Prosveta - vesti

Brnabić zove australijske kompanije u Srbiju

B92 pre 7 dana
Beograd -- Premijerka Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Australije Džuli Bišop da postoji obostrani interes u jačanju odnosa dve zemlje.
Jačanje bilateralnih odnosa je naročito moguće u oblasti privrede, kulture i prosvete. Brnabić je istakla da je Srbija u poslednje tri godine preduzela teške korake u stabilizaciji ekonomije i fiskalnoj konsolidaciji, ali da te... »

Premijerka Brnabić pozvala australijske investitore da ulažu u Srbiju

BK TV pre 7 dana
Postoji obostrani interes u jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Australije, naročito u oblasti privrede, kulture i prosvete, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Australije Džuli Bišop. Brnabić je istakla da je Srbija u poslednje tri godine preduzela... »

Kako je zastareo slučaj Alekse Jankovića: Odgovorni će nastaviti da rade sa decom, iako je utvrđena njihova odgovornost

Nedeljnik pre 7 dana
"Godinama su prebacivali loptu jedani na druge sve sa ciljem da se izbegne kazna", kaže za Nedeljnik Dragana, majka Alekse Jankovića
Republička prosvetna inspekcije, nakon revizije slučaja Alekse Jankovića, dečaka koji je tragično nastradao skočivši sa zgrade posle višemesečnog vršnjačkog nasilja, potvrdila je da je bilo propusta u radu direktorke škole Suzane... »

Ministarstvo: Neće biti otpuštanja nastavnika na fakultetima

BK TV pre 7 dana
Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da neće biti otpuštanja nastavnika i saradnika na fakultetima, a da je pojedinim visokoškolskim ustanovama ostavljen prostor i za novo zapošljavanje. Kako navode, Ministarstvo vodi registar zaposlenih u visokoškolskim ustanovama u okviru FINVO baze (... »

Šarčević: Bez otpuštanja u visokoškolskim ustanovama

Politika pre 7 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da Odluka vlade o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, ne znači da će biti smanjivanja zaposlenih na fakultetima. „Imate zatečeno stanje zbog zakona o zabrani zapošljavanja, ali kada bi pitali fakultete da li imate taj broj... »

Ministarstvo: Na fakultetima neće biti otpuštanja

N1 Info pre 7 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopštilo je da na fakultetima neće biti otpuštanja nastavnika i saradnika.
U saopštenju su negirani navodi pojednih medija da će biti otpuštanja na fakultetima zbog Odluke Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme. "Svi fakulteti će zadržati već zaposlene nastavnike i saradnike, a... »

Neće biti otpuštanja nastavnika na fakultetima

Alo pre 7 dana
Alo: Neće biti otpuštanja nastavnika na fakultetima
Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da neće biti otpuštanja nastavnika i saradnika na fakultetima, a da je pojedinim visokoškolskim ustanovama ostavljen prostor i za novo zapošljavanje.
Kako navode, Ministarstvo vodi registar zaposlenih u visokoškolskim ustanovama u okviru FINVO baze ( Finansiranje visokog obrazovanja) i u tu bazu podatke unose isključivo visokoškolske ustanove na osnovu kadrovske evidencije... »

Programi podrške tehnološkim inovacijama u PKV

RTV pre 7 dana
RTV: Programi podrške tehnološkim inovacijama u PKV
NOVI SAD - U organizaciji Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), Fonda za inovacionu delatnost i Razvojne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons" u PKV prezentovani su Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija Fonda za inovacionu delatnost.
Kroz ove programe, dodeljuje se finansijska pomoć za razvojne projekte inovativnih preduzeća u Republike Srbije (RS). Finansiranje za sprovođenje programa u visini od 2,7 miliona evra obezbeđeno je iz budžeta RS sa razdela... »

Dijalog o unapređivanju finansiranja nauke

RTS pre 8 dana
RTS: Dijalog o unapređivanju finansiranja nauke
Ministarstvo prosvete i Sindikat zaposlenih u naučnoistraživačkoj delatnosti Srbije započeli su dijalog o trajnom rešenju finansiranja nauke. Namera je da se postepeno, za pet godina, pređe na kombinovano institucionalno projektno finansiranje, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, državni sekretar Vladimir Popović i pomoćnici ministra imali su sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u naučnoistraživačkoj delatnosti, navodi se u... »

Program unapređivanja finansiranja nauke 2018-2022

RTV pre 8 dana
RTV: Program unapređivanja finansiranja nauke 2018-2022
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete i Sindikat zaposlenih u naučnoistraživačkoj delatnosti Srbije započeli su dijalog o trajnom rešenju finansiranja nauke, gde bi se postepeno za pet godina, prešlo na kombinovano institucionalno projektno finansiranje, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
Kako se navodi Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, državni sekretar Vladimir Popović i pomoćnici ministra imali su sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u naučnoistraživačkoj delatnosti. Na... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.