Prosveta - vesti

Dogovor sa naučnicima

Danas pre 8 dana
Novi konkurs za naučnoistraživačke projekte biće raspisan sredinom septembra. Pre tog Ministarstvo prosvete i nauke će ispuniti zahteve Sindikata nauke da uspostavi bazu istraživača i radova, kao i da objavi pravilnik o finansiranju – potvrdila je za Danas Đurđica Jovović, predsednica Sindikata... »

Đacima četiri raspusta u narednoj školskoj godini

Politika pre 8 dana
Školska godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola počinje u petak, 1. septembra, a predviđeno je da u narednoj godini imaju četiri raspusta -jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust. Prethodne školske godine učenici su imali tri raspusta, nisu imali jesenji raspust koji je predviđen... »

Neizvestan završetak izgradnje Studentskog doma zbog sudskog spora

Južne vesti pre 8 dana
Iako su prvi studenti još 2015. godine trebali da se usele u novi studentski dom, koji se još od 2009. gradi kod Elektronskog fakulteta u Nišu, već 2 godine majstori i mašine ne rade na tome da se zgrada završi, jer je firma “Put inženjering” koja je izvodila radove, tužila Ministarstvo prosvete... »

Univerzitet Crne Gore: Inspektori za katedrom

Večernje novosti pre 8 dana
Univerzitet mora da omogući upis brucoša na Visoku medicinsku školu. Rektorka: Vlada odlučuje lokalpatriotski i socio-politički
INSPEKCIJA Ministarstva prosvete ušetala se na Univerzitet Crne Gore nakon što nisu prihvatili odluku Vlade da raspišu konkurs za upis u Visoku medicinsku školu u Beranama. Kako saznajemo, prelistava se sva dokumentacija UCG, u... »

Povlačenje spornih udžbenika: Deca u Makedoniji neće morati da odgovaraju na diskriminišuća pitanja!

Kurir pre 8 dana
Makedonska ministarka prosvete i nauke, Renata Deskoska izjavila je da će udžbenik iz predmeta Društvo za četvrti razred osnovne škole biti povučen, pošto je utvrđeno da u njemu postoji diskriminatorski sadržaj. Udžbenik je privukao pažnju javnosti pošto su roditelji reagovali na društvenim mrežama... »

Ni naučnici ne razumeju Šarčevića

Politika pre 9 dana
Istraživači u sredu sedaju za sto sa ministrom prosvete i zahtevaće da se pre raspisivanja konkursa 1. septembra objavi koliko ih ima, uredi baza radova i odredi model finansiranja
Ukoliko ministar prosvete Mladen Šarčević nešto vrlo brzo ne smisli, imaće pobunu naučne javnosti poput one nakon koje je otišao njegov prethodnik Srđan Verbić. Jer, posle godinu dana licitiranja datumom novog konkursa za naučne... »

U: Crnoj Gori počinje upotreba softvera za otkrivanje plagijata

Blic pre 9 dana
Na svim fakultetima u Crnoj Gori počinje upotreba softvera protiv plagijarizma, kojim je moguće kontrolisati do 5.600 podnesaka, rečeno je danas na prezentaciji projekta.
Softver za detekciju plagijarizma nabavljen je putem projekta Ministarstva prosvete Crne Gore i u saradnji sa Svetskom bankom koja finansira projekat, a njegova nabavka je završena u junu. Iz Ministarstva prosvete su naveli da je... »

Jovović: Pre konkursa napraviti bazu istraživača i naučnih radova

Blic pre 9 dana
Pre objavljivanja novog konkursa za nauku, odnosno finansiranje naučnih projekata potrebno je napraviti bazu istraživača i naučnih radova i utvrditi način finansiranja istraživača, izjavila je danas predsednica Sindikata nauke Srbije Đurđica Jovović.
Povodom najave ministra prosvete Mladena Šarčevića da će 1. septembra biti objavljen novi konkurs za projektno finansiranje u nauci Jovović je na konferenciji za novinare rekla da njoj nije realno da konkurs bude završen do 1.... »

Roditelji će na internetu pratiti ocene svoje dece

Glas Zapadne Srbije pre 9 dana
Roditelji u Srbiji uskoro će moći da preko interneta detaljno prate koje im ocene deca dobijaju u školama. Ministarstvo prosvete najavilo je da će već od septembra početi ukidanje klasičnih dnevnik, već će se ocene unositi kompjuterskim putem, a roditelji će sve to moći da vide na specijalnom sajtu... »

CG: Nastavnici na korak do otkaza?

Večernje novosti pre 9 dana
Reforme crnogorskog obrazovnog sistema podelile struku, sindikate i političke partije. Strahuju da će redukovanjem broja časova biti smanjena norma
CRNOGORSKI obrazovni sistem ponovo je na testu, a novi Zakon o obrazovanju samo što nije zaživeo (glasaju poslanici krnjeg parlamenta). Struka, sindikati, političke partije žestoko su podeljeni oko toga kojim putem ide crnogorsko... »

Đorđević sa delegacijom kineskog Hestila

Blic  pre 6 sati  još 1 povezana

Kuva se između Nemačke i Turske – Merkelova sprema udarac?

Vesti online  pre 2 sata  još 2 povezane

Prinudno iseljavaju majku sa detetom zbog tuđeg spora

Večernje novosti  pre 4 sata  još 1 povezana

Folksvagenu dodatna kazna od 154 miliona

Danas  pre 3 sata  još 1 povezana
Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.