za isplatu... »

Vučić posle večere u Briselu: Svi razumeli, potreban mir

Press  pre 7 sati  još 18 povezanih

Aprilska plata 49.635 dinara

Danas  pre 3 sata  još 18 povezanih

Mihajlović: Sledeće godine autoput Kragujevac - Batočina

Danas  pre 3 sata  još 15 povezanih
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.