Prosveta - vesti

Đaci iz OŠ "Mladost" vežbanjem proslavili Nedelju školskog sporta!

Telegraf pre 6 dana
Aqua Viva obezbedila je obuku za učitelje iz svih osnovnih škola u Srbiji, kreativne materijale za vežbanje i stručnu podršku iz naučnih, prosvetnih i medicinskih oblasti
Stotine mališana iz Osnovne škole “Mladost” u Beogradu iskoristili su lepo vreme kako bi u školskom dvorištu proslavili Nedelju školskog sporta. Osnovci nižih razreda sprovodili su vežbe iz programa “Pokrenimo našu decu“, koji je... »

Smenjuje se direktor Centra za promociju nauke zbog Darvina

Radio 021 pre 7 dana
Direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević izjavio je da je pokrenuta procedura za njegovu smenu.
Procedura je pokrenuta u četvrtak, 18. maja, kako se navodi, zbog toga što je Đorđević učestvovao u javnoj debati o peticiji za reviziju izučavanja teorije evolucije. Odlukom Vlade od 4. maja, a na predlog Ministarstva prosvete,... »

Rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih vrtića

Studio B pre 6 dana
Vrtić „Ježurko” u Borči primer je ustanove koja dobro radi i dobro izgleda, kaže Vesić.
foto Beoinfo Gradski menadžer Goran Vesić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, članica Gradskog veća Tanja Popović i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovali su danas svečanom... »

Traume ministra Šarčevića zbog Incest trauma centra

Politika pre 6 dana
Iako je ministar prosvete Mladen Šarčević prošle nedelje izjavio za naš list da je prekinut svaki oblik saradnje sa Incest trauma centrom, takozvani treneri ove nevladine organizacije prošlog vikenda održali su seminar za nastavnike u opštini Titel. Podsetimo, Incest trauma centar (ITC) autor je i... »

Šutanovac i Đilas na promociji Pavićevićeve knjige

Alo pre 6 dana
Alo: Šutanovac i Đilas na promociji Pavićevićeve knjige
Bivši poslanik i funkcioner Nove stranke Vladimir Pavićević večeras je održao promociju knjige "Više od govora" sa više od 100 njegovih izlaganja održanih u Skupštini Srbije od aprila 2014. godine do marta 2016. godine.
Među gostima su se našle njegove brojne kolege kako iz skupštinske klupe, tako i sa fakulteta. U prvim redovima su bili poslanici Marko Đurišić, Veroljub Arsić, Milena Bićanin. Tu je bila i Vesna Pešić, ali i bivši ministar... »

Šarčević o realizaciji sporazuma sa kompanijom "Huavej"

RTS pre 7 dana
B92: Šarčević: Realizacija sa Huavejom vrlo brzo
Ugovor o strateškoj saradnji sa kompanijom "Huavej" uskoro će biti realizovan, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević komentarišući ugovore koje je to ministarstvo potpisalo sa Kinom.
"Taj sporazum će biti realizovan vrlo brzo", rekao je Mladen Šarčević novinarima u Beogradu. Govoreći o razmeni visokoškolaca između Srbije i Kine, Šarčević je rekao da je do sada kvota razmene na godišnjem nivou bila 10... »

Direktor Centra za promociju nauke tvrdi da ga smenjuju zbog pisma o Darvinu

Insajder pre 7 dana
Procedura za smenjivanje direktora Centra za promociju nauke Nemanje Djordjevića pokrenuta je danas zbog pisma kojim je on reagovao na nedavnu "peticiju protiv Darvina" i zatražio adekvatan odgovor Ministarstva prosvete i nauke Srbije.
Đorđević je za agenciju Beta rekao da su odlukom Vlade od 4. maja, a na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, imenovana dva nova člana Upravnog odbora Centra, koji su "najbliži saradnici ministra Mladena... »

Direktor Centra za promociju nauke tvrdi da je smenjen zbog Darvina

Nedeljnik pre 7 dana
Reagujući na javnu debatu o peticiji za reviziju izučavanja teorije evolucije, Nemanja Đorđević je uputio Otvoreno pismo kojim poziva na zaštitu nauke od ovakvih inicijativa
Direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević izjavio je da je u četvrtak pokrenuta inicijativa za njegovu smenu jer je učestvovao u javnoj debati o peticiji za reviziju izučavanja teorije evolucije. Odlukom Vlade od 4.... »

Nastava na engleskom za buduće farmaceute

Danas pre 7 dana
Srednja Farmaceutsko-fizioterapeutska škola od sledeće školske godine otvara bilingvalno odeljenje u kome će učenici moći da pohađaju nastavu na engleskom jeziku za smer farmaceutski tehinčar. Ova srednja škola je prva stručna škola u Srbiji u kojoj je, na osnovu kvaliteta rada i postignuća... »

Prodaju dečije radove kako bi skupili novac za uređenje dvorišta vrtića

Blic pre 7 dana
U vrtiću "Ježurko" u Borči danas je organizovana Prolećna vašarijada, na kojoj su roditelji, prijatelji, kao i drugari mališana kupovinom dečijih rukotvorina donirali novac za - uređenje dvorišta vrtića.
Gosti Vašarijade, među kojima su i čelnici grada, opštine i ministarstva prosvete, uživali su u priredbi predškolaca, nakon čega su kupovinom radova dali doprinos akciji. - U okviru vaspitno obrazovnog rada sa decom na brojnim... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2017 Netmark d.o.o.