Prosveta - vesti

Prva smena zbog Darvina: Šta je ministar Šarčević rekao o direktoru Centra za promociju nauke

Nedeljnik pre 5 dana
On je u pisanoj izjavi naveo da lično nema problema ni s Nemanjom Đorđevićem, a "još manje s Darvinom", ali da smatra da Đorđević nije smeo da svoj lični stav povodom revizije izučavanja Darvinove teorije postavi na sajt Centra, kao zvaničan stav te ustanove
Ministar prosvete, nauke i tehnike Mladen Šarčević naveo je u pisanoj izjavi medijima razloge za smenu direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića. Šarčević ističe da je još prošle godine je rekao Đorđeviću da je "lično... »

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta podržao smenjenog direktora CPN

Blic pre 5 dana
Predsednik Nacionalno prosvetnog saveta (NPS) Aleksandar Lipkovski ocenio je danas da je krajnje opasno, kad se politika meša u pitanja nauke, obrazovanja i naučnog dijaloga.
- Nažalost, napad politike na nauku i obrazovanje eskalira - naveo je Lipkovski u pismu Nemanji Đorđeviću koji je nedavno smenjen sa mesta direktora Centra za promociju nauke (CPN) i koga je ministar prosvete Mladen Šarčević... »

Ministar prosvete objasnio: Evo zašto je smenjen direktor Centra za promociju nauke posle skandala oko Darvina

Telegraf pre 5 dana
Mladen Šarčević je rekao da lično nema problema ni s Nemanjom Đorđevićem, a "još manje s Darvinom", ali da smatra da Đorđević nije smeo da svoj lični stav postavi na sajt Centra, kao zvaničan stav te ustanove
Ministar prosvete nauke i tehnike Mladen Šarčević naveo je danas u pisanoj izjavi medijima o razlozima za smenu direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića a mu je još prošle godine rekao da je “lično nezadovoljan radom... »

Prosveta u Srpskoj krcata falsifikatima: Diplome štancaju i kod kuće

Blic pre 5 dana
Prosvetni inspektori u Republici Srpskoj tokom provera verodostojnosti školskih isprava u prošloj i ovoj godini otkrili su 15 dokumenata za koje postoji osnovana sumnja da su falsifikovani.
O tome je, kako kažu u Inspektoratu, odmah obavešteno Ministarstvo unutrašnjih poslova RS kako bi pokrenulo postupak za ova krivična dela. - S obzirom na tehničke mogućnosti koje danas pruža moderna tehnologija, neodgovorni i... »

Prva smena u Srbiji zbog Darvina

Blic pre 5 dana
Ministar prosvete nauke i tehnike Mladen Šarčević naveo je u pisanoj izjavi medijima o razlozima za smenu direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića da mu je još prošle godine rekao da je "lično nezadovoljan radom Centra, kadrovskim rešenjima i načinom na koji se troši novac".
- Dva meseca sam tražio da mi dostave sistematizaciju radnih mesta, iz koje sam kada je napokon stigla, video da se promocijom nauke bavi jako malo naučnika, i da veliki deo kadra nema nikakve veze sa naukom - naveo je Šarčević i... »

Nemanja Đorđević: Bio sam na protestu za nauku, a ne protiv vlasti

Danas pre 5 dana
U pismu ministru Šarčeviću ne reagujem na njegovu izjavu, već na ćutanje Ministarstva prosvete na peticiju o teoriji evolucije
Smatram da kao direktor Centra za promociju nauke treba da promovišem nauku, a sem toga i Statut CPN-a predviđa javnost u radu. Odgovorno tvrdim da CPN ima donete sve pravilnike i dokumenta. Štaviše, kada sam započeo mandat, taj... »

Ivanjica: Mališani kreativnim porukama, cvećem i druženjem protiv diskriminacije

Blic pre 6 dana
Učenici OŠ "Milinko Kušić" lepom akcijom pokazali su kako diskriminaciji nije mesto nigde, ponajmanje u školskim klupama. Članovi Vršnjačkog tima u okviru Učeničkog parlamenta škole, drugari sa smetnjama u razvoju iz Dnevnog centra "Sunce" i vršnjaci romske nacinalnosti, uredili su školsko dvorište, posadili cveće i poslali jasnu poruku da sva deca imaju jednaka prava.
U ovoj, najvećoj osnovnoj školi na teritoriji ivanjičke opštine uspešno je realizovana implementacija projekta "Jačanje uloge učenika i nastavnika u prevenciji diskriminacije i promociji interkulturalnih vrednosti u školama".... »

Šarčević: Deca u Srbiji veoma talentovana

Blic pre 6 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je danas 3. Nacionalnu geografsku olimpijadu, na kojoj učestvuje 614 učenika iz 80 škola iz cele Srbije.
Ministar, koji je poželeo veliku sreću takmičarima, istakao je da je ta olimpijada odlična prilika da se pokaže koliko su u Srbiji deca veoma talentovana, te da ima dosta razloga za optimizam. U njegovoj novoj ulozi, kako kaže... »

Zaposleni u JP "Nuklearni objekti Srbije" očekuju reakciju direktora

Večernje novosti pre 6 dana
Ministarstvo prosvete traži odgovore povodom upozorenja zaposlenih da im je nepotrebnim zračenjem na poslu ugroženo zdravlje
NADZORNI odbor JP "Nuklearni objekti Srbije" trebalo je juče da raspravlja o peticiji grupe zaposlenih, povodom njihovog upozorenja da im je nepotrebnim zračenjem na poslu ugroženo zdravlje. Sastanka nije bilo, jer se od pet... »

Opasnost od kreacionizma u obrazovanju

Vreme pre 6 dana
Otvoreno pismo direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića ministru Šarčeviću ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenu Šarčeviću povodom polemike o teoriji evolucije DOKUMENT: Rezolucija 1580 Parlamentarnog Saziva Saveta Evrope - OPASNOSTI OD KREACIONIZMA U OBRAZOVANJU
Otvoreno pismo direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića ministru Šarčeviću ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenu Šarčeviću povodom polemike o teoriji evolucije DOKUMENT: Rezolucija 1580... »

Dačić trvdi da oficir BIA nije prekršio protokol

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Tilerson putuje u Britaniju, u znak solidarnosti

RTV  pre 2 sata  još 3 povezane

Na današnji dan, 26. maj

B92  pre 7 sati  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.