Prosveta - vesti

"Bez problema sa Đorđevićem, još manje s Darvinom, ali..."

B92 pre 5 dana
B92: "Bez problema sa Đorđevićem, još manje s Darvinom, ali..."
Beograd -- Ministar prosvete, nauke i tehnike Mladen Šarčević naveo je u pisanoj izjavi medijima razloge za smenu direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića.
Nemanja Đorđević ističe da Šarčević nije naveo nijedan argument, kao i da je izneo "niz neistina na račun rada Centra". Šarčević ističe da je još prošle godine je rekao Đorđeviću da je "lično nezadovoljan radom Centra, kadrovskim... »

Šarčević: I pre „odbrane Darvina“ sam bio nezadovoljan radom Centra

Insajder pre 5 dana
Upravni odbor Centra za promociju nauke izglasao je sa tri glasa prema dva razrešenje Nemanje Đorđevića sa mesta direktora te institucije zbog toga što je u pismu tražio od ministra prosvete Mladena Šarčevića da se izjasni o peticiji koja zahteva izbacivanje Darvinove teorije o evoluciji iz školskog programa. Da bi se odluka potvrdila potrebno je da se sa njom saglasi ministar prosvete Mladen Šarčević.
Ministar je u večeras pisanoj izjavi medijima naveo da je o smeni direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đordjevića razmišljao još prošle godine kada mu je rekao da je "lično nezadovoljan radom Centra, kadrovskim rešenjima i... »

Šarčević: I ranije sam bio nezadovoljan radom CNP

Novi magazin pre 5 dana
Ministar prosvete nauke i tehnike Mladen Šarčević naveo je danas u pisanoj izjavi medijima o razlozima za smenu direktora Centra za promociju nauke Nemanje Đorđevića a mu je još prošle godine rekao da je "lično nezadovoljan radom Centra, kadrovskim rešenjima i načinom na koji se troši novac".
"Dva meseca sam tražio da mi dostave sistematizaciju radnih mesta, iz koje sam kada je napokon stigla, video da se promocijom nauke bavi jako malo naučnika, i da veliki deo kadra nema nikakve veze sa naukom", naveo je Šarčević i... »

Smena zbog Darvina - "ozbiljna kriza naučne kulture"

B92 pre 5 dana
B92: Smena zbog Darvina - "ozbiljna kriza naučne kulture"
Posle inicijative dela upravnog odbora CPN da direktor te institucije Nemanja Đorđević bude smenjen, on za B92 kaže da je to primer krize naučne kulture.
Ministar prosvete kaže – "Lično nemam problem s njim, ali se tamo loše radi". Filmska replika glasi: I za uvredu s tog Darvila, i za to će da odgovaraš. Nekome smešno, nekome tužno, u "tesnoj koži" našao se direktor Centra za... »

Direktor Centra za promociju nauke za Insajder: Borba protiv pseudonauke moja obaveza (VIDEO)

Insajder pre 5 dana
Upravni odbor Centra za promociju nauke izglasao je sa tri glasa prema dva razrešenje Nemanje Đorđevića sa mesta direktora te insitucije. Dva glasa pripadaju zaposlenima. Sada ostaje da se sa odlukom saglasi i ministar prosvete Mladen Šarčević. U intervjuu za Insajder Nemanja Đorđević kaže da je i dalje direktor i uveren je da minstar neće staviti potpis na njegovo razrešenje, jer istupajući lično protiv peticije kojom se traži ukidanje teorije evolucije u školama, nije prekršio ni jedno pravilo niti akt
“Moj je posao, a to piše i u Statutu centra za promociju nauke, da promovišem nauku. Istupajući i lično i kao direktor protiv zahteva da se ukine Darvinova teorija evolucije, ja sam se borio protiv pseudo nauke i radio sam svoj... »

I vaspitačima plate iz budžeta

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da ministarstvo radi na tome da se plate zaposlenih u predškolskim ustanovama finansiraju iz republičkog budžeta, a ne kao do sada da ih isplaćuju lokalne samouprave. On je podsetio i da je potpisan ugovor o kreditu od 50 miliona dolara od Svetske banke za... »

Predstavljena knjiga Vladimira Pavićevića "Više od govora"

B92 pre 6 dana
B92: Predstavljena knjiga Vladimira Pavićevića "Više od govora"
Beograd -- Knjiga "Više od govora" profesora fakulteta i bivšeg poslanika Vladimira Pavićevića je predstavljana na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu.
To delo obuhvata sto Pavićevićevih govora u paralamentu dok je bio poslanik i predstavljaju svedočanstvo o onome kako bi parlamentarni život u Srbiji trebalo da izgleda, ocenjeno je promociji. O knjizi su govorili profesori FPN... »

Penzionerske dane provodi u prirodi

RTS pre 6 dana
RTS: Penzionerske dane provodi u prirodi
Posle odlaska u penziju, koju je stekao radom u prosveti i opštini Prokuplje, Miroljub Milutinović mir je pronašao na obroncima Jastrepca, gde živi sam, okružen netaknutom prirodom. Proizvodi struju za svoje potrebe, melje žitarice kao nekada, sakuplja lekovito bilje i šumsko voće.
Izvoru sa koga je vodu pio još kao dete, Miroljub se vratio pre desetak godina, kada je započeo i izgradnju kuće na mestu gde su nekada bile kolibe u kojima su, tokom letnjih meseci, živeli brojni čobani iz obližnjih... »

Tehnička škola Požega obeležila je 115 godina postojanja

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Požega - Tehnička škola Požega ove nedelje je obeležila 115 godina postojanja nizom aktivnosti. Dana 14. i 15. maja organizovana je naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem „Primena novih tehnologija i ideja u inženjerskom školskom obrazovanju“. Skup je dobio punu podršku od strane... »

Tribina o holokaustu u Belocrkvanskoj gimnaziji

Dnevnik pre 6 dana
BELA CRKVA: Tribina pod nazivom „Da se nikad ne zaboravi, holokaust, da se nikad ne ponovi“ pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i prosvete, Ambasade Nemačke i Jevrejskog humanitarnog fonda održana je u svečanoj sali Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole.
Čas istorije, psihologije i muzičkog dočarali su prošlost, probleme i rešenja, a za tribinu su bili zainteresovani kako učenici i profesori, tako i građanstvo. Tribina na temu holokausta proglašena je jedinstvenom u svetu s... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.