Prosveta - vesti

Naslovne strane dnevnih listova: Prelistavanje štampe za 15. jul 2017. godine!

BK TV pre 6 dana
BTVNews je za vas pripremio pregled naslovnih strana za 15. jul. Dnevna štampa u izdanjima za subotu donosi ekskluzivne i aktuelne priče iz zemlje i sveta. Dnevni listovi u Srbiji u izdanjima za 15. jul i dalje pišu o monstruoznom dvostrukom ubistvu u Beogradu kada je Marko Nikolić, ispred Centra... »

Prosvetni radnici u Vranju strahuju od otpuštanja

Danas pre 6 dana
Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju Dušan Mladenović rekao je da je procena tog sindikata da bi u Pčinjskom okrugu oko 500 zaposolenih u prosveti moglo da bude proglašeno tehnološkim viškom. On je rekao i da je, prema informacijama tog sindikata, sitacija teža nego ranijih... »

Danas isplata stipendija za nadarene za avgust

Dnevnik pre 6 dana
BEOGRAD: Isplata stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente za mesec avgust za školsku 2016/2017 godinu počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Mesečni iznos za izuzetno nadarene učenike je 7.500,00 dinara dok za studente osnovnih i master studija iznosi 12.000,00 dinara a studenti doktorskih studija dobijaće 15.000,00 dinara. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i... »

Ministarstvo: Neće biti otpuštanja na fakultetima

Radio 021 pre 6 dana
Ministarstvo prosvete saopštilo je da na fakultetima neće biti otpuštanja nastavnika i saradnika.
U saopštenju su negirani navodi medija da će biti otpuštanja na fakultetima zbog odluke Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme. "Svi fakulteti će zadržati već zaposlene nastavnike i saradnike, a pojedinim... »

Ana Brnabić pozvala australijske kompanije da posluju u Srbiji

Nova ekonomija pre 6 dana
Premijerka Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Australije Džuli Bišop da postoji obostrani interes u jačanju odnosa dve zemlje. Jačanje bilateralnih odnosa je naročito moguće u oblasti privrede, kulture i prosvete. Brnabić je istakla da je Srbija u poslednje tri... »

Vremeplov: Osnovana "Prosvjeta"

RTV pre 6 dana
RTV: Vremeplov: Osnovana "Prosvjeta"
NOVI SAD - 1902 - U Sarajevu je, radi širenja prosvete i nacionalne svesti Srba u Bosni i Hercegovini, osnovano srpsko kulturno-prosvetno društvo "Prosvjeta", koje je imalo veliki broj članova i donatora i raspolagalo je znatnom imovinom. Zahvaljujući potpori "Prosvjete", prve generacije srpskih đaka i studenata iz BiH su masovnije počele da se školuju prema tadašnjim evropskim standardima. Društvo je otvorilo veliki broj čitaonica, štampalo niz popularnih knjiga radi prosvećivanja naroda, a u Sarajevu je
Danas je petak, 14. jul, 196. dan 2017. Do kraja godine ima 170 dana. 1223 - Umro je francuski kralj Filip II Avgust, koji je tokom vladavine od 1179. uspešno ratovao protiv Engleza, otevši im posede u Zapadnoj Francuskoj. S... »

Stevo Zorić morsku obalu zamenio rodnim selom kod Bihaća: Oživeo poharano imanje kraj Ćaćinog potoka

Blic pre 7 dana
Lepote italijanskog Treviza, hrvatske Pule i Rijeke, gde je u prosveti i industriji zaradio penziju, nisu pokolebale Stevu Zorića da se vrati u rodno Lohovo kod Bihaća i ponovo iz ratnih ruševina podigne poharano imanje.
Stevo koji u zavičaju živi sa suprugom Zagorkom, poreklom iz Krnjaka na Kordunu, kaže da mu uvek hladni Ćaćin potok koji se, preko kamenja, stropoštava sa planinskog vrhunca Gradina, uleva novu snagu. Njegova voda je, kaže,... »

Ministarstvo prosvete: Nema otpuštanja na fakultetima

Kurir pre 7 dana
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije je saopštilo da na fakultetima neće biti otpuštanja nastavnika i saradnika. U saopštenju su negirani navodi pojednih medija da će biti otpuštanja na fakultetima zbog Odluke Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno... »

Šarčević posetio Institut za krmno bilje Kruševac

RTV pre 7 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije Viktor Nedović posetili su danas Institut za krmno bilje Kruševac.
Direktor Instituta Zoran Lugić upoznao je ministra sa radom i planovima Instituta, rekavši da je ozbiljan naučni rad njihova misija. "Naučno istraživački rad ne znači mnogo ako se ne primenjuje u praksi, zbog toga velike napore... »

Južna tuga: Višak 500 prosvetara!

OK radio pre 7 dana
Na nivou školske uprave u Vranju u svim osnovnim i srednjim školama u toku je procedura utvrđivanja ko će postati tehnološki višak i izgubiti posao.
Ove godine se očekuje da broj onih koji nisu u potpunosti tehnološki višak, ili imaju mali fond časova, bude mnogo veći u odnosu na prošlu godinu kada ih je na nivou Pčinjskog okruga bilo oko 500. Dušan Mladenović, predsednik... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.