Prosveta - vesti

U Crnoj Gori počinje upotreba softvera za otkrivanje plagijata

Radio 021 pre 9 dana
Na svim fakultetima u Crnoj Gori počinje upotreba softvera protiv plagijata, kojim je moguće kontrolisati do 5.600 podnesaka, rečeno je danas na prezentaciji projekta.
Softver za detekciju plagijata nabavljen je putem projekta Ministarstva prosvete Crne Gore i u saradnji sa Svetskom bankom koja finansira projekat. Iz Ministarstva prosvete su naveli da je odabrana američka kompanija "Turnitin... »

Pre konkursa napraviti bazu istraživača i naučnih radova

Radio 021 pre 9 dana
Pre objavljivanja novog konkursa za nauku, odnosno finansiranje naučnih projekata potrebno je napraviti bazu istraživača i naučnih radova i utvrditi način finansiranja istraživača, izjavila je danas predsednica Sindikata nauke Srbije Đurđica Jovović.
Povodom najave ministra prosvete Mladena Šarčevića da će 1. septembra biti objavljen novi konkurs za projektno finansiranje u nauci, ona je navela da njoj nije realno da konkurs bude završen do 1. septembra. - Ako je sve spremno... »

Premijerka Srbije s kandidatom za direktora UNESKO-a

Novi magazin pre 9 dana
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim predstavnikom Vijetnama pri Organizaciji UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO), Pam San Čao, saopštila je Vlada Srbije.
Čao koji je i kandidat za generalnog direktora UNESKO-a, rekao je da "Vlada Vijetnama podržava Srbiju u najvažnijim pitanjima". Brnabić je navela da će se odazvati pozivu premijera Ngujena Suana Fukoa i posetiti Vijetnam, navodi... »

Premijerka Srbije s kandidatom za direktora UNESKO-a

Novi magazin pre 9 dana
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim predstavnikom Vijetnama pri Organizaciji UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO), Pam San Čao, saopštila je Vlada Srbije.
Čao koji je i kandidat za generalnog direktora UNESKO-a, rekao je da "Vlada Vijetnama podržava Srbiju u najvažnijim pitanjima".Brnabić je navela da će se odazvati pozivu premijera Ngujena Suana Fukoa i posetiti Vijetnam, navodi... »

Jovović: Nije realno da konkurs bude završen do 1. septembra

Beta video pre 9 dana
BEOGRAD - Predsednica Sindikata nauke Srbije Djurdjica Jovović je povodom najave ministra prosvete Mladena Šarčeića da će 1. septembra biti objavljen novi konkurs za projektno finansiranje u nauci Jovović je na konferenciji za novinare rekla da njoj nije realno da konkurs bude završen do 1.... »

Otpuštanje fakultetskih profesora bi moglo da ugrozi nastavu

Radio 021 pre 9 dana
Dekani fakulteta koji će morati da otpuste deo svojih radnika nadaju se da će odluka Vlade o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru biti izmenjena.
Fakultetima je naloženo da otpuste od nekoliko pa do čak 250 zaposlenih, kao što je u slučaju sa Medicinskim fakultetom u Beogradu. Takav potez bi, prenose "Novosti", ostavio katastrofalne posledice na kvalitet nastave. O tome se... »

Naredne godine mala matura 18, 19. i 20. juna

Danas pre 10 dana
Naredna generacija učenika osmog razreda polagaće malu maturu 18, 19. i 20. juna 2018. godine, jer su ti datumi predviđeni u kalendaru obrazovno-vaspitnog rada Ministarstva prosvete za narednu školsku godinu. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje će promeniti svoj školski kalendar i uskladiti ga... »

„U prosveti višak oko 2.000 ljudi“

BizLife pre 10 dana
Foto: Beta Ministar prosvete Mladen Šarčević očekuje da će ove godine zbog formiranja manjeg broja odeljenja oko 2.000 ljudi biti tehnološki višak, ali navodi da će taj problem biti amortizovan otpremninama i odlaskom u penziju jednog broja zaposlenih. Šarčević kaže da još nisu napravljeni... »

Prosvetari o otpremninama: Koju formulu koristi ministar?

N1 Info pre 10 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević je najavio da je država za zaposlene u osnovnim i srednjim školama obezbedila 1.200 otpremnina. Sindikati prosvetnih radnika se slažu sa ministarstvom da tehnoloških viškova ima i da je socijalni program potreban. Ipak, nezadovoljni su u sindikatima jer za sve saznaju iz medija.
Izvor: N1 Naime, tvrde da ih ministar nije informisao ni koji će biti kriterijumi za otpremnine, ni po kojoj formuli je došao do broja od 1200 ljudi, kao ni zašto se o viškovima razmišlja preko leta kada škole ne rade. Verovali... »

Za prosvetare 1.200 otpremnina

RTV pre 10 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je 1.200 otpremnina obezbeđeno za zaposlene u osnovnim i srednjim školama kojima je ostalo godinu-dve do penzije i koji dobrovoljno žele da odu, te da je to samo jedno od rešenja za problem tehnoloških viškova.
Koliko će zaposlenih u prosveti biti tehnološki višak, kako je naveo, znaće se posle 20. avgusta, a osim otpremnina uvedena je i zakonska obaveza odlaska u penziju sa 65 godina, kao i obaveza preuzimanja tehnoloških viškova u... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.