Ramuš Haradinaj - vesti

Haradinaj: Trepču iskoristiti za integraciju severa Kosova

Politika pre 14 sati
RTS: Haradinaj: Trepču iskoristiti za integraciju severa Kosova
TREPČA - Kosovski premijer Ramuš Hardinaj, koji je obišao Trepču, izjavio je da je ovaj rudarski kombinat od izuzetnog značaja za Kosovo i da je vlada zainteresovana da ga, kako je rekao, iskoristi za „integraciju severa u državni sistem”, prenela je televizija Klan Kosova. Haradinaj je to rekao... »

Haradinaj: Trepču iskoristiti za integraciju severa Kosova!

BK TV pre 13 sati
Kosovski premijer Ramuš Hardinaj, koji danas obišao Trepču, izjavio je da je ovaj rudarski kombinat od izuzetnog značaja za Kosovo i da je vlada zainteresovana da ga, kako je rekao, iskoristi za "integraciju severa u državni sistem", prenela je televizija Klan Kosova. Haradinaj je to rekao tokom... »

Haradinaj: Iskoristiti „Trepču“ za integraciju severa

Sputnik pre 14 sati
Kosovski premijer Ramuš Hardinaj, koji obilazi „Trepču“, izjavio je da je ovaj rudarski kombinat od izuzetnog značaja za Kosovo i da je vlada zainteresovana da ga, kako je rekao, iskoristi za „integraciju severa u državni sistem“, prenela je televizija Klan Kosova.
Haradinaj je to rekao tokom razgovora sa generalnim direktorom „Trepče“, Ahmetom Tmavom, i dodao je vlada obavezna da sprovede zakon. Obećao je da će se vlada pozabaviti i pitanjem zapošljavanja dece rudara, što je međunarodna... »

Tači predvodi dijalog

Danas pre 21 sat
RTV: Haradinaj prepustio Tačiju dijalog sa Beogradom?
Premijer Ramuš Haradinaj pristao je da predsednik Kosova Hašim Tači vodi dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine ali još nije odlučio ko od ministara će učestvovati u dijalogu, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore. Dnevnik dodaje da je na pitanje o nastavku dijaloga, iz kabineta... »

Bećaj: Šest razloga zbog kojih Tači ne treba da vodi dijalog

N1 Info pre 18 sati
Prištinski mediji ocenjuju u današnjim izdanjima da se iz analize programa Vlade Kosova jasno i nedvosmisleno može zaključiti da će vođenje političkog dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine preuzeti predsednik Kosova Hašim Tači.
Kako navodi dnevnik Koha ditore, dijalog koji treba da uđe u finalnu fazu preuzeće Tači, pošto je ubedio premijera Kosova Ramuša Haradinaja da proces treba da vodi predsednik. Kosovski predsednik je od početka, tada u funkciji... »

Haradinaj je na potezu: Priština "legla na rudu", traži način da krene u formiranje ZSO

Blic pre 1 dan
Čini se da bi Priština, posle više od dve godine, konačno mogla da krene u formiranje dugo očekivane Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji. Ukoliko se ozbiljno late tog posla, on bi mogao da bude završen za nepunih šest meseci.
Upravo je osnivanje ZSO bio jedan od uslova za podršku Srpske liste vladi novog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, a čini se i da albanska strana ozbiljno računa sa tim. Kako pišu prištinski mediji, kosovska vlada je juče... »

Kurti traži smenu ministra poljoprivrede Nenada Rikala

Blic pre 1 dan
Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti smatra da bi trebalo smeniti ministra poljoprivrede Nenada Rikala, predstavnika Srpske liste u u kosovskoj vladi, nakon što su ga njegovi bivši susedi u Prištini optužili da je lično umešan u zlostavljanje albanskih studenata tokom sukoba 1998. i 1999. godine, prenose kosovski mediji, navodi se u pres klipingu UNMIK-a.
Kurti je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je izjava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je dobio uveravanja od nadležnih bezbednosnih institucija da Rikalo nije umešan u bilo kakva "pogrešna dela" tokom sukoba -... »

Haradinaj: Potpisivanje Sporazuma sa Korporacijom izazova milenijuma dobra vest za Kosovo

Novi magazin pre 1 dan
B92: Prištini donacija od 49 miliona $; Haradinaj: Ima nade
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je potpisivanje Sporazuma o grantu sa američkom Korporacijom izazova milenijuma, vrednom 49 miliona dolara u naredne tri godine, dobra vest za Kosovo jer će uticati na energetsku efikasnost i poboljšanje života mladih.
Haradinaj je na konferenciji za novinare u Prištini ocenio da će potpisivanje tog sporazuma "potvrditi da mladi mogu da žive na Kosovu, a ne da traže nadu u drugim zemljama". Korporacija Izazov milenijuma (MCC) je američka... »

Haradinaj se izvinio novinarima zbog uvreda

Blic pre 1 dan
B92: Haradinaj zvao novinare, pola nije došlo, pa se izvinio
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izvinio se novinarima zbog uvreda koje im je uputio prošle nedelje, nakon posete Ministarstvu za infrastrukturu, preneo je prištinski portal Koha.net.
Haradinaj je sinoć pozvao sve novinare koji prate njegov i rad vlade u Prištini, kao i urednika na neformalni sastanak. Prema zvaničnom pozivu poslatom medijima, taj sastanak je trebalo da bude na nivou konverzacije sa premijerom... »

Radikali prozvali Vučića i Đurića: Odgovorite na ova pitanja!

Pravda pre 1 dan
"Srpska radikalna stranka smatra da je, nakon sramne i izdajničke odluke zvaničnog Beograda da podrži ulazak Srpske liste u vladu ratnog zločinca Ramuša Haradinaja, posebno skandalozan izbor Nenada Rikala za ministra poljoprovrede, koji je, prema sopstevnom priznanju, ugledni soroševac i prijatelj Aljbina Kurtija", saopštili su danas radikali.
Srpska radikalna stranka postavila je pitanja za Marka Đurića i Aleksandra Vučića, koji je tokom predizborne kampanje na Kosovu i Metohiji predstavljan kao „glas i lice Srpske liste“, kako će to Rikalo da štiti interese srpskog... »

©2017 Netmark d.o.o.